Jump to content

Photo

Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale

717 replies to this topic

#381 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 00:40

a dla mnie to MOS by mogli nie grac wcale xD

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#382 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 00:40

Derka żartujesz prawda ? :o :huh:

#383 chojny

chojny

Użytkownik

• Members
  • 211 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 08:34

...dla mnie też - wolałbym UC :)

#384 mayday

mayday

Użytkownik

• Members
  • 358 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 09:47

Kolejność utworów jest raczej przypadkowa. Ale jeżeli miałbym wybrać bis to wolałbym zdecydowanie coś "z powerem". Może hiciory poprzednich tras - Vertigo, Elevation? Albo Electric Co. To byłoby to! No a jak już coś wolnego, to jednak Cedry...

Ale już chyba trzeba skończyć z marzeniami, do inaugurującego koncertu 6 dni więc setlista coraz bardziej wyklarowana. Szkoda, że przez próby nie przewinęło się "Hold me..."

#385 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 10:14

Nnnnnnie no, MOS na koniec? Mnie ( i zapewne nie tylko mnie na tym forum) ta piosenka w ogóle nie bierze, delikatnie mówiąc - ani ziębi, ani parzy. Naprawdę nie chciałbym, aby tak się skończył dla mnie TEN niezwykły, pierwszy, wymarzony koncert. Jako przystanek np. po takim streets jeszcze tak, ale na koniec? Już wolałbym to Vertigo nawet, jak ostatnio w Chorzowie. Ale jak pomyślę sobie, że w orbicie jest jeszcze Walk On, to... będę wył ;) Ciekawy bardzo jestem jak Bono wyciągnie zwrotkę MOSa po jakiś 20 piosenkach. To jego darcie (drzenie? :P ) się wzbogaca bardzo tą piosenkę, a charszczenie nawet w Wowy na VT było takie sobie...
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#386 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 10:43

Zdaje się, że muszę oddać sprawiedliwość kilku osobom, które przewidywały MOS na koniec, co dla mnie wydawało się zupełnie nieprawdopodobne. I zresztą nadal wydaje mi się niezrozumiałe <_<

Co do Seconds - oczywiście, kilka akordów nic nie znaczy ( pewnie wszyscy pamiętają, że np. na VT podczas prób w Brukseli usłyszeliśmy kilka akordów Electrical Storm, z czego nic nie wynikło ). Ale... jeżeli to jest jakiś zalążek pomysłu na utwór, który mógłby zastąpić w secie Bulleta, to jestem na WIELKIE TAK. Niestety, chyba już na to za późno.

Właśnie obejrzałem filmik z Larrym grającym EStorm :D Owszem, poprzednie podejścia były falstartem ( patrz wyżej ), ale zupełnie wyraźnie już dzisiaj widać, że ten kawałek ich męczy, jakoś nie mogą się od niego uwolnić ( czego też nie rozumiem, ale trudno :D ). Moim zdaniem spokojnie należy się go spodziewać, choć może nie od początku trasy.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#387 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 24 czerwca 2009 - 10:51

Ja również 'nie widzę' MOS jako numer na zakończenie koncertu.
Jeśli tak się stanie to będzie to najsłabsza coda ever.

Na '40' czyli najlepsze z możliwych rozwiązań na koniec show raczej nie ma co liczyć na tej trasie.
U2 zdaje sobie sprawę, że ich rehearsale są pilnie śledzone przez fanów z poza bram stadionu i mam cichą nadzieję,
że nie grają oni setu we właściwej kolejności żeby nie zdradzać wszystkiego do końca.
Wszystko się okaże w poniedziałek wieczór, po dress rehearsalu, bo na 99% to co wtedy zagrają będzie grane na premierowym show 30.06.

#388 KrzysiekD

KrzysiekD

Użytkownik

• Members
  • 25 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 11:08

wszystkie songi fajne////// :)

#389 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 11:59

U2 zdaje sobie sprawę, że ich rehearsale są pilnie śledzone przez fanów z poza bram stadionu i mam cichą nadzieję,
że nie grają oni setu we właściwej kolejności żeby nie zdradzać wszystkiego do końca.

Ja mam też cichą nadzieję, że nie grają wszystkich kawałków planowanych na trasę publicznie, bo chcą zrobić fanom wspaniałą niespodziankę, np. z nową, zajebistą wersją Bulleta :P
And die behind the wheel

Tak uważam.

#390 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 12:17

Ja mam też cichą nadzieję, że nie grają wszystkich kawałków planowanych na trasę publicznie, bo chcą zrobić fanom wspaniałą niespodziankę, np. z nową, zajebistą wersją Bulleta :P

Z całym szacunkiem, ale koncert U2 bez Bullet The Blue Sky będzie hm...no mam wrażenie, że nie ten sam. Bo czym innym mają tak za przeproszeniem "przypierdolić" uczestnikom koncertu?

#391 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 12:24

Ja tam czekam na jakiś przebłysk geniuszu z formie nowej, zarypistej, innej wersji jakiegoś przeboju, jak The Fly na ET, albo Discoteqhe na VT. W Bulleta wątpię, ktoś już napisał, że to musi zawsze być show, więc muszą przećwiczyć na scenie. Ale zawsze mogą wyjechać z takim np. akustycznym Acrobatem (ćwiczonym w zaciszu hali) :rolleyes:

#392 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 13:11

Ja tam czekam na jakiś przebłysk geniuszu z formie nowej, zarypistej, innej wersji jakiegoś przeboju, jak The Fly na ET, albo Discoteqhe na VT. W Bulleta wątpię, ktoś już napisał, że to musi zawsze być show, więc muszą przećwiczyć na scenie. Ale zawsze mogą wyjechać z takim np. akustycznym Acrobatem (ćwiczonym w zaciszu hali) :rolleyes:

yyy akustyczny Acrobat? :huh: szczerze mówiąc nie wiem jakby brzmiał ale na pewno nie byłby to dobry kierunek jeśli chodzi o akustyczne kawałki, nie byłby to na pewno ten sam Acrobat ...

#393 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 13:15

yyy akustyczny Acrobat? :huh: szczerze mówiąc nie wiem jakby brzmiał ale na pewno nie byłby to dobry kierunek jeśli chodzi o akustyczne kawałki, nie byłby to na pewno ten sam Acrobat ...

Wiem, też tak myślę (riff zabija w końcu). Po protu ćwiczyli na ZOO TV właśnie akustycznie i dlatego taki wariant.

#394 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 13:36

Z całym szacunkiem, ale koncert U2 bez Bullet The Blue Sky będzie hm...no mam wrażenie, że nie ten sam. Bo czym innym mają tak za przeproszeniem "przypierdolić" uczestnikom koncertu?

No właśnie.. odkąd wyszła Joshua, było oczywiste, że na koncercie U2 może być wszystko i nie być wszystkiego, ale dwa momenty są obowiązkowe - atak świateł na Streets ( nieprawda, że na VT go nie było - był, tylko dopiero przed " oooo " ), i pierdolnięcie podczas Bulleta. Nie miała tu znaczenia wielkość, idea, oprawa, klimat, setlista - te dwa momenty wbito zarówno w kpiarski Popmart, jak i w ascetyczne ETour. Powiem więcej - spory procent mojego osobistego zainteresowania nową trasą U2 stanowiło oczekiwanie na to, jaką tym razem oprawę przyjmą te dwa momenty, co teraz wymyślą dla Streets, i jak teraz zaaranżują Bulleta. Trasa U2 bez Bulleta to jak trasa U2 bez.. no nie wiem, gitary elektrycznej. Niezrozumiałe zachowanie.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#395 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 13:42

atak świateł na Streets ( nieprawda, że na VT go nie było - był, tylko dopiero przed " oooo " )

Tak wiemy. Chodzi nam wszystkim o brak eksplozji na początku utworu, przed wejściem Bono.

#396 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 13:52

Teraz przemyślałem sprawę bo nie wiem jak było dotąd ale wydaje mi się, że nie ćwiczą bulleta bo po prostu nie chcą zdradzić nowej aranżacji przed pierwszym występem trasy w Barcelonie. Chcą, żeby to była niespodzianka. Jak było przy poprzednich trasach?

#397 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 14:06

Na poprzednich normalnie na legalu ćwiczyli.

Bullet padł ofiarą wywalenia z seta starych, ogranych kawałków o czym wspominał depe, powołując się na wypowiedź Edge'a i tyle.

#398 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 14:07

Na poprzednich normalnie na legalu ćwiczyli.

Bullet padł ofiarą wywalenia z seta starych, ogranych kawałków o czym wspominał depe, powołując się na wypowiedź Edge'a i tyle.

ehh łudziłem się a jednak ... :(

#399 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 14:10

Edź spadaj, nie znasz się... ^_^

#400 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 24 czerwca 2009 - 14:15

...dla mnie też - wolałbym UC

No przecież grają UC. :rolleyes: ??

Też bym chciał, ale tego chyba w sali nie wyćwiczą, bynajmniej oni - bo formalnie się da, ale trzeba mieć pomysł taki i bardzo chcieć - a w ich przypadku..... :unsure:

No właśnie.. odkąd wyszła Joshua, było oczywiste, że na koncercie U2 może być wszystko i nie być wszystkiego, ale dwa momenty są obowiązkowe - atak świateł na Streets ( nieprawda, że na VT go nie było - był, tylko dopiero przed " oooo " ), i pierdolnięcie podczas Bulleta. Nie miała tu znaczenia wielkość, idea, oprawa, klimat, setlista - te dwa momenty wbito zarówno w kpiarski Popmart, jak i w ascetyczne ETour. Powiem więcej - spory procent mojego osobistego zainteresowania nową trasą U2 stanowiło oczekiwanie na to, jaką tym razem oprawę przyjmą te dwa momenty, co teraz wymyślą dla Streets, i jak teraz zaaranżują Bulleta. Trasa U2 bez Bulleta to jak trasa U2 bez.. no nie wiem, gitary elektrycznej. Niezrozumiałe zachowanie.

Święta racja!! :rolleyes: :unsure: :rolleyes: To dla mnie było zawsze nieruszalne i obowiązkowe, tak jak się Bullet przez lata zmieniał i wejścia w Streets to było coś.
Ale oni wolą z trasy na trasę coraz gorzej grać WOWY (najlepsze na TJT, później coraz gorzej :( ) niż zostawić Bulleta i wymyślić nową wersję/oprawę.

Na dodatek nie ma innych "mocnych" kawałków! The Fly, Acrobat, Exit, Until , na VT był Bullet do spóły z LAPOE a tu?? :unsure:

Co do MOS - ja jak najbardziej jestem za tym utworem Live - jestem jego bardzo ciekaw, ale rzeczywiście głosowo Bono może nie dotrzymać do końca i co wyjdzie - pieśń żałobna?!?! :( I w takim smutku wszyscy opuszczą stadion!?!? Mam nadzieję, że do Chorzowa to zmienią :)

Pamiętacie z pierwszych prób na końcu miało być jeszcze Ave Maria - ciekawe czy zrezygnowali z tego utworu?

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users