Skocz do zawartości

Zdjęcie

"U2 360° At The Rose Bowl"

1279 replies to this topic

#1121 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 23:27

U2tour.de przegląda box

He uprzediłeś mnie, właśnie też przeglądałem wideo.
http://dai.ly/cQfJ4L

Fajnie wygląda, ładne zdjęcia w książeczkach. Dobrze, bo osobno zapakowane płyty, duuuże pudło :P ale niestety też wysoka cena :(
Potwierdza się jednak, że zmienili nazwę utworu na Soon i że to pewnie on jest na winylu, mam nadzieję, że jeszcze na jakiejś płycie CD go uświadczymy. :unsure:

PS Spójżcie na 0:52 - setlista z koncertu, pełno jakiś opisów, wtrąceń, no i Breathe jako pierwsze -_-, aż się prosiło o pozostawienie setlisty w spokoju.

Na forum u2mp3s.com piszą, że te nowe fragmenty wokalu/może i gitary itp. w SBS, NLOTH pochodzą najprawdopodobniej z koncertu w Vegas, granego wcześniej. Czyli nie studio, ale poza "wkljaniem" obrazów, są też łątki audio z innych koncertów.

#1122 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 23:42

U2tour.de przegląda box

Fajna pościel. :)

I do tego jaki lansik, laptop, ipod, no proszę, proszę. ;) Szkoda że nie rozłożył się z tym boksem na masce samochodu. :P

#1123 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 00:01

Bardzo przyjemne dodatki, nie ma co narzekać. Ci, którzy mogą sobie pozwolić na taki wydatek powinni być zadowoleni.

#1124 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 05:56

na u2 miracle opakownie 2x dvd unboxing http://www.u2miracle.com/
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1125 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 06:35

Potwierdza się jednak, że zmienili nazwę utworu na Soon i że to pewnie on jest na winylu, mam nadzieję, że jeszcze na jakiejś płycie CD go uświadczymy. :unsure:

Czy tytuł utworu pojawia się gdzieś jeszcze oprócz okładki? Bo być może wcale to nie jest tytuł tylko taka zapowiedź tego co nas wkrótce czeka tj. taki przedsmak nowej płyty, na której pojawi się też Kingdom. ;)
Dołączona grafika

#1126 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 07:07

Fajna pościel. :)

I do tego jaki lansik, laptop, ipod, no proszę, proszę. ;) Szkoda że nie rozłożył się z tym boksem na masce samochodu. :P

Heh, mogę spobie popatrzeć... Amazon właśnie przysłał info, że mają opóźnienia i przesyłka za miesiąc :( Chciałam taniej to teraz sobie poczekam :(((

#1127 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 09:21

Soon znalezione na U2Chile

Mam nadzieję, że to jednak fake

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#1128 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 12:15

wlasnie dotarla przesylka z merlina, ot taka uwaga do polskiej wersji. mi akurat na pudelku nie zależalo wiec to dla mnie nie problem, ale naprawde jest słabej jakości. wieszch opkowania ugina sie nawet pod lekkim naciskiem. jak wroce do domu to zapuszcze, licze na jak najbardziej pozytywne wrażenia...

#1129 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 12:19

Czy tytuł utworu pojawia się gdzieś jeszcze oprócz okładki? Bo być może wcale to nie jest tytuł tylko taka zapowiedź tego co nas wkrótce czeka tj. taki przedsmak nowej płyty, na której pojawi się też Kingdom. ;)

A wiesz, w ogóle o tym nie pomyślałem. Obyć miał rację! :P Na takie coś się zgodzę. Może nowa płyta już rzeczywiście soooon... :rolleyes:

Hmmm, obawiam się, że to może tak wyglądać. :unsure: Dziwne jest to dodanie publiki pod koniec. Po co? Za to fragment tuż przed tą publiką, jest jakby nowy - w EPK'ach już tego chyba nie było, więc może to być ta wersja. Może albumowa będzie normalna i dłuższa?

Na u2miracle zauważyli, że na twitterze Gavina Fridaya (chyba jego oficjalny?) jakiś rok temu było krótkie info "Kingdom.. Soon..". Z resztą jest to fragment tekstu, więc chyba się zgadza.
http://twitter.com/g...atus/2246178262

Poczekamy, może ktoś dorwie i porządnie zripuje z winyla.

#1130 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 04 czerwca 2010 - 13:04

Porównałem to nagranie z krótszą wersją w programie do edycji dźwięku i na 99% wygląda mi to na fake. Ktoś umiejętnie wykonał kopiuj/wklej i z 1:15 zrobiło się 2:22. ;)

#1131 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 13:17

Porównałem to nagranie z krótszą wersją w programie do edycji dźwięku i na 99% wygląda mi to na fake. Ktoś umiejętnie wykonał kopiuj/wklej i z 1:15 zrobiło się 2:22. ;)

To chyba dobrze, bo ta publika na końcu do niczego nie pasuje. Mimo wszystko te ok. 2:30 min długości to też niewiele, w sumie tyle samo co przed każdym koncertem. Widocznie na tyle ten utwór mają ukończony, może do SoA zrobi się z tego 4/5 min.

#1132 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 14:46

Heh, mogę spobie popatrzeć... Amazon właśnie przysłał info, że mają opóźnienia i przesyłka za miesiąc :( Chciałam taniej to teraz sobie poczekam :(((

...a na którym Amazon zamawiałaś?...

#1133 zardzel

zardzel

Użytkownik

• Members
  • 27 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 15:15

Dzięki Allahowi za opieszałość dostawców do Merlin.pl ! Przed chwilą dorwałem BOX w MM Opole za 419 zł :D ! Jak chcecie to mogę wieczorem wrzucić recenzję wydania ze zdjęciami :)

#1134 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 15:31

no to obejrzałem, jedyne co mnie drażni to stacja kosmiczna, jeszcze początek i koniec idzie przeboleć, ale mnie najbardziej zirytował przerywnik w środku między WTSHNN a UV. a tak większych zastrzeżeń nie mam, dobrze się oglądało. a najbardziej agresywny montaż i jazdy kamerami są tylko na vertigo...

#1135 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 15:51

Dzięki Allahowi za opieszałość dostawców do Merlin.pl ! Przed chwilą dorwałem BOX w MM Opole za 419 zł :D ! Jak chcecie to mogę wieczorem wrzucić recenzję wydania ze zdjęciami :)

Wrzuć wrzuć zdjęć i recenzji nigdy za wiele.
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#1136 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 16:47

święta prawda
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1137 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 17:00

Jakbyś mógł podać informacje z winyla dotyczące "Sonn" - wiesz autorzy, wokal, czy np. Eno też śpiewa, czy Gavin Frayday ma coś wspólnego :P, bo jestem ciekaw - w końcu trochę się wyjaśni na temat tego utworu.

Wrzuć wrzuć zdjęć i recenzji nigdy za wiele.

Coś w tym jest zwłaszcza jak samemu nie ma się takiej wersji w rękach! :D

Na u2wanderer podają skrót do studia w któym przeprowadzano m. in. mastering audio do nowego DVD:
http://www.berniegru...grund_disc.html
Jak widać pracowali z wieloma znanymi zespołami i muzykami. Ale znowu jak czytam przypisy do CHicago: Mastering: Arnie Acosta at Bernie Grundman Mastering, Hollywood. Więc różnicy chyba nie ma jeśli chodzi o studio. Za to widać zmianę inżyniera odpowiedzialnego za mastering, zamiast pana Arnie Acosty, mamy Scotta Sedillo.

Nie wiem czy to dociekanie ma jakikolwiek sens i pożytek z tego chyba żaden. :P Ale ciekawiło mnie skąd taka pozytywna zmiana w dźwięku. Widać zespół postawiłna zmianę realizacji wideo - zmiana reżysera oraz inna "produkcja" dźwięku. Może ktoś odpowiedzialny z produkcję wideo zainteresował się trochę sprawą i wziął poprawkę po opiniach nt. Chicago.

#1138 darekby

darekby

Użytkownik

• Members
  • 168 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 20:04

Orientujecie się czy będzie wydanie w super jewel case??? Bo jak patrzę na to czarne beznadziejne pudełko to mi się nie chce kupowac.
http://www.imprezy.katowice.eu/
http://www.2016katowice.pl/

#1139 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 21:26

...a na którym Amazon zamawiałaś?...

W USA kosztowało mnie po dobrym kursie 280 zł z przesyłką, ale poczekać trzeba :(

#1140 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 Postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 21:33

Jestem w trakcie oglądania, pierwszego zresztą.

Dźwięk faktycznie na poziomie. Separacja instrumentów zauważalna. Ciekawe ile pracy włożono w wyciągnięcie wokalu do niezłego.
Nie oszukujmy się, po youtubowskim koncercie odechciało mi się kupować to DVD, tymczasem mile jestem zaskoczony.

Ciesze się, że dobrze słychać Edga i Larrego, ale ścieżka Bono wciąż jest dla mnie za głośna. Ciekawe kto i jak ustala poziomy poszczególnych ścieżek. Może są jakieś standardy, nie zam się. Pewnie raczej nie na "ucho", choć czasem lepiej żeby tak było.

Niezły mix wypacza mankamenty pewnych utworów, np takie MW - początek zwrotki i dziura, podobnie w Vertigo. Szkoda, że nie chce im się pokombinować z niektórymi piosenkami. Często słychać, że na scenie jest czwórka muzyków. Choć za ścianą dźwięku nie przepadam, to dogrywanie sampli to chyba nie grzech.
eee oglądam dalej...
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych