U2360° Tour 2009 - 2011
Posted 14 czerwca 2009 - 10:23
podobno maja byc 3 sceny, przystosowane do roznych stadionow. gdzies juz bylo pisane, ze scena ktora bedzie w chorzowie bedzie inna niz ta w barcelonie. Ciekawe wiec, czy chorzowska scena bedzie wieksza (nie chodzi mi tu o wysokosc, bo to raczej niemozliwe)...Dobrze by bylo, wlasciwie mi tylko zalezy na tym aby to 'golden circle' bylo nieco wieksze:P
W sumie czytałem o tym, że mają być 3 różne w znaczeniu oddzielne całkowicie sceny i to chyba o to chodziło w słowie różne a nie o ich wielkość.
Po co do 2 tematów wrzucasz ten sam link??http://www.u2eastlin...#msg-1000500402 .... tu są fotki sceny U2 na Camp Nou w Barcelonie.
...
Posted 14 czerwca 2009 - 10:27
to scena na ktorej była ponoć kręcona reklama nike
wcześniej była mowa ze będą 3 sceny,
jedną mają składać na koncert na następny koncert
druga ma być na koncercie
trzecią mają w tym samym czasie rozbierać po koncercie
#2224 Guest_depe_*
Posted 14 czerwca 2009 - 10:35
Ta scena już zniknęła.to scena na ktorej była ponoć kręcona reklama nike
Na dzisiejszych fotkach widać już zamontowane mostki łączące główną scenę z wybiegiem.
http://www.u2eastlink.com/noticias/
Posted 14 czerwca 2009 - 12:12
Pozdrawiam
Edited by Max, 14 czerwca 2009 - 12:13 .
Posted 14 czerwca 2009 - 12:19
Ale pesymizmem wieje Przed ZooTV pewnie ludzie to samo mówili poco, dlaczego, to nie U2... A to właśnie jest U2 na czymś o czym cały świat usłyszy, tak jak ich muzyka czasem brzmi dziwnie tak ich sceny wyglądają czasem dziwnie. Ale jeszcze tej sceny nie widzieliśmy w akcji - dopiero po tym będzie można więcej powiedzieć - to świetna przystawka do super muzyki. W końcu to ma być show!Ta scena jest paskudna, tyle ode mnie. I jestem BARDZO rozczarowany tym, że wygląda ona jak cyrk, a nie jak scena rockowa. I albo jestem ślepy, albo nie widze tam żadnego większego ekranu na którym ludzie na trybunach coś zobaczą (nie mówie o tym okrągłym czymś po środku sceny - litości). A do tego, jeżeli to ma 50 metrów to ja jestem The Edge. Kurcze, no co Wam się w niej podoba? Masakra.
A jeśli chodzi o to coś po środku - to ekran właśnie dzięki któremu każdy zobaczy zespół. No i już wcześniej obliczano - scena ma coś około 50 m - zawsze wiedziałem, że The Edge zagląda na nasze forum
No właśnie! Wiecie można i zagrać na cenie z TJT i bedzie niźle, ale do pewnych utworów aż się prosi coś więcej. ZooTV bez tych wielkich ekranów (np. Bullet, Numb), PopMart bez Cytryny i animacji (np. Mofo)?? VT bez ekranu (np. COBL), może i 360 bez tej sceny nie byłoby udane. Nawet takie ET wybieg,animacje (np. The Fly, MY) i światła (Streets). To poprostu jest nieodłączną częścią tych występów.Wcale nie wygląda, jak cyrk. Scena jest bardzo futurystyczna i przez to ciekawa, bo wkońcu to coś nowego. Jak żyję, nie widziałem takiej sceny, miejsce godne najlepszego zespołu świata. Ta koncepcja odzwierciedla także to, że U2 to wielki zespół, który wiecznie poszukuje, eksperymentuje. Jakby mało im było sukcesów z ZOO TV, czy POPmartu, oni chcą to przyćmić i kolejny raz zapisać się w historii rocka. Oprócz nowej, świeżej płyty, wracają ze świetnym pomysłem na rockowe show pod gołym niebem. Odnośnie do telebimów, to nie bójta się! Na pewno coś wymyślą.
Ta scena już zniknęła.
Na dzisiejszych fotkach widać już zamontowane mostki łączące główną scenę z wybiegiem.
http://www.u2eastlink.com/noticias/
Tak się tylko zastanawiam ile ludzi tam wpuszczą, bo jak za dużo to część będzie stać pod mostkami?? A z tego obrazka rozumiem, że będą 3 takie mostki - każdy (poza Larrym ma swój ;P)? No to przekichane było by się pod takim znaleźć...
Ciekawe co montują na najwyższych trybunach w pobliżu sceny? Dodatkowe oświetlenie?
PS To może jeszcze ktoś wie, bo ta scena aż się o to prosi z tą iglicą, jak się zabezpiecza takie sceny przed uderzeniem pioruna? Bo nie fajnie gdyby takowy walnął, pewnie koncert by przerwano Czy ta "mata" pod całą sceną ma z tym związek?
Posted 14 czerwca 2009 - 12:30
Posted 14 czerwca 2009 - 15:04
mi się wydaje,że będzie odjazdowo i że wszystko będzie genialnie widać a scene zrobili tak odjechaną właśnie po to żeby jak najwięcej o niej mówiono
Posted 14 czerwca 2009 - 15:56
Skoro płacimy co by nie mówić grubą kasę, to mamy prawo wymagać. Jeśli U2 przyzwyczaili nas do tego wysokiego poziomu swoich występów, to liczymy na dużo, dlatego tak bacznie obserwujemy rodzącą się scenęMam takie małe zapytanie do wszystkich czy Wy jedziecie na koncert U2 czy na podziwianie sceny na jakiej zagrają???
mi się wydaje,że będzie odjazdowo i że wszystko będzie genialnie widać a scene zrobili tak odjechaną właśnie po to żeby jak najwięcej o niej mówiono
Posted 14 czerwca 2009 - 16:32
Edited by acr, 14 czerwca 2009 - 16:35 .
#2238 Guest_depe_*
Posted 14 czerwca 2009 - 16:57
Dla rozluźnienia atmosfery polookajcie jak było ponad 17 lat temu ..
U2 ZOO TV FIRST NIGHT
takie coś znalazłem w czeluściach dysku.
Posted 14 czerwca 2009 - 17:13
Święte słowa.Nie mówię nic o scenie póki nie zobaczę jej w akcji. Jeśli się Wam chce, wykopcie sobie gdzieś zdjęcia sceny PopMartowej w świetle dziennym. To dopiero się syf zapowiadał. Estetycznie wielka kanciasta porażka, jak gigantyczny obciachowy bilboard w milionie kolorów made in byłe RWPG, a jednak dała radę. To też da radę, mi się wydaje. Nawet te pomarańczowe bloby mogą nie być takie złe, jak się je dobrze wykorzysta. Coś czuję, że zmienicie jeszcze zdanie
To samo chciałem napisać o scenie PopMartowej! W dzień kicz do potęgi 8, a w nocy nie do poznania i szał kolorów. Takie Mofo.... Ale rzeczywiście najlepiej poczekać i zobaczyć co przyszykują, może rzeczywiście efektów specjalnych będzie więcej, laserów pewnie nie będzie, ale kto wie. Fajny materiał depe, początki ZooTV były trudne, ale niektóre wersje utworów nawet ciekawe, np. UV z opóźnionym wejściem perkusji Myślę, że i u nas możemy liczyć na ciekawe, eksperymentalne wersje.
No jak dla mnie to ekran powierzchniowo nie jest taki mały, tyle, że zwinięty dookoła i z jednej strony widać jakoś tylko 1/3 dobrze. Mam nadzieję depe, że oni ciągle jeszcze dokładają tych elementów, ale możliwe, że tylko już testują ekran i nie podciągają go, bo łatwiej coś naprawić.
Mam takie dziwne pytanie, bo wcześniej chyba coś pisano o tym, że mają testować składanie i rozbieranie sceny? czy mi się zdawało. Bo od bidy mogli by ją jeszcze raz rozebrać i złożyć - no tak dla treningu - w 8 dni powinni się zmieścić więc może tak planują?
Posted 14 czerwca 2009 - 18:09
wiadomo co się stało ze sceną z Belgii, czy to jest ten sam egzemplarz ???
Depe a czego ty nie masz ?
Reply to this topic
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users