Jump to content

Photo

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#561 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 08:25

Przy założeniu, że będą dwa koncerty w tym samym miejscu Bydgosz moim zdaniem wystarczyłaby. Wierni fani zespołu pojawią się na 2 koncertach, ale pewnie będzie też spora cześć która wybierze się na jeden koncert.

Mamy bardzo dziwną sytuację. Oto bowiem mamy podobno bardzo wiarygodne przecieki o dwóch koncertach w Polsce, ale jednocześnie brak jakichkolwiek konkretów o lokalizacji koncertów.
Dołączona grafika

#562 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 11:02

wracając do Bydgoszczy szacują że niby trybuna 20 i płyta 20-30 więc jakies 40-50tyś łacznie, wiec podnie jak w Nicei:) ale napewno jest to tylko troche wiecej niz połowa Chorzowa:)

Ale z trybun musisz odliczyć 1/3

#563 WERSYFIKATOR

WERSYFIKATOR

Użytkownik

• Members
  • 35 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 11:14

NIe ma jeszcze Track Listy nie ma Premiery Singla niewiadomo nic a wy już planujecie koncert w Polsce
Wiem że wszyscy by tego sobie życzyli ale naprawdę debatowanie co by było gdyby nie ma sensu- moim skromnym zdaniem

#564 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 11:16

przyjmujac takie zalozenia nie widze sensu rowniez w pisaniu na forum w ogole ;)

#565 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 11:44

Może tak jak pisze Mario, dwa koncerty są również spowodowane faktem, że obiekt który został obrany jako koncertowy nie jest specjalnie pojemny? Nie będzie szczerego pola ani placu budowy w Chorzowie, a np. właśnie taka Bydgoszcz (tylko czy ten obiekt przystosowany jest do organizacji imprez innych niż zawody sportowe). Poza fragmentem trybun musicie też wyciąć kawałek miejsca z murawy na namiocik Joe'go.

Dołączona grafika

Niestety ostatnio badałem Bydgoszcz pod względem noclegowym i jest mały kiszencjał. Tzn. są ładne hotele itd ale tuż za nimi jest przepaść czyli problem z tanią bazą noclegową np. dla fanów którzy chcieliby w miarę tanim kosztem przekimać gdzieś, umyć się...

#566 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 11:50

Może dwa koncerty są również spowodowane faktem, że obiekt który został obrany jako koncertowy nie jest specjalnie pojemny? Nie będzie szczerego pola ani placu budowy w Chorzowie, a np. właśnie taka Bydgoszcz (tylko czy ten obiekt przystosowany jest do organizacji imprez innych niż zawody sportowe). Poza fragmentem trybun musicie też wyciąć kawałek miejsca z murawy na namiocik Joe'go.

Bardzo wątpię w to, aby zespół zdecydował się na koncert w Bydgoszczy. Na 90% polskie występy (o ile do nich dojdzie) będą kierowane nie tylko do Polaków ale i do Rosjan, Litwinów, Łotyszy, Ukraińców.. itp. Wydaje mi się, że zostanie jednak wybrany ośrodek lepszy pod względem komunikacyjnym (EDIT: i hotelowym, słuszna uwaga). Już bardziej prawdopodobny wydaje mi się występ w szczerym polu gdzieś na Stegnach, na betonie w Stoczni Gdańskiej czy w parku obok Kotła Czarownic.

#567 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 11:55

Niestety ostatnio badałem Bydgoszcz pod względem noclegowym i jest mały kiszencjał. Tzn. są ładne hotele itd ale tuż za nimi jest przepaść czyli problem z tanią bazą noclegową np. dla fanów którzy chcieliby w miarę tanim kosztem przekimać gdzieś, umyć się...

Umywalki i pisuary w Carrefourze w 2005 dały rade :)
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#568 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 12:01

Byłem, korzystałem pamiętnego 5.07. Problem w tym, że sklep zamykają na noc, a człowiek po całym dniu (i wieczorze) wrażeń (i ze świadomością, że jutro znowu dzień pełen emocji) kimnął by się gdzieś na parę godzinek, umył i przy okazji nie wydał na to za dużo pieniędzy.

#569 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 12:05

W Gdańsku z kolei zawsze można się przekąpać w zatoce i kimnąć na plaży (o ile nie będzie padać).

#570 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 12:21

A tak z innej beczki trochę. Myślicie, że U2 wyprzedadzą dwa "szoły" w Polsce na dużym obiekcie w 100%?

#571 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 12:28

Myślę, że się uda wyprzedać. Jak nie nasi pójdą na drugi koncert, to cudzoziemcy się z pewnością chętni znajdą.

#572 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 12:51

A tak z innej beczki trochę. Myślicie, że U2 wyprzedadzą dwa "szoły" w Polsce na dużym obiekcie w 100%?

Biorąc pod uwagę, że Chorzów poszedł w jakieś 2 - 3 dni a potem już tylko przez koników bilety były prawie dwa razy droższe myślę, że udało by się sprzedać nawet dwa koncerty w Chorzowie.

... :P

#573 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 13:07

tu własnie tkwi szkopół 2xchorzów - 2x70tys na pl pomimo tylu fanów nie wiem.... czy uda sie wyprzedać raczej watpie przy tak krótkim terminie sprzedazy...

#574 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 15:33

Hipotetycznie - gdyby pojawiła się informacja, że na 2 koncercie będzie kręcone DVD - nie powinno być żadnego problemu :)

#575 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 15 stycznia 2009 - 16:34

wracając do Bydgoszczy szacują że niby trybuna 20 i płyta 20-30 więc jakies 40-50tyś łacznie, wiec podnie jak w Nicei:) ale napewno jest to tylko troche wiecej niz połowa Chorzowa:)

Bydgoszcz jest moim zdaniem nie realna.
* stadion jest za mały, jeśli odejmiesz 1 trybunę i 2 łuki obok niej, część płyty na scenę, namiocik i Toy-Toy'e to zostanie co najwyżej 30 tys.
* słaba komunikacja. Ciężko tam dojechać, słabe drogi dojazdowe, kiepskie połączenia PKP
* mizerna baza noclegowa
* kiepskie położenie geograficzne, ciężko będzie liczyć na fanów z innych państw.

Byłem w Nice'i w 2005, to jest zupełnie inna sprawa..
Koncert zagrali głównie dla znajomych, notabli, burmistrzów, przyjaciół, sąsiadów .. po prostu .. dla 'swoich' - co zresztą Bono, między słowami, powiedział ze sceny.
Eze (domy Bono i Edge'a) leży przysłowiowy 'rzut beretem' od Nice'i..

#576 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 18:09

The Fly, jesteś z Bydgoszczy? ;]

Nie zupełnie ;) A ja dalej stoję przy Bydgoszczy. Ewentualnie Wawa. Qrwa, mogli by już podać daty i miejsca koncertów :angry:

#577 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 18:53

Qrwa, mogli by już podać daty i miejsca koncertów :angry:

Spokojnie, najpierw muszą ogłosić jaki utwór będzie pierwszym singlem z NLOH :)
Dołączona grafika

#578 nawiasmariusz

nawiasmariusz

Użytkownik

• Members
  • 78 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 19:11

Wszyscy już czekamy tyle czasu na potwierdzenie trasy, że nawet daty zaczynamy widzieć już podwójne :rolleyes:

#579 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 15 stycznia 2009 - 19:43

Spokojnie, najpierw muszą ogłosić jaki utwór będzie pierwszym singlem z NLOH :)

Myśle że jednak zostaną przy obuwiach ;)

Wszyscy już czekamy tyle czasu na potwierdzenie trasy, że nawet daty zaczynamy widzieć już podwójne :rolleyes:

Te czekanie o zawrót głowy przyprawia. A jaka radocha będzie kiedy się już doczekamy! :P :P :P

#580 bebok

bebok

Użytkownik

• Members
  • 265 posts

Posted 16 stycznia 2009 - 10:23

Czytaliście to:
http://u2-tour.blogs...tour-dates.html

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users