Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#621 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 18:35

Żeby tylko pogoda dopisała...
Nie wiem, czy komuś będzie się chciało w 30stopniowy upał stać i czekać. Deszcz jeszcze jako tako się przeżyje ;].

Heh, w Chorzowie daliśmy radę i z deszczem i z upałem.. ;)

#622 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 18:35

Zastosuje się do rady. Dzięki :)

#623 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 18 stycznia 2009 - 18:37

Heh, w Chorzowie daliśmy radę i z deszczem i z upałem..

Wiadomo, czego się nie robi dla ukochanego zespołu :D. Nawet można się poświęcić i dostać udaru :P, prawda?

#624 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 19:25

Wiadomo, czego się nie robi dla ukochanego zespołu :D. Nawet można się poświęcić i dostać udaru :P, prawda?

z tym udarem to nie wiem, czy to takie oczywiste..zwłaszcza, że jak się nabawisz udaru, to najpewniej wylądujesz w szpitalu. :huh:

#625 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 18 stycznia 2009 - 19:28

Nie no, żartowałam. Raczej nie przewiduję takich przypadków. Zawsze można zabrać ze sobą czapkę z daszkiem czy coś, żeby głowę ochronić.

#626 rupak9

rupak9

Użytkownik

• Members
  • 63 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 19:31

z tym udarem to nie wiem, czy to takie oczywiste..zwłaszcza, że jak się nabawisz udaru, to najpewniej wylądujesz w szpitalu. :huh:

Najwyżej się w szpitalnym łóżku z niewykorzystanym biletem w ręce obejrzy koncert :D.

#627 aps

aps

Użytkownik

• Members
  • 304 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 20:56

ja bylam pod brama o 9 i stałam pod lewa sluchawka :) moglam blizej sceny ale bycie pod sluchawka w pelni mnie satysfakcjonowalo. no i w plecaku mialam mały survival kit - jakas szmate do obwiazania głowy w razie upału (w kolorze czerwonym zeby pozniej nia machac :) ), kurtke przeciwdeszczowa i koszulke na zmiane. wszystko sie przydało :)
Dołączona grafika

#628 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 07:49

U2roopa na stronie głównej u2-site.pl:

Według nieoficjalnych doniesień, scena na nowej trasie koncertowej U2 będzie okrągła i umieszczona centralnie, publiczność będzie otaczała zespół.

Byłoby to ciekawe rozwiązanie, aczkowiek ciężko mi jest sobie wyobrazić jego zastosowanie na stadionie. Ale może to miał na myśli Bono mówiąc o niepotykanych rozwiązaniach technologicznych? :)
Dołączona grafika

#629 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 07:55

Szczerze mówiąc średnio sobie to wyobrażam. Tzn co Larry będzie siedział do niektórych tyłem? Bo oczywiście reszta chłopaków może szaleć do woli :)

#630 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 08:09

Tzn co Larry będzie siedział do niektórych tyłem?

Rozwiązaniem jest umieszczenie Larrego na ruchomym podeście, który obracałby się. Niewątpliwie takie rozwiązanie miałoby swoje plusy, ale również minusy. Takie centralne umiejscowienie sceny mogłoby jednak sprawić, że byłby większy komfort oglądania koncertu na otrwartej przestrzeni, oczywiście gdyby zespół na taką formę występów się zdecydowałby się.

O tym, że należy raczej z rezerwą podchodzić do tych plotek może świadczyć też przeciek z lutego 2005r.:

Jak donoszą nieoficjalne źródła, nadchodzące tournee Vertigo Tour ma przypominać wręcz spektakl. Będzie 5 dużych ekranów, ogromny system nagłaśniający i (uwaga) ponad 3000 świateł, z czego ok. 2000 ma oświetlać tylko Bono. Ponadto w projektowaniu całego show pomagają światowej sławy magicy i spece od wszelkiego rodzaju efektownych sztuczek, więc czyżby zapowiadała się magiczna trasa?... Organizacja jednego występu będzie kosztować w granicach 1 miliona Euro.

Dołączona grafika

#631 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 08:20

z tego co wiem coś takiego tzn. obrotową scenę na środku zastosowała Mettalica swojego czasu ale niewiem czy na stadionach czy w halach

#632 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 09:43

z tego co wiem coś takiego tzn. obrotową scenę na środku zastosowała Mettalica swojego czasu ale niewiem czy na stadionach czy w halach

Na pewno na halach,na stadionach to nie wiem.
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#633 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 09:55

peter gabriel takze... super patent, tyle ze w hali, gdzie scena nie musi byc az tak wysoko...
scena byla zbudowana z obracajacych sie pierscieni wiec nawet przy braku mobilnosci ktoregos z muzykow, wszyscy fani mogli sobie poogladac kazdego z nich z dowolnej perspektywy. fantastyczne rozwiazanie! i daje mozliwosc zrobienia wiekszej ilosci wybiegow, niz przy scenie tradycyjnej... hmmm... pozostaje czekac na pierwsze oficjalne njusy w tym temacie.

#634 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:05

6!

Szczerze mówiąc średnio sobie to wyobrażam. Tzn co Larry będzie siedział do niektórych tyłem? Bo oczywiście reszta chłopaków może szaleć do woli :)

Tak, dokladnie tak jak robil to na (chyba) wszystkich koncertach halowych w USA w 2005.

pozdro, Wiercioch
"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#635 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 10:21

Według nieoficjalnych doniesień, scena na nowej trasie koncertowej U2 będzie okrągła i umieszczona centralnie, publiczność będzie otaczała zespół.

To będziemy mogli zrobić flagę... Japonii ;)
Fuck The Past, Kiss The Future !

#636 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 12:06

Świetny patent to jest, też od razu mi się wczoraj skojarzyła Gabriel'owa Growing Up Tour.
Gabriel się w Polsce właśnie w żadnej hali z tym nie zmieścił i był to jedyny koncert jego trasy, gdzie grał na stadionie, na normalnej scenie. A U2 oczywiście pewnie będzie 5 razy większe i bardziej bajeranckie, więc o halach w Europie zapomnijmy ;)

#637 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 13:15

Na podstronie u2.com, poświęconej GOYB, znajdujemy taką oto informację: "Powered by Signatures Network, a Live Nation Company". Czyżby była to zapowiedź ścisłej współpracy u2.com i LN (np. przy dystrybucji biletów?). Może z tego wynika ewidentne opóźnienie u2.com z nową odsłoną strony?
Dołączona grafika

#638 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 07:43

Daniel Lanois w wywiadzie z Alanem Crossem z ExploreMusic.com (zapis wywiadu w audio na stronie atu2.com) potwierdził, że scena ma być okrągła i usytuowana centralnie.
Dołączona grafika

#639 Olka88

Olka88

Użytkownik

• Members
  • 640 Postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 14:50

Mam takie wyjątkowo głupie pytanie. Gdzieś tak na przełomie lipca i sierpnia kroi mi się chrzest siostrzeńca/nicy (jeszcze w drodze) i mam obawy (tfu tfu!! odpukać!!) czy nie pokryje się z koncertem. Wiadomo, że dat jeszcze nie ma, ale może powiedzcie z doświadczenia czy coś, jakie jest prawdopodobieństwo, żeby grali w niedzielę? czy nie ma żadnych reguł?

#640 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 15:04

Na trasie koncertowej U2 każdy dzień tygodnia jest taki sam. Nie robią sobie przerw w niedziele.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych