Jump to content

Photo

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#2821 Koziol

Koziol

Użytkownik

• Members
  • 375 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 15:21

Do kogo była zaadresowana ta wypowiedź?? Jakich znajomych?? Bo nie byłeś łaskaw tego napisać...

A tak poza tym, to nie jest tak, że "Na Vertigo Tour obchodziło się stadion górą w poszukiwania swojego miejsca".

Po prostu stadion Śląski, tak jak wszystkie inne stadiony zbudowane "na wale z ziemi" mają tak zwaną "koronę stadionu". Wchodzi sie na nia po betonowych schodach, inaczej na sektory nie da się wejść. Także nie wiem co ty piszesz, że obchodziło się stadion górą... Bez komentarza... :huh:

Straszne :) z tego co pamiętam to można było koroną obejść stadion. Skoro tak Cie uraziło to, że odpisałem pod Twoim postem to sorry ale będziesz musiał z tym żyć... :)

#2822 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 15:42

1. u nas raczej nie powinno być strasznych problemów ze staniem na schodach.
2. bilety bezpośrednio za wieżami nie były sprzedawane, lub przynajmniej nie powinny być sprzedawane.

... :P

#2823 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 18:53

2. bilety bezpośrednio za wieżami nie były sprzedawane, lub przynajmniej nie powinny być sprzedawane.

no cały sektor 33 jest wyprzedany, więc z obrazka:
Dołączona grafika
wynika że właśnie te miejsca będą przez wieże zasłonięte.. Więc co zrobić? :P

#2824 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 19:00

Zastanawia mnie co to są te takie dwa... wysięgniki (?) na tym planie... przy sektorach naprzeciw sceny

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#2825 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 19:12

no cały sektor 33 jest wyprzedany, więc z obrazka:
Dołączona grafika
wynika że właśnie te miejsca będą przez wieże zasłonięte.. Więc co zrobić? :P

No ale mi chodzi o te zaznaczone na biało, te na których wierze zasłaniają całkowicie i są zaznaczone jaśniejszym koloer. Mają jeden uniwersalny program sprzedaży i dla eventim było łatwiej zaznaczyć te miejsce jeszcze przez sprzedażą jako sprzedane niż wykreślać je z mapki sprzedaży Tak jak to jest np z sektorem 30 który na mapce eventim jest wyprzedany a w sprzedaży wogóle nie był. Wiadomo dla pozostałych tych sąsiednich do wyłączonych ze sprzedaży widok też nie będzie zbyt rewlacyjny bo może nie całkowicie ale częściowo wierze będą przysłaniać, to samo można zrosztą powiedzieć dla osób w sektorze 5, 15, 23/24, 36/37 bo tam wg planu bedą zasłaniać nogi.

Zastanawia mnie co to są te takie dwa... wysięgniki (?) na tym planie... przy sektorach naprzeciw sceny

to są właśnie miejsca na które się nie sprzedaje biletów - zaznaczone jasnym kolorem ( podobnie dolne trybuny z tyłu sceny i ostatnie 4 rzędy od 40 do 20 sektora i sektor na przeciw sceny )

... :P

#2826 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 19:44

byłem przekonany że tak jest po prostu zaznaczony kierunek dźwięku, ale to dobrze. Ale jeśli tam są te głośniki to chyba dźwięk będzie dobry w sektorze 33 (front)? Będzie moc?

#2827 YtseMan

YtseMan

Użytkownik

• Members
  • 76 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 22:23

byłem przekonany że tak jest po prostu zaznaczony kierunek dźwięku, ale to dobrze. Ale jeśli tam są te głośniki to chyba dźwięk będzie dobry w sektorze 33 (front)? Będzie moc?

Wszystko zależy od tego czy wiatr będzie silny... Na Metallice rok temu byłem w 27 sektorze (teraz mam ten sam) i przez to 1/3 sceny zasłaniał mi owy maszt oświetleniowy.

A wracając do sprawy dźwięku... To tak jak mówiłem siedzenie blisko głośników może i tak nic nie dać, jeśli będzie piździł wiatr jak na Metallice. Ci co byli na sektorach to wiedzą co słyszeli... Gówno, a nie dźwięk. <_<

#2828 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 03 sierpnia 2009 - 22:43

Wszystko zależy od tego czy wiatr będzie silny... Na Metallice rok temu byłem...

Z całym szacunkiem ale Metallica to nie U2. Nie ta skala. :P

#2829 YtseMan

YtseMan

Użytkownik

• Members
  • 76 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 22:50

Z całym szacunkiem ale Metallica to nie U2. Nie ta skala. :P

Do czego się to niby odnosiło?? Czym jest Twoim zdaniem skala?? :angry: :huh:

#2830 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 03 sierpnia 2009 - 22:59

Do czego się to niby odnosiło?? Czym jest Twoim zdaniem skala?? :angry: :huh:

Miałem na myśli scenę, dźwięk i realizację całego koncertu.

#2831 Czesio29

Czesio29

Użytkownik

• Members
  • 234 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 23:00

Dokładnie tak.. jesli chodzi o pozycje to wydaje mi się ze zarówno U2 jak i Meta to ten sam format.... Cenie U2...ale chyba to nie ta skala co Stonesi czy The Beatels...nie popadajmy w skrajnosc... a co do dzwięku to fakt...g..o było słychac na sektorach w tamtym roku :(( dobrze ze w tym roku grali w hali..( i też była scena na środku ;) ) .dalo sie poczuć moc heh :D a co do U2... bedzie super :)

#2832 YtseMan

YtseMan

Użytkownik

• Members
  • 76 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 23:03

"Realizację całego koncertu" - to brzmi najciekawiej... :| A co do dźwięku to w 2004 był po prostu rewelacyjny, a więc sprawę rok temu zdupczył wiatr i tyle.

A co do sceny, to po prostu... Metallica nie stawia tak na show jak U2, a przynajmniej nie stawiała, bo "halowa scena" Death Magnetic Tour jest świetna!

#2833 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 03 sierpnia 2009 - 23:10

Ostatnie, przed chorzowskie statystyki

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#2834 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 posts

Posted 04 sierpnia 2009 - 07:31

Jeśli U2 dorówna w kwestii nagłośnienia DM to szacun :rolleyes:

#2835 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 04 sierpnia 2009 - 07:54

Już nie przesadzajmy, że to niby DM na jakieś super nagłośnienie....

#2836 Czesio29

Czesio29

Użytkownik

• Members
  • 234 posts

Posted 04 sierpnia 2009 - 08:05

DM czyli depesze czy death Magnetic ??:D bo co jak co na kilkanascie koncertów w moim life to death magnetic tour miał najlepsze nagłosnienie... ale jesli chodzi o widowisko to najlepsze przede mna...juz we w czwartek jupi ;):D:D

#2837 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 04 sierpnia 2009 - 08:07

Podobno z zaufanego źródła - Monachium, Frankfurt, Hannover - sierpień/wrzesień 2010.

#2838 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 04 sierpnia 2009 - 09:08

Podobno z zaufanego źródła - Monachium, Frankfurt, Hannover - sierpień/wrzesień 2010.

Wszystkie te trzy miasta, czy tylko opcjonalnie któreś z nich? :)

W 2010r. odwiedzą pewnie te państwa w które teraz ominęli a które zwykle odwiedzają (Austria, Szwajcaria, Portugalia, Norwegia). Zapewne odwiedzą też największe państwa, które objęła trasa w 2009r., ale zapewne wtedy występy odbędą się w innycn miastach. Lokalizacja koncertu w którymś z tych miast niemieckich jest więc prawodpodobna.
Dołączona grafika

#2839 Adrian

Adrian

Użytkownik

• Members
  • 5 posts

Posted 04 sierpnia 2009 - 12:15

Przepraszam za wyjście z tematu ale nie wiem gdzie moge zadac to pytanie. O której swoj koncert zaczynają Snow Patrol a następnie U2?

#2840 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 04 sierpnia 2009 - 12:16

U2 półtorej godziny po Snow Patrol, a oni nie wcześniej niż o 19.30

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users