Nowe Daty Koncertów
Napisano 09 marca 2009 - 18:38
#4 Guest_depe_*
Napisano 13 marca 2009 - 12:36
Napisano 19 marca 2009 - 13:33
- między Paryżem a Niceą
- między Chorzowem a Zagrzebiem
- między Zagrzebiem a Londynem
- między Londynem a Glasgow
Trzeci koncert w Dublinie i drugi koncert na Wembley można typować w ciemno. Równie prawdopodobny jest drugi koncert w Paryżu. Wciąż nierozstrzygnięta jest kwestia koncertu w Gelsenkirchen, który, jak donosi U2gigs, nie został odwołany, tylko przesunięty. Gdzie ? Być może między Zagrzeb a Londyn. Dzięku temu byłby możliwy drugi koncert w Chorzowie. W przerwie przed Chorzowem byłoby ładne miejsce na trzeci koncert w Skandynawii ( Kopenhaga ? Oslo ? Helsinki ? ), bo raczej nie będzie trzeciego w Goteborgu.
Z wszystkimi wymienionymi dokładkami otrzymujemy 26 koncertów - czyli przebilibyśmy normę Zoo Tv.
Napisano 23 marca 2009 - 09:46
a strzał we własną stopę wykonała instytucja LiveNation.
Ja nie wiem, czy jednak od początku nie był wyłącznie 1 koncert planowany w Polsce.
Pomimo nawet najbardziej pozytywnych komentarzy i wspomnień z poprzedniej trasy, to myślę że producenci biężacego tour'u doszli do wniosku że 2 koncerty nie wypalą (w sensie ekonomicznym) w tej części Europy.
Pamiętajmy, że po raz pierwszy U2 ma "korporacyjnego" sponsora w postaci Blackberry i być może to on zadecydował o takim "scenariuszu" (czyt. jeden Chorzów).
Być może szykują w 2010 roku jeszcze jakieś koncerty w Europie w naszej części kontynentu (np. Praga, Budapeszt, Wiedeń), to wówczas zafundowanie już teraz fanom takiej dawki koncertów mogłoby odbić się im czkawką w tymże okresie późniejszym.
A pamiętajmy, że i tak, ten nasz koncert w końcu się wyprzeda w 100%, bo dobiją do nas Czesi, Węgrzy, Słowacy, trochę Niemców i być może trochę fanów zza wschodniej granicy, co organizatorzy i zespół uznają za sukces finansowy.
Napisano 23 marca 2009 - 09:57
Ja nie wiem, czy jednak od początku nie był wyłącznie 1 koncert planowany w Polsce.
Pomimo nawet najbardziej pozytywnych komentarzy i wspomnień z poprzedniej trasy, to myślę że producenci biężacego tour'u doszli do wniosku że 2 koncerty nie wypalą (w sensie ekonomicznym) w tej części Europy.
Wszystko wskazuje, że drugi termin był (i być może jeszcze jest planowany), a przede wszystkim:
- przecieki o 2 koncertach jakie docierały do nas od dawna,
- rzekoma informacja o drugim koncercie w Eventimie,
- terminarz (spora przerwa pomiędzy Chorzowem a Zagrzebiem).
Myślę, że pozytwny odbiór Chorzowa'05 sprawił, że podjęto decyzję o 2 koncertach. Z ekonomicznego punktu widzenia drugi koncert był bowiem od samego początku ryzykowny.
Napisano 23 marca 2009 - 10:15
Wszystko wskazuje, że drugi termin był (i być może jeszcze jest planowany), a przede wszystkim:
- przecieki o 2 koncertach jakie docierały do nas od dawna,
- rzekoma informacja o drugim koncercie w Eventimie,
- terminarz (spora przerwa pomiędzy Chorzowem a Zagrzebiem).
Myślę, że pozytwny odbiór Chorzowa'05 sprawił, że podjęto decyzję o 2 koncertach. Z ekonomicznego punktu widzenia drugi koncert był bowiem od samego początku ryzykowny.
Bardzo bym chciał, abyś się nie mylił i żeby te wszystkie "znaki" przyniosły nam w efekcie ten oczekiwany news na temat 7-go sierpnia...
Ale, kurde balans...jestem bardziej realistą, niż niepoprawnym optymistą i ciągle obstaję przy wersji, że będzie wyłącznie 1 koncert u nas w tym roku...
Napisano 23 marca 2009 - 10:38
Napisano 23 marca 2009 - 10:42
Napisano 23 marca 2009 - 10:46
Napisano 23 marca 2009 - 10:54
Napisano 23 marca 2009 - 10:59
Napisano 23 marca 2009 - 11:10
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych