Chorzów niestety bo daleko.
Remont stadionu na czas koncertu jest wstrzymany.
pozdrawiam
exit
Czyli wszystko już jest zaklepane?
Napisano 08 stycznia 2009 - 11:25
Napisano 08 stycznia 2009 - 11:43
Remont stadionu na czas koncertu jest wstrzymany.
Napisano 08 stycznia 2009 - 12:01
Jedną z najistotniejszych wiadomości była ta, że na cały czas trwania prac, Śląski zostanie wyłączony z użytkowania Przepisy w tej sprawie są jasne, nie można przeprowadzać imprez na placu budowy. Najkrócej rzecz biorąc informacja ta oznacza, że od lipca przyszłego roku ze Śląskiego nie będą mogły już korzystać kluby piłkarskiej ekstraklasy, których stadiony nie spełniają wymogów licencyjnych.
Napisano 08 stycznia 2009 - 12:04
Pozwolę sobie wrzucić informację którą właśnie znalazłem tutaj
Napisano 08 stycznia 2009 - 12:15
No właśnie, sama deklaracja orgaznizatora o "wstrzymaniu prac" tutaj nie wystarczy. Nie sądzę zaś, żeby właściwe oragny nadzoru budowlanego pozwoliły na organizację imprezy masowej na placu budowy. Dlatego bardziej realnym jest ewentualne przesunięcie daty rozpoczęcia prac remontowych lub to o czym pisaliśmy wczoraj - oragnizacja koncertu przed lipcem.
Napisano 08 stycznia 2009 - 12:28
- Podobno na Stadionie Śląskim rozegrany zostanie także eliminacyjny mecz mistrzostw świata z Irlandią Północną?
- Jeśli mecz miałby odbyć się w planowanym terminie, czyli 5 września, to będzie to niemożliwe. W lipcu zaczynamy montaż zadaszenia Stadionu Śląskiego.
- I nie można w tym czasie rozegrać meczu międzypaństwowego?
- Wykluczone. Myślałem o tym, ale nie da się. Montaż dachu na dwa lata całkowicie wyłączy z użytkowania nasz stadion. A do czasu rozpoczęcia remontu na stadionie być może rozegrane zostaną kolejne spotkania ligowe i koncerty muzyczne.
Napisano 08 stycznia 2009 - 19:31
Jak już ktoś gdzieś napisał: Bono zmienił się trochę głos od czasu wydania Boya i też nie jest mu już tak łatwo pewnie zaśpiewać niektórych starych kawałków, a poza tym brzmiały by inaczej. Bono nie ma już 20 lat. Więc na ww. greatest hits bym się tak nie napalała.(...)
Mam nadzieję, że na nowej trasie zagrają podobną ilość takich greatest hits jak: The Ocean, An Cat Dubh/Into The Heart, The Eletric Co., Gloria, (...)
Napisano 08 stycznia 2009 - 20:01
w pierwszej kolejności z koncertem U2 kojarzy mnie się "where the streets have no name".
Napisano 08 stycznia 2009 - 21:36
Może nie był zadowolony z tego jak mu wyszły i dał spokójAle to są kawałki, które dawał radę zaśpiewać 3 lata temu
Napisano 08 stycznia 2009 - 21:56
ciuch ciuch!
Napisano 08 stycznia 2009 - 21:57
podpisuję się rękami, nogami i czym się tam da! ;]...największym marzeniem jest usłyszeć na żywo where the streets have no name, które wyzwala we mnie niesamowite emocje a tak btw to mój ulubiony kawałek u-dwa
Napisano 09 stycznia 2009 - 07:24
Strona atu2.com donosi, że zespół potwierdza informacje dotyczące grania koncertów na otwartej przestrzeni -> Klik
Link do infa na forum
Napisano 09 stycznia 2009 - 08:16
Już pisaliśmy o tym, że start trasy w Europie jest bardzo prawdopodobny. Jeśli potwierdzą się przecieki o Chorzowie to najprowdopodobniej koncert w Polsce również odbyłby się pod koniec czerwca, zanim jeszcze rozpocznie się remont Stadionu Śląskiego. A co do Hiszpanii - ostatnio plotkowaliśmy m.in. o możliwości występu zespołu w Walencji.
Napisano 09 stycznia 2009 - 08:36
No i właśnie w takim wypadku Chorzów będzie na końcu - Hiszpania pierwsza, później pewnie Francja i tak dalej. Daleki wschód, czyli my na końcu.
Napisano 09 stycznia 2009 - 08:43
Dlatego być może zespół nalegał na sierpień - może w sierpniu miał już zabukowane koncerty w naszej części Europy. Zakładając, że zespół ma wystąpić u nas przed remontem stadionu to może jednak zdecydowano się na jakiś "skok geograficzny" tj. występ u nas pomimo tego że bezpośrednio wcześniej zespół występował gdzieś na Dalekim Zachodzie. Ale wtedy bardziej logicznym byłby występ u nas na rozpoczęcie trasy.
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych