U2360° Tour 2009 - 2011
Posted 05 lutego 2009 - 00:04
Posted 05 lutego 2009 - 00:41
No to ja wiem, ale np. taki Berlin mógł, u nas też mogliMówione było już setki razy, że skoro Elevation Tour odbywało sie głównie na halach ( a my wystarczającej nie mamy) U2 nie miało możliwości u nas zagrać. Ja wiem że dla chcącego nic trudnego i że można było na stadionie, ale nie wiem dlaczego mieliby robić dla nas taki wyjątek.
Jasne. Przecież wiem, ale tu chodziło o jeden koncert, a nie planowanie całej trasy.Ja wiem że to jest ich wybór! Tylko wydaje mi się ze nie jest to na zasadzie, że siedzą sobie chłopaki przy piwku i Bono mówi "A kurde, zagrałbym se w Polsce, Japoni i najlepiej gdzieś w Hong Kongu" a reszta mu przytakuje. Składa się na to wiele czynników, i jestem pewien że ma znaczenie sprzedaż płyty.
Ale sam dobrze wiesz, że pojedyncze koncerty zdarzały się - takie Sarajewo. Wiem, że powód przyjazdu do Sarajewa jest dużo większy niż np. do nas, ale jednak
W przypadku nadchodzącej trasy np. nie można już brać pod uwagę sprzedaży płyt. Mamy tą przewagę, że ostatnio u nas byli, stadion był pełny i ten kto organizuje trasę może już o nas na serio myśleć - tak jak np. Ameryka Południowa byli, stadiony pełne, no to mogą jechać jeszcze raz. Ale jeśli Bono i spółka stwierdzą, że chcą też w Polsce zagrać, to pewnie organizator to załatwi.
Trzeba pamiętać, że u nas często sprawy szwankują i nikt od nas nie jest zainteresowany organizacją koncertu
Posted 05 lutego 2009 - 02:30
Granie na amerykańskich stadionach i to tylko w "najatrakcyjnie dni tygodnia" ma niewątpliwie służyć zniwelowaniu niskiego kursu dolara i skutków kryzysu w USA. Z tego względu nieopłacalną wydaje też się wyprawa do Australii i Japonii.
Wlasnie z tego powodu, Australia i Japonia powinny byc pewne, jako, ze kryzys dotknal je duzo slabiej niz takie na przyklad USA czy UK.
Posted 05 lutego 2009 - 07:18
Ja myślę, że sprzedaż płyty w naszym przypadku nie ma tu żadnego znaczenia…
Przy najbliższej trasie sprzedaż NLOTH rzeczywiście nie może mieć znaczenia. Trasa zostanie na 100 % zaplanowana jeszcze przed premierą albumu. W przypadku Vertigo Tour sprzedaż HTDAAB mogła mieć jakieś znaczenie pomocnicze. Być może to przypadek, ale HTDAAB trafiła na szczyt najlepiej sprzedających się płyt w Polsce jako jedynym państwie z Europy Środkowo - Wschodniej.
Wlasnie z tego powodu, Austalia i Japonia powinny byc pewne, jako, ze kryzys dotknal je duzo slabiej niz takie na przyklad USA czy UK.
No ale przy Japonii i Australii dochodzą większe koszty związane z przemieszczaniem się pomiędzy miastami, króre dzielą duże odległości. Szczerze nie wierzę w to, aby Australia i Japonia zostały pominięte na trasie.
Posted 05 lutego 2009 - 09:02
Band rock GAA ground in biggest world tour
By Paul Martin
The secret is out! Today we reveal the inside details of U2’s biggest ever world tour.
The rockers are set to return with a bang by with a European stadium tour this summer.
And they will enjoy a huge homecoming celebration with three nights at Croke Park.
We have learned the band has provisionally booked the GAA ground for July 24, 25 and 26.
All tickets are expected to sell out in record time when details are announced next month.
With the album No Line on the Horizon released next month and their single "Get On Your Boots" No. 1 in Ireland, U2 kick off their most ambitious tour at the end of June with two shows at Barcelona’s Nou Camp stadium.
Then they head to Paris for mammoth shows at the Stade France on July 10 and 11.
Bono can crash at his home in St. Tropez as he plays a week of live shows in sun-drenched Nice.
Berlin and Amsterdam have also been booked in with capacities of 70,000 for each gig.
Next up it’s Wembley in London, Millennium Stadium Cardiff and City of Manchester arena in August.
Then Bono, The Edge, Adam Clayton and Larry Mullen Jr. head to America where they will play a full stadium programme for the first time in 12 years.
In September they go to New York, Boston and Chicago before heading to Miami, California and San Francisco over the winter.
A source close to the band revealed last night: "They have avoided U.S. stadiums for the past two tours as they were worried they wouldn’t sell out.
"They obviously think demand is there and want to reclaim their spot as the world’s No. 1 band."
http://www.u2france....ticle51256.html
Nie wspomniano na razie nic o Polsce.
ps. Witam wszystkich
Posted 05 lutego 2009 - 09:21
Nie wiem, czy ktoś już to zamieszczał, ale na francuskiej stronie fanów U2 pojawiła się informacja o trasie koncertowej:
Witaj!
Informacja o tym artykule z The Mirror jest na poprzedniej stronie tego tematu. Artykuł ten nie jest żródłem potwierdzonych informacji, raczej jest to zbiór znanych nam już plotek
#787 Guest_depe_*
Posted 05 lutego 2009 - 10:51
Na skutek tych doniesień, położony niedaleko stadionu Croke Park, Jurys Hotel podniósł ceny noclegów na w/w daty z 99 € na 299 € za noc.
http://www.independe...er-1626333.html
Gazeta donosi również, że trasa koncertowa zostanie ogłoszona oficjalnie najpóźniej do połowy marca.
Posted 05 lutego 2009 - 11:51
Posted 05 lutego 2009 - 12:33
Nie wiem, czy ktoś już to zamieszczał, ale na francuskiej stronie fanów U2 pojawiła się informacja o trasie koncertowej:
ps. Witam wszystkich
Witamy!
Może to realizacja tego " ambitious tour " zabiera im tyle, że nie mają czasu niczego innego zrobic porządnie ?
Widocznie mają problemy z rozplanowaniem czasu, wszystko się opóźnia
Posted 06 lutego 2009 - 07:45
2005-06-27 - Dublin, Ireland
2005-06-29 - Cardiff, Wales
2005-07-02 - Vienna, Austria
2005-07-05 - Chorzow, Poland
2005-07-07 - Berlin, Germany
2005-07-09 - Paris, France
W ciągu dwóch tygodni wykonali więc dość poważny skok. Tyle, że zaliczyli wtedy Wiedeń, Chorzów i Berlin. Mogłoby to wyglądać np. tak: 2 X Barcelona (23, 24 czerwiec), Lizbona (26 czerwiec), Chorzów (29 czerwiec), 1 lipiec (Berlin) >>> (Skandynawia? Praga? Nicea? Wiedeń? Holandia?) >>> Paryż (10,11 lipca)
Posted 06 lutego 2009 - 08:33
To kolejny krok w drodze do przebudowy Stadionu Śląskiego. Jeszcze w tym miesiącu ogłoszone zostaną wyniki I etapu przetargu na modernizację obiektu, a następnie przekazana zostanie specyfikacja istotnych warunków zamówienia. Zakończenie postępowania przetargowego, związanego z wyłonieniem wykonawcy, planowane jest na kwiecień-maj 2009 roku. 1 lipca br. plac budowy oddany zostanie generalnemu wykonawcy. Przebudowa Stadionu Śląskiego powinna zakończyć się 29 kwietnia 2011 roku.
Modernizacja stadionu obejmuje wybudowanie zadaszenia widowni oraz niezbędnej infrastruktury technicznej. Przestrzenna forma projektu uwzględnia zarówno wkomponowanie stadionu w zieleń parku, jak i jego przystosowanie do rozgrywania zawodów lekkoatletycznych. Pełna elipsa dachu mierzy 43 tys. m kw. Obiekt pomieści ponad 55 tys. widzów. Wartość robót opiewa na kwotę 360 mln zł. Pieniądze na ten cel będą pochodziły z budżetu Samorządu Województwa i Ministerstwa Sportu.
W spotkaniu na Stadionie Śląskim uczestniczyli także: Rudolf Bugdoł - wiceprezes PZPN, dyrektor Stadionu Śląskiego - Marek Szczerbowski, przedstawiciel inżyniera kontraktu Andrzej Stokłosa, Marek Nowak – projektant GMP oraz Marcin Stolarz – dyrektor Biura ds. Przygotowania EURO 2012 w Województwie Śląskim.
#794 Guest_depe_*
Posted 06 lutego 2009 - 08:38
Marszałek Bogusław Śmigielski odebrał z rąk wojewody Zygmunta Łukaszczyka pozwolenie na modernizację Stadionu Śląskiego
To kolejny krok w drodze do przebudowy Stadionu Śląskiego. Jeszcze w tym miesiącu ogłoszone zostaną wyniki I etapu przetargu na modernizację obiektu, a następnie przekazana zostanie specyfikacja istotnych warunków zamówienia. Zakończenie postępowania przetargowego, związanego z wyłonieniem wykonawcy, planowane jest na kwiecień-maj 2009 roku. 1 lipca br. plac budowy oddany zostanie generalnemu wykonawcy. Przebudowa Stadionu Śląskiego powinna zakończyć się 29 kwietnia 2011 roku.
http://www.silesia-r...osc.php?id=3009
Posted 06 lutego 2009 - 08:44
1 lipca br. plac budowy oddany zostanie generalnemu wykonawcy. Przebudowa Stadionu Śląskiego powinna zakończyć się 29 kwietnia 2011 roku.
Sprawę mamy już praktycznie jasną. Nic nie wskazuje, aby mógł nastąpić poślizg i żeby po 1 lipca mógł zostać zorganizowany koncert w Chorzowie. Poza tym ewentualny poślizg w procedurze przetargowej nie będzie miał już dla nas żadnego znaczenia - w chwili obecnej na 100 % terminarz koncertowy jest już opracowany. Pozostaje więc nam mieć nadzieje, że wcisną nas w terminarz pod koniec czerwca albo zagrają u nas poza stadionem. Obie opcje wydają się być bardzo niepewne...
Posted 06 lutego 2009 - 20:50
na u2poland.com mamy jeszcze informację, że europejski tour podzielony będzie na 2 części (druga część w 2010).
Bono zapytany co do koncertu w Polsce odpowiedział...
It's my dream to see polish flag again, By the way Larry said that polish concert was best on Vertigo Tour for him!!!. So the band preparation are done, BOOTS guitar sounds amazing. Let's wait till sunday. (fragment przytoczony z u2poland.com)
btw. bardzo sympatyczna strona, szkoda tylko że w całości w wersji anglojęzycznej
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users