Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#221 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 30 października 2008 - 00:51

Śląski chyba jest jedynym tak dużym obiektem w Polsce. Owszem, niby mogłoby być np. lotnisko na Bemowie w Warszawie, ale to jest zupełnie inny rodzaj miejsca. Bbyć może chodzi po prostu o to, że ma być stadion i już. A Śląski to wszystko co mamy w tym formacie. Z drugiej strony mogą na razie prezentować takie stanowisko, a jak nie da się nic zrobić, to zmienią zdanie. Najważniejsze żeby się dogadali, a my tymczasem mamy oficjalny sygnał, że koncert w nasym kraju 'robi się', co mnie cholernie cieszy.

#222 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 Postów

Napisano 30 października 2008 - 08:37

Kontynuacja tematu:

U2 na Stadionie Śląskim w 2009 roku?
Chorzów znalazł się na liście dziesięciu europejskich miast, w których U2 wystąpi w 2009 roku podczas trasy z nową płytą - poinformowała "Rzeczpospolita".

więcej tu:

http://muzyka.onet.p...3596,newsy.html
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#223 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 30 października 2008 - 08:38

W grę mógłby wchodzić nowoczesny stadion w Kielcach, ale jak na U2, musiałby tam odbyć się co najmniej 2 koncerty pod rząd.

#224 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 30 października 2008 - 08:40

No way, mieści ledwie gdzieś 10 tys. osób ;)

Posted Image

#225 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 Postów

Napisano 30 października 2008 - 08:41

Eeee z 15 tys. wejdzie lekko co oczywiście nie zmienia faktu, że to zdecydowanie i tak za mało...

http://stadiony.net/stadium.php?s=381

PS. Ciekawe ile na płytę by weszło - tylko gdzie scena?? Jedna trybuna out..... :P
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#226 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 30 października 2008 - 08:48

Moim zdaniem to niemożliwe ;)

Posted Image

#227 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 Postów

Napisano 30 października 2008 - 08:53

Moim zdaniem to niemożliwe ;)

Moim również co nie zmienia faktu, że można pomarzyć;)

#228 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 30 października 2008 - 09:01

No pewnie xD Jeśli to marzenie się spełni, to pierwsze dwie osoby mają u mnie nocleg xD

Posted Image

#229 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 30 października 2008 - 09:07

mieści 15 tys. W przypadku ustawienia sceny tam gdzie stoi bramka, z gry wyłączona jest mniejsza trybuna a na płytę trochę ludzi by weszło. Może z 20 tys łącznie. Nie zmienia to faktu, że ta liczba jest 3 razy mniejsza od pożądanej.
A jak wygląda sprawa z Olimpijskim we Wrocławiu?

#230 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 30 października 2008 - 11:31

Pomyslałem sobie jeszcze, że uparcie się przy Śląskim może wynikać z chęci zarejestrowania koncertu, a to jest obiekt, który już znają. Z wieży mogliby robić świetne ujęcia, tylko może jeszcze nie wiedzą o tym, że wieży już nie ma ;) Ale te domysły to już tylko moja radosna twórczość.

W każdym razie jest dobra wola ze strony organizatorów, ze strony zespołu, a nawet ze strony władz stadionu. To już dużo.

#231 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 30 października 2008 - 12:34

Świetna wiadomość (genialna wręcz), zwłaszcza, że przeniesienie albumu na przyszły rok chyba trochę wszystkich przygasiło. To co martwi, to fakt, że wyłączenie w związku z remontem, tak dużego obiektu jak Stadion Ślaski może sprawić organizatorom sporo problemów. Wytypowanie równie dogodnego miejsca koncertowego będzie sporym wyczynem.

Co do Olimpijskiego we Wrocławiu - zdaje się, że stadion jest w rozsypce. Takie sprawiał wrażenie, kiedy ze dwa lata temu miałem okazję być tam na wystawie psów rasowych.

#232 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 30 października 2008 - 13:22

Świetna wiadomość (genialna wręcz)

Genialna to nie za bardzo ;) Jest przecież ryzyko, że z przyczyn organizacyjnych koncert może nas ominąć. Jak dla mnie to, że zespół będzie koncertował w Europie w 2009r. było raczej pewnym.
Dołączona grafika

#233 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 30 października 2008 - 13:25

A stadion Lecha Poznań? Remontowana trybuna może zostać zasłonięta przez scenę, a pozostałe 3 do dyspozycji fanów.

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#234 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 30 października 2008 - 13:39

A stadion Lecha Poznań? Remontowana trybuna może zostać zasłonięta przez scenę, a pozostałe 3 do dyspozycji fanów.
.

Jak dla mnie jest to najbardziej realna alternatywa dla Chorzowa. Pojemność nadal nie będzie jednak satysfakcjonująca.

Cieszyć się możemy z tego, że przy kolejnej trasie będziemy mieć już prawdziwy urodzaj potencjalnych obiektów koncertowych.

Wierzę mimo wszystko, że występ U2 w naszym kraju to coś takiego niezwykłego, że uda się pokonać wszelkie przeszkody :P Właśnie moja siostra pokazała mi swoją gimnazjalną książkę do angielskiego, gdzie zamieszczony jest obszerny tekst o koncercie U2 w Chorzowie w 2005r., w tym o szczegółach akcji "flaga". :P
Dołączona grafika

#235 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 30 października 2008 - 13:48

Co do Olimpijskiego we Wrocławiu - zdaje się, że stadion jest w rozsypce. Takie sprawiał wrażenie, kiedy ze dwa lata temu

takie samo (a nawet i gorsze) sprawial wrazenie pare dni temu, odpada; )

#236 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 30 października 2008 - 15:00

Wg aktualnego harmonogramu na Lechu remontowane będą dwie boczne trybuny jednocześnie. Pierwsza już jest rozbierana, rozbiórka drugiej zacznie się po meczu z Deportivo

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#237 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 30 października 2008 - 16:51

Kurcze, jeżeli przez te gówniane Euro 2012 nie przyjedzie U2, to się chyba załame. Nie dość że nie zdążymy, to jeszcze rozdupcą wszystkie stadiony żeby nie było żadnych koncertów. Jak nie Chorzów, to bitwa o bilety będzie nieziemska, a i cena nie mała. Szlag..

#238 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 30 października 2008 - 18:44

Kurcze, jeżeli przez te gówniane Euro 2012 nie przyjedzie U2, to się chyba załame.

Tylko spokojnie. Nie muszą przecież grać na Śląskim. Mogą w Warszawie.
Zawsze znajdzie się jakieś wyjście z sytuacji.
Dołączona grafika

#239 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 30 października 2008 - 19:30

Czy bardziej "doświadczeni" fani mogliby mi przybliżyć jak przed koncertem w Chorzowie wyglądała sprawa z dostępnością biletów? Tzn czy cholernie ciężko było dostać bilet? I przy okazji mam pytanie czy pod tym względem warto zarejestrować się tak jak ktośś już wspomniał na U2.com ale nie tylko ze względu na bilety?

To tak apropos koncertu. Moim największym marzeniem jest być na koncercie u2 ... mam nadzieję, że niedługo się spełni :)

#240 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 30 października 2008 - 20:08

W pierwszym dniu sprzedaży biletów na Chorzów poszła (podobno) połowa całości. Masa ludzi zamawiała przez neta na livenation.pl część kupowała do ręki, tak jak ja chociażby. Zamieszanie było potworne, siadł system dystrybucji biletów i sprzedaż kulała. Gigantyczne kolejki, bieganie od punktu do punktu, ale się udało. Po prostu trzeba śledzić na bierząco informacje o ewentualnej sprzedaży biletów, w określonym dniu zameldować się w punkcie sprzedaży (najlepiej ze 2h wcześniej) i kupić bilet.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych