Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#1961 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 10:43

Ja nie dostałem jeszcze potwierdzenia za pieniądze wysłane w środę, więc spokojnie się nie macie(mamy) co gorączkować...

A gdzie środa, a gdzie piątek...
Im więcej osób będzie dzwonić, tym wolniej będą pracować.

Dajcie im czas...

nie po to płacimy grube pieniądze żeby się denerwować !
kasa od środy i myślisz że co nie obracają nią sobie? może gdzieś inwestują po kontach i podwajają zyski na giełdzie.
Płacę, wymagam, żądam !
nie ma dla mnie znaczenia że jest taki tłok, mają problem niech pracują po godzinach lub zatrudnią dodatkowe osoby.
I dla mnie tłumaczenie że wysyłka biletów po 1 kwietnia jest paranoją ! Co do tej pory się dzieje z kasą? no co?
Jest to nasza kasa na ich koncie, łatwo policzyć jaka to suma, i jak można ją potroić !

#1962 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 10:49

Jest to nasza kasa na ich koncie, łatwo policzyć jaka to suma, i jak można ją potroić !

A jak Ci już wyślą bilet to automatycznie nie mogą już obracać pieniędzmi zgromadzonymi na rachunku bankowym? :)
Dołączona grafika

#1963 bart555

bart555

Użytkownik

• Members
  • 35 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 10:51

raskol
Weź wyluzuj... trochę mniej spiskowej teorii dziejów, a więcej zrozumienia... tam też pracują ludzie...
To, że zapłaciło się parę zeta nie daje prawa, żeby się od razu zachowywać jak pajac...

P.S. szkoda, że Ty tam nie siedzisz w takim eventimie i nie słuchasz zjebek pod swoim adresem...

#1964 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 11:27

na livenation zniknęła w ogóle opcja z płytą. Zostały "w tym momencie brak biletów" za 140zł plus 450 i 825.

#1965 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 11:43

raskol
P.S. szkoda, że Ty tam nie siedzisz w takim eventimie i nie słuchasz zjebek pod swoim adresem...

jakie zjebki? czy naprawdę ciężko komuś kliknąć "OK" i zrobi się z zarezerwowana na zrealizowane ?
ja nie widzę problemu, póki co zapłaciłem i nie mam towaru ani potwierdzenia więc domniewam że pieniądze obraca ten kto ma je na koncie, a po 7 dniach mi zwróci potrącone o 10 zł tak ?
bo się w porę nie obudziłem albo że nie zadzwoniłem, ojj nie nie

#1966 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:02

jakie zjebki? czy naprawdę ciężko komuś kliknąć "OK" i zrobi się z zarezerwowana na zrealizowane ?
ja nie widzę problemu, póki co zapłaciłem i nie mam towaru ani potwierdzenia więc domniewam że pieniądze obraca ten kto ma je na koncie, a po 7 dniach mi zwróci potrącone o 10 zł tak ?

Raskol,
Powróć na ziemię z tej wirtualnej rzeczywistości. Zachowujesz się naprawdę dziwnie.

A jak Ci każą płacić zaliczki w wys. iluśnastu procent na samochód w salonie to też robisz takie sceny ?
Przecież dealer nie wpłaca ich od razu do fabryki, tylko nimi sobie obraca.
W międzyczasie składają zamówienie na auto i regulują płatność produentowi/importerowi, kiedy jest gotowe do sprowadzenia dla Ciebie.
Czyżby nie mogli zrobić tego samego w stosunku do Twojej szacownej osoby? Ich nie opierdalasz że traktują Cię jako mało wiarygodnego nabywcę i każą Ci wykładać kasę "z góry" ?

Wyluzuj stary, bo żyłka Ci pęknie szybciej niż się spodziewasz.

Nikt nie każe Ci czekać do lipca z założonymi rękoma, ale zacznij uwzględniać czynniki "życia codziennego" i to co organizator/sprzedawca biletów napisał u siebie w warunkach sprzedaży.
Bilety są zarezerwowane na tydzień czasu, zakupiłeś bilety w piątek i wówczas dopiero zrobiłeś przelew. Księgowane go też trwa (zwykle do 24 godzin) zatem zakładam, że jutro już będą mieć potwierdzenie wpłaty i systematycznie będą zmieniać statusy zamówień u siebie w bazie danych.
Jak nic się nie wydarzy do czwartku, to wówczas możesz się (chociaż IMHO nadal nie powinieneś) zacząć się lekko wnerwiać.

Spróbuj sprawdzić dziennie kilkanaście tysięcy otrzymanych wpłat na konto na zasadzie: od kogo, jaki numer zamówienia, czy kwota jest prawidłowa itp...
Pamiętaj, że cały czas zarówno Ticketpro jak i Eventim sprzedają bilety na inne wydarzenia kulturalno-sportowe.

I co mają mówić Ci inni klienci, kiedy taki "peak" ma miejsce przy okazji sprzedaży biletów na U2 czy Madonnę ?

#1967 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:06

Wykonaj tak sobie kilkadziesiąt tysięcy kliknięć to zobaczysz jakie to fajne. Tak się składa, że pracuję przy bazie danych i mam teraz 2000 firm do przekliknięcia i kliknięcie zajmuje mi średnio 1-2 min. Zrobiłem dzisiaj raptem 400 takich manewrów. A oni? Muszą być dokładniejsi bo przecież tam chodzi o czyjeś pieniądze, świadczą usługę więc wypadałoby się nie mylić i np nie usunac rezerwacji komuś kto zapłacił albo na odwrót. Pomyśl trochę a nie rzucasz jakieś hasła typu:

czy naprawdę ciężko komuś kliknąć "OK" i zrobi się z zarezerwowana na zrealizowane ?

Nie jesteś w ich bazie sam ale zapewne wraz z kilkudziesięcioma tysiącami innych zniecierpliwionych klientów. Mówie tu o samym koncercie U2 a przecież mają w swojej ofercie wiele innych eventów. Nie bronie ich do końca ale też staram się ich zrozumieć.

Zapłaciłem w piątek o 6.00 i nadal czekam na zatwierdzenie rezerwacji.

#1968 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:15

Wg. mapy wyboru miejsc na LN policzyłem, że zostało jeszcze 856 biletów na sektory po 450PLN i 825PLN.
Tak więc dużo już nie zostało.

#1969 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:26

na livenation zniknęła w ogóle opcja z płytą. Zostały "w tym momencie brak biletów" za 140zł plus 450 i 825.

Na eventim opcja płyty oraz sektorów za 140 zł zmieniły status na "wyprzedane"...

#1970 bart555

bart555

Użytkownik

• Members
  • 35 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:32

Aktywna mapka wyboru miejsc na eventimie jest zrypana bo "daje możliwość" wyboru w bocznych sektorach miejsc za 190 zł a potem wyskakuje błąd.

#1971 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:34

Wg. mapy wyboru miejsc na LN policzyłem, że zostało jeszcze 856 biletów na sektory po 450PLN i 825PLN.
Tak więc dużo już nie zostało.

A na Eventimie mają wolne praktycznie CAŁE sektory: 37, 38, 39, 40, 1 i 2.
Z kolei na Ticketpro mają wolne w połowie sektory 26, 24, a prawie cały: 23.

To daje pulę co najmniej kilku tysięcy jeszcze....

#1972 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:36

Aktywna mapka wyboru miejsc na eventimie jest zrypana bo "daje możliwość" wyboru w bocznych sektorach miejsc za 190 zł a potem wyskakuje błąd.

Miałam właśnie o tym napisać, ale mnie ubiegłeś... :rolleyes: Może poprzeceniali te pojedyncze bilety? :rolleyes: <marzenia ściętej głowy> :rolleyes:

#1973 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:37

jeśli tak faktycznie jest to 2 koncert jest niemal pewny, ale czy aby mechanizm mapki nie szwankuje? u mnie np. w ogóle owa mapka sie nie wyświetla.

#1974 Dev

Dev

Użytkownik

• Members
  • 44 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:41

I ja dorzucę swoje trzy grosze. Z pewnością trzeba okazać zrozumienie dla osób co tam pracują. Jeszcze za wcześniej na panikę. Statusy pewnie się dzisiaj/jutro pozmieniają. Ale z jednym co napisał raskol się zgodzę:

Mianowicie, co w takim wypadku? Kogo będzie wtedy obchodził mój los? Wtedy też będę miał okazywać zrozumienie? Lepiej zachować czujność ^_^

#1975 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:44

zauwazcie ze nadal na eventimie u2 jest w alercie sprzedazy biletów:) madonny juz nie ma:)

#1976 Koziol

Koziol

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:59

nie po to płacimy grube pieniądze żeby się denerwować !
kasa od środy i myślisz że co nie obracają nią sobie? może gdzieś inwestują po kontach i podwajają zyski na giełdzie.
Płacę, wymagam, żądam !
nie ma dla mnie znaczenia że jest taki tłok, mają problem niech pracują po godzinach lub zatrudnią dodatkowe osoby.
I dla mnie tłumaczenie że wysyłka biletów po 1 kwietnia jest paranoją ! Co do tej pory się dzieje z kasą? no co?

teraz zes napisal jak typowy Pax Centralwings, wez pod uwage to ze troche biletow jest od wydrukowania ja sie bede cieszyc ze w ogole bilet mam a nie ze dostane go jutro dzis za tydzien wazne ze bedzie... chyba ze sie myle?

#1977 BOYofWAR

BOYofWAR

Użytkownik

• Members
  • 123 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 12:59

madonne też wykupiono w 15min w przedsprzedazy internetowej golden circle a po tygodniu były dostępne w empikach więc luz...

#1978 arrrow

arrrow

Użytkownik

• Members
  • 87 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 13:14

dolożyli koncery w Paryżu i Londynie.
http://www.u2.com/news/article/4651

#1979 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 23 marca 2009 - 13:42

Trochę w człona lecą z tymi potwierdzeniami, ciągle mam na Eventimie "Zarezerwowane" komuś się zmieniło z tych co wpłacali zwykłym przelewem?

#1980 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 23 marca 2009 - 13:44

tez mam wciaz zarezerwowane..

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych