Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#581 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 10:27

Czytaliście to:
http://u2-tour.blogs...tour-dates.html

Te daty pojawiły się jeszcze w połowie zeszłego roku, ale w tej formie musimy przynajmniej na razie stwierdzić, że to plotka i próba naciągnięcia fanów.

... :P

#582 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 10:29

Jeśli chodzi o namawianie fanów do zamawiania biletów, to jest to próba naciągania ludzi, natomiast część tych dat pewno się pokryje z oficjalną listą 'trasową'.

#583 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 10:30

6!

Czytaliście to:
http://u2-tour.blogs...tour-dates.html

Nie, gdyz majac w pamieci to: http://www.u2.com/ne...ll&news_id=2284 - czytelnictwo w/w (i podobnych) nie ma wiekszego sensu. Szczegolnie jesli wezmie sie namiar na to, ze my (my Polacy / "nas Polakow") wiemy najlepiej o przygotowaniach stadionow do Euro; o czym inne strony/narody zdaja sie nie wiedziec (nie zdawac sprawy).

pozdro, Wiercioch
"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#584 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 10:36

6!
Nie, gdyz majac w pamieci to: http://www.u2.com/ne...ll&news_id=2284 - czytelnictwo w/w (i podobnych) nie ma wiekszego sensu. Szczegolnie jesli wezmie sie namiar na to, ze my (my Polacy / "nas Polakow") wiemy najlepiej o przygotowaniach stadionow do Euro; o czym inne strony/narody zdaja sie nie wiedziec (nie zdawac sprawy).

pozdro, Wiercioch

W sumie racja, ale weźmy pod uwagę to, że zespół nie mógł czegoś innego napisać jak właśnie info o braku oficjalnych terminów itp. Chodzi mi tutaj o niekupowanie biletów, z czym się w zupełności zgadzam. Natomiast jeśli chodzi o same daty, no cóż... część pewnie to lekka fikcja, część może się pokryje.

#585 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 10:47

6!

W sumie racja, ale weźmy pod uwagę to, że zespół nie mógł czegoś innego napisać jak właśnie info o braku oficjalnych terminów itp. Chodzi mi tutaj o niekupowanie biletów, z czym się w zupełności zgadzam. Natomiast jeśli chodzi o same daty, no cóż... część pewnie to lekka fikcja, część może się pokryje

Nio tak... ale co z tego konkretnie wynika?
Jak mozna sobie na podstawie takich list - w swietle tej przyznanej przez Ciebie 'niejasnosci' - zaplanowac chocby urlop, bilet na samolot... cokolwiek... no jak?
Czepie sie jeszcze raz naszego narodowego przykladu - wszyscy u nas wiedza ze Slaski do remontu - a tu na liscie, jak byk, Slaski - koniec sierpnia... lipa...
A patrzac na 2ga strone medalu - skad my (Polacy), mamy wiedziec czy czasem w Hyde Parku 4go lipca nie bedzie przemawiac tlum z okazji ... dowolnej... albo czy 20 sierpnia na stadionie w Sztokholmie nie ma sie odbyc zalegly mecz ostatniej kolejki ligi szwedzkiej? ;)
Itd/itp... ja w kazdym razie jestem zupelnie wyluzowany i poki nie zobacze daty/miejsca na livenation/u2.com... to takie njusy uwazam za absolutnie bezpodstawne do brania ich na powaznie.

pozdro, Wiercioch

#586 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 10:59

Ze wszystkim racja drugi po raz, ale:
nie zastanawialiście się, że ten właściciel bloga co nie co wie?:) Abstrahując już od tego czy wtedy będzie możliwy koncert u nas - o 26 i 27 sierpnia poinformowała nas jako pierwsza Olive na naszym krajowym podwórku - liście u2@pl, wspomniało tez radio poznańskie. Źródła raczej mało dostępne dla kogoś z zagranicy;)

#587 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 11:03

o 26 i 27 sierpnia poinformowała nas jako pierwsza Olive na naszym krajowym podwórku - liście u2@pl, wspomniało tez radio poznańskie. Źródła raczej mało dostępne dla kogoś z zagranicy;)

Nie chcę przypisywać sobie zasług ale:

Trzymajcie kciuki aby tym razem ten przeciek był prawdą.

26 sierpnia 2009r. U2 ma wystąpić w Chorzowie!

A najlepsze jest to, że dzień później ma wystąpić po raz kolejny! :P :P :P W dodatku miałyby to być ostatnie koncerty europejskiej części trasy! ;)

http://www.worldtick...erts/u2_tickets

;)
Dołączona grafika

#588 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 11:05

Ze wszystkim racja drugi po raz, ale:
nie zastanawialiście się, że ten właściciel bloga co nie co wie?:) Abstrahując już od tego czy wtedy będzie możliwy koncert u nas - o 26 i 27 sierpnia poinformowała nas jako pierwsza Olive na naszym krajowym podwórku - liście u2@pl, wspomniało tez radio poznańskie. Źródła raczej mało dostępne dla kogoś z zagranicy;)

no nie demonizujmy mojej informacji ;)
podalam ja za wspomniana eska rock (jedna z prezenterek entuzjastycznie oglosila wiesc za 'jakas' strona).
po poscie zbycha wnosze, ze 'jakas' strona to wlasnie ta z linka powyzej.
wiedzac co wiemy o remoncie, daty te trzeba uznac za falszywe, no chyba, ze ktos sie machnal i bedzie to czerwiec...
zgadzam sie z wierciochem - trzeba cierpliwie czekac i podniecac sie nadchodzacym poniedzialkiem :)

#589 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 11:06

6!

Abstrahując już od tego czy wtedy będzie możliwy koncert u nas - o 26 i 27 sierpnia poinformowała nas jako pierwsza Olive na naszym krajowym podwórku - liście u2@pl, wspomniało tez radio poznańskie. Źródła raczej mało dostępne dla kogoś z zagranicy;)

Ale z calym szacunkiem dla Olivki - poinformowala o tym kilka dni temu (tak jak i radio)... a w/w strona we wrzesniu.
To tak jak z dzialem 'newsow' / 'plotek' / 'nowosci' na przeroznych onetach, interiach itp... 'mamy dla was najswiezsza wiadomosc'.... o ktorej - jako zywo - my wiemy od 4 miesiecy :)
I tak - wiem - przecze sam sobie, dajac Tobie argumenty - ze facet cos musi wiedziec, skoro juz tak dawno o tym pisal, ale kurka wodna... wciaz jestem niewiernym Tomaszem... :) I mysle ze ta niewiernosc na zle mi nie wyjdzie ;P

pozdro, Wiercioch

#590 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 11:10

No to sprawa rozwiązana :)
Wracam do projektu badania marketingowego.

#591 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 11:16

Pojawiające się info o dwóch koncertach w Polsce może być po prostu konsekwencją tej wcześniej informacji zawartej na wskazanej przeze mnie stronie internetowej (pozostałe terminy zamieszczone na blogu też się powtarzają). Wiadomo, że uruchomiona plotka może wywołać lawinę spekulacji... Pamiętajmy jednak, że Bono w rozmowie z polską fanką stwierdzić klika lat temu, że zespół będzie chciał w Polsce zagrać 2 razy.

Zgadzam się z Maxem, że w plotce może być odrobina prawdy. Te daty mogą być konsekwencją jakiś półoficjalnych przecieków. Wystarczy przecież, że latem 2008r. (a wtedy wchodziła jeszcze w grę jesienna premiera albumu) ekipia U2 mogła sprawdzać jedynie dostępność obiektów w 2009r.
Dołączona grafika

#592 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 13:41

Kicha z tym stadionem, że go w lipcu zaczynają, w Gdańsku jescze nie zaczęli budować, a Chorzów chce jak najszybciej, choć pewnie i tak tam żaden mecz się nie odbędzie... :( A i koncertów chyba przez 2 lata nie będzie, ani meczów.

Wiem u nas Polaków to jak nie robią nic to narzekamy, a jak robią to też narzekamy :P :P

Najprawdopodobniej przepisy już nie pozwalają na przesunięcie terminu, ale jakby się udało (dla chcącego nic trudnego ;) ) to mieli by kasę może nawet za 2 koncerty, a stadion i tak by zdążyli skończyć...

Jak dla mnie w Polsce to przede wszystkim Chorzów, jak byśmy chcieli powtórzyć akcję z flagą to jak to zrobić w Gdańsku czy na Służewcu :( :(

Gdyby były 2 koncerty to nie ma co ukrywać, że mogli by u nas koncert nagrywać na DVD, bo ostatnio nagrywaja generalnie tam gdzie 2 razy grają, zawsze mają rezerwę na próby. No co można pomażyć..... Taka flaga na DVD na cały świat.
Chorzów nie będzie raczej pierwszy na trasie, więc szansa jest... :rolleyes:

#593 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 21:13

To mój pierwszy post więc nie bijcie :)
To może oprócz rozmyślania nad terminem i miejscem koncertu można zacząć myśleć nad nową akcją :rolleyes: Bo sama flaga po raz drugi to byłby pewien.. brak kreatywności. Więc co tym razem? Jakieś pomysły?

#594 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 21:21

To mój pierwszy post więc nie bijcie :)
To może oprócz rozmyślania nad terminem i miejscem koncertu można zacząć myśleć nad nową akcją :rolleyes: Bo sama flaga po raz drugi to byłby pewien.. brak kreatywności. Więc co tym razem? Jakieś pomysły?

Już rozmyślamy, co ty razem tu:

http://u2forums.com/...6...20&start=20
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#595 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 10:03

Wenezuelskie media sugerują, że U2 odwiedzi ten kraj, aby zagrać koncert. U2 miałoby przy okazji spotkać się z Hugo Chavez'em. :)

Myślę, że jest to plotka rozsiewana przez samego Chaveza. No bo jak taki Bono może spotykać się z przywódcami świata z pominięciem Wielkiego Hugo B)

http://www.noticias2...taran-a-chavez/

http://www.atu2.com/
Dołączona grafika

#596 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 10:05

Kilka dni czytałem o tym i miałem właśnie pytać, czy wiecie o tym coś więcej... Sam nie wiem, co myśleć o takim występie. Nie mam też ostatecznie ugruntowanego stosunku, co do Chaveza.

#597 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 10:14

Używając delikatnego sformułowania - Chavez jest postacią kontrowersyjną. Niewątpliwie jest też postacią niebanalną. Jakikolwiek związek U2 z ta postacią jest jednak wykluczony. W przeszłości Amnesty International sygnalizowała, że w Wenezuelii pod rządami Chaveza dchodzi do tortur i prześladowań przeciwników politycznych. Były też zastrzeżenia do wolności mediów. Raczej niezręczna byłaby wizyta zespołu w tym kraju, gdy uwzględni się bliskie związku U2 z AI.
Dołączona grafika

#598 Irish

Irish

użytkowniczka

• Members
  • 1 574 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 12:10

Moja znajoma ma na domofonie, pod numerem swojego mieszkania, nazwisko Chavez, więc może by tak Bono na śląsk ściągnąć :P

#599 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 12:44

Używając delikatnego sformułowania - Chavez jest postacią kontrowersyjną. Niewątpliwie jest też postacią niebanalną. Jakikolwiek związek U2 z ta postacią jest jednak wykluczony. W przeszłości Amnesty International sygnalizowała, że w Wenezuelii pod rządami Chaveza dchodzi do tortur i prześladowań przeciwników politycznych. Były też zastrzeżenia do wolności mediów. Raczej niezręczna byłaby wizyta zespołu w tym kraju, gdy uwzględni się bliskie związku U2 z AI.

Dokładnie, to jest lekkie sformułowanie, pamiętamy, jak U2 protestowali przed tym co w RPA się kiedyś działo i zagrali dopiero, gdy Nelson Mandela doszedł do władzy. To nie topic o polityce, ale różnie na to można patrzeć, Chaveza nie trawię, ale co z obywatelami Wenezueli, mu za komuny też chcieliśmy zobaczyć zagraniczne zespoły. A gdyby tak U2 pojechało do W. i zaczęli śpiewać o pokoju, o "South American Dream" - odważnie, utopijne?, ale w ten sposób też można. Nawet Papież na Kubę jeździł, a wiadomo, że nie popierał Castro. ;) ;)

Ponoć 2 nowe kawałki mieli by tam zagrać, a koncert darmowy. Duuuuużym plusem mogło by być to, że w Ameryce Południowej już wielw koncertów TV transmitowała, więc byłby kolejny Broadcast może. :rolleyes:

Moja znajoma ma na domofonie, pod numerem swojego mieszkania, nazwisko Chavez, więc może by tak Bono na śląsk ściągnąć :P

Jestem za, najpierw na stadion chorzowski, a później takie małe spotkanie z U2 w gronie fanów u Chaveza/państwa Chavez ;)

#600 mobius

mobius

Użytkownik

• Members
  • 20 Postów

Napisano 18 stycznia 2009 - 14:19

a ja mam calkiem przyziemne pytanie nie zwiazane z tematem - gdzie najlepiej udezyc po bilet na koncert jesli okaze sie ze np odbedzie sie w chorzowie i zostanie podana data rozpoczecia sprzedazy?

zamaiwac przez internet? moze z samego rana stac pod empikiem lub kasa stadionu?

jakie sa wogole rodzaje biletow i jak ksztaltuje sie ich cena? ciezko sie dostac pod scene?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych