"U2 360° At The Rose Bowl"
Napisano 15 maja 2010 - 14:08
A ja wam powiem, że i tak nasze DVD z Chorzowa będzie lepsze;)
Tylko kiedy ono będzie
#943 Guest_piotrek85_*
Napisano 15 maja 2010 - 14:22
Chyba nie będzie to w najliższym czasie ponieważ do tej pory udało się zebrać ledwo 4 godziny materiałów, w tym jeden w HD chyba od osoby z zagranicy. Poza tym Konrad wciąż poszukuje osoby, która pomogłaby w tworzeniu grafiki 3D. Może to głupie stwierdzenie ale ochoczyst chyba lepiej zorganizował się w zbiórce materiału niż fani.Tylko kiedy ono będzie
Napisano 15 maja 2010 - 14:37
Tak czy siak, życzę Konradowi powodzenia...
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 15 maja 2010 - 15:12
Ba, nawet jeszcze nie widziałem, nie wiem czy dożyję? A czy znowu ten Hamish to reżyserował?Nawet jeszcze nikt nie oglądał tego DVD orginalnego a już zakładacie,że będzie nie najlepiej.
Może będzie nawet lepsze niż Chicago 5005
Co do wydawnictw to moja kolejność priorytetów wygląda mniej więcej tak:
1. Jakość dźwięku, plus jego formaty itp. (bo w końcu o muzykę chodzi)
2. Komplet utworów/snnipetów, czyli "oby nic nie wycięli"
3. Obraz w tym jego montaż - ważne, ale zwłaszcza bez 1. mało ciekawe.
Więc co by nie patrzeć, czepiam się montażu, bo to można już teraz wyłapać, nawet na marnych wideo. No i kompletu utworów. Na dobrą sprawę pt. 2. można ominąć, jeśli są to mniej znaczące intra (np. Sgt. Pepper w ET), nawet covery pospolite (co innego UM, czy CHFIL na ZooTV!), składanka z różnych koncertów (R&H), ale nie gdy usuwa się openera!!! świetne, własne intro, lub inne utwory z promowanej płyty lub nowe/pierwsze wykonania....
No, bo pewnie takie Breathe to podobnie jak MW na Slane dźwięku 5.1 nie zazna, ciekawe czy będzie tam całe Kingdom? wątpię. No i do montażu bonusów możliwe, że też się nie przyłożą.
PS Zobaczycie, za rok u2.com wymyśli nowe CD dla subskrybentów i będzie to 2 CD z Rose Bowl + Brerathe na końcu jako Bonus. I się okaże, że w Super Deluxe Box jest już na te płyty miejsce tylko ukryte!
Edit: Na rockserwis jest miniaturka, z ilustracją 2DVD Deluxe - pewnie nie zdjęcie, a jak zwykle animacja komputerowa, ale pewnie będzie to wyglądało analogicznie do starych poczciwych wersji 2DVD:
I coraz bardziej się zastanawiam nad tą wersją, cena do przełknięcia na teraz ok. 100 zł, wszystkie dodatki (bez BD Live) na płytach, na BD przyjdzie i tak kiedyś czas (sprzętu nie mam teraz), a od SD odstrasza przede wszystkim cena szkice i plakaty i tak pewnie leżałyby w pudełkach, bo nie chciałbym ich zniszczyć, gramofonu nie mam, na gitarze nie gram, odtw. BD nie mam, miejsca na półce też już nie mam - to wychodzi na jedno z Delux'em więc poco przepłacać...
Napisano 15 maja 2010 - 19:06
Napisano 15 maja 2010 - 21:16
co ciekawe U2.com też anulował jakieś zamówienia deluxa za 40$ tłumacząc się takimi mailami:
Subject
Important information about your U2 Rose Bowl Super Deluxe Box Set order
Discussion Thread
Response (Michael) 05/14/2010 06:11 PM
Dear U2 Customer,
We regret to inform you that your U2 Rose Bowl Super Deluxe Box Set pre-order was canceled. Universal Music made a decision to redesign this release in order to include a wider variety of media content. The redesign changed the components in this release as well as the pricing.
The revised ?Pre-Order U2 360 At The Rose Bowl Super Deluxe Box Set (U2T48996)? will be made available for purchase in the next 24 hours.
We apologize for any inconvenience this may cause. We look forward to you having the opportunity to enjoy this expansive, high quality product!
Please feel free to contact us if you have any questions or concerns!
Thank you,
U2.com Customer Service
i skonczylo sie rumowakowanie...
zadziwia mnie to że żaden brazylijczyk nie nagrał broadcastu i gdzieś nie wrzucił... obejrzało by sie w lepszej jakości!
a w temacie Hamisha... choć Chicago to mega przegięcie dla mnie, to już Buenos które wprawdzie dla TV ale też reżyserował jest przyjemnym nagraniem
Użytkownik bee edytował ten post 15 maja 2010 - 23:40
Napisano 15 maja 2010 - 22:46
a w temacie Hamisha... choć Chicago to mega przegięcie dla mnie, to już Buenos które wprawdzie dla TV ale też reżyserował jest przyjemnym nagraniem
A to nawet nie wiedziałem, że on. Rozumiem, że to z '05 z VT?
Już Milan lepiej wygląda! Jak dla mnie za dużo bardzo bliskich ujęć w hali robi, taki The Fly z Bostonu wygląda b. dobrze, ale jak zobaczyłem bootlegi to dopiero widać, że na hali był odjazd, a on tylko zbliżenia Bono.
Takie MW ze Slane, też tylko w jakiś bliskich ujęciach, może i klimatyczne, ale na scenie działo się dużo więcej, no i pokazać publikę zamiast scenę jak światła walnęły na Streets!
Generalnie wolę stadionowe DVD, bo jest więcej dalekich ładnych ujęć, widać ogrom scen itp. W przypadku Rose Bowl muszę poczekać do zobaczenia całego koncertu.
Napisano 15 maja 2010 - 23:24
A to nawet nie wiedziałem, że on. Rozumiem, że to z '05 z VT?
WILLIE 20-02-2006 (Sao Paulo... ale wydaje mi sie ze Buenos tez)
It was a tough day to be honest. The show was being broadcast live to an audience of 40 million people by a local TV station and despite having flown in Hamish Hamilton and Carl Glanville to supervise direction and audio
W.Diary
Milan byl lepszy ... moze kiedys go wydadza z okazji 20 rocznicy Bomby
Napisano 15 maja 2010 - 23:37
WILLIE 20-02-2006 (Sao Paulo... ale wydaje mi sie ze Buenos tez)
It was a tough day to be honest. The show was being broadcast live to an audience of 40 million people by a local TV station and despite having flown in Hamish Hamilton and Carl Glanville to supervise direction and audio
W.Diary
Milan byl lepszy ... moze kiedys go wydadza z okazji 20 rocznicy Bomby
A no tak '06 to już było.
Milan, na pewno był lepiej filmowany - sprzęt był lepszy, bo jeśli chodzi o niektóre utwory takie jak The Fly i Bullet brzmią jakby lepiej niż europejskie wersje, COBL jako opener, gdy już ciemno (Milan zaczyna się gdy jeszcze jasno), ujęcia z helikoptera całkiem niezły klimat, może mają coś zarejestrowane kamerami 3D.
Na pełny Milan też mam nadzieję, bo jak widzę choćby fragmenty Streets z Milanu w Pro-Shocie to ciarki przechodzą, Stadion to stadion, w hali tak to nie brzmi. Pogłos niesie dźwięk, publiki dużo więcej.....
#954 Guest_piotrek85_*
Napisano 16 maja 2010 - 15:03
W większości sklepów internetowych takie statystyki są zabiegiem czysto marketingowym więc nie przywiązywałbym do tego większej uwagi.Chyba jednak trochę osób zdecyduje się na zakup super deluxa.
Na Merlinie znajduje się on na 24 miejscu wśród najczęściej zamawianych zapowiedzi.
Napisano 17 maja 2010 - 23:08
U2SOON
czyżby Kindgdom?
Napisano 18 maja 2010 - 00:37
Ktoś na interference na dużym powiększeniu BOXpacku dopatrzyl się na domniemanej okładce 7" napisu
U2SOON
czyżby Kindgdom?
ciekawe, ale to może równie dobrze oznaczać, że wkrótce będzie znana lista utworów/tytuł tego singla
Ja nie wiem, ale miał być jakiś singiel U2 w czerwcu - tak zapowiadano, pokrywa się to trochę z datą tego wideo. Może to będzie ten sam singiel??
Druga możliwość, jest to w ogóle inny singiel - tylko wtedy co dadzą na niego? Nowe utwory!? Szok, zrobili by w konia fanów, bo nie dość, że tylko na winylu to jeszcze za 100$
Moje marzenie, to MOS na singlu w czerwcu, no ale o ile nie będzie Single Edit, to na 7" raczej się nie zmieści Choć The Beatles udało się wcisnąć ponad 7 minutowy Hey Jude na 7"
To Kingdom mogłoby wystąpić w roli B-Side'u - bo w to, że on się jeszcze na SoA pojawi nie bardzo wierzę.
Napisano 18 maja 2010 - 07:25
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych