Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1901 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 29 marca 2009 - 16:23

Pamiętam, że po Chorzowie '05 w mediach podawali informacje mówiącą o kilku przypadkach zgłoszeń do laryngologów.

Ja pierdziule :blink:

#1902 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 29 marca 2009 - 16:27

Żeby tylko nie było za cicho... generalnie od jakiegoś czasu wiele koncertów jest zdecydowanie za cicho. Jakieś normy wprowadzili, coś?

#1903 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 29 marca 2009 - 16:31

Żeby tylko nie było za cicho... generalnie od jakiegoś czasu wiele koncertów jest zdecydowanie za cicho. Jakieś normy wprowadzili, coś?

Ale nie dla U2 :D

Słyszałem od znajomego, że na Opener Festival w Gdyni w 2005 roku, tak (cytuję) 'napierdalali', że miał dość spore trudności z wyrównaniem oddechu. A taki festiwalek ma się nijak do koncertu rockowego (tudzież U2 :D).

#1904 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 29 marca 2009 - 16:33

A tam gadacie. Na koncercie Stonesów bałam się, że będzie Bóg wie jak głośno, ale dało się wytrzymać. Było naprawdę OK.
Z tym że dobre nagłośnienie było- liniowe chyba. Wielkie głośniki na dość wysokich rusztowaniach.

#1905 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 06:18

"Z kolei perkusista Mullen obawia się, że mimo stosunkowo niewygórowanych cen biletów globalna recesja zniechęci wielu fanów do przyjścia na koncert irlandzkiej formacji."

:lol:

#1906 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 10:33

Ja pierdziule

Panowie: na koncertach rockowych jest głośno. Jeżeli ktoś wcześniej o tym nie wiedział, to dowiaduje się teraz :D Mnie po Chorzowie przez tydzień świszczało w uszach. Jeden raz nikomu nie zaszkodzi, ale szczerze mówiąc obawiam się, jak to by było, gdyby rzeczywiście były dwa koncerty pod rząd :P Na drugi bym chyba poszedł w zatyczkach :P
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1907 blyszcz

blyszcz

Użytkownik

• Members
  • 7 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 16:46

A ja mam pytania z innej beczki, odnośnie strony technicznej;p

Ile oni maja tych scen i ekip?? zdaje sie ze każda taka ekipa to chyba setki ludzi i ogromne koszty zwiazane z ich noclegiem i przejazdem.polacy np w chorzowie tez rozkladali scene?a ten caly ich sprzet grajacy typu perkusja,gitary chyba też przewożą w cieżarówkach i pewnie tak jak scen jest kilka to i instrumentow tez.w taki chorzowie chyba kazdy z nich dostaje jaksa super garderobe wedle zyczenia? :P :P hehe no i jakis prysznic zeby sie mogli wykapac jak nie nocuja w danym, miescie tylko od razu odlatuja :P w ogole to oni jakos razem podrozuja jednym samolotem czy kazdy ma swoj prywatny?? :lol:

#1908 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 16:55

A ja mam pytania z innej beczki, odnośnie strony technicznej;p

to jakaś głupia beczka jest..wyrzuć ją!

#1909 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 30 marca 2009 - 19:10

Ile oni maja tych scen i ekip??

osiem.

zdaje sie ze każda taka ekipa to chyba setki ludzi i ogromne koszty zwiazane z ich noclegiem i przejazdem

No - 2,50 to to nei kosztuje.

polacy np w chorzowie tez rozkladali scene?

To była samorozkładająca się scena typu ziemia-ziemia. Pyk, i jest xD

pewnie tak jak scen jest kilka to i instrumentow tez.

nie ma!

hehe no i jakis prysznic zeby sie mogli wykapac

czyścioszki!

w ogole to oni jakos razem podrozuja jednym samolotem czy kazdy ma swoj prywatny?? :lol:

Bono pasażerskim, a reszta awionetkami.

Wiedziałem ze się takie pytania zaczną, cholera.

#1910 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 19:31

Panowie: na koncertach rockowych jest głośno. Jeżeli ktoś wcześniej o tym nie wiedział, to dowiaduje się teraz :D Mnie po Chorzowie przez tydzień świszczało w uszach. Jeden raz nikomu nie zaszkodzi, ale szczerze mówiąc obawiam się, jak to by było, gdyby rzeczywiście były dwa koncerty pod rząd :P Na drugi bym chyba poszedł w zatyczkach :P

Głośniki będą umiejscowione na tym 'czymś'. To ma dać niby jeszcze potężniejszy efekt, niż dotychczas.

#1911 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 20:35

Wszystko wskazuje, że powrót U2 na amerykańskie stadiony będzie bardzo udany. Błyskawicznie wyprzedały się już: koncert w Chicago, 2 koncerty w Toronto, koncert w Bostonie i koncert w Nowym Jorku.
Dołączona grafika

#1912 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 30 marca 2009 - 22:00

:P ;) Racja! To koncert Rockowy w końcu, a nie festyn miejski :lol:
Rzeczywiście, dzień po dniu to mogło by się odbić trochę bardziej na słuchu, ale kto wie... i tak bym poszedł :P

#1913 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 10:49

"Część dochodów ze zbliżającej się trasy koncertowej U2 zostanie przeznaczona na cele charytatywne"....więcej w linku poniżej:

http://muzyka.onet.p...4041,newsy.html
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#1914 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 14:48

:( :unsure: :( Łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(

http://u2.com/stream...display/id/4664

Zagrzeb nr 2 dodali!!! :( I to 9 sierpnia...... tak jak przypuszczałem, jak nie u nas 7 to 9 w Zagrzebiu mogą. Łeeeee
No teraz to już na pewno u nas nie będzie, po ile tam ceny były, że zeszło? Chyba całe Bałkany + Węgrzy i może Austriacy się rzucili? <_< Szkoda... u nas chyba nigdy 2 razy pod rząd żaden duży zespół nie zagra, no nic. Takie ceny przywalili to mamy 1. Ciekawe, czy dla Edga Bono Happy Birthday zaśpiewa u nas czy już w Zagrzebiu? <_<

#1915 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 15:56

niech spiewa w zagrzebiu

#1916 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 15:58

360' DVD Live From Zagreb
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#1917 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 17:35

jak nie zaspiewa u nas to sami zaspiewamy :P

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1918 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 20:14

Po tym miesiącu od ogłoszenia trasy nasunęło mi się parę przemyśleń.

Trasa w całości kręci się wokół pieniądza, co w sumie nie jest jakąś rzeczą odkrywczą a bardziej oczywistą, ale jakoś dawniej było to zakamuflowane, niby oczywiste, ale o tym się nie mówiło jakoś. Wiadome było, że tam zespół bił sobie kolejne rekordziki Madonny czy dziadków z RS odnośnie nabitej kapusty na trasie i takie inne historie, ale noszzz w mordę było w miarę 'ludzko' pod w tym względem!

Teraz nie ma sentymentów i miłych gestów, mamy zimną kalkulację, szerokie paplanie o kryzysie i tym, że trzeba go uwzględnić. Mamy również - w mojej ocenie - żałosne chwyty dla plebsu, dla którego przygotowano tanie miejscówy, które tak naprawdę zostały zrekompensowane masakrycznymi cenami za bilety na resztę trybun. Mamy sytuację, w której po prostu widmo kiepskich plonów z trasy, stanęło przed pięknymi oczami zespołu. A żeby ono przepadło w siną dal - walimy ceny nie bardzo zgodne z rozsądkiem, bo przecież nie może nasze konto być szczuplejsze niż po Vertigo Tour. Kryzys jest dobrym chłopcem do bicia. Mamy ponadto charytatywną akcje z trybun RED. Z tym, że tak naprawdę nie wiem czy te miliony na cele charytatywne nie są okupione naszym kosztem, tak - by znowu wyszło na równo dla zespołu.
No i mamy w końcu najbardziej równego, trzeźwo myślącego człowieka, który fanów, pomimo pozorów - nie ma w dupie. Larry mówi rzadko, ale jak się odezwie to w zazwyczaj w ważnej i istotnej dla fanów kwestii. Rzekł, że obawia się z powodu wysokich cen, iż sporo fanów nie przyjdzie na ich koncert. Przypomnę również państwu, o jego wpisie na u2.com podczas zamieszania z biletami na Vertigo Tour. To jest, coorvah gość.

Nie chcę żebyście odebrali tego, jako rozpaczliwego jęczenia sfrustrowanego fana z nadwiślańskiego kraju, który dowiedział się, że raczej drugiego koncertu w jego państwie nie będzie. Po prostu to co się dzieje, jakoś wzmaga we mnie zniesmaczenie...

#1919 hanskloss

hanskloss

Użytkownik

• Members
  • 9 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 20:22

Bo wszystko to jedna wielka sciema moi drodzy .... do tego chlopaki w swoim wlasnym kraju nie placa podatku i w sumie zyje im sie dobrze. A Wy drodzy fani placicie i bedziecie placic. Pisze Wy bo ja tu tylko sprzatam ;)
Chcialem jeszcz dodac, ze ewenementem jest x 3 Dublin ale z zaprzyjaznionego zrodla wiem, ze wiekszosc to przyjezdni na te koncerty jada i w Dublinie nie ma juz miejsc noclegowych w normalnych cenach na te dni.
A Wy dalej walczcie z konikami .... napinacze!

#1920 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 Postów

Napisano 31 marca 2009 - 20:46

Max piszesz tak jakby tylko U2 miało taką politykę, każdy znany zespół na świecie działa tak , aby mieć jak najwyższe zyski. Ważne ,że Bono i reszta chłopaków się spoci w imię naszej dobrej zabawy i cudownych wspomnień ;) ten koncert będzie dla publiki , a nie dla livenation. Ceny, cenami , już je przebolałam, mam bilet, jadę i to jest najważniejsze.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych