Jump to content

Photo

AKCJA FLAGA pt.2

819 replies to this topic

#761 moniq

moniq

Użytkownik

• Members
  • 6 posts

Posted 07 sierpnia 2009 - 18:12

Cóż... mnie emocje nie opuszczają nadal. Dobrze ze wzięłam dzień urlopu :) Żywa flaga - rewelacyjna -aż dech zaparło, One - brak słów. Ten wieczór na długo pozostanie w mojej pamięci - It's Amazing U2 - jeszcze raz wielki, ogromny szacunek dla zespołu i podziekowania dla wszystkich fanów za ten niezwykły klimat. Pozdrawiam :D ... mam nadzieje że jeszcze do nas przyjadą

#762 dorothy

dorothy

Użytkownik

• Members
  • 73 posts

Posted 07 sierpnia 2009 - 18:52

:rolleyes: Widziałam!!! Bravo dla Margot!!!!
Oglądam wszystkie wiadomości, słucham Trójki, kupiłam "Polskę The Times" "Wyborczą" "Rzeczpospolitą"... czytam, słucham, oglądam i ... płaczę, płaczę, płaczę...
To było CUDOWNE! Flaga, koncert, Bono i koledzy z U2, pogoda:słońce i niesamowity księżyc i Wy (My) Fani tak bardzo oddani U2 a Oni w tak nieprawdopodobny sposób odwdzięczający to uwielbienie :rolleyes:
Do końca nie wiem, czy to wszystko zdarzyło się naprawdę...
Wielkie podziękowania dla Zbycha !!! (Jesteś już częścią historii U2!)

ps.tvp 1 i wkrótce znów relacja z koncertu!

#763 emkag

emkag

Użytkownik

• Members
  • 32 posts

Posted 07 sierpnia 2009 - 19:21

Nie ogladajcie dzisiejszych faktow tvn :P Plissss

To Ty tak biegłaś? :)

#764 moniq

moniq

Użytkownik

• Members
  • 6 posts

Posted 07 sierpnia 2009 - 20:34

:rolleyes: Widziałam!!! Bravo dla Margot!!!!
Oglądam wszystkie wiadomości, słucham Trójki, kupiłam "Polskę The Times" "Wyborczą" "Rzeczpospolitą"... czytam, słucham, oglądam i ... płaczę, płaczę, płaczę...
To było CUDOWNE! Flaga, koncert, Bono i koledzy z U2, pogoda:słońce i niesamowity księżyc i Wy (My) Fani tak bardzo oddani U2 a Oni w tak nieprawdopodobny sposób odwdzięczający to uwielbienie :rolleyes:
Do końca nie wiem, czy to wszystko zdarzyło się naprawdę...
Wielkie podziękowania dla Zbycha !!! (Jesteś już częścią historii U2!)

ps.tvp 1 i wkrótce znów relacja z koncertu!

Ja tez sie pod tym podpisuje, od rana siedze na necie i ogladam fotki, filmiki, wszystkie wiadomości a teraz jeszcze puscili I'll go crazy na rmf fm- dalej nie mogę w to uwierzyc ze juz po koncercie...

#765 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 07 sierpnia 2009 - 22:38

DVD będzie z Wembley, a my możemy liczyć najwyżej na jakiś bonus ( najpewniej wzmiankę w dokumencie o 360 Tour ).

Skąd wogóle masz informacje, że DVD będzie realizowane na Wembley? :rolleyes: Może będą znów nagrywać w USA albo w Ameryce Południowej?

#766 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 sierpnia 2009 - 23:05

Po pierwsze - ktoś tam już rzucił taką plotkę, że jakieś przygotowania są czynione itp. Po drugie - tradycja jest taka, że DVD powinno być z 1st Legu ( tak na Elevation Tour i Vertigo Tour ), w terminie przypadającym właśnie w okolicach tegorocznego Wembley. Po trzecie - jeżeli nie będzie, to prawdopodobnie rzeczywiście zrealizują je w Ameryce Płd., w każdym razie w takim wypadku Chorzów, oczywiście, również odpada.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#767 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 14:05

Mnie się marzy "przekrojowe" DVD. Wiem, że U2 jeszcze czegoś takiego nie zrobili, ale dlaczego nie tym razem? Trasa ta wyjątkowo akcentuje jedność, bliskość, wspólnotę. W każdy możliwy sposób przekazu. Może właśnie DVD z europejskiej części trasy? Po 2-3 wykonania z każdego kraju? Praktycznie wszędzie są jakieś szczególne momenty. U nas flaga, urodziny Edge'a. Umieściłbym "New Year's Day", "I Still Haven't Found What I'm Looking For / Stand By Me", "Stuck In A Moment" i może jeszcze "One" (ale to akurat wszędzie przepięknie wychodzi). Takie DVD mogłoby być naprawdę długie (30-35 piosenek), bo przecież setlisty są różne.

#768 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 14:32

Mnie się marzy "przekrojowe" DVD.

Takie eksperymenty bardzo rzadko wychodzą naprawdę dobrze. A koncert na DVD nie powinien mieć więcej niż 2:15 długości, bo ciężko się skoncentrować (nie bez powodu najlepszym zapisem video U2 do tej pory jest raptem półtoragodzinny Slane, choć przecież wcale niekoniecznie musiał być to najlepszy koncert).

Ostatnio Dream Theater zrobiło taką "przeglądową" koncertówkę, i prawie nie da się tego oglądać. Głównym problemem jest słaby obraz - U2 ma wprawdzie mnóstwo kamer na każdym show, pytanie tylko, czy są to ujęcia nadające się do publikacji? Bo na ekranie widzieliśmy głównie zbliżenia, a potrzebne są również dalekie plany. Inna sprawą jest jakość - czy zespołowi opłaca się korzystać z kamer HD na potrzeby ekranu o rozdzielczości rzędu, bo ja wiem, 400x600 pikseli? Wiem, że rozdzielczość DVD jest podobna, ale taka trasa to najlepszy moment, żeby w końcu zacząć wydawać w HD.

Lepiej módlmy się o jakikolwiek bonus z NYD, bo i na to szanse nie są zbyt wielkie

#769 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 14:44

Takie eksperymenty bardzo rzadko wychodzą naprawdę dobrze. A koncert na DVD nie powinien mieć więcej niż 2:15 długości, bo ciężko się skoncentrować (nie bez powodu najlepszym zapisem video U2 do tej pory jest raptem półtoragodzinny Slane, choć przecież wcale niekoniecznie musiał być to najlepszy koncert).

Ostatnio Dream Theater zrobiło taką "przeglądową" koncertówkę, i prawie nie da się tego oglądać. Głównym problemem jest słaby obraz - U2 ma wprawdzie mnóstwo kamer na każdym show, pytanie tylko, czy są to ujęcia nadające się do publikacji? Bo na ekranie widzieliśmy głównie zbliżenia, a potrzebne są również dalekie plany. Inna sprawą jest jakość - czy zespołowi opłaca się korzystać z kamer HD na potrzeby ekranu o rozdzielczości rzędu, bo ja wiem, 400x600 pikseli? Wiem, że rozdzielczość DVD jest podobna, ale taka trasa to najlepszy moment, żeby w końcu zacząć wydawać w HD.

Lepiej módlmy się o jakikolwiek bonus z NYD, bo i na to szanse nie są zbyt wielkie

Te kamery miały taką głębię ostrości, że o to czy są w HD nie musisz się martwić :) Zauważ, że w teledysku Crazy Tonight masz wykorzystane ujęcia z tej kamery. W TV jeśli są urywki koncertów to też tych kamer.

#770 arrrow

arrrow

Użytkownik

• Members
  • 87 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 15:15

a co z bootlegiem? na u2start już jest, ale na 3,5 gwiazdki...dysponuje ktoś lepszym nagraniem?

#771 U2Chorzow

U2Chorzow

Użytkownik

• Members
  • 7 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 15:27

http://www.youtube.c...h?v=Um86sXNJeyo

Dołączona grafika

#772 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 15:36

Głównym problemem jest słaby obraz - U2 ma wprawdzie mnóstwo kamer na każdym show, pytanie tylko, czy są to ujęcia nadające się do publikacji? Bo na ekranie widzieliśmy głównie zbliżenia, a potrzebne są również dalekie plany. Inna sprawą jest jakość - czy zespołowi opłaca się korzystać z kamer HD na potrzeby ekranu o rozdzielczości rzędu, bo ja wiem, 400x600 pikseli? Wiem, że rozdzielczość DVD jest podobna, ale taka trasa to najlepszy moment, żeby w końcu zacząć wydawać w HD.

Ludziska, to że przez ostatnie kilka lat zrobił się boom na HD nie znaczy że kamery osiągnęły tę rozdzielczość dopiero w tym czasie :P Może i stosunkowo niedawno producenci zaczęli wydawac filmy w takiej jakości, ale nagrywano je w niej od dawien dawna :) Sam mam Rocky'ego (pierwszą części -> 1976 rok) w 1080p , a widziałem też kilka westernów z lat sześćdziesiątych w 720p albo 1080i
No i nie wolno zapominać, że trasa Rattle & Hum została wydana na blu-ray i o ile sie nie mylę, także ma ośmiokanałowy dźwięk i rozdziałkę 1920x1080
:)

#773 GhostGirl

GhostGirl

Acrobat

• Members
  • 978 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 15:53

http://www.youtube.c...h?v=Um86sXNJeyo

świetna jakość :)

#774 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 16:26

świetna jakość :)

lol, świetna
Wiadomo kto to? Tylko NYD nagrywał? Jakby więcej to byłoby świetnie...

#775 arrrow

arrrow

Użytkownik

• Members
  • 87 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 16:45

a pan Piotr Baron w tvn24 przed chwilą stwierdził, że jest przekonany że DVD z Chorzowa ujrzy światło dzienne...

#776 U2Chorzow

U2Chorzow

Użytkownik

• Members
  • 7 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 17:09

lol, świetna
Wiadomo kto to? Tylko NYD nagrywał? Jakby więcej to byłoby świetnie...

Aaaha, będzie więcej. Wprawdzie nie za wiele, bo bardziej wolałem oglądnąć koncert niż go w całości nagrać ;], ale mam co nieco.

Dołączona grafika

#777 OutOfControl

OutOfControl

Użytkownik

• Members
  • 278 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 17:24

a pan Piotr Baron w tvn24 przed chwilą stwierdził, że jest przekonany że DVD z Chorzowa ujrzy światło dzienne...

Cóz, no można pomarzyć, nie ukrywam, że szalałabym ze szczęscia jak dzieciak gdyby chłopaki wydali właśnie Chorzów :)

#778 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 08 sierpnia 2009 - 17:31

no fajnie, tyle że chyba żadnych kamer na publike nie było (przynajmniej nie widziałem owych), więc skąd pan Baron ma te informacje? Ja się absolutnie nie nastawiam..

Aaaha, będzie więcej. Wprawdzie nie za wiele, bo bardziej wolałem oglądnąć koncert niż go w całości nagrać ;], ale mam co nieco.

dźwięk mamy dobry, a w takiej jakości to każde ujęcie się liczy ;)

#779 m~p

m~p

Użytkownik

• Members
  • 127 posts

Posted 09 sierpnia 2009 - 23:17

Dzięki za akcję, bo widok i to co się działo zapierało dech w piersiach!

#780 dzusti

dzusti

Użytkownik

• Members
  • 18 posts

Posted 10 sierpnia 2009 - 07:52

Chciałam Wam podziękować za cudowna atmosferę, zabawę.Za wszystkie przeżycia, emocje..

Dzięki.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users