Ustrzel Konika
Napisano 20 marca 2009 - 21:07
Jesli miałbym zbędne bilety i znalazłbym idiotów którzy kupią je za wielokrotność ceny to sorry:)
Ale spoko, kolesie którzy poszli na masówkę i kupili powiedzmy po 100 biletów, udławią sie przez własna pazerność.
Napisano 20 marca 2009 - 21:15
Ale problemem nie jest istnienie "koników". Problemem są "desperaci" którzy to kupują
Jesli miałbym zbędne bilety i znalazłbym idiotów którzy kupią je za wielokrotność ceny to sorry:)
Ale spoko, kolesie którzy poszli na masówkę i kupili powiedzmy po 100 biletów, udławią sie przez własna pazerność.
Dokładnie tak uważam, konik zawsze będzie tam gdzie zamajaczy widmo zarobku. Zgłaszanie aukcji to walka z wiatrakami - tym bardziej, że popularny obecnie spreparowany tekst praktycznie nie narusza zasad allegro, każdy może sobie zażądać za wysyłkę ile mu się podoba i tak naprawdę tylko kupujący ustala czy mu to odpowiada, czy też nie.
Sad but true.
Napisano 20 marca 2009 - 21:38
Do ceny nominalnej biletu, należy doliczyć 190 zł kosztów związanych z wysyłką
(bezpieczna wysyłka listem poleconym z zadeklarowaną wartością + mój dojazd taksówką na pocztę + opakowanie biletu + praca związana z zapakowaniem).
"mój dojazd taksówką na pocztę" i "praca związana z zapakowaniem" są prawdziwdziwymi perełkami.... WTF
całość tutaj
Napisano 20 marca 2009 - 21:41
postudiuj jeszcze to prawo bo firmy mają prawo "zarabiać" na przesyłkach doliczając koszty pośrednie,Bilet kosztował X - ma zostać odsprzedany za X. Rzekłbym nawet, że jeśli ktoś sobie nalicza koszty przesyłki, nawet normalne 9 zł, to jest to sprawa niejasna, która na pewno zostałaby, w razie wątpliwości, wyjaśniona z pomocą ekspertyzy biegłego.
Pozdrawiam
Bartek
student II roku prawa
zobowiązane są doliczyć nawet podatek VAT czego wiele osób nie potrafi zrozumieć
dodatkowo od 1 kwietnia szykuje się podwyżka na poczcie polskiej
u mnie przesyłka jest jeszcze droższa i rośnie wraz z ilością nadanych biletów - z prostego powodu to przesyłka wartościowa
kiedyś na allegro była fajna aukcja tycząca biletów na Madonnę:'No...
I ktoś kupił już oba :-))))
2 X 190 + 250 wysyłka (może to wysyłka z wysp canaryjsskich kurierem pieszym?? :-))))
Oświadczam, że bilety znajdują się obecnie w Mongolii, bilety zabrał przez przypadek mój znajomy i jest gotów je wysłać, koszt wysyłki to koszt dojazdu kuriera to 299.00 zł na motorku do miejscowości......
przynajmniej coś w ten deseń leciało
wypraszam sobie, kupiłem ponad 300Ale spoko, kolesie którzy poszli na masówkę i kupili powiedzmy po 100 biletów, udławią sie przez własna pazerność.
moim wymogiem jest przejazd, mówiąc krótko coś za coś i nie uważam, że to pazerność
Napisano 20 marca 2009 - 21:43
Napisano 20 marca 2009 - 21:46
zobaczcie ile złodzieji !!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.allegro.p...2...3&country=1
Pisałem o ty parę postów temu ale nie było tego aż tyle... a to jeszcze nie 24 od rozpoczęcia sprzedaży...
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 20 marca 2009 - 21:54
list polecony prioirytetowy 225zł- naprawdę nie ma na taki bullshit sposobu? Nienawidzę jak ktoś mi wciska kłamstwo grrrrzobaczcie ile złodzieji !!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.allegro.p...2...3&country=1
Allegro powinno wprowadzić limity kosztów przesyłki do regulaminu
Napisano 20 marca 2009 - 22:23
chyba nie mają weekendu, zapewne pilnują MadonnyTo Ci się chwali wielce, lecz pamiętaj że moderatorzy mają już weekend i posuwają swe królowe, tymczasem do poniedziałku nasi kochani złodzieje będą syci jak wieprze pod korytem.
to i pewnie na U2 zareagują przy dużej liczbie zgłoszeń
co innego jeśli wystawisz aukcje po 23 wtedy ma prawo utrzymać się do rana
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych