Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1621 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:26

scena jest bardzo trudna do złożenia, zaczynają aż pięć dni przed koncertem

A to znaczy tylko tyle, że po Europie będą nam jeździć ze 3 sceny

#1622 totti83

totti83

Użytkownik

• Members
  • 59 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:33

Zarys trasy U2:

2009

Europa lipiec - sierpień

Ameryka wrzesień - październik

W sumie około 40-45 koncertów w tym roku

2010

Ameryka czerwiec - lipiec

Europa sierpień - wrzesień

Ameryka Płn. jesień

Około 90-100 koncertów w 2 lata.

http://www.stadionsl...mp;Id_news=2926

#1623 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:36

http://www.tvp.info/...;video_id=58859

Kawałek z TVP INFO
Dołączona grafika

#1624 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:37

Gelsenkirchen chyba wypadło,na niemieckiej stronie u2 jest skreslone.

To by była jakaś paranoja, żeby usuwać datę na parę godzin po jej ogłoszeniu :wacko:
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1625 max4u2

max4u2

Użytkownik

• Members
  • 143 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:40

No, piszcie kto wie, ze juz gdzies sie bedzie wybieral poza Chorzowem. Jakas wieksza ekipe by sie skrecilo. Ja sie powaznie zastanawiam na Berlinem i moze Dublin (choc jeden oszolom na pewno bedzie jechal do Shefield:)).

Depe?

To take a cup
To fill it up
To drink it slow
I can't let you go

#1626 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:41

Chcialbym chorzów po raz drugi jeszcze+ na pewno berlin

#1627 totti83

totti83

Użytkownik

• Members
  • 59 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:42

Gelsen znikneło tez z u2.com
ja bym sie pisał na Berlin ,tylko price musze znac ;)

#1628 Doty

Doty

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:44

No, piszcie kto wie, ze juz gdzies sie bedzie wybieral poza Chorzowem. Jakas wieksza ekipe by sie skrecilo. Ja sie powaznie zastanawiam na Berlinem i moze Dublin (choc jeden oszolom na pewno bedzie jechal do Shefield:)).

Depe?

Ja niestety nie mam szans na Chorzów, od rana bardzo to przeżywam :(

Bede probować SDF- Paryż i może Berlin.
I tak wiem, że to nie to samo co Chorzow :(

#1629 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:47

Ej, a pomyśleliście o wejściu U2 na scenę? Czy przypadkiem nie wymyślą czegoś przemegazajebistego z takim układem? ;-D

#1630 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 09 marca 2009 - 15:49

Z nieba nam zlecą :D

#1631 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:55

Ja niestety nie mam szans na Chorzów, od rana bardzo to przeżywam :(

Bede probować SDF- Paryż i może Berlin.
I tak wiem, że to nie to samo co Chorzow :(

Może Berlin brzmi obiecująco, ja planuje wyjazd...
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#1632 monika

monika

Użytkownik

• Members
  • 2 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:56

Mam pytanko:czy wybiera się ktoś do Chorzowa z Kościerzyny albo okolic?
Dajcie znać na mój e mail nokia353@wp.pl ;-)

#1633 totti83

totti83

Użytkownik

• Members
  • 59 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:56

goteborg kosztuje 280zl ,plyta

dla chetnych -
http://www1.ticnet.s...&...&CL_ORIGIN=

metallica na obecnej trasie tez ma scene na srodku,wchodza normalnie z boku obok publiki.ale to halówki sa hehe.na stadionach sa wieksze odleglosci :)

#1634 Doty

Doty

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 16:00

Może Berlin brzmi obiecująco, ja planuje wyjazd...

No chętnie powaznie o tym pomyśle.

Licze na pomoc logistyczna , bo narazie skupilam sie na czatowaniu na bilet na SDF

#1635 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 16:12

Mam ceny z Amsterdamu:

U2: Amsterdam ArenA
Entree: € 150, € 85, € 80, € 75, € 65 en € 30 (excl. servicekosten)

#1636 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 16:16

Najważniejsze pytanie: ile będzie kosztował bilet na płytę?

#1637 totti83

totti83

Użytkownik

• Members
  • 59 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 16:19

Mediolan

Tribuna rossa Primo Anello num. 150 euro + prevendita
Primo Anello Arancio-Verde-Blu num. 95 euro + prevendita
Tribuna Rossa Secondo Anello num. 95 euro + prevendita
Prato 75 euro + prevendita płyta
Secondo Anello Arancio-Verde-Blu num. 65 euro + prevendita

#1638 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 16:50

Artykuł znalazłem na Forum Polskich Wieżowców

U2 zagra 6 sierpnia na Stadionie Śląskim

2009-03-09 11:33

9.3.Chorzów (PAP) - Jeden z najbardziej znanych zespołów rockowych świata - irlandzka grupa U2 - 6 sierpnia zagra na Stadionie Śląskim w Chorzowie (Śląskie) - poinformował w poniedziałek organizator koncertu agencja Live Nation.

Zespół wydał właśnie nowy album "No Line On The Horizon" i z końcem czerwca rozpoczyna długą, planowaną na dwa lata trasę koncertową. W sumie będzie to ok. 100 koncertów.

To drugi koncert U2 na Stadionie Śląskim. Poprzedni odbył się 5 lipca 2005 r. z udziałem blisko 70 tys. ludzi i ze względu na wspaniałą atmosferę został oceniony jako wielkie wydarzenie, zarówno przez publiczność, jak i sam zespół. Organizatorzy liczą, że tym razem frekwencja będzie podobna.

"Zespół bardzo chciał zagrać na Stadionie Śląskim. Grali tutaj poprzednio, mieli bardzo dobre doświadczenia, świetny kontakt z publicznością, cały koncert był bardzo udany, również pod względem produkcyjnym. To obecnie również jedyny obiekt, na którym tego rodzaju koncert zrobić możemy" - powiedziała podczas poniedziałkowej konferencji prasowej w Chorzowie Marta Wnuczyńska z Live Nation.

Zapewniła, że sierpniowy koncert będzie zupełnie inny, niż ten z 2005 r. Duże wrażenie ma robić scena przypominająca pająka. Zespół może się poruszać dookoła niej, dochodząc do publiczności z każdej strony. Pośrodku znajdzie się duży stożek, który będzie ścianą wideo do prezentacji materiałów filmowych.

Wnuczyńska przyznała też, że rozważano zorganizowanie na Stadionie Śląskim dwóch koncertów U2, dzień po dniu. Na razie rozmowy na ten temat się nie toczą, ale organizator - jak powiedziała - "stara się nie składać broni".

Rozmowy na temat koncertu U2 na Stadionie Śląskim tego lata trwały długo, a wydarzenie stało pod znakiem zapytania ze względu na planowane zamknięcie stadionu w związku z modernizacją obiektu na potrzeby mistrzostw Europy w piłce nożnej Euro 2012. Istniały obawy, że koncert opóźni konieczne prace. "To wydarzenie, którego nie mogliśmy jednak zaprzepaścić" - powiedział dyrektor Stadionu Śląskiego Marek Szczerbowski. Zapewnił, że koncert nie zakłóci przygotowań.

Wykonawcy mają co prawda wkroczyć na stadion już w lipcu, ale będą przez miesiąc prowadzić roboty przygotowawcze na stadionie oraz przygotowywać zaplecze budowy. Prace podstawowe rozpoczną się 10 sierpnia i od tej pory przez dwa lata na stadionie nie odbędzie się żadna duża impreza. Modernizacja ma się zakończyć w kwietniu 2011 r.

Szczerbowski przyznał, że organizacja koncertu była w tej sytuacji dużym wyzwaniem. "To trudne logistyczne wydarzenie, żeby toczyła się w jakimś zakresie budowa, a jednocześnie był koncert. To rodzaj sytuacji kryzysowej, ale po to jest stadion, żeby były na nim imprezy" - powiedział.

Jednym z największych problemów będzie zabezpieczenie nowej, podgrzewanej murawy. "Zawsze, jeśli wchodzi się z produkcją na teren murawy, zostanie ona w jakimś stopniu uszkodzona. Walczymy jednak o to, żeby stopień uszkodzeń był jak najmniejszy. Jest specjalna technologia - będą płyty rozkładające ciężar, rozstawione przy produkcji. To spowoduje, że obciążenie nie będzie działać na warstwę nośną murawy. To może ograniczyć negatywne skutki, związane przede wszystkim z bardzo wysoką temperaturą" - tłumaczył Szczerbowski.

Sierpniowy koncert będzie w sumie trzecim występem U2 w Polsce. Po raz pierwszy artyści zagrali na warszawskim Służewcu 12 sierpnia 1997 r.

Zespół U2 powstał w 1976 r. w Dublinie. W jego skład wchodzą: wokalista Bono, The Edge (gitara, instrumenty klawiszowe, drugi głos), Adam Clayton (gitara basowa) i Larry Mullen Jr. (perkusja). Grupa jest jedną z tych, które zdefiniowały brzmienie rocka lat 80. Zdobytą wówczas popularność utrzymała w kolejnych dekadach. Muzycy U2 są znani z zaangażowania w działalność społeczną, nie stronią od wypowiedzi politycznych. (PAP)

lun/ ls/ jbr/

"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#1639 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 16:51

Ja mam nadzieję, że u nas nie będzie 300 - 400 zł za płytę. To by bolało...

#1640 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 17:01

Nie lubię poniedziałku, traci sens przy U2... :P Singiel, album, ogłoszenie trasy....

[...], Popmart też był ogromny. Ale zarówno ZooTv jak i Popmart sprawiał wrażenie mocno przemyślanego i spójnego pomysłu. Tu jakoś to niespecjalnie wszystko mi gra. Nawet mam wrażenie, że nie ma tu w ogóle żadnego zamysłu. Mam tylko nadzieję, że na żywo będzie wyglądać to lepiej.

Dziwna ta scena, trochę chyba z tych początkowych projektów z VT wzięli :P Na żywo może robić świetne wrażenie. Ale boję się, że takiego wrażenia jak te z ZooTV i PopMartu nie zrobi :unsure: Na VT był duży ekran i "stosy" kolumn i to też robiło wrażenie. Mam nadzieję, że będzie porządna gra świateł i ten może będzie dawał na żywo lepszy efekt, bo jak na razie to mi się zdaję, że będzie robił za telebimy bardziej.

Przez tą scenę, na stadion wchodzi za to dużo więcej ludzi, cała trybuna "za sceną" - bliżej sceny, na VT była pusta, ale tam pewnie będą drogie bilety. I tak wolę płytę.

Mediolan
Tribuna rossa Primo Anello num. 150 euro + prevendita
Primo Anello Arancio-Verde-Blu num. 95 euro + prevendita
Tribuna Rossa Secondo Anello num. 95 euro + prevendita
Prato 75 euro + prevendita płyta
Secondo Anello Arancio-Verde-Blu num. 65 euro + prevendita

No a przy dzisiejszym kursie € ceny nie cieszą... :( Jak € było za 3 zł to OK, ale teraz..... Będzie okropnie jeśli po 4,5 sobie policzą, ciekawe czy ceny na wszystkie koncerty są jednakowe??
Te po 30€ to chyba będą na bocznych trybunach :(

75€ ~ 356 zł :( :( :blink: :o x 2 koncerty!?!?!?! odpada...........

Oby to jakoś inaczej przeliczyli :unsure: inaczej nie zbiorą ludzi na 2 koncerty, zwłaszcza, gdy na raz więcej wchodzi...

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych