W tym miejscu:
Wszystko, co ustaliliśmy, co do czego się zgadzamy, do czego niektórych trzeba jeszcze przekonać.
Damy radę. Postanowione. Robimy to! :)
Strony akcji:
www.u2flaga.pl
akcjaflaga.u2.pl
INFO DLA MEDIÓW (plik .PDF)
plik zip zawierający:
- notkę prasową
- link do filmu History of the Flag
- grafiki na serwisy społęcznościowe (NK, grono, facebook itd)
- linki i animowane gify do bannerów do umieszczania na stronach, w sygnaturach i podpisach
Do pobrania tutaj:
Flaga 2009 - materiały
FLAGA 2009 - materiały 1.1
(to co powyżej + grafika by czarodziej i link do strony flagowej)
(Dzięki Olive!)
Napisali o nas: Onet.pl, Interia.pl, Dziennik.pl, Infomuzyka.pl
Wspierają nas również: Live Nation, Program 3 Polskiego Radia, Radio Merkury, Eska Rock, Telewizja TVN, Dziennik, Polska Glos Wielkopolski, U2-site.com, u2.com.pl, u2poland.com
(z czasem będziemy aktualizować powyższe dane)
W kontekście forum:
Czas się tym zająć poważnie. Skończyć z dyskusjami o ludziach pociskach i sylwetkach Wałęsy z waty cukrowej.
Koniec z rzucaniem nierealnych pomysłów, wprowadzaniem zamieszania, robieniem sobie przesadnie jaj. Po prostu, zajmijmy się tym poważnie, zamiast rozmieniać na drobne, bo tylko tak uda nam się coś zrobić. Wiemy doskonale, po kilkumiesięcznej dyskusji, że to jedyny sensowny, realny i wykonywalny duży pomysł. Skupmy się na nim. Skupmy się na ustaleniu planu działania, organizacji, promocji akcji. Po prostu to zróbmy, jak ściśle i jasno określone zadanie do wykonania.
I może przytoczę po prostu post Zbycha:
Czcigodni Wierni :)
Na wstepie dementuje nie jestem Bogiem, co najwyzej Ojcem Chrzestnym!
Nie czuje sie lepszy od nikogo ale milo mi ze macie dla mnie taki szacunek
i bardzo to sobie cenie, bo malo jest rzeczy w zyciu tak milych i cennych.
Ciesze sie bardzo ze czeka nas kolejne wyzwanie... i mam przeczunie ze nie jedno:)
DO RZECZY:
Pomyslow bylo wiele, wiele z nich ciekawych ... ALE intuicja poparta
doswiadczeniem podpowiada - ONLY FLAG CAN LEAVE SUCH A MARK
1) SPRAWDZAJA SIE TYLKO PROSTE W REALIZACJI POMYSLY
2) NA KONCERCIE BEDZIE 70+ tys LUDZI... w tym ok 2-5tys FANOW!
3) PRZEKAZ MEDIALNY MUSI BYC CZYTELNY I ZROZUMIALY DLA KOWALSKIEGO - patrz pkt B
4) ZOSTALISMY ZAPAMIETANI DZIEKI FLADZE (HIGHLIGHT OF VERTIGO TOUR!)
5) SAM BONO POWIEDZIAL ZE CHCE ZNOW ZOBACZYC FLAGE (DUBLIN LUTY 2009!)
6) daleki jestem od NACJONALIZMU.. ale BIALO CZERWNE jest POLSKIE a dzieki temu kazdy z 70+ tys sie z tym identyfikuje a to da nam sukces!
mozemy pomyslec o jakies dodatkowej akcji, ale bardziej w ramach forum i NIE NAGLASNIAC SPECJALNIE poza nim.. dlaczego?! (vide C) pamietacie koncert Depeche Mode w Spodku 2006?
mial byc napis na trybunie, roze i cos jeszcez 3w1... co z tego wyszlo NIC! - a Depeche sa bardziej zorganizowani!
DLATEGO NIE WYWAZAJMY OTWARTYCH DRZWI
360 stopni daje nam jeszcze 1 ukryty bonus... kazdy bez odwracania sie bedzie mogl zobaczyc NASZE - POWTWARZAM - NASZE wspolne dzielo!
tego widoku gdy w Chorzowie stojac pod "sluchawka" obrocilem sie do tylu nigdy nie zapomne,
teraz jest szansa zrobic to bez odwracania sie!
w porownaniu do 2005 roku mamy wiele asow w rekawie:
0) ostatnio bylo duzo niedowiarkow, teraz... absolutnie kazdy bedzie bialy lub czerwony!
1) przetarte szlaki w mediach
2) wieksza przychylnosc mediow jeszcze nie przetartych
3) wiare w to ze sie udalo i uda sie znowu
4) NYD u nas zagraja na 100000%
5) wyobrazacie osbie potencjalne DVD bez flagi? JA NIE!?
6) jak wszystko sie uda juz w sobote narobimy szumu ;P
WHITE AND RED HORIZON - only FLAG can leave such a mark!
Godfather
ZBYCH
ps. plyta CZERWONA, trybuny BIALE #3 :)
Amen.
I jeszcze jedno: jakiekolwiek offtopy i posty o głupotach niezwiązanych nijak ze sprawą, będziemy stąd od razu słać w kosmos, bez pytania. Pozdro i lecimy z tym szitem! :)
Użytkownik bee edytował ten post 27 marca 2009 - 15:22