U2360° Tour 2009 - 2011
#2441 Guest_madredeus_*
Posted 29 czerwca 2009 - 09:39
Pytacie co to zmieni? Jaki będzie efekt tego, że ludzie zorganizują jakąś akcję podczas koncertów? Efekt będzie taki jak np. u mnie. Szczerze się przyznam, że do tej pory niewiele wiedziałam o sytuacji w Birmie. Teraz wiem znacznie więcej. I jest mnóstwo takich ludzi jak ja. Po pierwsze więc więcej ludzi zostanie uświadomionych. Po drugie jeśli na 1000 osób, które dzięki temu troszkę więcej pomyślą o sytuacji w Birmie, chociaż jedna zaangażuje się w to bardziej, to będzie właśnie sukces tej akcji.
Edit: no i przede wszystkich nauczmy sie dobrze tekstu Walk On, to może byc największa siła tej akcji!
Posted 29 czerwca 2009 - 10:39
Wiecie już lepsze było by machanie tymi maskami w powietrzu w czasie Walk On. Tysiące wizerunków A. Kyi tak, ale nie na twarzach.
Posted 29 czerwca 2009 - 12:04
ciuch ciuch!
Posted 29 czerwca 2009 - 12:21
Nowe, "duże" zdjęcie na u2.com
To zdjęcie już tam było przy okazji info o innych "dużych" zdjęć sceny.
http://www.u2.com/rmpphoto/
Ale chyba trochę sprzętu nosi znamiona VT, pasek od gitary, chyba jakieś wzmacniacze też Pewnie nie chciało im się zmieniać
Posted 29 czerwca 2009 - 14:54
ciuch ciuch!
Posted 29 czerwca 2009 - 15:07
ciuch ciuch!
Posted 29 czerwca 2009 - 15:39
Posted 29 czerwca 2009 - 16:18
Mi się nie podobała. Po filmie nie mam zastrzeżeń.Łoł, obejrzałam ten filmik i mówię Wam, nam się tu niektórym scena nie podoba, ale zobaczycie, że będzie takie widowisko (w sensie światła, efekty itp), że nam buty pospadają Po tym filmiku tak sobie skromnie subiektywnie wnioskuję
Gra świateł wśród dymu robi wrażenie. Ciekawy efekt uzyskali kierując wiązki świateł na obydwie kule.
Stojący bezpośrednio przed sceną stracą praktycznie całą "wizualność", dobrze, że to nie jedyne atuty ich koncertów.. Ja nie chcę do okręgu!
Posted 29 czerwca 2009 - 16:28
Tak będzie trochę jak za PopMartu A co do kuli, to nie wiem czy tylko tą górną tu pokazują, ale pewnie obie będą na raz w użyciu.robi wrazenie!
swiatla, swiatla swiatla! no i jak widac, kula faktycznie bedzie w uzyciu
Racja ekranu i efektów świetnych można stamtąd nie zobaczyć. Ciekawe jaki widok będzie z zewnętrznej części G Circle?Teraz to już naprawdę mam wątpliwości czy pchac się pod scenę...
PS A co do świateł jeszcze, to z tego co widziałem na wieży są takie światła jakby alarmowe - świecą/mrugają na czerwono. Pasowały by do Bulleta jak ulał...
Posted 29 czerwca 2009 - 16:32
No i tyle psioczenia było, ze ta wielka szpica to tylko "chłyt materkindody"by uzyskać taką wysokość a jednak! Kula na szpicy będzie miała swoje zadanie do wykonania
Posted 29 czerwca 2009 - 17:37
Posted 29 czerwca 2009 - 20:29
No dokładnie: światła + kula (2 kule w sumie) na wieży i mamy zadania do wykonania, po za samym wyglądem. Iglica to integralna część sceny a nie dodatek, może nie na miarę Lemon, ale kto wie co tam będzie się działo.[...]
No i tyle psioczenia było, ze ta wielka szpica to tylko "chłyt materkindody"by uzyskać taką wysokość a jednak! Kula na szpicy będzie miała swoje zadanie do wykonania
Prawie jak na jakimś statku kosmicznymI te wiązki świateł padające na scenę z nóg pająka...
Posted 29 czerwca 2009 - 20:35
Oby tylko efekty wizualne nie przysłoniły wartości artystycznej, czysto muzycznej. Jeżeli natomiast zachowana zostanie między tymi materiami odpowiednia równowaga...
To będzie łostro
Posted 29 czerwca 2009 - 20:38
Iglica to integralna część sceny a nie dodatek, może nie na miarę Lemon, ale kto wie co tam będzie się działo.
Zjadą z niej na scenę xD
Posted 29 czerwca 2009 - 20:55
http://www.u2.com/ne...tle/life-on-360
Nie wiem czy na taką robotę bym się zgodził, 2i 0,5 godziny wisieć kilkanaście metrów nad ziemią...
Ale jak do kibla za w czasu nie pójdą - to oj, oj ni jak zejść...
Posted 29 czerwca 2009 - 21:15
Ej a wiecie może co to za utwór na początku i na końcu? Początkowo myślałem, że to jakiś utwór Petera Gabriela, bo trochę głos podobny
Ale ludzie na U2Start, czy też Interference i pod filmikiem wypisują, że to utwór U2 z przyszłego SoA!??!
Brzmi nieźle, coś jak inna wersja Fez, ale rozbudowana, a na końcu kto wie może z Eno to śpiewają?? Tylko skąd te przecieki, bynajmniej ciekawa sprawa.
Edit: Na U2Start oto taka informacja ponoć z u2.com
Here is a basic guideline of what the U2 360° Tour has planned for the General Admission/Field Entrance Procedures. Please check for any updates as we fine tune these details once we start our tour.
* For safety reasons, The U2 360° Tour, along with the stadiums, will not permit any overnight camping or lines on venue property. This includes parking lots and streets surrounding the venue. All gates and entrances to these points will be closed.
* We plan on allowing General Admission/Field patrons to begin queuing at the venue entrances between 9:00am - 12pm on SHOW DAYS. This time will be based on local authority's regulations. We will try to post these times on the website once we get this information.
* Local and tour security staff will assist patrons with field/pitch tickets to the general queuing line, which should be one centralized location.The U2 360° Tour will not have any responsibility if field/pitch ticket holders "police" themselves with the use of a numbering system. We will only recognize the "first come first serve" system based upon actual entry at gates at the specified time.We have requested that the venues provide port-o-lets if no exterior restroom facilities are available.
* Other amenities (for example misting stations and concessions) will be available ONLY at venues where space and permits allow.Items such as banners or flags on sticks, coolers, bottles, cans, umbrellas, portable chairs or electronics (other than mobile phones and point and shoot cameras) will be not be allowed in the stadium, so please make arrangements to store these items prior to your entry into the stadium.
* Once the general admission gates open, the U2 Tour Staff with assistance from local authorities will supervise the filling of the "inner circle"
* We ask that these ticket holders proceed in an orderly fashion as to not risk injury to one's self or others. Once the inner circle has reached capacity, the remaining ticket holders will be allowed to fill in on the general field/pitch area.Patrons that gained entrance to the "inner circle" will be either wrist banded or stamped upon their exit from that area. It is important that all patrons keep their tickets in their possession as they may be asked for both forms of proof.
Rozumiem, że to normalne zastrzeżenia co do Tour, bo niby jak zabronią nocowania przed Chorzowem - ogrodzą?
Zapomnieli dopisać, aby nie wchodzić w maskach!
Póki co wynika, że nie ma być losowania, tylko wszyscy najpierw do kółka, a dopiero potem można wchodzić na zewnątrz okręgu?? To chyba dobrze dla nas
Reply to this topic
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users