U2360° Tour 2009 - 2011
Posted 15 stycznia 2009 - 08:25
Mamy bardzo dziwną sytuację. Oto bowiem mamy podobno bardzo wiarygodne przecieki o dwóch koncertach w Polsce, ale jednocześnie brak jakichkolwiek konkretów o lokalizacji koncertów.
Posted 15 stycznia 2009 - 11:44
Niestety ostatnio badałem Bydgoszcz pod względem noclegowym i jest mały kiszencjał. Tzn. są ładne hotele itd ale tuż za nimi jest przepaść czyli problem z tanią bazą noclegową np. dla fanów którzy chcieliby w miarę tanim kosztem przekimać gdzieś, umyć się...
Posted 15 stycznia 2009 - 11:50
Może dwa koncerty są również spowodowane faktem, że obiekt który został obrany jako koncertowy nie jest specjalnie pojemny? Nie będzie szczerego pola ani placu budowy w Chorzowie, a np. właśnie taka Bydgoszcz (tylko czy ten obiekt przystosowany jest do organizacji imprez innych niż zawody sportowe). Poza fragmentem trybun musicie też wyciąć kawałek miejsca z murawy na namiocik Joe'go.
Bardzo wątpię w to, aby zespół zdecydował się na koncert w Bydgoszczy. Na 90% polskie występy (o ile do nich dojdzie) będą kierowane nie tylko do Polaków ale i do Rosjan, Litwinów, Łotyszy, Ukraińców.. itp. Wydaje mi się, że zostanie jednak wybrany ośrodek lepszy pod względem komunikacyjnym (EDIT: i hotelowym, słuszna uwaga). Już bardziej prawdopodobny wydaje mi się występ w szczerym polu gdzieś na Stegnach, na betonie w Stoczni Gdańskiej czy w parku obok Kotła Czarownic.
Posted 15 stycznia 2009 - 11:55
Niestety ostatnio badałem Bydgoszcz pod względem noclegowym i jest mały kiszencjał. Tzn. są ładne hotele itd ale tuż za nimi jest przepaść czyli problem z tanią bazą noclegową np. dla fanów którzy chcieliby w miarę tanim kosztem przekimać gdzieś, umyć się...
Umywalki i pisuary w Carrefourze w 2005 dały rade
Posted 15 stycznia 2009 - 12:01
Posted 15 stycznia 2009 - 12:51
A tak z innej beczki trochę. Myślicie, że U2 wyprzedadzą dwa "szoły" w Polsce na dużym obiekcie w 100%?
Biorąc pod uwagę, że Chorzów poszedł w jakieś 2 - 3 dni a potem już tylko przez koników bilety były prawie dwa razy droższe myślę, że udało by się sprzedać nawet dwa koncerty w Chorzowie.
...
#575 Guest_depe_*
Posted 15 stycznia 2009 - 16:34
Bydgoszcz jest moim zdaniem nie realna.wracając do Bydgoszczy szacują że niby trybuna 20 i płyta 20-30 więc jakies 40-50tyś łacznie, wiec podnie jak w Nicei:) ale napewno jest to tylko troche wiecej niz połowa Chorzowa:)
* stadion jest za mały, jeśli odejmiesz 1 trybunę i 2 łuki obok niej, część płyty na scenę, namiocik i Toy-Toy'e to zostanie co najwyżej 30 tys.
* słaba komunikacja. Ciężko tam dojechać, słabe drogi dojazdowe, kiepskie połączenia PKP
* mizerna baza noclegowa
* kiepskie położenie geograficzne, ciężko będzie liczyć na fanów z innych państw.
Byłem w Nice'i w 2005, to jest zupełnie inna sprawa..
Koncert zagrali głównie dla znajomych, notabli, burmistrzów, przyjaciół, sąsiadów .. po prostu .. dla 'swoich' - co zresztą Bono, między słowami, powiedział ze sceny.
Eze (domy Bono i Edge'a) leży przysłowiowy 'rzut beretem' od Nice'i..
Posted 15 stycznia 2009 - 19:43
Spokojnie, najpierw muszą ogłosić jaki utwór będzie pierwszym singlem z NLOH
Myśle że jednak zostaną przy obuwiach
Wszyscy już czekamy tyle czasu na potwierdzenie trasy, że nawet daty zaczynamy widzieć już podwójne
Te czekanie o zawrót głowy przyprawia. A jaka radocha będzie kiedy się już doczekamy!
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users