Jump to content

Photo

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#2401 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 12:14

Nie, nie będę chodził w tej masce. Chyba, że to będzie happening organizowany przez Amnesty International (w co wątpię). Natomiast na koncercie zamierzam założyć tę maskę przy "Walk On".

Skoro flaga na "New Year's Day" nie jest obciachowa to maska przy "Walk On" też nie.

Takie zarzuty mnie śmieszą. Fani U2 w Polsce (i nie tylko) podniecają się, że "New Year's Day" jest piosenką poświęconą naszemu krajowi. Organizujemy z tego tytułu akcję "flaga". Czy to nie jest polityka? Jest. [...]

Tak, jak najbardziej flaga odnosi się poniekąd do wydarzeń politycznych za PRLu. Ja jestem całym sobą za akcjami Bono i spółki - to jest super, zaraza obok muzyki to mi się w nich podoba ;) , ale chodzi o FORMĘ! :blink:

komiczne czy nie, nosi znamiona teatru, żeby nie napisać teatrzyku...

mam trochę mieszane uczucia odnośnie tej formy- nie sprawy jakiej się tyczy akcja, ale formy jej przekazu

No w końcu ktoś napisał o sednie całej sprawy. :) Dokładnie, przez taką formę ze sprawy poważnej zrobi się komiczna.

@Lmollu - ta różnica między flagą a tym z Walk On jest to, że my nie zakładamy masek Wałęsy :blink: :lol:
U nas ktoś przemyślał sprawę i wymyślił prosty a jakże dobry projekt. A tu? Wydrukujcie sobie i chodźcie w tym.... :( Pisanie bzdur, aby chodzić w tym do pracy i po mieście?? Kto zrozumie tą inicjatywę, będą się z ludzi śmiać.
Zrozumiem flagi Birmy na koncertach, u ludzi, czy też na telebimach oraz wizerunek Aung San Suu Kyi - na telebimie podzczas Walk On.
Może i ktoś chciał dobrze, bo to bardzo słuszny cel, ale mogli się bardziej wysilić. Choć pewnie trochę osób na pierwszych koncertach będzie w maskach - zobaczymy jak to wyjdzie.

#2402 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 12:20

Ale maska?!
Sami pisaliście, że komiczne to będzie dla tych co patrzą z boku.. Ale niby komu mamy przypomnieć poprzez te maski? Przecież nie tym, którzy będą je zakładać. Fani U2 zrobią z problemu Birmy zwykłe pośmiewisko. Ten pomysł jest na poziomie Leppera ze świnią w Sejmie czy jakoś tak. Zwykła groteska, a Birma nie będzie kojarzona już problemami wolnościowymi, tylko z jakimś durnym happeningiem. A to tylko pogorszy sprawę. Totalny bezsens.

Niech wyświetlają przemówienia podczas walk on, zabierają na trasę mieszkańców Birmy, którzy będą przemawiać, to uderzy. Ale maska co najwyżej rozśmieszy. I to wcale nie będzie świadczyło o braku wrażliwości, wyobrażacie sobie jak idziecie ulicą i nagle wyskakuje ktoś w wydrukowanej masce? Albo w brech albo w panike że napad.

#2403 nazim

nazim

Użytkownik

• Members
  • 100 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 12:22

Z drugiej strony fajnie jest obserwować inicjatywy zespołu w stylu "ubierz tę maskę na koncercie U2 podczas Walk On", o ile forma przekazu nienajlepsza, ewidentnie widać skutek naszej wielkiej chorzowskiej akcji. Jestem z Nas dumny.

#2404 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 12:44

Z drugiej strony fajnie jest obserwować inicjatywy zespołu w stylu "ubierz tę maskę na koncercie U2 podczas Walk On", o ile forma przekazu nienajlepsza, ewidentnie widać skutek naszej wielkiej chorzowskiej akcji. Jestem z Nas dumny.

Po pierwsze nie wiadomo czy to inicjatywa zespołu? Możliwe, że ktoś ze strony na to wpadł...
Po drugie, ja bym nie był taki pewien, że nasza flaga ma z tym coś wspólnego, jeśli nie planował tego zespół, to ja nie wiem czy wszyscy tam pamiętają co było w Chorzowie w 2005...

Z tego co czytałem na stronie o Birmie to niedawno wznowiono/czy rozpoczął się proces Aung San Suu Kyi, chyba w tym miesiącu, więc stąd pewnie powrót Walk On i przy okazji coś chciano wymyślić.

#2405 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 16:07

Ja mam nadzieję że ta akcja nie wypali na lipcowych koncertach i do Chorzowa to ucichnie i nie będziemy musieli robić z siebie debili.

#2406 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 16:20

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Fotki z u2.com:
http://www.u2.com/rmpphoto/
Dołączona grafika

#2407 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 16:33

hm, hm, widzicie jak w srodku tej iglicy czai sie taka kula dyskotekowa? :D motyla noga, wzbudzilo to moja ciekawosc, panowie z pewnoscia cos jeszcze przed nami ukrywaja ;)

#2408 nazim

nazim

Użytkownik

• Members
  • 100 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 16:41

Dobre zdjecia :D, faktycznie jest tam kula, masz oko:D

#2409 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 16:42

hm, hm, widzicie jak w srodku tej iglicy czai sie taka kula dyskotekowa? :D motyla noga, wzbudzilo to moja ciekawosc, panowie z pewnoscia cos jeszcze przed nami ukrywaja ;)

Masz rację. :) Normalnie to na Discotheque powinna wyjść :P Ale czuję, że na UV może się pojaić i może jeszcze innych kawałkach - np. Magni - w końcu to French Disco :lol:

#2410 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 18:00

Zestawienie na forum DM:D
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2411 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 18:42

Hehehe, rozbroiło mnie to porównanie :D
A Edek ma dziurki w koszulce.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#2412 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 18:55

Nie no, świetne porównanie! :lol: :D
Widać Larry w świetnej formie B)

#2413 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 18:59

Cytując słowa Bono ARNOLD SZWARCENEGA IN LARRY MULLEN JR :lol: :lol: :lol:

#2414 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 19:26

moi kumple odkad zobaczyli U2 na mojej bluzce mowili ze Larry to terminator :P czyli jakieś 3 alta temu, mają oko :P

#2415 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 20:01

Jak się nazywa ten Pan za tymi wszystkim konsoletami?

#2416 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 20:05

Jak się nazywa ten Pan za tymi wszystkim konsoletami?

Dołączona grafika

to on- przysiegam!

#2417 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 20:06

Joe O'Herlihy - gość, którego poznali w Cork w 1979 roku (!) Podobno podszedł do nich i coś tam zagadał, że zna się na dźwięku czy na światłach (już nie pamiętam dobrze).

#2418 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 20:22

to on- przysiegam!

Wiedziałem, że mają najlepszych speców od efektów specjalnych! :lol: :P

#2419 //biesiada//

//biesiada//

Użytkownik

• Members
  • 293 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 20:29

A wizerunek, jaki prezentujesz w swoim avatarze, nie nosi? :P ;)

oj, mało chyba wiesz jednak o genezie postaci za którą jestem przebrany na moim avatarze- Widzisz... The Fly, MacPhisto... to z założenia miał być własnie taki teatrzyk. Ani Ci się nie udało mnie wyśmiać, ani nie popisałeś się wiedzą o zespole ;)

i nikomu nie zabraniam wzięcia udziału w tej akcji- napisałem tylko, że ta forma mnie nie przekonuje- choć cel wzniosły.

#2420 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 27 czerwca 2009 - 20:54

[quote name='Max' date='27-6-2009, 09:06 PM' post='106716']
Joe O'Herlihy - gość, którego poznali w Cork w 1979 roku (!) Podobno podszedł do nich i coś tam zagadał, że zna się na dźwięku czy na światłach (już nie pamiętam dobrze).
[/quote
To pewnie od dźwięku skoro Willie jest odpowiedzialny za światło, pewnie puszcza podkłady! Dzięki wielkie :)

Reply to this topic

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users