Bilety: opinie
Posted 19 marca 2009 - 09:31
Drodzy Użytkownicy,
z przyjemnością informujemy, że w nocy z czwartku na piątek, tuż po północy, na stronie Eventim.pl rozpoczniemy sprzedaż biletów na koncert U2 w Chorzowie!
Jeżeli jesteś zainteresowany kupnem biletów na to wydarzenie prosimy upewnij się, że:
- jesteś już zarejestrowanym Użytkownikiem bileterii Eventim.pl, a jeśli nie - prosimy, zarejestruj się zanim ruszy sprzedaż (wcześniejsza rejestracja znacząco przyspieszy proces zakupowy!),
- masz przygotowane dane niezbędne do dokonania płatności przez Internet (dane do karty kredytowej, kody jednorazowe potrzebne do szybkiego transferu, itp.),
- wybrałeś już pożądaną kategorię cenową biletów.po szczegóły kliknij tutaj
Prosimy zwrócić uwagę, że liczba biletów, które może zakupić jeden Klient jest ograniczona do 6 sztuk.
Dziękujemy i zapraszamy - takiego wydarzenia nie można przegapić!
Zespół Eventim
Posted 19 marca 2009 - 10:43
Do wszystkich podenerwowanych fanów..
Po potwierdzeniu zakupu biletów na eventim.pl, nasze bilety są zarezerwowane na 7 dni. W tym czasie należy zapłacić za bilety. Można to zrobić płatnością Dotpay, lub zwykłym przelewem. Po 7 dniach nasza rezerwacja przepada.
Przede wszystkim spokojnie, mamy czas. Nie śpieszcie się. Wystarczy, że zwykłym przelewem bankowym wyślecie pieniądze, nawet trzeciego dnia od momentu zakupu i macie pewność że dojdzie. Ludzie którzy zapłacą tzw. błyskawicznym przelewem, nie wykupią biletów! Liczy się dokonanie zakupu i jego potwierdzenie.
Tak więc, życzę przede wszystkim spokoju
Posted 19 marca 2009 - 10:51
pozdrawiam
Posted 19 marca 2009 - 10:55
UWAGA
Przede wszystkim spokojnie, mamy czas. Nie śpieszcie się. Wystarczy, że zwykłym przelewem bankowym wyślecie pieniądze, nawet trzeciego dnia od momentu zakupu i macie pewność że dojdzie.
Żeby była jasność 3 dni robocze - bo to słówko rzadko się pojawia a w końcu zamawiamy w piątek.
Posted 19 marca 2009 - 11:14
Słuchajcie, mam inny problem. Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z odbiorem osobisty w siedzibie Eventimu w Wawie? Po jakim mniej więcej czasie od zaksięgowania kasy można się tam udać? I co najważniejsze czy trzeba to zrobić osobiście czy może to zrobić ktoś w moim imieniu? Nie jestem z Warszawy, nie chce się bawić w pocztę, a akurat mój tata jest w stolicy. Rozumiem, że przy odbiorze potrzebny jest jakiś wydrukowany kwitek czy numer zamówienia?
Polecanie ogólnie ten sposób odbioru? Prośże o pomoc
Po pierwsze:
jeśli w ogóle odbiór osobisty biletów na koncert U2 będzie możliwy to możesz się udać po tym, jak dostaniesz od nich potwierdzenie. Po prostu dostaniesz maila, że możesz już odbierać. W mailu są godziny w których można odebrać.
Po drugie (ważne):
przy odbiorze biletów, sympatyczna pani, która tam siedzi w celu weryfikacji odbierającego, poprosi Twojego tatę o pokazanie dowodu osobistego. W związku z tym zmień imię i nazwisko zamawiającego ze swojego na Twojego tatę. Nie będzie wtedy kłopotów, czemu to ktoś odbiera, a nie Ty itd. itd.
Zazwyczaj przy odbiorze wystarczy powiedzieć "dzień dobry, chciałem odebrać bilety na koncert XX na imię i nazwisko XX". Warto posiłkować się wydrukowanym od nich potwierdzeniem, ewentualnie NUMEREM zamówienia - nie zdarzyło się jeszcze żebym musiał z tego robić użytek.
Na koniec:
szczerze mówiąc obawiam się czy odbiór osobisty będzie wchodził w grę. w Eventimie siedzi zazwyczaj tylko jedna osoba, miejsca jest niewiele. Ostatnio jak odbierałem bilety na myslo to jakiś babon wybierał sobie na miejscu bilety do teatru. Za babką zrobiła się konkretna kolejka...
Posted 19 marca 2009 - 11:38
LIVENATION.PL - przesyłka kurierska UPS - 35 PLN
EVENTIM.PL - przesyłka kurierska UPS - 25 PLN
Niby to "tylko" 10 PLN różnicy, ale trzeba wydoić fana z kasy do końca. A przecież Livenation i Eventim to jeden karabin niby.
Posted 19 marca 2009 - 12:49
W zakładce Moje Dane na Eventimie są dwie opcje Dane Klienta i Adres Doręczenia.... czy muszę wypełniać oba arkusze aby bilet do mnie doszedł czy wystarczy tylko Dane Klienta?
jesli Twój adres jest inny niż adres doręczenia ( np wolisz żeby listonosz przyniósł ci przesyłkę do pracya nie do domu) to wpisujesz adres zamieszkania i adres doręczenia- dwa różne adresy.
Jesli bilet ma trafic na adres który podałeś w Danych klienta to wystarczy jeden
Edited by bee, 19 marca 2009 - 13:24 .
cytat
Posted 19 marca 2009 - 14:11
czy kupiując bilet z livenation mogę za niego zapłacić poleceniem przelewu z poczty (czego i tak nie zrobię :-) albo z banku tak jak w eventime?
(bo w sumie i tak przekierowują na eventime...)
Z góry dzięki za info
pozdrowionka
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Posted 19 marca 2009 - 14:18
Czy dzisiaj w momencie rozpoczęcia sprzedaży, będzie prowadzony jakiś live tutorial?
Zapraszam wieczorkiem na czat.u2-site.com
Pewnie trochę ludzi będzie...
Posted 19 marca 2009 - 14:22
Pytanko:
czy kupiując bilet z livenation mogę za niego zapłacić poleceniem przelewu z poczty (czego i tak nie zrobię :-) albo z banku tak jak w eventime?
kupując przez livenation w efekcie i tak kupujesz w eventimie, więc obowiązują takie formy płatności jak tam; najlepiej zrób sobie symulację na jakimś innym koncercie
Posted 19 marca 2009 - 14:23
kupując przez livenation w efekcie i tak kupujesz w eventimie, więc obowiązują takie formy płatności jak tam; najlepiej zrób sobie symulację na jakimś innym koncercie
Dzięki bee
pzdr
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Posted 19 marca 2009 - 14:25
Dzięki, mam nadzieję, że razem damy radęZapraszam wieczorkiem na czat.u2-site.com
Pewnie trochę ludzi będzie...
Posted 19 marca 2009 - 14:29
Posted 19 marca 2009 - 14:30
Dołączam się do pytania, czym się różni przejście ze strony Live Nation do eventimu, a kupienie od razu na eventimie?
Wiem czytałem twój post Atomic, ale niestety nie czaję tego. Dla mnei to nie ma różnicy, dlatego proszę o jakieś wyjaśnienie.
różni się to w sumie tylko tym, że przez livenation dokonujesz zakupu na stronie www.eventim.pl/livenation, a przez eventim na stronie www.eventim.pl
Reply to this topic
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users