Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale
Napisano 28 czerwca 2009 - 21:01
City of Blinding Lights
Pride
MLK
coś tam(nie zauważyłem co)
i pierwsze zejście
potem pierwsze bisy:
skreślona(nie wiem jaka skreślona i nie napisana żadna inna więc jak widać song nie sztywna i zmienili pierwotne plany co do niej)
With Or Without You
Walk On
drugie bisy:
Vertigo (ale jakby lekko przekreślone, więc być może planowane ale zmieniona kolejność)
Moment of Surrender
Jak widać najprawdopdoobniej tak będzie wyglądała część końcowej setlisty w Barcelonie.
Napisano 28 czerwca 2009 - 21:21
Czyli te piosenki, o których wiedzieliśmy już wcześniej z prób. Zobaczycie, koncerty będą piękne ! Już nie mogę się doczekać kiedy na u2torrents.com pojawi się pierwsze dvd z Barcelony !!!!
Ale ludzie się na to rzucą Będzie chyba transfer maksymalny. A ten kto to umieści nieźle ratio sobie może podbić!
Chociaż nie wiem czy będę ściągał, później pojawią się Multicamy - a z Barcy na pewno, no i znów trzeba będzie ściągać. Może youtube wystarczy Choć jak ktoś dobre audio będzie miał to nie pogardzę, może jakieś IEM Ale te chyba tak szybko się nie pojawią.
Swoją drogą ciekawe czy nikt nie próbował wyłapać sygnału z okolic stadionu, może komuś się udało Niektórych wersji możemy już nie usłyszeć: ES, Stand Up, MW akustycznie...
PS Czy może ktoś już dorwał Singlową wersję I'll Go Crazy? Czy brzmi jak to z prób? Bo singielek Promo już jest - Promo CD.
Napisano 28 czerwca 2009 - 23:25
http://www.youtube.c...player_embedded
Oto przemowa Desmonda Tutu wpleciona w intro Streets. No cóż...
Użytkownik U2roopa edytował ten post 28 czerwca 2009 - 23:33
Połączyłem posty, bo wrzuciliście to samo;)
ciuch ciuch!
Napisano 29 czerwca 2009 - 00:02
Też mam już jej poniekąd dosyć. Może w Chorzowie nie zagrają SBS.
A myślałem, że jestem sam myśląc podobnie
Napisano 29 czerwca 2009 - 12:56
Jeden mankament się rzuca w oczy - "nogi" pAjONka nie mają jeszcze tych okryć szarych, widać metalowe "rusztowanie", więc filmik nie jest z wczoraj, bo te nogi są okryte chyba od kilku dni
PS Liczę, że jeszcze dostaniemy filmik 0 Dni do 360
Napisano 29 czerwca 2009 - 14:11
Napisano 29 czerwca 2009 - 14:49
Wreszcie jest! Ultraviolet z 27-ego
http://www.youtube.c...feature=channel
aaaaa i jest też MW akustycznie, jest super:)
edit: ale tak właściwie to tam nie słychać perkusji??? i proszę się nie nabijać
Napisano 29 czerwca 2009 - 15:40
UV - całkiem nieźle, widać, że chłopaki chcą uzyskać efekt choć trochę jak za ZooTV, ale rzeczywiście (może przez to echo) gitara Edga brzmi trochę inaczej
MW (Accustic) - hmm nawet nie najgorzej by to wyglądało, ale przy akustyku gdzie mamy solówkę Edga, gdzie ta szalona końcówka?? Tu tego nie słyszę i chyba nie da się tego z akustykiem zrobić. Urąbano 1/3 (najlepszą) część utworu. Trochę jak dla mnie pójście na łatwiznę, ale mogą grać co chcą w końcu.
MOS - brzmi podobnie jak na płycie, nawet Bono podobny ma głos, tyle lepiej, że niema tej (chyba) elektronicznej perkusji, tylko prawdziwa, a Edgu na klawiszach??
TUF - za durzo nie słychać, ale brzmi jak za dawnych lat, miło będzie tego utworu posłuchać na żywo
I'll Go Crazy - przyznaję ten bass jest z nowej wersji utworu Jest dużo szybsza niż albumowa, trochę jakby meksykańskich rytmów nabrała, no i ten komu nie podobała się wersja albumowa może zmienić zdanie. Choć nie wiem czy nie za szybka ta wersja...
Ogólnie można powiedzieć, że chłopaki popracowali trochę nad wersjami koncertowymi - tego nie można im odmówić - ale nie wiem czy zawsze im to dobrze wychodzi (np. MW ). A to dopiero początek trasy! Co wymyślą dalej?
PS Jescze co do Desmonda i Intra do Streets - na raxie średnio to widzę, ale na całe szczęście Edgu zaczyna grać już po przemowie, więc może się uda ten myk, tyle, że już nie będzie jakichś świetnych przejść jak za dawnych lat... Przcież jest MLK, UC... Ehh do Chorzowa jeszcze miesiąc, może coś zmienią.
Napisano 29 czerwca 2009 - 16:00
Może dlatego mam do sprawy takie negatywne podejście, że to jedna z moich lubionych piosenek U2? Ale ona zawsze miała moc, nawet w ostatnich latach kiedy wykonanie było nieco gorsze.
Ah, jak marzy mi się w Chorzowie takie MW jak na ZooTV...
Napisano 29 czerwca 2009 - 16:25
Tak, tak, generalnie instrumenty nie-elektryczne Tylko, że U2 ma tak w zwyczaju, że tylko Bono i Edgu razem grają. Ale taki mały szczegół, słychać Larrego, pewnie Adam też gra więc 100% akustyk to nie jest, raczej pół-akustykejjj ale to MW na prawde jest akustyczne? a w akustycznych wersjach jest perkusja? tam słychać perkusje? proszę o rozwijanie wątpliwości człowieka głuchego:P
No to się dobrze rozumiemy, akustyk obdziera ten utwór z tego co najlepsze. A co do ZooTV - ten głos Bono po solówce....Stanowcze NIE dla MW w wersji akustycznej!
Może dlatego mam do sprawy takie negatywne podejście, że to jedna z moich lubionych piosenek U2? Ale ona zawsze miała moc, nawet w ostatnich latach kiedy wykonanie było nieco gorsze.
Napisano 29 czerwca 2009 - 16:34
Stanowcze NIE dla MW w wersji akustycznej!
No to się dobrze rozumiemy, akustyk obdziera ten utwór z tego co najlepsze. A co do ZooTV - ten głos Bono po solówce....
dżisas Panowie o co wam chodzi, przecież to brzmi cudownie, a na żywo będzie brzmiało jeszcze lepiej, gwarantuje wam, że żeńska część publiczności to padnie po prostu, tak jak my teraz z Evą padamy:P
Napisano 29 czerwca 2009 - 16:58
OK Ja już sobie to znajdę Czyli tak jak Staring At The Sun czy Angels, raz czy dwa zagrali full band, a później akustyki lub tylko z Edgem No i Stay z ET przez analogię.
Poważnie było SATS w wersji full band zagrane? wow. Ma może ktoś??
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych