Na czym gramy? Jak długo itp...
Napisano 14 października 2009 - 19:09
Napisano 15 października 2009 - 08:09
Klasyk, od tego trzeba zdaje się zacząć.Klasyk/akustyk czy elektryk?
W moim podręczniku też same świetne "numerki". mnie najbardziej rozbawił "mało nas do pieczenia chleba" :-) ale nie poddaje sięJa też próbowałam coś U2... też jestem kompletną nowicjuszką, ale cóż... na razie uczę się na piosence pt. "Samotny leśny kwiat"...
I o to chodzi!Tak jest ! Godzina teorii, godzina ogrywania różnych pieśni dziennie i za 20-30 lat będziecie śmigać jak Steve Vai lub Joe Satriani
Napisano 15 października 2009 - 20:27
Tak jest ! Godzina teorii, godzina ogrywania różnych pieśni dziennie i za 20-30 lat będziecie śmigać jak Steve Vai lub Joe Satriani
Dopiero za tyle?
Napisano 15 października 2009 - 20:51
Tak naprawdę jeżeli chcecie grać proste pieśni przy ognisku nauczcie się paru podstawowych akordów i bicia i wystarczy. Ale jeżeli interesuje was granie "na poważnie" to trzeba ćwiczyć systematycznie i "z głową". Reszta przyjdzie z czasem
Klasyk, od tego trzeba zdaje się zacząć.
Wcale nie. Nie ma reguły. Chcesz grac na akustyku - grasz an akustyku, na elektryku to na elektryku. Wiadomo, że akustyk jest tańszy - nie potrzeba do niego pieca itp. ale to jest jedynie twój wybór
Napisano 15 października 2009 - 21:11
Napisano 15 października 2009 - 21:19
Napisano 15 października 2009 - 21:28
Napisano 20 sierpnia 2011 - 06:29
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 20 sierpnia 2011 - 06:31
vertigo Banalnie prosty utwórA ja mam pytanie z nieco innej beczki. Od paru miesięcy ucze się grać na gitarze. Takie samiutkie początki. Jeśli są tu jacyś gitarzyści (a są!!!) nie ch doradzą która z pisenek U2 jest najłatwiejsza do opanowania. Ewentualnie jalkieś chwyty też by mnie ucieszyły. Mam nadzieje że to niezbyt wielki offtop - jakby co to wytłyściłem istotną część posta.
Albo Stay (Faraway ,so Close!) jak masz akustyka
Upss sorki za dwa posty
Napisano 05 września 2011 - 15:46
Napisano 14 września 2011 - 09:50
A ja połączenie Squier Stratocaster Standard (bardzo przyzwoita gitara polecam) + Crate Fw 65 (piec)
Czyli generalnie połączenie, jakiego NIKOMU nigdy bym nie zaproponował, bo gitara z plastiku, a piec... cóż... naprawdę, lepiej samemu coś skleić za te pieniądze, i jeszcze na piwo wystarczy .
Co do prostej pieśni U2 na gitarę - Desire, i chyba prościej się już nie da.
Napisano 14 września 2011 - 09:55
Czyli generalnie połączenie, jakiego NIKOMU nigdy bym nie zaproponował, bo gitara z plastiku, a piec... cóż... naprawdę, lepiej samemu coś skleić za te pieniądze, i jeszcze na piwo wystarczy .
Co do prostej pieśni U2 na gitarę - Desire, i chyba prościej się już nie da.
Chyba jeszcze Angel of Harlem jest latwiejsze..tak mi sie przynajmniej wydaje, bo to pierwszy utwor jakiego sie nauczylem
Napisano 14 września 2011 - 20:35
Chyba jeszcze Angel of Harlem jest latwiejsze..tak mi sie przynajmniej wydaje, bo to pierwszy utwor jakiego sie nauczylem
W AoH jest barowe F - chyba że grasz wersję uproszczoną eFki, tę taką podobną do C, to wtedy faktycznie jest łatwiej niż w Desire, z tym że w Angel of Harlem jest jeszcze dość trudny dla początkujących akord G, więc w takim wypadku pozostałbym przy twierdzeniu, że AoH jest na podobnym poziomie jak Desire .
Napisano 15 września 2011 - 05:57
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych