Jump to content

Photo

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#941 Mychu

Mychu

Użytkownik

• Members
  • 25 posts

Posted 19 marca 2009 - 09:31

Mail od Eventim, tzw. ticket alarm

Drodzy Użytkownicy,
z przyjemnością informujemy, że w nocy z czwartku na piątek, tuż po północy, na stronie Eventim.pl rozpoczniemy sprzedaż biletów na koncert U2 w Chorzowie!

Jeżeli jesteś zainteresowany kupnem biletów na to wydarzenie prosimy upewnij się, że:

- jesteś już zarejestrowanym Użytkownikiem bileterii Eventim.pl, a jeśli nie - prosimy, zarejestruj się zanim ruszy sprzedaż (wcześniejsza rejestracja znacząco przyspieszy proces zakupowy!),

- masz przygotowane dane niezbędne do dokonania płatności przez Internet (dane do karty kredytowej, kody jednorazowe potrzebne do szybkiego transferu, itp.),

- wybrałeś już pożądaną kategorię cenową biletów.po szczegóły kliknij tutaj

Prosimy zwrócić uwagę, że liczba biletów, które może zakupić jeden Klient jest ograniczona do 6 sztuk.

Dziękujemy i zapraszamy - takiego wydarzenia nie można przegapić!

Zespół Eventim

#942 BlueVox

BlueVox

Użytkownik

• Members
  • 6 posts

Posted 19 marca 2009 - 10:43

UWAGA

Do wszystkich podenerwowanych fanów..

Po potwierdzeniu zakupu biletów na eventim.pl, nasze bilety są zarezerwowane na 7 dni. W tym czasie należy zapłacić za bilety. Można to zrobić płatnością Dotpay, lub zwykłym przelewem. Po 7 dniach nasza rezerwacja przepada.

Przede wszystkim spokojnie, mamy czas. Nie śpieszcie się. Wystarczy, że zwykłym przelewem bankowym wyślecie pieniądze, nawet trzeciego dnia od momentu zakupu i macie pewność że dojdzie. Ludzie którzy zapłacą tzw. błyskawicznym przelewem, nie wykupią biletów! Liczy się dokonanie zakupu i jego potwierdzenie.

Tak więc, życzę przede wszystkim spokoju ^_^

#943 BOYofWAR

BOYofWAR

Użytkownik

• Members
  • 123 posts

Posted 19 marca 2009 - 10:51

Taka ciekawostka: ja na swoim koncie na eventimie mam jeszcze ważna rezerwację biletów na madonne - rezerwacja z 20go lutego. Zrezygnowalem z przelewu bo kupilem sobie w empiku ale po 7miu dniach rezerwacja miała być anulowana. Być może sprzedaż nie szła jakoś oszałamiająco i rezerwacja jest ciągle ważna.

pozdrawiam

#944 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 19 marca 2009 - 10:55

UWAGA
Przede wszystkim spokojnie, mamy czas. Nie śpieszcie się. Wystarczy, że zwykłym przelewem bankowym wyślecie pieniądze, nawet trzeciego dnia od momentu zakupu i macie pewność że dojdzie.

Żeby była jasność 3 dni robocze - bo to słówko rzadko się pojawia a w końcu zamawiamy w piątek.
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#945 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 19 marca 2009 - 11:14

Słuchajcie, mam inny problem. Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z odbiorem osobisty w siedzibie Eventimu w Wawie? Po jakim mniej więcej czasie od zaksięgowania kasy można się tam udać? I co najważniejsze czy trzeba to zrobić osobiście czy może to zrobić ktoś w moim imieniu? Nie jestem z Warszawy, nie chce się bawić w pocztę, a akurat mój tata jest w stolicy. Rozumiem, że przy odbiorze potrzebny jest jakiś wydrukowany kwitek czy numer zamówienia?

Polecanie ogólnie ten sposób odbioru? Prośże o pomoc :)

Po pierwsze:
jeśli w ogóle odbiór osobisty biletów na koncert U2 będzie możliwy to możesz się udać po tym, jak dostaniesz od nich potwierdzenie. Po prostu dostaniesz maila, że możesz już odbierać. W mailu są godziny w których można odebrać.

Po drugie (ważne):
przy odbiorze biletów, sympatyczna pani, która tam siedzi w celu weryfikacji odbierającego, poprosi Twojego tatę o pokazanie dowodu osobistego. W związku z tym zmień imię i nazwisko zamawiającego ze swojego na Twojego tatę. Nie będzie wtedy kłopotów, czemu to ktoś odbiera, a nie Ty itd. itd.

Zazwyczaj przy odbiorze wystarczy powiedzieć "dzień dobry, chciałem odebrać bilety na koncert XX na imię i nazwisko XX". Warto posiłkować się wydrukowanym od nich potwierdzeniem, ewentualnie NUMEREM zamówienia - nie zdarzyło się jeszcze żebym musiał z tego robić użytek.

Na koniec:
szczerze mówiąc obawiam się czy odbiór osobisty będzie wchodził w grę. w Eventimie siedzi zazwyczaj tylko jedna osoba, miejsca jest niewiele. Ostatnio jak odbierałem bilety na myslo to jakiś babon wybierał sobie na miejscu bilety do teatru. Za babką zrobiła się konkretna kolejka...

#946 gonzo

gonzo

Użytkownik

• Members
  • 14 posts

Posted 19 marca 2009 - 11:38

Popatrzałem na "Opcje odbioru / wysyłki" biletów w przypadku przesyłki kurierskiej :

LIVENATION.PL - przesyłka kurierska UPS - 35 PLN
EVENTIM.PL - przesyłka kurierska UPS - 25 PLN

Niby to "tylko" 10 PLN różnicy, ale trzeba wydoić fana z kasy do końca. ;) A przecież Livenation i Eventim to jeden karabin niby.

#947 chojny

chojny

Użytkownik

• Members
  • 211 posts

Posted 19 marca 2009 - 11:40

W zakładce Moje Dane na Eventimie są dwie opcje Dane Klienta i Adres Doręczenia.... czy muszę wypełniać oba arkusze aby bilet do mnie doszedł czy wystarczy tylko Dane Klienta?

#948 dzusti

dzusti

Użytkownik

• Members
  • 18 posts

Posted 19 marca 2009 - 12:49

W zakładce Moje Dane na Eventimie są dwie opcje Dane Klienta i Adres Doręczenia.... czy muszę wypełniać oba arkusze aby bilet do mnie doszedł czy wystarczy tylko Dane Klienta?

jesli Twój adres jest inny niż adres doręczenia ( np wolisz żeby listonosz przyniósł ci przesyłkę do pracya nie do domu) to wpisujesz adres zamieszkania i adres doręczenia- dwa różne adresy.
Jesli bilet ma trafic na adres który podałeś w Danych klienta to wystarczy jeden

Edited by bee, 19 marca 2009 - 13:24 .
cytat

#949 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 posts

Posted 19 marca 2009 - 13:29

Ze "strategicznego" punktu widzenia, lepiej rozpocząc zakupy na LN czy Eventimie? Ponoć LN ma przekierowywać ne Even', tak więc, czy przejście od razu na ich stronę może skrócić sprawę?

#950 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 posts

Posted 19 marca 2009 - 13:32

A powiedźcie mi ludzie drodzy jak np będę płacić kartą i coś pójdzie nie tak to będę mogła spróbować jeszcze raz np z przelewem bankowym?
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#951 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 19 marca 2009 - 14:11

Pytanko:
czy kupiując bilet z livenation mogę za niego zapłacić poleceniem przelewu z poczty (czego i tak nie zrobię :-) albo z banku tak jak w eventime?
(bo w sumie i tak przekierowują na eventime...)
Z góry dzięki za info
pozdrowionka
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#952 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 posts

Posted 19 marca 2009 - 14:16

Czy dzisiaj w momencie rozpoczęcia sprzedaży, będzie prowadzony jakiś live tutorial? :rolleyes:

#953 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 19 marca 2009 - 14:18

Czy dzisiaj w momencie rozpoczęcia sprzedaży, będzie prowadzony jakiś live tutorial? :rolleyes:

Zapraszam wieczorkiem na czat.u2-site.com :)

Pewnie trochę ludzi będzie...

#954 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 19 marca 2009 - 14:18

Chyba istnieje on tylko w postaci: "Radzimy się zarejestrować, by przyśpieszyć zakup biletów".

#955 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Posted 19 marca 2009 - 14:21

Dołączam się do pytania, czym się różni przejście ze strony Live Nation do eventimu, a kupienie od razu na eventimie?
Wiem czytałem twój post Atomic, ale niestety nie czaję tego. Dla mnei to nie ma różnicy, dlatego proszę o jakieś wyjaśnienie.

#956 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 posts

Posted 19 marca 2009 - 14:22

Pytanko:
czy kupiując bilet z livenation mogę za niego zapłacić poleceniem przelewu z poczty (czego i tak nie zrobię :-) albo z banku tak jak w eventime?

kupując przez livenation w efekcie i tak kupujesz w eventimie, więc obowiązują takie formy płatności jak tam; najlepiej zrób sobie symulację na jakimś innym koncercie ;)

#957 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 19 marca 2009 - 14:23

kupując przez livenation w efekcie i tak kupujesz w eventimie, więc obowiązują takie formy płatności jak tam; najlepiej zrób sobie symulację na jakimś innym koncercie ;)

Dzięki bee
pzdr
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#958 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 posts

Posted 19 marca 2009 - 14:25

Zapraszam wieczorkiem na czat.u2-site.com :)

Pewnie trochę ludzi będzie...

Dzięki, mam nadzieję, że razem damy radę ;)

#959 Libra

Libra

Użytkownik

• Members
  • 34 posts

Posted 19 marca 2009 - 14:29

Bije się z myślami czy zapłacić kartą kredytową czy wybrać zwykły przelew, w przypadku gdy będę chciała użyć karty boję się zawieszenia systemu w końcu sporo ludzi wybierze taką opcję, boję się tez że stracę tylko kupę nerwów no i pieniądze, może ktoś doradzi co wybrać ? :rolleyes:
Every day I die again, and again I’m reborn.Every day I have to find the courage.To walk out into the street....

#960 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 posts

Posted 19 marca 2009 - 14:30

Dołączam się do pytania, czym się różni przejście ze strony Live Nation do eventimu, a kupienie od razu na eventimie?
Wiem czytałem twój post Atomic, ale niestety nie czaję tego. Dla mnei to nie ma różnicy, dlatego proszę o jakieś wyjaśnienie.

różni się to w sumie tylko tym, że przez livenation dokonujesz zakupu na stronie www.eventim.pl/livenation, a przez eventim na stronie www.eventim.pl ;)

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users