Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1921 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 20:48

Z tym, że inne zespoły uprawiają ową politykę w sposób bardziej 'elegancki'. O to mi chodzi.

#1922 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 20:50

Z tym, że inne zespoły uprawiają ową politykę w sposób bardziej 'elegancki'. O to mi chodzi.

No fakt, nawet panowie z The Rolling Stones robią to bardziej 'elegancko'. Naprawdę trzeba było się postarać, żeby ich przebić.

#1923 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 21:12

No fakt, nawet panowie z The Rolling Stones robią to bardziej 'elegancko'.

Stonsi mogli by się śmiało przyznać, że zbierają kasę na wóde i cygara i nie byłoby takiej nagonki. Problem w tym, że Bono uważany jest za chodzącego ideała, a taki wizerunek w połączeniu z komercyjną trasą nie idzie w parze. Trochę to trąci hipokryzją.
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#1924 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 21:59

Oddam wszystkie wowy, streets, pridy za możliwość zobaczenia live czegos takiego:
http://www.youtube.c...feature=related

#1925 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 22:11

Te bilety za 190zł to jeszcze w normie. Gorzej z trybunami za 450zł - to już ostre zdzierstwo (1/4 pensji). Coś mi sie wydaje, ze miejsca siedzące będą świeciły pustkami.
U2

#1926 nazim

nazim

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 23:19

Po tym miesiącu od ogłoszenia trasy nasunęło mi się parę przemyśleń.

Trasa w całości kręci się wokół pieniądza, co w sumie nie jest jakąś rzeczą odkrywczą a bardziej oczywistą, ale jakoś dawniej było to zakamuflowane, niby oczywiste, ale o tym się nie mówiło jakoś. Wiadome było, że tam zespół bił sobie kolejne rekordziki Madonny czy dziadków z RS odnośnie nabitej kapusty na trasie i takie inne historie, ale noszzz w mordę było w miarę 'ludzko' pod w tym względem!

Teraz nie ma sentymentów i miłych gestów, mamy zimną kalkulację, szerokie paplanie o kryzysie i tym, że trzeba go uwzględnić. Mamy również - w mojej ocenie - żałosne chwyty dla plebsu, dla którego przygotowano tanie miejscówy, które tak naprawdę zostały zrekompensowane masakrycznymi cenami za bilety na resztę trybun. Mamy sytuację, w której po prostu widmo kiepskich plonów z trasy, stanęło przed pięknymi oczami zespołu. A żeby ono przepadło w siną dal - walimy ceny nie bardzo zgodne z rozsądkiem, bo przecież nie może nasze konto być szczuplejsze niż po Vertigo Tour. Kryzys jest dobrym chłopcem do bicia. Mamy ponadto charytatywną akcje z trybun RED. Z tym, że tak naprawdę nie wiem czy te miliony na cele charytatywne nie są okupione naszym kosztem, tak - by znowu wyszło na równo dla zespołu.
No i mamy w końcu najbardziej równego, trzeźwo myślącego człowieka, który fanów, pomimo pozorów - nie ma w dupie. Larry mówi rzadko, ale jak się odezwie to w zazwyczaj w ważnej i istotnej dla fanów kwestii. Rzekł, że obawia się z powodu wysokich cen, iż sporo fanów nie przyjdzie na ich koncert. Przypomnę również państwu, o jego wpisie na u2.com podczas zamieszania z biletami na Vertigo Tour. To jest, coorvah gość.

Nie chcę żebyście odebrali tego, jako rozpaczliwego jęczenia sfrustrowanego fana z nadwiślańskiego kraju, który dowiedział się, że raczej drugiego koncertu w jego państwie nie będzie. Po prostu to co się dzieje, jakoś wzmaga we mnie zniesmaczenie...

Popieram. O tym samym pisałem w poście 1913 ;) Cóż, cieszy jednak to, że nie jesteśmy fanatykami zespołu bezmyślnie popierającymi wszystko to, co się dzieje. Wszyscy wiemy o co chodzi, przymróżmy więc oko i więc bawmy się ;)

#1927 sunsfan

sunsfan

Użytkownik

• Members
  • 112 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 23:37

No i stało się. Na U2.com koncert w Chorzowie CANCELLED :o za to 7.08 pojawiła się Praga. Na Eventimie podają że zwroty biletów od 15.04. :( Ale dramat ! :(

#1928 Czesio29

Czesio29

Użytkownik

• Members
  • 234 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 23:54

Komuś jak widać Prima APrilis szybko sie zaczął :)

#1929 slaweksy

slaweksy

Użytkownik

• Members
  • 13 Postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 00:09

To jestem pierwszy który zrobił się w jajo :-D
Aż musiałem to sprawdzić.Dobre,dobre.
Pozdrawiam

#1930 bart555

bart555

Użytkownik

• Members
  • 35 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 19:14

U2.com lekko zmodyfikowało logo trasy. Moim zdanie to nowe deczko fajniejsze.

#1931 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 19:16

I jest lepsze :)

Sygnaturka

#1932 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 19:17

Mi się z Mercedesem kojarzy.

#1933 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 19:38

Albo naszywka-pacyfka na ubranku Bono

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1934 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 19:43

Albo naszywka-pacyfka na ubranku Bono

Pewnie do tego teraz, ten znaczek będzie nawiązywać. Na ET było serducho, na VT "V", a teraz pacyfka? :P

#1935 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 19:46

Mnie się kojarzy z kształtem dawnych mikrofonów, ale nie wiem czy forumowa młodzież jeszcze takowe pamięta? :rolleyes:

#1936 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 19:47

Mnie się kojarzy z kształtem dawnych mikrofonów, ale nie wiem czy forumowa młodzież jeszcze takowe pamięta? :rolleyes:

No ba! B)

#1937 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 07 kwietnia 2009 - 09:28

Mi się z Mercedesem kojarzy.

Bilety kiepsko schodzą, więc musieli poszukać nowego sponsora.

No i mamy w końcu najbardziej równego, trzeźwo myślącego człowieka, który fanów, pomimo pozorów - nie ma w dupie. Larry mówi rzadko, ale jak się odezwie to w zazwyczaj w ważnej i istotnej dla fanów kwestii. Rzekł, że obawia się z powodu wysokich cen, iż sporo fanów nie przyjdzie na ich koncert. Przypomnę również państwu, o jego wpisie na u2.com podczas zamieszania z biletami na Vertigo Tour. To jest, coorvah gość.

Ja bym takiej jednoznacznej oceny nie wystawiał. Tamtem wpis Larry'ego raczej bronił polityki Firmy, niż pochylał się ze zrozumieniem nad biednymi fanami ( i zakończony został bardzo ostrym stwierdzeniem o " so-called U2 fans ", którym ma do powiedzenia " only one word " - można się tylko domyślać, jakie ). Dla mnie, i pisałem to wielokrotnie, jest zupełnie oczywiste, że zespół całkowicie odsunął się od wpływu na działalność Firmy U2. Tylko Larry jeszcze się tym interesuje, a i z biegiem lat coraz mniej ( a wiadomo, że kiedyś doglądał nawet gadżetów ). Panowie doszli do wniosku, że oni są od grania, a resztą mają się zajmować ci, którzy na nich pracują. Jeżeli np. podpisali kontrakt z LiveNation, to całą odpowiedzialność za organizację trasy, bilety, miejsca koncertów, red zony, licytacje itd.itp. złożyli na ręce LiveNation, a sami przestali w ogóle o tym myśleć. Bono taką postawę reprezentuje od dawna. Warto zauważyć, że nikt z zespołu, o ile wiem, nie wypowiedział się np. w sprawie " skandalu " z plagiatem okładki. A kto się wypowiedział ? Przedstawicielka firmy, która zajmuje się przygotowaniem oprawy graficznej albumu. To po prostu nie ich sprawa. Niech się tłumaczą ci, którzy zawalili. Oni ( już ) nie są nawet od okładek, są tylko od muzyki. To samo z trasą. Nie podobają wam się ceny biletów ? Reklamacje proszę składać do LiveNation, oni się tym zajmują. My tu tylko gramy.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1938 bebok

bebok

Użytkownik

• Members
  • 265 Postów

Napisano 07 kwietnia 2009 - 11:28

U2.com lekko zmodyfikowało logo trasy. Moim zdanie to nowe deczko fajniejsze.

i bardzo słusznie, nowe logo jest naprawdę dobra, a to stare było lekko ciu%$^%*&^ate :lol:

#1939 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 Postów

Napisano 07 kwietnia 2009 - 12:37

Stare logo miało fragmenty w kształcie elementów sceny. Może projekt sceny uległ zmianie, choć na to troche za późno.
Przyznam, że ten pofałdowany "namiot" (scena) nie bardzo mi pasuje, przynajmniej na prezentacji.
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#1940 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 07 kwietnia 2009 - 12:42

Ja bym się wstrzymał z pisaniem o starym logo w czasie przeszłym, bo strona nadal jest nim zdominowana.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych