Na czym gramy? Jak długo itp...
#1 Guest_Mrówa_*
Napisano 30 stycznia 2007 - 21:43
A więc zacznę- Gram na gitarze 1,5 roku...do przedwczoraj na kilkuletnim akustyku, a od wczoraj na Epiphonie les paulu...ha i jeszcze sie pochwale że gram na automacie perkusyjnym jak cos potrzebuje
Napisano 30 stycznia 2007 - 23:58
Napisano 31 stycznia 2007 - 12:54
Mam 2 gitary: klasyczną (kupiona grudzień 2001) oraz fenderopodobnego elektyka (kupiony czerwiec 2003)
Lubię sobie na nich brzdąkać, czasem coś tam nagram.
Kiedyś też robiłem coś co mozna nazwać produkcją albumu mojej mamy, która komponuje sobie utwory na pianinie, a potem "wklepuje" nutki do takiego programu: Assistant Melody. Tam utwór moze mieć wiele scieżek (pianino, bass, smyki, gitara akystyczna, perkusja i.t.d)
Produkcja tego to była świetna zabawa. Dostawałem szkice utworów, dogrywałem perkusję (sam programując każde uderzenie i myślę, że jestem w tym całkiem dobry i mam dużą "wyobrażnie perkusyjną"), zmieniałem brzmienie basów na bardziej "mięsiste" i dawałem własne pomysły co do tych utworów. Dłubałem w tym miesiącami doprowadzając do szału moją mamę, która ciągle (na moje sugestie)musiała coś w nich poprawiać albo dopisywać nowe melodie, motywy, bridge
Napisano 31 stycznia 2007 - 13:24
Napisano 31 stycznia 2007 - 14:00
sukcesow oczywiscie nie mam zadnych, i jeden publiczny wystep na wigilii przed rodzina w duecie z moja siostra. gralysmy kolędy,ale nie tylko.
ciagnie mnie tez do elektryka i pianina.ekektryka sobie kupie. kiedys.a pianino moze dostane od kogos w prezencie.
Napisano 31 stycznia 2007 - 14:55
jakoś tak w podstawówce przez kilka lat grałam na flecie a teraz lezy gdzieś sobie w szafie cały zakurzony.... :wink:
hmmm dalej
"gram" znaczy się uczę się dopiero grać na gitarze elektrycznej mojego taty....za czasów jak grał w swoim zespole o jakże wdzięcznej nazwie "Safari" gitara ta ma 21 lat, żaden orginał, została ona zrobiona przez kolege taty na wzór Gibson'a 8)
grać na niej uczę się od kilku miesięcy 3-4, nie pamiętam dokładnie....jak narazie myślę że nie idzie mi najlepiej ale też i nienajgorzej (może za jakieś 10 lat będe potrafiła zagrać coś żeby to brzmiało jakos tak ładnie )
a to jest zdjęcie mojej gitary,zdjęcie troche nie najlepsze ale nie posiadam innego, aha i nie mam do nie wzmacniacza bo stoi u kuzyna a jakoś chyba narazie nie zamierza mi go oddać :roll: :
Napisano 03 lutego 2007 - 14:39
Napisano 03 lutego 2007 - 17:05
od wczoraj na gitarze elektrycznej (kolezanka, Ania, pozyczyla mi swoja gitare i teraz męczę. umiem juz chwyty, o!)
a co do tej aukcji to się nie opłaca, Agrace. Lepiej sciagnac demo/kupic program Guitar Pro i z tym sie uczyc
Napisano 05 lutego 2007 - 21:39
staż - (już) ponad roczny, ale, niestety, ostatnio wydaje się, że moje umiejętności stają się odwrotnie proporcjonalne do upływu czasu. :evil:
mimo wszystko, bas to jest jednak to i chyba przy tym zostanę,
chociaż...
...zawsze chciałam grać na skrzypcach. :evil:
Napisano 06 lutego 2007 - 16:12
Może podobnie jak kite też wrzućcie zdjęcia swoich sprzętów, na pewno chętnie koledzy/koleżanki powymianiają się opiniami, radami nt. techniki grania itp itd, co Wy na to?
wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..
Napisano 09 lutego 2007 - 13:45
wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych