Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#421 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:32

Dla mnie kult to błazenada i beznadzieja.
Podobnie jak reszta polskiej muzyki.

Więc ciekawe co byś powiedział,słysząc np. Potty Umbrella. Pewnie byłoby "Ty,ale fajny zespół,pewnie jakaś wschodząca gwiazda na wyspach". Zdziwiłbyś się jeszcze bardziej gdybyś wiedział,że to Polski zespół. Z Twoim stwierdzeniem zupełnie się nie zgadzam. O wiele bardziej wolę TSA niż np. wieśniaków z guns&roses. Polacy tworzą wiele świetnej muzyki,także nie w swoim języku jak wspomniane wyżej Potty Umbrella.
Dołączona grafika

#422 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:35

Mnie jakoś też Kult nie ciągnie. Głosu Kazika nie trawię, a teksty często mnie śmieszą i nie widzę w tym wszystkim niczego fajnego. Jak leci w radiu, to jakoś przetrwam, ale nie mam ochoty na zagłębianie się w ich twórczość.

Aktualnie Kazik/Kult to cień wielkiego artysty tego z lat 80i z lat 90. Później już coraz gorzej, niestety. Ostatnio mówił w jakimś wywiadzie, że chyba zakończy karierę bo nie chce psuć wizerunku swojej osoby, tego co nagrał i stowrzył poprzez odcinanie kuponów, coraz słabszy głos i kiszkowate nagrania.

#423 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:36

wieśniaków z guns&roses.

oni są z miasta.

i tworzyli za*******stą muzykę.

#424 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:37

może używajmy sensowniejszych argumentów...

#425 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:41

Mieli jeden z najlepszych duetów gitarowych wszech czasów, o ile nie najlepszy.
I Wokalistem z bardzo dobrym, hard-rockowym głosem.

#426 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:47

Aktualnie Kazik/Kult to cień wielkiego artysty tego z lat 80i z lat 90. Później już coraz gorzej, niestety. Ostatnio mówił w jakimś wywiadzie, że chyba zakończy karierę bo nie chce psuć wizerunku swojej osoby, tego co nagrał i stowrzył poprzez odcinanie kuponów, coraz słabszy głos i kiszkowate nagrania.

Masz dużo racji. Jak dla mnie Kult się skończył na "Ostateczny Krach Systemu Korporacji",później było słabo. Na "Poligono Industrial" jest parę fajnych kawałków,ale to nie to. Daleko tej płycie do wspomnianej wyżej,czy "Posłuchaj to do Ciebie","Your Eyes". Ale będąc niedawno na koncercie uznałem,że zespół jest w dobrej kondycji. Moim zdaniem Kazik powinien sobie zrobić przerwę,bo za dużo wziął sobie na głowę(Kult,Bulgod,El Dupa itd.),taka przerwa na ładowanie akumulatorów w stylu U2 pomiędzy TJT,a AB byłaby wskazana. Natomiast z nieoficjalnych źródeł wiem,że w przyszłym roku szykuję się kolejna płyta Kultu.
Dołączona grafika

#427 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 18:41

Ponieważ ustosunkowywanie się jest modne i fajne, ustosunkuję się:

1. Kult = nudy na pudy. Kazik = jedna fajna płyta ( Spalam Się ) + nudy na pudy. Co nie zmienia faktu, że do samego Kazika mam sporo szacunku.
2. @Majka - za moich czasów fukncjonowała jeszcze możliwość " pożyczenia płyty od kolegi ". Osobiście właśnie w ten sposób zapoznałem się z dyskografią Metalliki.
3. @Panna Anna - no jak można nie lubić The Who, Ramones i Neila Younga ??? :P
4. Dorobek zespołu TSA nie nadaje się w żaden sposób do słuchania. Wiem, bo próbowałem.
5. Mika rządzi.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#428 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 18:46

Kultu mozna nie lubić,ale nie sposób zaprzeczyć, że jest jednym z najbardziej oryginalnych zjawisk muzycznych na polskiej scenie rockowej w ostatnim dwudziestoleciu.Nie ma zespołu który grałby podobnie.
Ja tam ich bardzo lubie.

#429 Majka

Majka

Użytkownik

• Members
  • 154 Postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 18:49

2. @Majka - za moich czasów fukncjonowała jeszcze możliwość " pożyczenia płyty od kolegi ". Osobiście właśnie w ten sposób zapoznałem się z dyskografią Metalliki.

Ekhm, ale moi znajomi wolą raczej techno i temu podobne :P Bliżej im do Miki niż do Metallici (haha, ale ze mnie poetka). A jeśli już się ktoś znajdzie, kto słucha Metallici, to okazuje się, że ma ją ściągniętą z internetu. A tego nie lubię, jak już wcześniej zaznaczyłam
O.K. Edge, play the blues!

#430 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 06 sierpnia 2007 - 18:51

Dla mnie kult to błazenada i beznadzieja.

Nazywanie błazenadą Kultu przez miłośnika Kiedisa i Flea (co to nigdy nie błaznują) jest dla mnie dziwne nieco.

#431 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 06 sierpnia 2007 - 18:55

Nazywanie błazenadą Kultu przez miłośnika Kiedisa i Flea (co to nigdy nie błaznują) jest dla mnie dziwne nieco.

samo błazenada pasuje do red hotów.
Ale gdy sie doda słowo beznadzieja to zmienia obraz rzeczy.

#432 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 06 sierpnia 2007 - 19:52

3. @Panna Anna - no jak można nie lubić The Who, Ramones i Neila Younga ??? :P

Jasieńku słońce Ty moje <ciekawam od której z zacnych forumowiczek oberwę cegłą za ten zwrot B)> ależ lubię, ale daleko mi do uwielbienia :)

Ekhm, ale moi znajomi wolą raczej techno i temu podobne Bliżej im do Miki niż do Metallici (haha, ale ze mnie poetka). A jeśli już się ktoś znajdzie, kto słucha Metallici, to okazuje się, że ma ją ściągniętą z internetu. A tego nie lubię, jak już wcześniej zaznaczyłam

Oj tam, wytłumacz to sobie tak jak ja: artysta powinien mi dziękować za to, że ściągam jego płyty. Okradam go? Może tymczasowo. Jeśli muzyka godna uwagi, to go zasile przecie, zacznę płyty kupować, na koncert pójdę, wydam jakąś kasę na koszulkę plakat czy skarpetki. A kotów w worku nie kupuję.

#433 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 07:40

5. Mika rządzi.

Ten Mika to jakiś niezdecydowany jakiś.
W kwietniu już natrafiłem przypadkowo na teledysk (jak sie później okazało) "Grace Kelly" i podobało mi się. Nie wiedziałem jeszcze co to za zespół/wykonawca, ale skojarzenia z The Darkness i Queen (ze względu na wokal) były oczywiste.

Później jak już wiedziałem, że to Mika, sprawdziłem sobie w Internecie informacje o artyście i okazało się, o zgrozo, że jest on również wykonawcą innego przeboju, którego nie lubię i który podśpiewują pod nosem wszystkie babcie, a mianowicie Relax, Take It Easy

Nawiązując do mojego pierwszego zdania w tym poście, gościu mógłby się zdecydować czy chce robić muzę rockową czy dance'ową, bo owszem "Grace Kelly" posłucham z przyjemnością, ale z całym albumem to jakoś już mi się zapoznawać nie chce.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#434 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 09:59

A mi się to właśnie podoba. Wcześniej nie byłem zwolennikiem Relax - bo myślałem, że to hit " na poważnie ". A teraz widzę, że Mika to po prostu wyluzowany gość, który robi co chce bez żadnego napinania się. Na dodatek umie grać na pianinie. To jest coś, co ja kupuję. Wcale mi nie zależy na tym, by się zdecydował. Czy każdy artysta musi być zdecydowany ? Płyty jeszcze nie słyszałem, zobaczymy, na co go stać.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#435 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:04

O ile "Grace Kelly" mnie się nawet podoba,to "Relax" jest słabe jak dla mnie,nie mój typ. Popieram Johny'ego. Po co na coś się zdecydować. To dobrze,że muzyk nie zamyka się w jednym nurcie,ale poszukuję,eksperymentuję. Kto jak kto,ale fun U2,które też miało masę eksperymentów powinien docenić taki sposób tworzenia muzyki.
Dołączona grafika

#436 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:11

A mi się to właśnie podoba. Wcześniej nie byłem zwolennikiem Relax - bo myślałem, że to hit " na poważnie ". A teraz widzę, że Mika to po prostu wyluzowany gość, który robi co chce bez żadnego napinania się. Na dodatek umie grać na pianinie. To jest coś, co ja kupuję. Wcale mi nie zależy na tym, by się zdecydował. Czy każdy artysta musi być zdecydowany ? Płyty jeszcze nie słyszałem, zobaczymy, na co go stać.

O ile "Grace Kelly" mnie się nawet podoba,to "Relax" jest słabe jak dla mnie,nie mój typ. Popieram Johny'ego. Po co na coś się zdecydować. To dobrze,że muzyk nie zamyka się w jednym nurcie,ale poszukuję,eksperymentuję. Kto jak kto,ale fun U2,które też miało masę eksperymentów powinien docenić taki sposób tworzenia muzyki.

OK, może się nie decydoawać... Jak artysta potrafi nagrywać w wielu gatunkach to tylko dobrze o nim świadczy.
Ja jednak nie wyobrażam sobie włączyć album kogokolwiek i mieć rocka, potem dance, potem może jeszcze hip-hop, i jeszcze
może reagge. Zupełnie jak na składance Bravo Hits :D

A składanek niecierpie :angry: ...

...Chyba , ze sobie sam jakąś zrobie :D

A tak na marginesie: Mika w Teraz Rocku dostał chyba 2 gwiazdki i album został generalnie równo zjechany.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#437 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:17

OK, może się nie decydoawać... Jak artysta potrafi nagrywać w wielu gatunkach to tylko dobrze o nim świadczy.
Ja jednak nie wyobrażam sobie włączyć album kogokolwiek i mieć rocka, potem dance, potem może jeszcze hip-hop, i jeszcze
może reagge. Zupełnie jak na składance Bravo Hits :D

A składanek niecierpie :angry: ...

...Chyba , ze sobie sam jakąś zrobie :D
A tak na marginesie: Mika w Teraz Rocku dostał chyba 2 gwiazdki i album został generalnie równo zjechany.

Wiesz powodzenia jeśli sugerujesz się wyłącznie "Teraz Rockiem". Takie (przepraszam za określenie) ścierwo jak Panic! At the Disco było wychwalane pod niebiosa. To jest wyłącznie subiektywna opinia kilku redaktorków.
Dołączona grafika

#438 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:26

Takie (przepraszam za określenie) ścierwo jak Panic! At the Disco było wychwalane pod niebiosa.

miło się dowiedzieć, czego słucham :D

dlaczego masz aż tak negatywną o nich opinię, jeśli wolno spytać?

#439 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:28

Takie (przepraszam za określenie) ścierwo jak Panic! At the Disco było wychwalane pod niebiosa.

I zupełnie słusznie, bo to rewelacyjna płyta.

To jest wyłącznie subiektywna opinia kilku redaktorków.

Redaktorów.

O ile wiem, Mika został zjechany jeszcze w paru miejscach, ale mnie to jakoś nie rusza. Zdaję się na własny gust :P
And die behind the wheel

Tak uważam.

#440 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:29

Wiesz powodzenia jeśli sugerujesz się wyłącznie "Teraz Rockiem". Takie (przepraszam za określenie) ścierwo jak Panic! At the Disco było wychwalane pod niebiosa. To jest wyłącznie subiektywna opinia kilku redaktorków.

Niczym się nie sugeruje! Napisałem wyraźnie: "A TAK NA MARGINESIE ..."

Jakbym się sugerował opiniami Teraz Rocka to pewnie nigdy bym nie sięgnął po album Muse "Absolution" z 2003 roku. A jest (wg. mnie) genialny! Anno Gacek ! Nie wybaczę Ci tego! :angry:

:D

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych