Survivor 1 - Zooropa
#41 Guest_Mrówa_*
Napisano 13 lutego 2007 - 21:18
ot co ot co
Napisano 13 lutego 2007 - 21:19
Napisano 13 lutego 2007 - 21:24
Napisano 13 lutego 2007 - 21:25
Koniec pierwszej tury głosowania
Swój głos oddaje tym razem na The Wanderer. Oczywiście dlatego, że właśnie z tym kawałkiem przegrało Babyface. Również dlatego, że jak wynika z głosowania w I rudzie ten kawałek powinien walczyć o utrzymanie z The First Time, który jest dla mnie kolejnym szczególnym kawałkiem z Zooropy. Naprawdę uwielbiam The Wanderer, ale mimo wszystko ten kawałek nie jest w 100 % jutowy - bez wkładu wielkiego Johnego Casha nepewno nie byłby taki sam. Wiem Acr - to nie są racjonalne argumenty
Napisano 13 lutego 2007 - 21:28
mimo wszystko ten kawałek nie jest w 100 % jutowy - bez wkładu wielkiego Johnego Casha nepewno nie byłby taki sam.
O tym, jaki jest bez Johnny'ego Casha mieliśmy przecież okazję się przekonać. Jak dla mnie - całkowicie potwierdziła się jego wielkość.
Napisano 13 lutego 2007 - 21:35
No stała się rzecz straszna. Miałem zbojkotować zabawę, ale muszę jeszcze pomścić Babyface.
Atomic, ja mam nadzieję, że nawet jak uda Ci się już pomścić Babyface to zabawy nie zbojkotujesz Bo przecież to tylko zabawa, kto by się przejmował jakimś tam rankingiem
Your signature is more powerful than you think
Napisano 13 lutego 2007 - 21:46
O tym, jaki jest bez Johnny'ego Casha mieliśmy przecież okazję się przekonać. Jak dla mnie - całkowicie potwierdziła się jego wielkość.
Kawałek sam w sobie jest świetny. Podzielam zachwyty nad tekstem tego utworu. Jedyne wykonanie "live" tego kawałka również jest dla mnie rewelacyjne. W niniejszej zabawie głosujemy jednak na wersję znaną nam z albumu. Podkreślam raz jeszcze, że argumentacja jest troszkę naciągana.
Bo przecież to tylko zabawa, kto by się przejmował jakimś tam rankingiem
Rankingiem się nie przejmuję. Przejmuję się "wywaleniem" Babyface. Naprawdę jestem zaskoczony, że większość użytkowników tak krytycznie odbiera ten utwór
Napisano 13 lutego 2007 - 21:52
Naprawdę jestem zaskoczony, że większość użytkowników tak krytycznie odbiera ten utwór
Ja akurat się zgadzam z Novią - Zooropa to jeden z najrówniejszych albumów U2, więc bardzo ciężko coś odrzucić. No ale na coś się trzeba było zdecydować, co nie znaczy, że ( oczywiście mówię za siebie ) odbieram Babyface krytycznie, absolutnie nie
Napisano 13 lutego 2007 - 21:54
Zacieram ręce....
Napisano 13 lutego 2007 - 22:26
Bez Johnny'ego Casha zaśpiewane przez Bono jest o niebo lepsze. Dlatego albumowemu powiem papa w tym survivorze.O tym, jaki jest bez Johnny'ego Casha mieliśmy przecież okazję się przekonać. Jak dla mnie - całkowicie potwierdziła się jego wielkość.
THE WANDERER
Napisano 13 lutego 2007 - 22:34
Bez Johnny'ego Casha zaśpiewane przez Bono jest o niebo lepsze.
A to niby czemu ?? (pyta fanatyk Casha)
Napisano 13 lutego 2007 - 22:51
Napisano 13 lutego 2007 - 22:56
Hmm... a dlaczegóż by nie? (odpowiada fanatyk Boniasa)A to niby czemu ?? (pyta fanatyk Casha)
Napisano 14 lutego 2007 - 00:32
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Napisano 14 lutego 2007 - 09:37
Ciężko coś wybrać z tak spójnej płyty, niemniej jednak z ciężkim sercem dokonuję wyborów
Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.
Napisano 14 lutego 2007 - 16:07
Napisano 14 lutego 2007 - 16:50
No i co.. Numb proszę państwa. Bo jakoś nie mam siły do niego wracać, gdy akurat nie słucham albumu w całości. Świetny pomysł, ale czy kawałek sam w sobie faktycznie tak ciekawy? Jak dla mnie, nie.
Napisano 14 lutego 2007 - 18:42
A ja do 'Numb' wracam, gdy nie słucham Zooropy w całości
Spojrzałam sobie na mój ranking tejże płyty na Takim Innym Forum , i tam 'Numb' umieściłam o miejsce wyżej, niż 'The Wanderer'. Ale...to było dawno i nieprawda , więc wolałabym, żeby odpadł 'Numb', a nie 'The Wanderer'. Ale pewnie i tak odpadnie 'The Wanderer', ech .
Napisano 15 lutego 2007 - 21:40
Zostają:
Zooropa, Lemon, Stay, Dirty Day 0
Daddy's Gonna..., The First Time 1
Some Days Are Better Than Others 3
A co do odpadających- pojawił się nam remis- zarówno Numb jak i The Wanderer otrzymały po 4 głosy. Dlatego zachęcam także tych, którzy nie głosowali jeszcze, żeby do północy oddali swój głos Mam nadzieję, że przez te 2 h i 20 min się sytuacja wyjaśni. Jeśli nie, odpadną oba.
Numb vs The Wanderer Piszcie, który ma odpaść
Edit: muszę poprawić post, bo niejasno się wyraziłam. Głosować oczywiście mogą wszyscy, nawet ci, którzy głosowali już, gdyż jest to dogrywka
Your signature is more powerful than you think
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych