U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 26 czerwca 2009 - 20:03
O wiele lepszy pomysł!!Pff...jak oni to sobie wyobrażają?!? Przecież to jest jakiś ponury żart. Nie mogliby sprzedawać jakichś koszulek z wizerunkiem zamiast tych maseczek?
Hmmmm... już widzę jak z maską biegasz po mieście?? W autobusie, w pracy, jesz w niej i pijesz? No to jest świetna inicjatywa. Ja chcę to zobaczyć. Przecież ten (z u2.com) co to wymyślił chyba nie wiedział o czym pisze. Ciekawe ile ma z tym zespół wspólnego?Mi się pomysł z maskami podoba. Na pewno się w tę inicjatywę zaangażuję.
Jak już pisałem:
Ja jak najbardziej popieram to co robi Bono/zespół w celu informowania ludzi o Birmie, sam się interesuję tego typu sprawami, ale... żebym miał zakładać tą maskę do pracy, w autobusie, czy innych publicznych miejscach, albo (to już nie wiem jak chyba przez słomkę ;P) pić herbatę z nią na głowie!
Ciekawe czy to wypali na koncertach, ale ja chyba tej maski bym nie włożył Wyobrażacie sobie jak by wyglądała publiczność - chyba jak te terakotowe posągi z Chin.
Na dole jest nawet link do Polskiej strony o Birmie!!
(A czesko/chorwacki link nie działa )
Jedno co może interesować to chyba potwierdzenie tego, że Walk On zagości na dłużej i może być grane co koncert.
Tyle, że w dziwny sposób u2.com promuje ten utwór, a raczej idee z nim związane.
Napisano 26 czerwca 2009 - 20:41
Napisano 26 czerwca 2009 - 20:47
a moze chodzi o golden circle ?yes, including the procedure to the pit area).
Napisano 26 czerwca 2009 - 21:54
O wiele lepszy pomysł!!
Hmmmm... już widzę jak z maską biegasz po mieście?? W autobusie, w pracy, jesz w niej i pijesz? No to jest świetna inicjatywa. Ja chcę to zobaczyć. Przecież ten (z u2.com) co to wymyślił chyba nie wiedział o czym pisze. Ciekawe ile ma z tym zespół wspólnego?
Jak już pisałem:
Ja jak najbardziej popieram to co robi Bono/zespół w celu informowania ludzi o Birmie, sam się interesuję tego typu sprawami, ale... żebym miał zakładać tą maskę do pracy, w autobusie, czy innych publicznych miejscach, albo (to już nie wiem jak chyba przez słomkę ;P) pić herbatę z nią na głowie!
Ciekawe czy to wypali na koncertach, ale ja chyba tej maski bym nie włożył Wyobrażacie sobie jak by wyglądała publiczność - chyba jak te terakotowe posągi z Chin.
Na dole jest nawet link do Polskiej strony o Birmie!!
(A czesko/chorwacki link nie działa )
Jedno co może interesować to chyba potwierdzenie tego, że Walk On zagości na dłużej i może być grane co koncert.
Tyle, że w dziwny sposób u2.com promuje ten utwór, a raczej idee z nim związane.
Nie, nie będę chodził w tej masce. Chyba, że to będzie happening organizowany przez Amnesty International (w co wątpię). Natomiast na koncercie zamierzam założyć tę maskę przy "Walk On".
Skoro flaga na "New Year's Day" nie jest obciachowa to maska przy "Walk On" też nie.
Napisano 26 czerwca 2009 - 22:04
widze ze Walk On podczas ET ,czytanie praw czlowieka podczas VT to za mało...
zatem czas na przebieranki ...
za duzo polityki zas mało dobrej muzyki
niestety
Takie zarzuty mnie śmieszą. Fani U2 w Polsce (i nie tylko) podniecają się, że "New Year's Day" jest piosenką poświęconą naszemu krajowi. Organizujemy z tego tytułu akcję "flaga". Czy to nie jest polityka? Jest. W dodatku wychodzimy przez szereg. To jest nasza inicjatywa. Żeby nie było wątpliwości - nie mam nic przeciwko. U2 zawsze było zespołem zaangażowanym politycznie. A pojawiają się protesty przeciwko inicjatywie, która wychodzi ze strony zespołu. Marzy mi się dzień, w którym U2 zagra w Birmie i tamtejsi fani będą mogli zrobić swoją flagę. Jest to mało prawdopodobne. Ale jest cień szansy. Dlaczego mamy im nie pomóc? Co nas to kosztuje? Trasa koncertowa U2 zawsze wzbudza wielkie zainteresowanie mediów. Ta akcja na pewno nie przejdzie bez echa. Nie możemy zrobić nic innego jak rozpropagować ten problem wśród ludzi. Na tym polega przecież działalność AI, która stale wspiera przywódczynię opozycji w Birmie.
Napisano 26 czerwca 2009 - 22:05
chyba głuchy jesteś
Napisano 26 czerwca 2009 - 23:45
widze ze Walk On podczas ET ,czytanie praw czlowieka podczas VT to za mało...
zatem czas na przebieranki ...
za duzo polityki za mało dobrej muzyki
niestety
A ja sie zgodzę z kolegą i przyznam, że Bono przekracza pewną granicę. Tym razem jest to granica dobrego smaku.. Z koncertu robi sie maskarada. Jak na standard koncertów rockowych kilkuminutowe przemowy i zabarwienie polityczne to juz całkiem sporo. Popieram politycznie ideę, ale metordę wybrali idiotyczną!
Napisano 27 czerwca 2009 - 09:05
Proponuje się nie obrażać tylko czynić konstruktywną krytykę Kolega miał na myśli raczej nie brak dobrej muzyki tylko rosnący procent czasu poświęconemu propagowaniu przekonań politycznych zespołu do grania fajnych piosenek Wg mnie jakieś maski to pomysł niesmaczny i jakos nie moge uwierzyć że U2 wpadło na takie coś. Nie wiem kto i po co ma chodzić w masce jakiejś pani. Bo propagować idee można w sposób wyżej opisany na koszulkach. A maski to dla dzieci na zabawę sylwestrową. Szopka to jakaśa gdzie masz brak dobrej muzyki co ?
chyba głuchy jesteś
Ps chyba ubiorę dzisiaj fajną maske pani z Birmy i pojde kupić ziemniaki bo popieram prawa człowieka
I oby nie przyszło Wam do głowy robić jakiejś akcji typu flaga w chorzowie z maskami
Napisano 27 czerwca 2009 - 09:11
Proponuje się nie obrażać tylko czynić konstruktywną krytykę Wg mnie jakieś maski to pomysł niesmaczny i jakos nie moge uwierzyć że U2 wpadło na takie coś. Nie wiem kto i po co ma chodzić w masce jakiejś pani. Mamy w ten sposób wyrazić, jacy jesteśmy do niej podobni tak? Bo propagować idee można w sposób wyżej opisany na koszulkach. A maski to dla dzieci na zabawę sylwestrową.
Choćby na DVD maski będą widoczne, a aplikacja na koszulkach nie.
Napisano 27 czerwca 2009 - 09:40
Tym gorzej. Wyobraź sobie 80 tysiecy głów wyglądających identycznie. Nie jest to wg Ciebie komiczne?
Komiczne może jest dla kogoś, kto obserwuje to z boku i nie zna sprawy, albo zna, ale jest mu ona obojętna. Czyli - jak przypuszczam - dla 95% społeczeństwa. Dla mnie, jako fana U2 i osoby interesującej się obroną praw człowieka, nie jest to komiczne.
Napisano 27 czerwca 2009 - 09:46
Komiczne może jest dla kogoś, kto obserwuje to z boku i nie zna sprawy, albo zna, ale jest mu ona obojętna. Czyli - jak przypuszczam - dla 95% społeczeństwa. Dla mnie, jako fana U2 i osoby interesującej się obroną praw człowieka, nie jest to komiczne.
komiczne czy nie, nosi znamiona teatru, żeby nie napisać teatrzyku...
mam trochę mieszane uczucia odnośnie tej formy- nie sprawy jakiej się tyczy akcja, ale formy jej przekazu
Napisano 27 czerwca 2009 - 10:05
komiczne czy nie, nosi znamiona teatru, żeby nie napisać teatrzyku...
A wizerunek, jaki prezentujesz w swoim avatarze, nie nosi?
Rozdawanie pod stadionem za darmo dopiero byłoby śmieszne. Większość ludzi nie wiedziałaby, czy na masce jest podobizna Kim Dzong Ila, czy może małej Chinki, cziku-cziku-linki. Byłoby to nachalne nakłanianie do przyłączenia się do akcji, o której nie ma się pojęcia.
Właśnie dlatego, że jest to dobrowolne, jedni się zaangażują, drudzy nie. Jak Wam się nie podoba to przecież nie musicie się w to bawić. Chyba nie przeszkadza Wam zaangażowanie innych?
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych