MOS się zdecydowanie za długo utrzymał,
Zdecydowanie za krótko. Powinien być w pierwszej trójce...
Napisano 09 maja 2009 - 07:22
MOS się zdecydowanie za długo utrzymał,
Napisano 09 maja 2009 - 07:25
Napisano 09 maja 2009 - 09:30
Napisano 09 maja 2009 - 09:37
Napisano 09 maja 2009 - 13:33
Wybaczcie, że nie jestem tró, ale się cieszę, że Breathe wygrało, bo to faktycznie najlepszy utwór U2 nie tylko na NLOTH, ale i najlepszy utwór U2 w XXI wieku Zdecydowanie za wysoko Crazy Tonight i Magnificent. Za nisko Boots, Stand Up, NLOTH, Cedars.Breathe wygrało???
Czy może ja źle widzę???
Całe szczęście, że z przyczyn różnych, nie brałem w tej żenadzie udziału..
Te wyniki.. a raczej Ci co je stworzyli.. to chore..
Napisano 09 maja 2009 - 16:17
Duże zróżnicowanie głosów świadczy o tym, że survivor odbywa się zbyt wcześnie.
Otóż. Naczelna Grupa Narzucająca nie zdążyła jeszcze wypracować wspólnego, w miarę spójnego stanowiska odnośnie wszystkich utworów i narzucić go reszcie forumowiczów.
Że co???
To są wyniki???
Breathe wygrało???
Czy może ja źle widzę???
Całe szczęście, że z przyczyn różnych, nie brałem w tej żenadzie udziału..
Te wyniki.. a raczej Ci co je stworzyli.. to chore..
Napisano 09 maja 2009 - 16:28
A raczej diagnozy, dlaczego i na co ja - i wiele innych osób też - mamy być chorzy.
Napisano 09 maja 2009 - 16:41
Napisano 09 maja 2009 - 17:35
Napisano 09 maja 2009 - 17:44
Wybaczcie, że nie jestem tró, ale się cieszę, że Breathe wygrało, bo to faktycznie najlepszy utwór U2 nie tylko na NLOTH, ale i najlepszy utwór U2 w XXI wieku Zdecydowanie za wysoko Crazy Tonight i Magnificent. Za nisko Boots, Stand Up, NLOTH, Cedars.
Ale generalnie może być
A może by tak... dogrywka?
Albo proponuję, żeby przygotować kolejny topic związany z NLOTH, czyli który utwór z nowej płyty przypadł naszym forumowiczom do gustu, a który nie. Ja jestem za.
Pozdrawiam
Fanka U2
Napisano 09 maja 2009 - 17:52
No.To jest survivor dostępny dla wszystkich użytkowników tego forum i normalne, że kogoś zdanie jest inne od Twojego, depe. To, że ktoś ma powyżej 1,000 napisanych postów, nie usprawiedliwia go do obrażania innych, którzy ośmielili się wyrazić swoje zdanie. Nie oznacza to też, że inni, którzy są krócej na forum, są też gorszymi fanami U2 i się nie znają, lub nie rozumieją NLOTH. Nikt nie broni 'starszyźnie' forum zrobienia własnego głosowania i zesłania nam maluczkim jego wyniku jako prawdę objawioną (nie chcę tu nikogo obrazić kogoś <innego> z bardziej doświadczonych użytkowników). Widocznie łatwiej jest robić z siebie "znafce" niż przedstawić logiczne argumenty na temat wyżej wym. 'żenady'. A raczej diagnozy, dlaczego i na co ja - i wiele innych osób też - mamy być chorzy.
Napisano 09 maja 2009 - 18:30
ciichooWitas przyznaj się w końcu, że to Ty podszywasz się pod Fankę U2
Napisano 09 maja 2009 - 18:42
Crazy mogłoby spokojnie zamienić się miejscem z Breathe.Poza skandalicznie niskim wynikiem Crazy Tonight, nawet nieźle to wyszło.
Napisano 09 maja 2009 - 18:52
Odtwórczy, ale fajny.zdecydowanie najbardziej odtwórczy, nie wiedzieć czemu okrzyknięty genialnym.
Napisano 10 maja 2009 - 00:49
Odtwórczy, ale fajny.
I taki typowy.
Kwintesencja U2.
Stąd chyba popularność.
Napisano 10 maja 2009 - 09:10
a nie ten zdecydowanie najbardziej odtwórczy, nie wiedzieć czemu okrzyknięty genialnym.
Napisano 10 maja 2009 - 09:57
No właśnie. Utwór U2, który brzmi jak U2 to nic złego, a do tego dopracowany i taki dokładnie jaki powinien być.
A ja się z Wami nie zgodzę. Ok, "Magnificent" to kwintesencja U2 - włożyli w ten kawałek charakterystyczne elementy po których słychać od razu, że to właśnie U2. "Rozlane" dźwięki gitary Edga i pełne przejęcia wycie Bono doprawili swoją produkcją Eno i Lanois i wyszedł klasyczny jutowy kawałek, jednak ja w nim żadnych przejaw geniuszu nie czuję. Dla mnie to taka zmieniona wersja "A Sort Of Homecoming". Dopracowana do granic możliwości, a przez to nieco sztuczna - mnie w każdym bądź razie nie zachwyca i nie przekonuje. To wszystko już kiedyś było, żadnej świeżości, nowości, eksperymentowania i szukania nowych brzmień (za co właśnie cenię U2).Okrzyknięty genialnym, bo jest genialny. Top 10 U2. Odtwórczość nie ma tu kompletnie nic do rzeczy.
Napisano 10 maja 2009 - 11:18
No właśnie może chodzi o dopracowanie Kto się spodziewał, że jeszcze nagrają utwór gdzieś w klimatach TUF, ale dopracowany i świetnie brzmiący w dzisiejszych latachA ja się z Wami nie zgodzę. Ok, "Magnificent" to kwintesencja U2 - włożyli w ten kawałek charakterystyczne elementy po których słychać od razu, że to właśnie U2. "Rozlane" dźwięki gitary Edga i pełne przejęcia wycie Bono doprawili swoją produkcją Eno i Lanois i wyszedł klasyczny jutowy kawałek, jednak ja w nim żadnych przejaw geniuszu nie czuję. Dla mnie to taka zmieniona wersja "A Sort Of Homecoming". Dopracowana do granic możliwości, a przez to nieco sztuczna - mnie w każdym bądź razie nie zachwyca i nie przekonuje.
Ej, cała płyta ma pełno elementów "eksperymentowanych" i ja uważam, że na tej płycie, każdy może coś znaleźć. Powiedziałbym, że są utwory dla każdego (każdemu przynajmniej jeden bardzo się podoba) jednak wg mnie tworzących całość - taka paleta kolorów/dźwięków (dlatego szara okładka mi nie pasuje ). Takie jedno Magni, tylko przypomina, że U2 potrafią jeszcze grać, i jak U2, i coś nowego (to w innych utworach).To wszystko już kiedyś było, żadnej świeżości, nowości, eksperymentowania i szukania nowych brzmień (za co właśnie cenię U2).
Dziwnie tu się czuję, bo głosowałem za Breathe, a Magni bronię..."Breathe" z kolei może muzycznej rewolucji nie wywołało, bo kawałek też nie należy do tych które powalają na kolana, jednak słychać że to swoisty eksperyment i ma w sobie coś nowego czego dotychczas w muzyce U2 nie było i przez to uważam, że jest lepszy od "Magnificent".
Napisano 10 maja 2009 - 12:24
Na koncertach kawałki U2 potrafią ewoluować, zmieniać się na plus bądź minus i żyć swoim życiem dlatego też z niecierpliwością oczekuję wykonań koncertowych.Breathe na teraz po prostu jest dla mnie radośniejszą piosenką, trochę bardziej energetyczną od Magni i żadnej z nich to nic nie umniejsza. Może koncerty obrócą to o 180°
Napisano 10 maja 2009 - 13:02
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych