AKCJA FLAGA pt.2
Napisano 10 sierpnia 2009 - 11:26
Nie będę się tu rozpisywał... powiem po prostu DZIĘKUJE-DZIĘKUJE-DZIĘKUJE-DZIĘKUJE!
Wszystkim którzy zaangażowali się w "machanie", rozdawanie kolorów, promowanie i naglasnianie akcji. WIELKIE PODZIEKOWANIA DLA WAS WSZYSTKICH.
Udalo sie 1000 x lepiej niz 4 lata temu ... fotki mowia same za siebie, filmik U2.com i inne tez.
Uprzedzajac pytania, U2.com sie nie odezwal...
anyway zrobili co mieli i to sie liczy,
pozostaje 3mac kciuki ze w dodatkach na DVD... pewnie z Wembley....
dadza ten material tak zebysmy mieli pamiatke a inni zeby zobaczyli i nauczyli sie jak sie robi perfect flash-mobs
JESZCZE RAZ DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA ZAANGAZOWANIE i WIARE W TO ZE SIE UDA!
reszta na www.u2flaga.pl
a w ramach podziekowan zapraszam na zlot 12 wrzesnia nad Malte i nie tylko o czym w osobnym topicu.
Napisano 10 sierpnia 2009 - 13:07
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.
Napisano 10 sierpnia 2009 - 13:17
DZIĘKI WIELKIE ZA FLAGĘ!!! za pomysł, propagowanie, wykonanie
Tym bardziej Prosiaczka tam nie było
Napisano 10 sierpnia 2009 - 13:32
Coś tak niepowtarzalnego mogło się stać chyba tylko na koncercie rockowym, koncercie U2. Dziękuję Wam!! Dziękuję Zbych! To było absolutnie magiczne.
Napisano 10 sierpnia 2009 - 16:42
A fakt, że byłam częścią tejże bardzo prostej ale jak wielkiej cudownej i magicznej akcji, zapamiętam do końca życia Wiwat biali, wiwat czerwoni, wiwat My, Flagowi. I przede wszystkim wiwat ZBYCH, bo gdyby nie Ty, i Twój pomysł, to Bono nie miałby łez w oczach. Piękny MOMENT
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 10 sierpnia 2009 - 16:47
Wiele osób nie mogło powstrzymać łez...
Ja się poryczałem dopiero po przemowie Bono po NYD, I still Haven't śpiewałem na śpelpo, zalany łzami - nie widziałem nic...
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 10 sierpnia 2009 - 17:25
A tymczasem - słyszę znajome dźwięki basu, więc sięgam do plecaka po coś białego, przez głowę przebiega mi myśl, że za 2 sekundy jak się odwrócę i zobaczę ten biało-czerwony tłum, to rozkleję się na maksa. No i odwracam się, patrzę - niesamowicie! Chyba dzięki temu oświetleniu rzuconemu na publikę, wszystko jest wyraźniejsze i jeszcze jaskrawsze niż poprzednio. Ale totalnie nie czuję wzruszenia - jedynie ogromniastą, niesamowitą radochę z tego, że mogę w tym momencie być właśnie tu i że to nie przypadek, że tu jestem, znowu, po 4 długich latach oczekiwania. Szczęka mi opada, rozglądam się dookoła i cieszę się jak dzieciak - musiałam mieć w tamtym momencie strasznie głupawy wyraz twarzy Jedyny komentarz jaki z siebie wydobyłam w tamtej chwili to niedowierzające "O w mordę..."
Chwile wzruszenia dopadły mnie dopiero po koncercie, szczególnie kiedy przeczytałam komentarz wokalisty Snow Patrol na u2.com.
Było cudnie, ech... będę miała co wnukom opowiadać
Dzięki wielkie za to wszystko!!
Napisano 10 sierpnia 2009 - 17:54
Przejeżdżam wczoraj na znanej trasie przez miasto. Te same widoki mijane na trasie, te same twarze. Nuda jak z Rejsu. Nic nie ma się prawa wydarzyć. Nagle wsiada rój szerszeni, głośni niesamowicie. Poznaję, to fizjonomie młodych miejscowych żuli. Widok taki jak wszędzie - łyse glace, rozebrani do pasa, inteligentny wyraz twarzy... Są czymś podekscytowani, machają rękami, och, zaraz piwo się porozlewa i chyba będą je zlizywać z okien. Siadają naprzeciwko mnie, gondola wypełniona na full, już nie ma ucieczki, trzeba słuchać o czym rozmawiają.
I tu szok. Od dawna znam tych ludzi z widzenia, zawsze mieli te same tematy, zawsze z wysokiej półki.. Ale teraz, z wielkim zacięciem omawiają Chorzów, znają detale, a nawet strzelają tytułem piosenki. Ich angielski Nju jers dej brzmi niemalże jak muzyka.. I co chwilę wykrzykiwane teksty typu A wiesz, Bono to, Bono tamto. A stadion to redendłajt. Ale czad! Po chwili wysiedli na przystanku. Zrobiła się wręcz głucha cisza.
Wiem, trochę dowcipkuję z młodocianej żulandii, potraktujmy to z . Ale motyw przewodni zostaje - Flaga była czymś naprawdę wyjątkowym, i okazuje się, że WIELU, naprawdę WIELU zdaje sobie z tego sprawę. Na opini ludzi takich jak opisani, mało komu zależy, ale ich zachowanie mówi sporo o tym, jak w różnych kręgach odebrano tę akcję. Ci goście mówili szczerze, słyszałam to w ich głosach, widziałam po gestach, mimice. Na nich mało rzeczy robi wrażenie. A jeśli już, to TO musiało byc naprawdę dobre.
I taka właśnie była Flaga. FLAGA.
Napisano 10 sierpnia 2009 - 18:49
Dołączam się do podziękowań dla organizatora akcji
Napisano 10 sierpnia 2009 - 19:06
Napisano 11 sierpnia 2009 - 11:58
A taka mila ciekawostka: Wiecie kto nam pomagal w tworzeniu flagi??? Eve- corka Bono byla czescia naszej gigantycznej flagi:) Machala na czerwono
Napisano 11 sierpnia 2009 - 13:17
błagam nie.. z całym szacunkiem.. ale dzisiejsza solidarność a solidarność z NYD to dwie różne rzeczy. Dlatego jeśli chodzi o tą flagę solidarności zawsze mam mieszane uczucia.. A co do Wałęsy. To jest rockowy koncert nie piknik tudzież inna żenada, błagam!a może by tak następnym razem zaprosić Lecha Wałęse?
Dzięki Zbych i Wam wszystkim za flagę Przy okazji dzięki ekipie "Poland on the horizon" i każdemu kto na zagraniczny koncert wziął polską flagę
#799 Guest_madredeus_*
Napisano 11 sierpnia 2009 - 13:30
Dzięki Zbych i Wam wszystkim za flagę Przy okazji dzięki ekipie "Poland on the horizon" i każdemu kto na zagraniczny koncert wziął polską flagę
Przyłączam się do podziękowań dla wszystkich tych, którzy godnie reprezentowali i cały czas reprezentują nas na zagranicznych koncertach. Dzięki za to, że zawsze jesteście tam widoczni
Napisano 11 sierpnia 2009 - 14:58
Z prostej przyczyny - bo to już było. Piękne, dobrze zsynchronizowane, spełniło swoją funkcję, czapki z głów. Sama jeszcze siedzę na komputerze i przesyłam słynne zdjęcie stadionu znajomym za granicą. Po nas inne nacje próbują tego patentu, i na tym koniec świeżości, zatem nie powtarzajmy się. Żeby zaskoczyć zespół, a przy okazji i siebie samych, warto pomyśleć nad czymś nowym. Można i cieszyć się chwilą, jak postuluje arrow, i uruchomić kreatywność co do przyszłej akcji. Mamy czasFlaga to prosty i sprawdzony pomysł. Po co wymyślać coś innego?
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych