Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#1281 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 10:46

Może nie jestem na bieżąco, bo ta płyta już jakiś czas temu wyszła, ale ja dopiero teraz poznałem i spodobała mi sie do tego stopnia, że słucham na okrągło.

Violens - Amoral

Kto nie słyszał - pędem się zapoznawać!

#1282 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 12:46

Tak, ja polecam to co kolega Corso poleca, super album. Jeden z lepszych w 2010 roku

#1283 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 18 stycznia 2011 - 00:56

Ostatnio przeczytałem na blogu Lisy Hannigan, że aktualnie jej ulubionym zespołem jest The Black Keys. Więc wygrzebałem co nieco z zasobów internetu, posłuchałem, obejrzałem i teraz pożądam koncertu w Polandii. :P

http://www.youtube.c...h?v=mBPGm4Fbo0Q

http://www.youtube.c...h?v=iaFLJ7hTaBs

#1284 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:52

Black Keys mi niedawno polecono sprawdzić album Attack & Release, sprawdziłem i jest dobry. Jeszcze nie sprawdziłem całości, a też mi polecono, ale mogę chyba po paru piosenkach re-polecić solowy album Dana Auerbacha, ich wokalisty.

Tymczasem dziś znajoma zapostowała na fejsie to:
http://www.youtube.c...h?v=twPsKVgs7nM
i jakie to jest fajowe!
Tylko mam problem bo nie mogę nawet znaleźć jak się nazywa album z którego to pochodzi (tymczasem z mediafire kurierem już leci pierwszy, "Little Death", też są na nim fajne piosenki), a o znalezieniu samego nie ma mowy wobec tego. Help, I need somebody? ;)

#1285 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 22:26

Album nazywa się (chyba) Precious Tones ale głowy nie daję... :/

EDYTA:
No i dobrze, że nie dałem bo wsjo jest tutaj http://www.bbc.co.uk...0120_pete.shtml ;) mp3 już znaleźć nie mogłem :/ ,ale nadal będę szukał ;)

#1286 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 22:42

a ja wracam do starych red hot chili peppers, którzy przez długi czas mnie irytowali, wnerwiali i koniec końców pochowałam wszystko co z nimi związane głęboko w odmęty mojego komputera. Ale dziś mnie coś tknęło i zagłębiłam się bardziej w papryczki i jakoś tak się nakręciłam, że sama się sobie dziwę, że mi nie podchodzili, bo przecież to fajnie grająca kapela. I jeszcze zahiciorowana, a ja takie kapele lubię przecież :)

Music can change the world, because it can change people.

#1287 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 22:46

a ja wracam do starych red hot chili peppers, którzy przez długi czas mnie irytowali, wnerwiali i koniec końców pochowałam wszystko co z nimi związane głęboko w odmęty mojego komputera. Ale dziś mnie coś tknęło i zagłębiłam się bardziej w papryczki i jakoś tak się nakręciłam, że sama się sobie dziwę, że mi nie podchodzili, bo przecież to fajnie grająca kapela. I jeszcze zahiciorowana, a ja takie kapele lubię przecież :)

No ja nie wiem jak tak mogłaś :P

Californication i By The Way łykam w całości, SA z biegiem czasu wydaje się jednak przeładowana chociaż wszystkie piosenki 3maja równy poziom (a zwłaszcza na płycie no 1). W starsze nagrania aż się tak bardzo nie zagłębiam (BSSM jest wyjątkiem ;) ).

#1288 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 21 stycznia 2011 - 01:03

Tymczasem dziś znajoma zapostowała na fejsie to:
http://www.youtube.com/watch?v=twPsKVgs7nM
i jakie to jest fajowe!
Tylko mam problem bo nie mogę nawet znaleźć jak się nazywa album z którego to pochodzi (tymczasem z mediafire kurierem już leci pierwszy, "Little Death", też są na nim fajne piosenki), a o znalezieniu samego nie ma mowy wobec tego. Help, I need somebody? ;)

Rzeczywiście, całkiem fajne. ;) Albumu nie znajdziesz bo jeszcze się nie ukazał a kawałek z wideoklipu można legalnie i za darmochę ściągnąć na ich profilu na bandcampie >> http://petethepirate.../track/winter-1

#1289 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 13:46

Dzięks!

Tymczasem z nowych pozycji Deerhoof walczy ze ZŁEM i jak zwykle robi to uroczo. Z głosem Satomi uosabia taką Yoshimi z pewnej legendarnej płyty o Różowych Robotach, ale to już, moje takie tam. Trochę 'zepsuli' piosenki i kompozycje ale to nadal jest to co się u nich lubi. Nikt tak uroczo, z taką radością nie może zaśpiewać "hello hello hello, atomic bombs are going to explode" i w ogóle, wiecie. Gdyby ktoś się zastanawiał czy warto sięgać po ich najnowszą Deerhoof vs Evil czy można odpuścić, to jak się ich lubiło wcześniej, myślę że warto. Jak się nie lubiło to odwrotnie. Ogólnie tak z 6/10 bym dał. A tutaj w ramach sampla taki cholernie czepliwy fragmencik albumu:
http://www.youtube.com/watch?v=nlYwJWFUvGw

#1290 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 08 lutego 2011 - 17:11

http://www.youtube.c...player_embedded

nie wiem kim oni są, nie wiem skąd oni są, wiem natomiast że poznałam ten utwór jakieś pół godziny temu i dawno mnie nic tak nie jarało jak to :D
jazz, muzyka klezmerska, hip-hop, co tam się dzieje! i do tego ta animacja :D

#1291 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 08 lutego 2011 - 17:17

JA TEZ POLECAM KTO PRZESLUCHA TEN MA SUPER MOCE

(bez kitu to jest mocarne :D)

#1292 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 lutego 2011 - 23:00

Ólof Arnalds (dwie kropeczki nad drugim o w imieniu), to nie błąd, to taka kuzynka Ólafura znana trochę ze współpracy np. z Mum (kreseczka nad u) wydała w ubiegłym roku bardzo ładny album na którym występują: ona sama, jej gitara akustyczna, język islandzki (w większości), język angielski (w mniejszości), Kjartan Sveinsson (klawisz w Sigur Rós) w roli producenta i gościnnie w jednej piosence Bjork (z kropeczkami nad o). O w tej:
http://www.youtube.com/watch?v=3caiEhHvSzc
I ta piosenka powie Wam o płycie prawie wszystko, bo płyta cała pełna ładnych, trochę dziwnych piosenek w takim dość minimalistycznym stylu, więc więcej pisać nie trzeba. Aha, album nazywa się Innundir Skinni.

#1293 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 22 lutego 2011 - 15:13

Nowy album PJ Harvey jest rewelacyjny.

#1294 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 lutego 2011 - 15:30

Jest. Bardzo dobry jest. Słucham od czasu pewnego i pomału deklasuje Destroyerowe "Kaputt" na pozycji "najlepszej płyty roku 2011 so far".

#1295 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 lutego 2011 - 15:52

Ja wlasnie slucham i przylaczam sie do zachwytow.

#1296 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 22 lutego 2011 - 16:20

Miło, że są takie opinie (nie mówiąc już o 8.8 na matchu Pitchu), bo już zaczynałem się zastanawiać, czy ta płyta naprawdę jest aż tak dobra, czy po prostu mnie dopadło kolejne stadium zdziadzienia (opisywane przez psychiatrów jako syndrom: "każda-nowa-płyta-wykonawcy-którego-słuchałeś-będąc-nastolatkiem-wydaje-ci-się-zajebista).
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1297 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 22 lutego 2011 - 22:16

Bat For Lashes coveruje Depeche Mode!

dobre:

#1298 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 23 lutego 2011 - 14:58

Tak sobie slucham "Let England Shake" i...ojej.
Ten album jest kapitalny. Najmnocniej chyba do mnie trafia The glorious land oraz On battleship hill (ten falset!). I tak sie zastanawiam, co na tym albumie jest lepsze- muzyka czy warstwa tekstowa. Wiadomo, jedno z drugim idealnie wspolgra, ale chyba wlasnie dominuja slowa. Sama Polly Jean przyznala, ze praca nad tym krazkiem zaczela sie od pisania tekstow. Na pewno wiec najwiecej uwagi poswiecila temu aspektowi.

A, i pewnie sie teraz niektorym naraze, ale All and everyone odstaje jednak nieco od reszty ;)

PS. To moze byc dobry rok. Jeszcze sie luty nie skonczyl, a juz doswiadczylem dwoch genialnych albumow (przy czym warto zaznaczyc, ze jesli chodzi o plyty z tego roku, to mam spore zaleglosci).
PS. Bat for lashes wyzej zapodane rowniez polecam!

#1299 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 23 lutego 2011 - 21:15

torrenty to zło. polecam: google.pl > pj harvey let england shake site:mediafire.com > szukaj. ;)

co na tym albumie jest lepsze

Może nie jest to opinia oryginalna, ale na najlepsza na tej płycie jest zdecydowanie trąbka w Glorious Land :D

A, i pewnie sie teraz niektorym naraze, ale All and everyone odstaje jednak nieco od reszty ;)

No i się naraziłeś ;) Na chwilę obecną stawiam ten kawałek na podium gdyby układać ranking. TA MELODIA, no przecież <3 !

#1300 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 23 lutego 2011 - 21:33

Może nie jest to opinia oryginalna, ale na najlepsza na tej płycie jest zdecydowanie trąbka w Glorious Land :D

ta trąbka to jedyne, co mnie na tej płycie irytuje :P, a All and Everyone jest świetne, chyba mój numer 1 w tej chwili

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych