Jump to content

Photo

Kompendium biletowe

556 replies to this topic

#421 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 29 maja 2009 - 10:25

Nie po innej, tylko po cenie wyższej niż cena nominalna biletu.

Właśnie o tym pisze. Wcześniej bilet na to samo miejsce kosztował 450 zł a teraz tylko 190zł. Jedyna różnica między zwykłym koniem a tym z LiveNation jest taka, że ten drugi drukuje bilet dopiero w momencie sprzedaży. :D

#422 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 29 maja 2009 - 10:32

Oh fuck....wiecie co...myślałem że to kolejny błąd na stronie eventim bo już nieraz tak było, że mieli niższe ceny, ale jak chciało się bilety do koszyka włożyć to był error...teraz wygląda, że wszystko jest ok. Może to i dla nas dobrze bo chcą jednak zawalczyć o 2nd Chorzow, ale jest to nieprawdopodobnie nie fair w stosunku do tych co kupili tickety za 450!!!!Ale fuck up...będzie wojna...

Oni nie walczą o 2 koncert, oni walczą o pierwszy, patrz się ile jest pustych miejsc.

... :P

#423 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 29 maja 2009 - 10:36

Oni nie walczą o 2 koncert, oni walczą o pierwszy, patrz się ile jest pustych miejsc.

Gdyby nie byli tacy pazerni to możliwe, że teraz walczyliby o drugi koncert.

#424 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 29 maja 2009 - 10:41

Gdyby nie byli tacy pazerni to możliwe, że teraz walczyliby o drugi koncert.

Pytanie czy to pazerność, czy realne koszty organizacji koncertu, wiem, że my nie zarabiamy po europejsku, ale za konstrukcje sceny, obsługe koncertu, wszystko co jeżdzi z zespołem niestety trzeba płacić po europejsku.

... :P

#425 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 posts

Posted 29 maja 2009 - 10:47

Z tego co zaobserwowałem to ostatnio bilety za 450 PLN sprzedawały się nieźle, więc koncert by się wyprzedał pewnie niemal do końca do godziny zero mamy przecież jeszcze 2 miesiące...nie zdziwiłbym się gdyby teraz w przeciągu tygodnia opchnęli wszystko za 190 - chętnych nie będzie brakować. Wtedy droga otwarta do koncertu nr 2 oczywiście po cenie 190 za trybuny :rolleyes:

Co do tych kosztów organizacji koncertu to chyba bym tego nie przeceniał. Myślę, że gdyby mieli od początku trybuny za powiedzmy 250 PLN to i tak zarobiliby mnóstwo kasy na tym przedsięwzięciu.

#426 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 29 maja 2009 - 11:19

Ale jaja... Faktycznie tym razem wygląda na to, że obniżyli ceny. Proces zakupu przebiega swobodnie... Nie zwraca errorów.

Czyżby rozpaczliwe posunięcie organizatora w celu wypełnienia trybun?

#427 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 29 maja 2009 - 11:38

Czyżby rozpaczliwe posunięcie organizatora w celu wypełnienia trybun?

No ale na takie rozpaczliwe kroki jest chyba jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Do koncertu zostało przecież jeszcze sporo czasu. No chyba, że obowiają się że z uwagi na dużą ilość koncertów światowych gwiazd w tym sezonie nie ma szans już na zainteresowanie biletami na koncert U2.

Oderwanym od rzeczywistości marzycielom podpowiadam, że obniżenie cen może być związane z rychłym ogłoszeniem drugiego koncertu U2 w Polsce :D

Obniżka cen jest trochę niesmaczna. Szkoda mi osób które wydały 450 zł (pomimo że cena była wysoka), a teraz się dowiedzą że gdzieś obok będzie siedziała osoba która za to samo zapłaciła ponad 2,5 raza mniej.
Dołączona grafika

#428 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 29 maja 2009 - 11:53

No ale na takie rozpaczliwe kroki jest chyba jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Do koncertu zostało przecież jeszcze sporo czasu. No chyba, że obowiają się że z uwagi na dużą ilość koncertów światowych gwiazd w tym sezonie nie ma szans już na zainteresowanie biletami na koncert U2.

Nie wiem czy ten TOP10 Eventimu jest w jakikolwiek sposób miarodajny ale od jakiegoś czasu U2 nie było już w pierwszej 10. Uważam, że to właśnie wspomniany przez Ciebie spadek zainteresowania może mieć wpływ na to posunięcie.

#429 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 posts

Posted 29 maja 2009 - 11:58

A ja węszę 2nd show :D jednak...Na rozpaczliwe ruchy jest wg mnie przynajmniej o miesiąc za wcześnie.

#430 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 29 maja 2009 - 12:46

Że niby wyprzedadzą się dwa koncerty ;)? Teraz już nawet ja jestem realistą...

Właściwie dlaczego jest za wcześnie? Na co mają czekać? Kto miał kupić bilet, już kupił. Teraz obniżamy ceny, żeby Ci którzy nie "skusili się" na 450zł kupili za 190zł i żebyśmy mogli przylepić napis "Sold out" na plakatach, bo ładnie wygląda.

I jeszcze jedno, gdyby miało to przynieść skutek to na głównej stronie powinni wrzucić jakiś banner. "Obniżka cen na U2. Kup bilet". Tymczasem wszystko odbywa się cichaczem.. Ot, taki scenariusz - plan B, który był szykowany na czarną godzinę i którego nikt w Livenation/Eventimie nie brał na poważnie.

Pewnie za chwilę ktoś mi zarzuci, że "koniki są be i obniżka cen też jest be". Za późno to wszystko... I zupełnie nie fair w stosunku do tych, którzy kupili za 450zł.

#431 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 29 maja 2009 - 13:19

Mam ochotę całej tej firmie live nation nabluzgać i to zdrowo, bo przez swoja chciwość zdrowo sie przejechali i teraz ratuj sie kto może, a tym samym, gdyby taką taktyke obrali 2 miesiace temu, mielibyśmy 2 koncerty, jestem o tym święcie przekonana. A teraz to jestem zła i tyle...a koniki znowu będą miały frajde.
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#432 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 posts

Posted 29 maja 2009 - 14:09

Dlaczego na Eventimie są bilety za 190zł na trybuny?
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#433 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 29 maja 2009 - 14:15

Ponieważ wprowadzono nowa kategorie cenową.
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#434 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 29 maja 2009 - 14:26

Dlatego, że nikt nie chciał zapłacić za nie 450 złotych. ;)

#435 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 29 maja 2009 - 16:36

niech się walą kurwa
teraz ceny obniżają
mogli obniżyć 20 marca
kasa w błoto :(
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#436 Małgosia

Małgosia

U2 and 80's addict

• Members
  • 1 106 posts

Posted 29 maja 2009 - 16:45

Strasznie niefajna zagrywka...
Nie wiem co mają myśleć osoby co kupiły bilety za 450 zł.
Takie coś w ogóle jest zgodne z prawem? Rozumiem, ze bilet też towar, ale chyba nie spotkałam się jeszcze nigdy z obniżką cen na koncert gwiazdy światowego formatu...

http://www.u2.szczecin.pl

#437 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 29 maja 2009 - 16:54

i jak ja teraz taki bilet sprzedam
kupiony w chwili totalnego dramatu po informacji że płyta poszła ?
co z tego że na sektor 28 piszę że nie obniżyli, jak nikt tego teraz ...
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#438 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 29 maja 2009 - 17:05

Jeśli w przyszłym roku zostanie zorganizowany kolejny koncert w Polsce to wszyscy zamiast rzucać się na bilety będą czekać na obniżkę. :D

#439 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 posts

Posted 29 maja 2009 - 18:26

To jest efekt kupowania biletów na gorąco. Panika nigdy nie przynosi nic dobrego :)

W sumie z ekonomicznego punktu widzenia zagrywka niezła. Najpierw skosili napaleńców, a potem skroją resztę :)
U2

#440 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 posts

Posted 29 maja 2009 - 18:29

To jest efekt kupowania biletów na gorąco. Panika nigdy nie przynosi nic dobrego :)

W sumie z ekonomicznego punktu widzenia zagrywka niezła. Najpierw skosili napaleńców, a potem skroją resztę :)

Dla mnie to jest zwykłe chamstwo.Kropka.
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users