Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#2521 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 16:13

Oczywiście, że to kwestia wyboru. Idea jest szczytna, wysiłek w udziale w akcji żaden. Poza tym odbywa się to na koncercie zespołu który od "zawsze" podejmuje się akcji "ratujących świat", które z pozoru nie mają "sensu". Jaka jest różnica w skandowaniu na wezwanie wokalisty "no more" a założeniu na wezwanie tego samego masek? :)

Bo to jest głupie!

Jeśli gest solidarności z kimś jest dla Ciebie głupi to ja już nic nie piszę... :)
Dołączona grafika

#2522 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 16:23

Bono zagra Walk on, popatrzy na rekcje fanow ... dojdzie do wniosku 'o, maja mnie w dupie wiec i ja tak samo ich' i zmieni setliste, zastepujac NYD ukochanymi bootami :P Tak czy siak bedzie ubaw ...

Everything You Know Is Wrong

#2523 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 04 lipca 2009 - 16:26

Jeśli gest solidarności z kimś jest dla Ciebie głupi to ja już nic nie piszę... :)

Głupia jest forma wyrażenia solidarności. Większość publiczności idzie na koncert bo oczekuje dobrego show. A jakaś tam Birma mało kogo obchodzi. Mam nadzieje, że do Chorzowa dadzą sobie spokój. Najlepiej by było jakby Walk On wypadło z setlisty. :)

#2524 Doty

Doty

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 16:26

Oczywiście, że to kwestia wyboru. Idea jest szczytna, wysiłek w udziale w akcji żaden. Poza tym odbywa się to na koncercie zespołu który od "zawsze" podejmuje się akcji "ratujących świat", które z pozoru nie mają "sensu". Jaka jest różnica w skandowaniu na wezwanie wokalisty "no more" a założeniu na wezwanie tego samego masek? :)

Gdybym staneła przez faktem załozyc maske lub nie , pewnie wybrałabym to pierwsze. Nie zamykam sie na akcje jesli sa ok i wiem ze nic nie robie złego.

Może papier zawinił? :lol:

#2525 Doty

Doty

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 16:29

Głupia jest forma wyrażenia solidarności. Większość publiczności idzie na koncert bo oczekuje dobrego show. A jakaś tam Birma mało kogo obchodzi. Mam nadzieje, że do Chorzowa dadzą sobie spokój.

"Glupia Birma" . No tak malo to kogo obchodzi.
Wlasnie wiele rzeczy malo kogo obchodzi i jest jak jest.

#2526 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 04 lipca 2009 - 16:31

"Glupia Birma".

Ty to napisałaś, ja nie.

#2527 Doty

Doty

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 16:33

Ty to napisałaś, ja nie.

Ok , masz racje nie tak mialam napisac.
napisale s Birma - kogo to obchodzi.
sorry

#2528 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 16:53

Większość publiczności idzie na koncert bo oczekuje dobrego show. A jakaś tam Birma mało kogo obchodzi.

I dlatego właśnie warto robić takie akcje aby zmienić taki stan rzeczy.

Odwołujemy więc naszą akcję z flagą, bo to już apogeum głupoty. Dlaczego nasze wymachiwanie biało-czerwonymi płachtami nie jest żanadą, a zakładnie masek już takie ma być? Dajmy sobie spokój z patriotycznymi podtektami. Ma być szoł, ma być zabawa! Vertiggooooooooo....
Dołączona grafika

#2529 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 04 lipca 2009 - 16:55

Skoro ta akcja z tymi maskami jest taka oh i ah to dlaczego większość publiczności w Barcelonie sprawę olała? Większość w Chorzowie i tak nie zajarzy o co chodzi. ;)

#2530 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 16:58

Skoro ta akcja z tymi maskami jest taka oh i ah to dlaczego większość publiczności w Barcelonie sprawę olała?

Dlatego, że...

Głupia jest forma wyrażenia solidarności. Większość publiczności idzie na koncert bo oczekuje dobrego show. A jakaś tam Birma mało kogo obchodzi.

Dołączona grafika

#2531 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 16:59

Skoro ta akcja z tymi maskami jest taka oh i ah to dlaczego większość publiczności w Barcelonie sprawę olała?

A Ty musisz byc taki jak publicznosc w Barcelonie ?

Everything You Know Is Wrong

#2532 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 04 lipca 2009 - 17:03

Ja idę na koncert posłuchać muzyki. Tak jak publiczność w Barcelonie. ;)

#2533 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 17:49

Ja idę na koncert posłuchać muzyki.

Ja też. Ale muzyki prawdziwej, pełnej emocji, oddającej przeżycia, przemyślenia, zasady i wartości artystów ją tworzących. Skoro Walk On powstało z myślą o Aung San Suu Kyi, to pomysł Bono z akcją "maskową" jest dla mnie zupełnie naturalny i świadczący o tym że na prawdę wierzy że muzyka to coś więcej niż "show i zabawa".
Dołączona grafika

#2534 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 04 lipca 2009 - 19:30

dla mnie nie zrozumiałe jest to całe narzekanie, jak kogoś nie obchodzi ,,jakaś tam Birma'' która jest daleko i nawet nie wie gdzie ona tak dokładnie jest to niech nie zakłada tej maski i już po problemie, dla tych dla których to coś znaczy zrobią inaczej.
tak mi się teraz nasuneło że jakieś dziwne formy wsparcia też towarzyszyły wydarzeniom w Polsce w latach 80 za granicą, i teraz pytanie czy to coś dla uwczesnych Polaków coś znaczyło????

#2535 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 05 lipca 2009 - 08:57

Czas rozpocząć treningi;):

http://www.youtube.c...player_embedded

#2536 acrobat

acrobat

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 05 lipca 2009 - 12:29

Czas rozpocząć treningi;):

http://www.youtube.c...player_embedded

Bieg życia ;) Ładnie im się udało. Chyba rzeczywiście czas zacząć ćwiczyć ;) A potem jeszcze szybka decyzja, czy obstawiac przód sceny czy może stanąć tuż przy wybiegu?

#2537 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 05 lipca 2009 - 12:32

Może mi ktoś wreszcie wytłumaczyć, jak to jest z tym Golden Circle? Czy są dwa wejścia, osobne na płyte i na Golden, czy jak? Czy jak stanę przy wejściu na Golden, i się nie dostanę to mogę pobiec na płytę, czy jak?

#2538 acrobat

acrobat

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 05 lipca 2009 - 12:33

Może mi ktoś wreszcie wytłumaczyć, jak to jest z tym Golden Circle? Czy są dwa wejścia, osobne na płyte i na Golden, czy jak? Czy jak stanę przy wejściu na Golden, i się nie dostanę to mogę pobiec na płytę, czy jak?

wejście jest chyba to samo, czy dostaniesz się do golden zależy od tego jak szybko biegasz ;)

#2539 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 05 lipca 2009 - 12:39

Przecież Reic już to opisywał... Jak się nie dostaniesz do goldena, to już nie będziesz musiał biec na płytę bo na niej będziesz (zapewne cofną Cię na tym pierwszym czekpoincie, który Reic zaznaczył na niebiesko).

Polecam prześledzić filmik - dokładnie widać jak gościu przekracza kolejne czekpointy. Gdyby w goldenie nie było już miejsc zapewne zostałby odprawiony z kwitkiem w 1:24 tego filmu.

Na podstawie obserwacji i pamięci, nie mam zdjęć zeby sprawdzić ułożenie bramek na 100%, ale proszę o to mały szkic.

Dołączona grafika

Info:
1. Żółtą strzałka zaznaczony sklep dla red, przed koncertem sklep został zlikwidowany i do obu obszarów zaznaczonych na zielono zostali wpuszczeni ludzie z red ( wcześniej tamtędy na scenę została wyciągnięta na górę obsługa świateł.
2. To co na czerwono i przekreślono oznacza obszary na które nie było wejścia
3. Na niebiesko bramki + opis.
4. Wybrałem szkic z Gelsen bo jest dokładniejszy niż ten z barcelony.

#2540 GhostGirl

GhostGirl

Acrobat

• Members
  • 978 Postów

Napisano 05 lipca 2009 - 12:43

Hmmm... :) Obejrzałam i już wiem!! Wolę stanąć od zewnętrznej strony golden circle, przy wybiegu :))

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych