AKCJA FLAGA pt.2
Napisano 07 sierpnia 2009 - 18:12
Napisano 07 sierpnia 2009 - 18:52
Oglądam wszystkie wiadomości, słucham Trójki, kupiłam "Polskę The Times" "Wyborczą" "Rzeczpospolitą"... czytam, słucham, oglądam i ... płaczę, płaczę, płaczę...
To było CUDOWNE! Flaga, koncert, Bono i koledzy z U2, pogoda:słońce i niesamowity księżyc i Wy (My) Fani tak bardzo oddani U2 a Oni w tak nieprawdopodobny sposób odwdzięczający to uwielbienie
Do końca nie wiem, czy to wszystko zdarzyło się naprawdę...
Wielkie podziękowania dla Zbycha !!! (Jesteś już częścią historii U2!)
ps.tvp 1 i wkrótce znów relacja z koncertu!
Napisano 07 sierpnia 2009 - 20:34
Widziałam!!! Bravo dla Margot!!!!
Oglądam wszystkie wiadomości, słucham Trójki, kupiłam "Polskę The Times" "Wyborczą" "Rzeczpospolitą"... czytam, słucham, oglądam i ... płaczę, płaczę, płaczę...
To było CUDOWNE! Flaga, koncert, Bono i koledzy z U2, pogoda:słońce i niesamowity księżyc i Wy (My) Fani tak bardzo oddani U2 a Oni w tak nieprawdopodobny sposób odwdzięczający to uwielbienie
Do końca nie wiem, czy to wszystko zdarzyło się naprawdę...
Wielkie podziękowania dla Zbycha !!! (Jesteś już częścią historii U2!)
ps.tvp 1 i wkrótce znów relacja z koncertu!
Ja tez sie pod tym podpisuje, od rana siedze na necie i ogladam fotki, filmiki, wszystkie wiadomości a teraz jeszcze puscili I'll go crazy na rmf fm- dalej nie mogę w to uwierzyc ze juz po koncercie...
#765 Guest_piotrek85_*
Napisano 07 sierpnia 2009 - 22:38
DVD będzie z Wembley, a my możemy liczyć najwyżej na jakiś bonus ( najpewniej wzmiankę w dokumencie o 360 Tour ).
Skąd wogóle masz informacje, że DVD będzie realizowane na Wembley? Może będą znów nagrywać w USA albo w Ameryce Południowej?
Napisano 07 sierpnia 2009 - 23:05
Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:05
Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:32
Mnie się marzy "przekrojowe" DVD.
Takie eksperymenty bardzo rzadko wychodzą naprawdę dobrze. A koncert na DVD nie powinien mieć więcej niż 2:15 długości, bo ciężko się skoncentrować (nie bez powodu najlepszym zapisem video U2 do tej pory jest raptem półtoragodzinny Slane, choć przecież wcale niekoniecznie musiał być to najlepszy koncert).
Ostatnio Dream Theater zrobiło taką "przeglądową" koncertówkę, i prawie nie da się tego oglądać. Głównym problemem jest słaby obraz - U2 ma wprawdzie mnóstwo kamer na każdym show, pytanie tylko, czy są to ujęcia nadające się do publikacji? Bo na ekranie widzieliśmy głównie zbliżenia, a potrzebne są również dalekie plany. Inna sprawą jest jakość - czy zespołowi opłaca się korzystać z kamer HD na potrzeby ekranu o rozdzielczości rzędu, bo ja wiem, 400x600 pikseli? Wiem, że rozdzielczość DVD jest podobna, ale taka trasa to najlepszy moment, żeby w końcu zacząć wydawać w HD.
Lepiej módlmy się o jakikolwiek bonus z NYD, bo i na to szanse nie są zbyt wielkie
Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:44
Te kamery miały taką głębię ostrości, że o to czy są w HD nie musisz się martwić Zauważ, że w teledysku Crazy Tonight masz wykorzystane ujęcia z tej kamery. W TV jeśli są urywki koncertów to też tych kamer.Takie eksperymenty bardzo rzadko wychodzą naprawdę dobrze. A koncert na DVD nie powinien mieć więcej niż 2:15 długości, bo ciężko się skoncentrować (nie bez powodu najlepszym zapisem video U2 do tej pory jest raptem półtoragodzinny Slane, choć przecież wcale niekoniecznie musiał być to najlepszy koncert).
Ostatnio Dream Theater zrobiło taką "przeglądową" koncertówkę, i prawie nie da się tego oglądać. Głównym problemem jest słaby obraz - U2 ma wprawdzie mnóstwo kamer na każdym show, pytanie tylko, czy są to ujęcia nadające się do publikacji? Bo na ekranie widzieliśmy głównie zbliżenia, a potrzebne są również dalekie plany. Inna sprawą jest jakość - czy zespołowi opłaca się korzystać z kamer HD na potrzeby ekranu o rozdzielczości rzędu, bo ja wiem, 400x600 pikseli? Wiem, że rozdzielczość DVD jest podobna, ale taka trasa to najlepszy moment, żeby w końcu zacząć wydawać w HD.
Lepiej módlmy się o jakikolwiek bonus z NYD, bo i na to szanse nie są zbyt wielkie
Napisano 08 sierpnia 2009 - 15:36
Ludziska, to że przez ostatnie kilka lat zrobił się boom na HD nie znaczy że kamery osiągnęły tę rozdzielczość dopiero w tym czasie Może i stosunkowo niedawno producenci zaczęli wydawac filmy w takiej jakości, ale nagrywano je w niej od dawien dawna Sam mam Rocky'ego (pierwszą części -> 1976 rok) w 1080p , a widziałem też kilka westernów z lat sześćdziesiątych w 720p albo 1080iGłównym problemem jest słaby obraz - U2 ma wprawdzie mnóstwo kamer na każdym show, pytanie tylko, czy są to ujęcia nadające się do publikacji? Bo na ekranie widzieliśmy głównie zbliżenia, a potrzebne są również dalekie plany. Inna sprawą jest jakość - czy zespołowi opłaca się korzystać z kamer HD na potrzeby ekranu o rozdzielczości rzędu, bo ja wiem, 400x600 pikseli? Wiem, że rozdzielczość DVD jest podobna, ale taka trasa to najlepszy moment, żeby w końcu zacząć wydawać w HD.
No i nie wolno zapominać, że trasa Rattle & Hum została wydana na blu-ray i o ile sie nie mylę, także ma ośmiokanałowy dźwięk i rozdziałkę 1920x1080
Napisano 08 sierpnia 2009 - 17:31
a pan Piotr Baron w tvn24 przed chwilą stwierdził, że jest przekonany że DVD z Chorzowa ujrzy światło dzienne...
no fajnie, tyle że chyba żadnych kamer na publike nie było (przynajmniej nie widziałem owych), więc skąd pan Baron ma te informacje? Ja się absolutnie nie nastawiam..
Aaaha, będzie więcej. Wprawdzie nie za wiele, bo bardziej wolałem oglądnąć koncert niż go w całości nagrać ;], ale mam co nieco.
dźwięk mamy dobry, a w takiej jakości to każde ujęcie się liczy
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych