Skocz do zawartości

Zdjęcie

Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale

717 replies to this topic

#561 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 20:59

slyszeliscie ta akustyczna wersje MW ? mozna gdzies jej posluchac ?

#562 Stalówka

Stalówka

Użytkownik

• Members
  • 32 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 21:01

Na stronce U2.com na najnowszym filmiku "odliczania" jest rozmowa Adama z Edgem, Edge w pewnym momencie pokazuje ręką w której ma setlistę, najprawdopodobniej na koncert. Większość jest zasłonięta ręką, ale udało mi się zrobić pauzę i dostrzec trochę zapisów tuż przed bisami oraz bisy. Otóż setlista wygląda tak:

City of Blinding Lights
Pride
MLK
coś tam(nie zauważyłem co)
i pierwsze zejście

potem pierwsze bisy:

skreślona(nie wiem jaka skreślona i nie napisana żadna inna więc jak widać song nie sztywna i zmienili pierwotne plany co do niej)
With Or Without You
Walk On

drugie bisy:

Vertigo (ale jakby lekko przekreślone, więc być może planowane ale zmieniona kolejność)
Moment of Surrender

Jak widać najprawdopdoobniej tak będzie wyglądała część końcowej setlisty w Barcelonie.

#563 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 21:05

Czyli te piosenki, o których wiedzieliśmy już wcześniej z prób. ;) Zobaczycie, koncerty będą piękne ! Już nie mogę się doczekać kiedy na u2torrents.com pojawi się pierwsze dvd z Barcelony !!!!

#564 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 21:21

Czyli te piosenki, o których wiedzieliśmy już wcześniej z prób. ;) Zobaczycie, koncerty będą piękne ! Już nie mogę się doczekać kiedy na u2torrents.com pojawi się pierwsze dvd z Barcelony !!!!

Ale ludzie się na to rzucą :P Będzie chyba transfer maksymalny. A ten kto to umieści nieźle ratio sobie może podbić!
Chociaż nie wiem czy będę ściągał, później pojawią się Multicamy - a z Barcy na pewno, no i znów trzeba będzie ściągać. Może youtube wystarczy :P Choć jak ktoś dobre audio będzie miał to nie pogardzę, może jakieś IEM :rolleyes: Ale te chyba tak szybko się nie pojawią.
Swoją drogą ciekawe czy nikt nie próbował wyłapać sygnału z okolic stadionu, może komuś się udało :rolleyes: Niektórych wersji możemy już nie usłyszeć: ES, Stand Up, MW akustycznie... :lol:

PS Czy może ktoś już dorwał Singlową wersję I'll Go Crazy? Czy brzmi jak to z prób? Bo singielek Promo już jest - Promo CD.

#565 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 23:25

Intro ze Streets

http://www.youtube.c...player_embedded

Oto przemowa Desmonda Tutu wpleciona w intro Streets. No cóż...

Użytkownik U2roopa edytował ten post 28 czerwca 2009 - 23:33
Połączyłem posty, bo wrzuciliście to samo;)

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#566 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 00:02

Też mam już jej poniekąd dosyć. Może w Chorzowie nie zagrają SBS.

A myślałem, że jestem sam myśląc podobnie ;)

#567 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 12:56

Nowy filmik na u2.com 1 Dzień do.. widać próbę Drowning Man :P Głos już nie ten, ale fajnie, że wzięli się za ten kawałek. Prawdopodobieństwo jego grania po tylu latach było już tak małe... a jednak ;) No i Edgu musiał na pewno trochę popracować.

Jeden mankament się rzuca w oczy - "nogi" pAjONka nie mają jeszcze tych okryć szarych, widać metalowe "rusztowanie", więc filmik nie jest z wczoraj, bo te nogi są okryte chyba od kilku dni ;)

PS Liczę, że jeszcze dostaniemy filmik 0 Dni do 360 :P

#568 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 14:11

Wreszcie jest! Ultraviolet z 27-ego

http://www.youtube.c...feature=channel

#569 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 14:49

Wreszcie jest! Ultraviolet z 27-ego

http://www.youtube.c...feature=channel

aaaaa i jest też MW akustycznie, jest super:)

edit: ale tak właściwie to tam nie słychać perkusji??? i proszę się nie nabijać:P

#570 Greg27

Greg27

Użytkownik

• Members
  • 152 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 15:26

Ja się spodziewałem że to MW w wersji akustycznej inaczej zabrzmi, a tu wyszło jak dla mnie znakomicie. :D

#571 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 15:40

No jakiś fan dał kilka utworów, praktycznie całych, do których nie było wcześniej filmików.

UV - całkiem nieźle, widać, że chłopaki chcą uzyskać efekt choć trochę jak za ZooTV, ale rzeczywiście (może przez to echo) gitara Edga brzmi trochę inaczej ;)

MW (Accustic) - hmm nawet nie najgorzej by to wyglądało, ale przy akustyku gdzie mamy solówkę Edga, gdzie ta szalona końcówka?? Tu tego nie słyszę i chyba nie da się tego z akustykiem zrobić. :( Urąbano 1/3 (najlepszą) część utworu. <_< Trochę jak dla mnie pójście na łatwiznę, ale mogą grać co chcą w końcu. ;)

MOS - brzmi podobnie jak na płycie, nawet Bono podobny ma głos, tyle lepiej, że niema tej (chyba) elektronicznej perkusji, tylko prawdziwa, a Edgu na klawiszach?? :rolleyes:

TUF - za durzo nie słychać, ale brzmi jak za dawnych lat, miło będzie tego utworu posłuchać na żywo

I'll Go Crazy - przyznaję ten bass jest z nowej wersji utworu :P Jest dużo szybsza niż albumowa, trochę jakby meksykańskich rytmów nabrała, no i ten komu nie podobała się wersja albumowa może zmienić zdanie. Choć nie wiem czy nie za szybka ta wersja... :P

Ogólnie można powiedzieć, że chłopaki popracowali trochę nad wersjami koncertowymi - tego nie można im odmówić - ale nie wiem czy zawsze im to dobrze wychodzi (np. MW :ph34r: ). A to dopiero początek trasy! Co wymyślą dalej?

PS Jescze co do Desmonda i Intra do Streets - na raxie średnio to widzę, ale na całe szczęście Edgu zaczyna grać już po przemowie, więc może się uda ten myk, tyle, że już nie będzie jakichś świetnych przejść jak za dawnych lat... :( Przcież jest MLK, UC... Ehh do Chorzowa jeszcze miesiąc, może coś zmienią.

#572 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 15:46

ejjj ale to MW na prawde jest akustyczne? a w akustycznych wersjach jest perkusja? tam słychać perkusje? proszę o rozwijanie wątpliwości człowieka głuchego:P

#573 Greg27

Greg27

Użytkownik

• Members
  • 152 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 15:49

ejjj ale to MW na prawde jest akustyczne? a w akustycznych wersjach jest perkusja? tam słychać perkusje? proszę o rozwijanie wątpliwości człowieka głuchego:P

Jest, jest perkusja. ;)

#574 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 15:50

To jak w tym dowcipie:

Namacal slepy garbatego i pyta:
- Na wycieczke ?
- Nie, na koncert U2 ....

I tym sposobem wszyscy beda happy, nie beda widziec efektownego spektaklu ani nie uslysza tego co by chcieli :P

Everything You Know Is Wrong

#575 mayday

mayday

Użytkownik

• Members
  • 358 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 16:00

Stanowcze NIE dla MW w wersji akustycznej!

Może dlatego mam do sprawy takie negatywne podejście, że to jedna z moich lubionych piosenek U2? Ale ona zawsze miała moc, nawet w ostatnich latach kiedy wykonanie było nieco gorsze.

Ah, jak marzy mi się w Chorzowie takie MW jak na ZooTV... :huh:

#576 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 16:08

Widać, że liczą na stadionowe "oooo" przy Unknown Caller. Ogólnie Bono daje rade.
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#577 uzi

uzi

mała podła wredna zołza

• Members
  • 1 610 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 16:23

całkiem przyzwoicie to MWays wyszło. ;)
UV i MOS też dają radę.
TUF i DM - matko, ja się rozpłynę jak to usłyszę w Chorzowie... :rolleyes:

ale, kurczę no, nie leży mi zupełnie to zmienione Crazy Tonight. jakieś takie... yh, no nie pasuje mi. <_<

#578 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 16:25

Tak, tak, generalnie instrumenty nie-elektryczne ;) Tylko, że U2 ma tak w zwyczaju, że tylko Bono i Edgu razem grają. Ale taki mały szczegół, słychać Larrego, pewnie Adam też gra więc 100% akustyk to nie jest, raczej pół-akustyk :rolleyes:

Może dlatego mam do sprawy takie negatywne podejście, że to jedna z moich lubionych piosenek U2? Ale ona zawsze miała moc, nawet w ostatnich latach kiedy wykonanie było nieco gorsze.

:D No to się dobrze rozumiemy, akustyk obdziera ten utwór z tego co najlepsze. A co do ZooTV - ten głos Bono po solówce....

#579 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 16:34

No to się dobrze rozumiemy, akustyk obdziera ten utwór z tego co najlepsze. A co do ZooTV - ten głos Bono po solówce....

dżisas Panowie o co wam chodzi, przecież to brzmi cudownie, a na żywo będzie brzmiało jeszcze lepiej, gwarantuje wam, że żeńska część publiczności to padnie po prostu, tak jak my teraz z Evą padamy:P

#580 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 16:58

OK Ja już sobie to znajdę ;) Czyli tak jak Staring At The Sun czy Angels, raz czy dwa zagrali full band, a później akustyki lub tylko z Edgem ;) No i Stay z ET przez analogię.

Poważnie było SATS w wersji full band zagrane? wow. Ma może ktoś??
It's no secret that the stars are falling from the sky

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych