Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale
#341 Guest_depe_*
Napisano 23 czerwca 2009 - 09:56
W programie również Willie Williams i Mark Fischer.
Niestety hiszpański narrator rujnuje wszystko, ale przynajmniej popatrzeć można, a czasami i usłyszeć Bono.
http://www.youtube.c...h?v=vZWDEaggzDY
Napisano 23 czerwca 2009 - 11:24
A ja uważam, że nie ma szans na koncertowe wykonanie Electrical Storm - jeśli zagrają ten kawałek na koncercie to będę bardzo, ale to bardzo zaskoczony - prędzej już zagrają Acrobat'a niż Electrical'a
Oj, oj - ja bym nie był taki pewien, w końcu co ćwiczą?? W Europie przy VT też ćwiczyli, widocznie to jakieś drugie podejście i coś czuję, że parę razy się ten utwór pojawi. Z tych 2 utworów i z wielu innych wolę Acrobata niż ES, ale jeśli go jakoś zaaranżują na nowo - Edgu zagra dobrą solówkę, do tego jakieś fajne efekty świetlne i animacje i to może nieźle wypaść na tym Tour. Bynajmniej chyba się siłują z tym utworem, ale jakby Edgu zagrał też coś na organach przy nim - wstęp ala Orbit Mix, ale końcówka mocno rockowa to chętnie to zobaczę i usłyszę.
No w końcu to jeden z utworów, którego wcześniej na żywo nie grano.
Ja nie jestem przeciw do póki nie usłyszę (złej) wersji na żywo - a widzę, że niektórzy za wczasu się zapierają rękami i nogami.
Napisano 23 czerwca 2009 - 14:43
Drowning Man też coś zniknęło
Napisano 23 czerwca 2009 - 14:55
Albo przy Elevation . Odnośnie do DM, to może nie tyle zniknął, co na jakiś czas go odłożyli. Jak widać, ćwiczą różne warianty i siegają po takie utwory, których nikt by się nie spodziewał.Jak już ma nie być Bulleta, to mogliby przynajmniej dać coś w zamian ( Exit ! ), a tak wygląda na to, że największy ROCKOWY WYKOP będzie przy Vertigo
Napisano 23 czerwca 2009 - 14:58
Albo przy Elevation . Odnośnie do DM, to może nie tyle zniknął, co na jakiś czas go odłożyli. Jak widać, ćwiczą różne warianty i siegają po takie utwory, których nikt by się nie spodziewał.
Exit i 11 o clock ...
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen
Napisano 23 czerwca 2009 - 15:12
Oj, oj - ja bym nie był taki pewien, w końcu co ćwiczą?? W Europie przy VT też ćwiczyli, widocznie to jakieś drugie podejście i coś czuję, że parę razy się ten utwór pojawi. Z tych 2 utworów i z wielu innych wolę Acrobata niż ES, ale jeśli go jakoś zaaranżują na nowo - Edgu zagra dobrą solówkę, do tego jakieś fajne efekty świetlne i animacje i to może nieźle wypaść na tym Tour. Bynajmniej chyba się siłują z tym utworem, ale jakby Edgu zagrał też coś na organach przy nim - wstęp ala Orbit Mix, ale końcówka mocno rockowa to chętnie to zobaczę i usłyszę.
No w końcu to jeden z utworów, którego wcześniej na żywo nie grano.
Ja nie jestem przeciw do póki nie usłyszę (złej) wersji na żywo - a widzę, że niektórzy za wczasu się zapierają rękami i nogami.
Fakt, że ćwiczą o niczym jeszcze nie świadczy - Acrobata też kiedyś ćwiczyli
Napisano 23 czerwca 2009 - 15:39
http://www.u2.com/news/title/21-days#
Napisano 23 czerwca 2009 - 19:25
Jak już ma nie być Bulleta, to mogliby przynajmniej dać coś w zamian ( Exit ! ), a tak wygląda na to, że największy ROCKOWY WYKOP będzie przy Vertigo
Racja, The Fly też nie ma, albo Gone (jak z ET), albo Until z mocną końcówką....
No zobaczymy zostaje UV, szaleństwo przy Street no i może ta dłuższa wersja Vertigo (ale chyba wątpię, że tą zagrają).
Napisano 23 czerwca 2009 - 19:29
Co do filmiku... no szkoda, że ten lektor :/ Bono chyba objaśnia coś nt. wyglądu sceny, bo palcami formuje jej kształt...
Zrozumiał coś ktoś?
Napisano 23 czerwca 2009 - 20:10
Z tego co zrozumiałem to scena częściowo wzorowała się na pracach (budynkach) Gaudiego - zwłaszcza ta iglica w porównaniu do wież w Barcelonie chyba. Rzeczywiście podobne.
Dziennikarz powiedział, że przez tą budowlę (czy ich koncerty) stadiony stają się małe ;P Bono dodał, że dzięki tej scenie, w przeciwieństwie do tych wcześniejszych gdzie "energia/moc" ze sceny płynie na wprost, tu ma wypełniać cały stadion.
Bono dodał, że w tych trudnych czasach, gdy wielu ludzi traci pracę, chcą chyba na tych tematach też się skupić.
No i, że chcą zrobić przy tej trasie coś czego nie było wcześniej, aby ludzie to zapamiętali.
I jeszcze trochę gadali, też z projektantami, ale dużo nie wyłapałem.
Co do nowego filmiku - to brzmi jak wejście do NLOTH - zwłaszcza ta stopka podobna, ale znając ich to mogą przejść do czegokolwiek Oby tylko tym razem intro było ichnie i na DVD też się ukazało, bo wideo z Vertigo bez Wake Up takie gorsze
Napisano 23 czerwca 2009 - 20:28
If God will send his angels / Drowning man / Sometimes you can´t make it on your own / (fragmento de) Sometimes you can´t make it on your own enlazada con Bad (incompleta) / Walk on / Walk on (instrumental) / discurso Desmond Tutu / Ultraviolet / Where the streets have no name / unos acordes de bajo que sonaban a Seconds / I´ll go crazy if I don´t go crazy tonight (remix)/ Pride (in the name of love)...
Napisano 23 czerwca 2009 - 20:30
Są pierwsze przecieki. Chcieliście Popa jest Pop - If God will send his angels poza tym z tego co jeszcze nie grali to Sometimes i fragmenty Seconds.
Źródło u2start.com
No dokładnie:
Ensayando:
If God will send his angels - !?!?! Ciekawe jak? Nie piszą, że akustycznie to może full band
Drowning man
Sometimes you can´t make it on your own - a jednak wróciło czułem, że nie popuszczą
(fragmento de) Sometimes you can´t make it on your own enlazada con Bad (incompleta)
Walk on
Walk on (instrumental) - nie tylko nie to!!!
discurso Desmond Tutu
Ultraviolet
Where the streets have no name
unos acordes de bajo que sonaban a Seconds - !?!? jednak Edgu może coś będzie śpiewał - zobaczycie zaraz Numb będą ćwiczyć
I´ll go crazy if I don´t go crazy tonight (remix)
Pride (in the name of love)...
Co do Angels, to akurat nie to z Popa chciałęm - Miami, Mofo, Gone, Please, ale zobaczymy może chcociaż cały zespół gra.
Walko On dla mnie tylko pełne ma być, żadne akustyki, ma być moc jak już chcą grać.
No i mam nadzieję, że kolejność przypadkowa, bo UV, przed Streets nie pasuje, lepiej za. No i widać, że ćwiczą to UV do skutku
Edit: Atomic_Mario daliśmy w tej samej minucie ;P sorki za dubel.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych