Kompendium biletowe
Posted 29 maja 2009 - 19:35
Czy ktoś orientuje się może, dlaczego bilet można kupić tylko przez zapłatę kartą? Ja nie mam karty kredytowej z VISY i nie mam jak zakupić towaru? Czy to się zmieni? Czy może jechać jutro do MM i brać to co zostało?
Tak w ogóle to witam, Paweł.
Miałem już się zarejestrować pewien czas temu.....ale tak wyszło, że ta sytuacja zmobilizowała mnie zupełnie
Posted 29 maja 2009 - 20:32
Witam.
Czy ktoś orientuje się może, dlaczego bilet można kupić tylko przez zapłatę kartą? Ja nie mam karty kredytowej z VISY i nie mam jak zakupić towaru? Czy to się zmieni? Czy może jechać jutro do MM i brać to co zostało?
Tak w ogóle to witam, Paweł.
Miałem już się zarejestrować pewien czas temu.....ale tak wyszło, że ta sytuacja zmobilizowała mnie zupełnie
Możesz jechać do MM, dzisiaj bilety były już do kupienia.
Posted 30 maja 2009 - 08:12
No narazie te koniki jakoś się tak strasznie nie rzuciły na te biletybędzie tak że te za 190 kupią koniki co mają karte k. i je sprzedadzą za 300 zł,
Tak miałeś racje, to był spisek amerykańskich szpiegów, to oni blokują od marca łącze między innymi do eventimu, nie pozwalając wykupić biletów na koncert w polsce, podobnie jak w wielu innych miastach. To oni podpisali umowy z polskimi konikami, dając im informację, że nastąpi zmiana cen biletów, to oni wymusili na livenation to aby traktowała polskę tak jak inne kraje, chociaż my przez swoją historię powinniśmy mieć tylko darmowe koncerty wszystkich artystów swiata w każdym mieście polski. Ich agentem w polsce jest TS BOLEK.nic tylko jeden wielki przekręt który wróżyłem już od marca, lecz nikt mnie wtedy nie słuchał lecz j...ł
No niestety, nikt cie nie posłuchał i znowu daliśmy się zrobić w bambuko zagranicznemu wywiadowi
A tak na serio, wieszamy psy na polskim livenation, a mi się wydaje, że to nie polskie live nation ustalało ceny, z pewnością mieli jakieś możliwości ich niewielkiego dostosowania(lub dostali wymógł, że 30% cen ma być równoważne 30 euro, a reszta ma zamykać jakąś pulę), ale biorąc pod uwagę, to że koncerty organizuje na całym świecie tylko livenation wcale bym się nie zdziwił, że przymus do początkowego ustalenia cen i teraz ta obniżka przyszły z góry.
...
Posted 30 maja 2009 - 09:45
Posted 30 maja 2009 - 09:53
Jeżeli ktoś kupił bilety na sektory za 450 zł, na które teraz sprzedają po 190 to sprawa pachnie sądem. Kto tak ma domagajcie się ludzie zwrotu kasy za zmianę warunków umowy zakupu biletów.
A od kiedy to sprzedawca nie może organizować promocji na sprzedawany przez siebie towar. Sklep też być podawał do sądu gdyby obniżyli cenę na produkt który kupiłeś wcześniej za wyższą cenę?
Sprawa jest niesmaczna, ale pod względem prawnym czysta.
Posted 30 maja 2009 - 10:06
Jak celnie napisał Mariusz, sprawa jest niesmaczna i odrobinkę śmierdzi ratowaniem tyłka.
#453 Guest_piotrek85_*
Posted 30 maja 2009 - 10:15
Posted 30 maja 2009 - 15:52
Niestety LN taką polityką cenową na bilety zaprzepaścił szansę na drugi koncert U2 w Polsce. Pazerność zwyciężyła nad rozsądkiem. No to pewnie nie ma szans na komplet publiczności podczas koncertu. Wyglada na to, że z 20% biletów jest jeszcze do wzięcia
A zkąd dalej jest ta pewność, że gdyby koncert kosztował powiedzmy np 350/250/140/190 ( te trybuny ktore zostały po 450/ te trybuny które są teraz po 190/ te trybuny które były po 140/ plyta ) to by się 2 wyprzedały. Moim zdaniem biorąc pod uwagę ogrom gwiazd występujących w tym roku w polsce mogło by się to nie udać, nawet nie wiem czy udało obrazu cały pierwszy koncert wyprzedać, no chyba, że nasi sąsiedzi by nas wspomogli ze względu na ceny o atrakcyjniejsze niż u nich. Wiadomo gdyby najdroższe bilety kosztywały góra 250 to by się pewnie wyprzedał od ręki, ale powiedzmy sobie szczerze, nawet teraz dla wielu osób najatrakcyjniejsze były te za 140 ze względu na cenę. Przy tak niskich cenach opłacalność organizacji koncertu też zapewne była by niska.
A jak ktoś powie, że w 2005 roku było tak gigantyczne zainteresowanie koncertem u2 i z tego względu wszyscy polacy i w tym roku chcą iśc na u2 to tylko dla przypomnienia: w tym roku mamy coke live, opener, off, szczecin rock festiwal, jarocin, madona, radiohead, kravitz ( w dodatku za darmo ), miejmy nadzieje tylko przełożony koncert depeche mode, selector festival, kylie + scorpions ( za 10 zl ), było deep purple (na które można było wejść jak się było na biciu rekordu za chyba 30 zl ) i wielu wielu innych genialnych artystów o których w tym momencie nie pamiętam i o których jeszcze nie wiemy ( nie znamy przecież np końcowej obsady coke live ). W 2005 roku był już opener ale na o wiele mniejszą skalę, bodajże wtedy jeszcze 2 dniowy festiwal w gdyni na skwerze kościuszki, z koncertów po za u2 to pamiętam green day ( pamiętam bo żałowałem ze nie pojechałem ) i the cure. Wiecej nie pamiętam ale napewno coś jeszcze ciekawego było. Generalnie chodzi mi o to, że nawet jeszcze w zeszłym roku koncertów w polsce brakowało, a teraz jest ich chyba za dużo, jak na możliwości i chęci polskich fanów. Dodam tylko, że w tym roku wszystkie gwiazdy mają problem z wyprzedaniem się, nawet w tak bardziej cywilizowanych cenach jak koncert Radiohead.
...
Posted 30 maja 2009 - 16:13
#458 Guest_piotrek85_*
Posted 31 maja 2009 - 13:16
Posted 31 maja 2009 - 13:25
Mam pytanko do tych co mają bilety na płytę z eventimu. Czy bilety mogą się od siebie różnić? Miałem ofertę sprzedaży takiego cudeńka ale zrezygnowałem. Generalnie wszystko było ok z tym, że były pewne różnice. Cieńszy papier a na odwrocie brak czarnego paska i kwadraciku z ostrzeżeniem przed wysoką temperaturą. Nie wiem czy dobrze zrobiłem bo okazja może się nie powtórzyć ale z drugiej strony mogłem wyrzucić pieniądze w błoto.
takie ciensze bilety bez tego paska czarnego i tego o czym mowisz, to oznaka ze bilety byly z empiku. Mam taki wlasnie na Radiohead, wszystko jest z nim ok a opis w calosci zgadza sie z tym twoim...
ech, mogles kupic
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users