U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 23 marca 2009 - 22:53
Potocznie nazywa się widzialną część promieniowania elektromagnetycznego, czyli promieniowanie widzialne odbierane przez siatkówkę oka ludzkiego np. światłocień. Precyzyjne ustalenie zakresu długości fal elektromagnetycznych nie jest tutaj możliwe, gdyż wzrok każdego człowieka charakteryzuje się nieco inną wrażliwością, stąd za wartości graniczne przyjmuje się maksymalnie 380-780 nm, choć często podaje się mniejsze zakresy (szczególnie od strony fal najdłuższych) aż do zakresu 400-700 nm.
W nauce pojęcie światła jest jednak szersze (używa się pojęcia promieniowanie optyczne), gdyż nie tylko fale widzialne, ale i sąsiednie zakresy, czyli ultrafiolet i podczerwień można obserwować i mierzyć korzystając z podobnego zestawu przyrządów, a wyniki tych badań można opracowywać korzystając z tych samych praw fizyki.
Napisano 23 marca 2009 - 23:21
wooow zaszaleli, oby ją tylko dobrze złożyli nie chciałabym zginąć pod taką konstrukcjąNo to będzie bydle.Oby światła jeszcze przewyższały te od stonsów bo jak na razie światła mieli zawsze cienikie
To nie będzie zwykły koncert... nawet ciężko jest mi to sobie wyobrazić , to będzie MOC jednym słowem.
Napisano 24 marca 2009 - 00:13
faktycznie slabe oswietlenie sceny :\\\\
Mrówa, ale popatrz co Pink Floyd'zi robili 10, 15 lat temu!! To jak na razie niedoścignione wzorce. Tu U2 ma dużo do nadrobienia. Już nie mówię, że laserów czy innych efektów wcale nie trzeba się bać, a dobrze zaaranżowane mogą tylko polepszyć efekt. Ale zobaczymy co wymyślą.
Dalej te 50 m siedzi mi w głowie i coś nie mogę sobie wyobrazić... jak wysoki jest Śląski??
Napisano 24 marca 2009 - 00:19
A ja to chcę przede wszystkim żeby trasa trzymała jak najlepszy poziom muzyczny, reszta to bonus i bajerka.
Hm. A i ten, mniej wybajerzony koncert sprzyja zmienności setlisty, na której to zmienności też mi zależy.
Napisano 24 marca 2009 - 08:42
Pewnie chłyt marketingowy Też nie wierze w scene na 50 metrów choć bardzo bym sie z tego powodu ucieszył, jakby tak było. Mówicie że Pop mart miał 30? To teraz 50?.. hmm kolosDalej te 50 m siedzi mi w głowie i coś nie mogę sobie wyobrazić... jak wysoki jest Śląski??
#1849 Guest_madredeus_*
Napisano 24 marca 2009 - 09:01
Pewnie chłyt marketingowy Też nie wierze w scene na 50 metrów choć bardzo bym sie z tego powodu ucieszył, jakby tak było. Mówicie że Pop mart miał 30? To teraz 50?.. hmm kolos
Nie zapominajcie, że przez środek idzie igła, która pewnie kończy się z 10m wyżej od całej konstrukcji.
Napisano 24 marca 2009 - 09:27
Nie zapominajcie, że przez środek idzie igła, która pewnie kończy się z 10m wyżej od całej konstrukcji.
No własnie - podana wysokośc dotyczy równiez zapewnie wystającego ponad "daszek" anteny/iglicy/bolca (niepotrzebne skreślić )... podobnie jak z wysokościami niektórych budynków - wymiary niekiedy podaje się razem z zamontowanymi tam iglicami...
Napisano 24 marca 2009 - 12:34
Napisano 24 marca 2009 - 13:01
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych