U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 18 stycznia 2009 - 14:32
Napisano 18 stycznia 2009 - 14:44
Napisano 18 stycznia 2009 - 14:52
Z drugiej strony racja - ktoś może mieć w cholerę daleko do punktu dystrybucji bądź też może nie mieć czasu, w takim wypadku polegać należy tylko i wyłącznie na "przesłaniu biletu".
Użytkownik Max edytował ten post 18 stycznia 2009 - 14:53
#604 Guest_Mac_*
Napisano 18 stycznia 2009 - 14:54
Napisano 18 stycznia 2009 - 15:06
A orientuje się ktoś, o której gdzieś tak zaczynają sprzedaż biletów w Empikach w Krakowie? Chodzi mi o to, czy mam szanse pojawić się wcześniej bo jak nie to chyba tylko internet zostaje.
Hmmm... w 2005 roku ruszyło wszystko o godzinie 11:00. W Krakowie będzie parę punktów ze sprzedażą - do wyboru do koloru.
I jeszcze jedno, czy była taka sytuacja u kogoś w 2005 że przyszedł np. na drugi dzień po ogłoszeniu sprzedaży w empikach i bilety jeszcze były? Czy to jest tak, że dostają mało i wszystkie pójdą w dzień?
Każdy fan, śledzący wszelkie info odnośnie sprzedaży biletów na pewno go nabędzie. Jak nie do ręki, to pocztą, jak nie pocztą to jeszcze inaczej. W 2005 było tak, że agencja koncertowa rzucała co jakiś czas pulę biletów do kupna poprzez ich stronę, które nie zostały wcześniej zamówione a nie opłacone.
@Lmollu: masz rację, drukują na miejscu.
Napisano 18 stycznia 2009 - 15:08
Dokładnie. Dział 'bilety' działa w takich godzinach jak cały sklep. Wszystkie Empiki mają wspólną bazę i jeśli tylko na Eventimie czy innym Livenation bilety jeszcze są, a sklep ma arkusze, to nie ma problemu żeby je wydrukowali i sprzedali. To samo tyczy się SaturnaPrzecież oni chyba drukują te bilety z systemu? Od nikogo ich nie dostają. Jeśli są w systemie to wydrukują. Chyba, że im się blankiety skończą. Mam rację?
Napisano 18 stycznia 2009 - 15:13
A orientuje się ktoś, o której gdzieś tak zaczynają sprzedaż biletów w Empikach w Krakowie? Chodzi mi o to, czy mam szanse pojawić się wcześniej bo jak nie to chyba tylko internet zostaje. I jeszcze jedno, czy była taka sytuacja u kogoś w 2005 że przyszedł np. na drugi dzień po ogłoszeniu sprzedaży w empikach i bilety jeszcze były? Czy to jest tak, że dostają mało i wszystkie pójdą w dzień?
Nie wiem jak było w Krakowie, ale w Kielcach bilety były dostępne jeszcze w drugim dniu sprzedaży - zarówno w EMPiKu, jak i w Fanie - na płytę, i na trybuny również.
Napisano 18 stycznia 2009 - 15:23
o ile dobrze kojarzę - to Max tez stal wtedy w tym samym punkcie
Napisano 18 stycznia 2009 - 15:27
Napisano 18 stycznia 2009 - 15:49
Napisano 18 stycznia 2009 - 15:55
Pamiętam, że onet na szybkości poinformował o tym fakcie. Jak będzie w tym roku, to nie wiadomo.
Użytkownik Max edytował ten post 18 stycznia 2009 - 15:56
Napisano 18 stycznia 2009 - 15:57
Twoi znajomi kupili bilety na dodatkowe boczne sektory, o istnieniu których dowiedziano się w dniu koncertu. Postawiono scenę i okazało się, że możliwe jest jeszcze udostępnienie dodatkowych miejsc zupełnie z boku. W dniu koncertu rzucono właśnie bilety na te ultra boczne sektory.
Pamiętam, że onet na szybkości poinformował o tym fakcie. Jak będzie w tym roku, to nie wiadomo.
Tak,dokładnie jak napisałeś,ale byli na U2
Napisano 18 stycznia 2009 - 17:01
Kupowałem bilety w 2005 roku w pierwszy dzień sprzedaży w poznańskim empiku i nie było zbyt wielkich problemów,poza tym ze nie mogłem zapłacić kartą tyko gotówka(...)
Kupilam bilet w drugim dniu sprzedazy i nie mialam zbytno wiekszych problemow, nie musialam nawet odstac swoje w kolejce, co mnie ogromnie zdziwilo. Kwestia platnosci zalezy prawdopodobnie od tego, czy dany punkt posiada terminal. Z tego co pamietam, drugiego dnia nie mozna bylo kupic biletow na sektory VIPowskie (te po 500 zl), wiekszosc (ok. 30-50%) biletow sprzedano na trubuny, a najtansze (dla niektorych najlepsze) byly w duzej ilosci dostepne w sprzedazy. Ale dla pewnosci i wlasnego psychicznego samopoczucia warto sledzic i czekac na cynk od innych forumowiczow,od kiedy, gdzie i o ktorej warto nabywac bilety. Gdyby nie forum, to przegapilabym szanse na popatrzenie sobie w oczka Bono, Adama i Edzia, i przyjrzenie sie ich gitarom z bliska.
A teraz wracam do nadrabiania zaleglosci, duzo sie ostatnio dzieje.
- Karolina
Napisano 18 stycznia 2009 - 17:07
Kupilam bilet w drugim dniu sprzedazy i nie mialam zbytno wiekszych problemow, nie musialam nawet odstac swoje w kolejce, co mnie ogromnie zdziwilo. Kwestia platnosci zalezy prawdopodobnie od tego, czy dany punkt posiada terminal. Z tego co pamietam, drugiego dnia nie mozna bylo kupic biletow na sektory VIPowskie (te po 500 zl), wiekszosc (ok. 30-50%) biletow sprzedano na trubuny, a najtansze (dla niektorych najlepsze) byly w duzej ilosci dostepne w sprzedazy. Ale dla pewnosci i wlasnego psychicznego samopoczucia warto sledzic i czekac na cynk od innych forumowiczow,od kiedy, gdzie i o ktorej warto nabywac bilety. Gdyby nie forum, to przegapilabym szanse na popatrzenie sobie w oczka Bono, Adama i Edzia, i przyjrzenie sie ich gitarom z bliska.
A teraz wracam do nadrabiania zaleglosci, duzo sie ostatnio dzieje.
- Karolina
W moim przypadku to nie była kwestia terminala,osoby sprzedające wyraźnie mi powiedziały że za bilety płaci się gotówka,a za wszystko inne w empiku mogę zapłacić kartą.
Napisano 18 stycznia 2009 - 17:15
W moim przypadku to nie była kwestia terminala,osoby sprzedające wyraźnie mi powiedziały że za bilety płaci się gotówka,a za wszystko inne w empiku mogę zapłacić kartą.
AAA...to robi roznice. Nie dodales/as do swojej wczesniejszej wypowiedzi, wniosnkuje, ze chodzilo byc moze o osobne rozliczenie sie z biletow. Preferuje platnosc gotowka, a karta na wszelki wypadek, gdyz z tymi roznymi sprzetami i systemami informatycznymi itp itd roznie bywa.
- Karolina
Napisano 18 stycznia 2009 - 18:26
Napisano 18 stycznia 2009 - 18:29
Ale że i cała ekipa tam mniej więcej stała, udało się pod samą barierke przebić, wyszło w sumie bardzo dobrze;)
Użytkownik acr edytował ten post 18 stycznia 2009 - 18:30
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych