Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#1321 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 13:19

no ja nie wiem w sumie, bo jeszcze calego albumu nie znam wiec wkrotce to zweryfikuje ale nie od dzis wiadomo, ze ten serwis muzyczny jak i jego (nazwijmy to) polskie odpowiedniki maja sklonnosci do przesady

w kazdym razie kawalek swietny

#1322 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 13:22

Skoro mowa o Kanye West, to obowiązkowo należy sprawdzić jego kolaborację z Commonem:

http://www.youtube.c...h?v=bkofj6C--VQ

#1323 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 24 kwietnia 2011 - 00:25

ale dziesiątka to się piczowi nie udała, no nie przesadzajmy

Udała się, udała, bo nie chodzi tu tylko o muzykę. To jest BARDZO WAŻNY album. Dziesiątka nie miała być oceną, tylko deklaracją. Coś jakby Porcys dał dziesiątkę Muchom albo Nerwowym Wakacjom (nie da, bo, po pierwsze, nie są ani tak odważni ani tak jebnięci - tylko udają - a, po drugie, album Kanye Westa jest PO PROSTU LEPSZY).
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1324 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 24 kwietnia 2011 - 00:49

Udała się, udała, bo nie chodzi tu tylko o muzykę. To jest BARDZO WAŻNY album. Dziesiątka nie miała być oceną, tylko deklaracją. Coś jakby Porcys dał dziesiątkę Muchom albo Nerwowym Wakacjom (nie da, bo, po pierwsze, nie są ani tak odważni ani tak jebnięci - tylko udają - a, po drugie, album Kanye Westa jest PO PROSTU LEPSZY).

O, dziękuję, nakreśliłeś mi właśnie o co chodzi. Bo szczerze przyznam że zupełnie olałem to zjawisko i nawet tej legendarnej recki pod dziesiątką nie czytałem, naprawdę, nie wiem o co tu chodzi, ale ponieważ na dniach album mam zamiar poznać i skumać potem co tam się stało takiego coby nie być lamerem co nie wie co WAŻNE, to jest informacja podstawowo-przydatna.

#1325 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 15:14

"Our Life Is Not A Movie Or Maybe" by Okkervil River. Co za świetny przebój

http://www.youtube.c...h?v=ROlCPlnCIfo
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#1326 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 17:27

Zastanawiam się czy prezenterzy z RMF Maxxx dostają dodatek za szkodliwe warunki pracy. Niestety siedzę dziś w robocie z koleżanką, która ubóstwia i po kilku godzinach czuję się zgwałcony. Oni tam mają jedną tracklistę chyba, którą dla niepoznaki przeplatają jedną inną piosenką. Po raz TRZECI dziś słyszę te same gówniane piosenki. To jest dramat... Naprawdę...

#1327 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 17:57

W Polsce nie ma stacji radiowych ! Jest Trójka a reszta to gówno, nie nadające się do słuchania !

#1328 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 29 czerwca 2011 - 19:12

W Polsce nie ma stacji radiowych ! Jest Trójka a reszta to gówno, nie nadające się do słuchania !

Trójka jest trochę przereklamowana. Oni także mają zwyczaj grania tego za co płacą wytwórnie. Poza tym zdarza mi się słuchać Trójki w godzinach porannych i czasem mam wrażenie, że pomyliłem kanał. Dla przykładu dziś zaskoczył mnie Bajm z niezapomnianym utworem pt. Biała Armia. :rolleyes:

#1329 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 20:04

Roxy i Czwórka są w miarę spoko

#1330 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 20:11

Zastanawiam się czy prezenterzy z RMF Maxxx dostają dodatek za szkodliwe warunki pracy. Niestety siedzę dziś w robocie z koleżanką, która ubóstwia i po kilku godzinach czuję się zgwałcony. Oni tam mają jedną tracklistę chyba, którą dla niepoznaki przeplatają jedną inną piosenką. Po raz TRZECI dziś słyszę te same gówniane piosenki. To jest dramat... Naprawdę...

To nie jest nawet kwestia prezenterów. Nie wiem czy w Maxie tak jest, ale "główny" RMF - jako stacja skrajnie 'pod publiczkę' - ma playlistę sformatowaną, tworzoną wiadomo na jakich zasadach, już kilka dni wcześniej - stąd trochę współczesnego gówna przeplatanego evergreenami typu P. Collins czy inny George Michael. Max jest kierowany do młodszej grupy, ale tam playlista również jest ustalana przez jakiś zespół, na podstawie rankingów takich a nie innych.
Podejrzewam, że we wszystkich stacjach komercyjnych playlista jest sformatowana - muzyka ustawiona tak a nie inaczej, a wszystko dostrojone do bloków reklamowych i faktów. Oni nawet wejścia antenowe mają ograniczone co do sekundy.
Tutaj na pewno jest jakaś przewaga Trójki, czy wszelkich audycji autorskich.

Ale, Patryk, jak się chce posłuchać w radio muzyki, to się nie włącza Maxa :) Stąd też pozdrawiam koleżankę Twoją i łączę się w bulu ;)

#1331 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 01 lipca 2011 - 12:57

A propos stacji radiowych, to Roxy faktycznie daje radę. Dzisiaj w pracy leci cały dzień, w międzyczasie było Pains of Being Pure at Heart, Foster The People, Patrick Wolf i Flaming Lips. Aż chwilami zdejmowałem słuchawki żeby posłuchać radia, do czego to doszło.

#1332 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 04 lipca 2011 - 22:36

"Blackout" Anny Calvi, kurczę jeden z faworytów do piosenki roku. Cudo

http://www.youtube.c...h?v=lo267BTLnZk
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#1333 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 09 lipca 2011 - 13:23

na pełnych wakacjach czyli spodobało:

http://www.youtube.c...h?v=h2Z_vMh2PkY

#1334 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 11 lipca 2011 - 18:48

http://en.wikipedia....R._Carlos_Nakai

#1335 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 27 lipca 2011 - 21:41

W nowojorskim podziemiu pojawił się kolejny, utalentowany młokos - 22 letni Grieves.
Świetna barwa głosu, bity całkiem całkiem, sprawę psuje trochę 'emo image', ale w sumie jakoś bardzo mi to nie przeszkadza, gdyż oglądam się za paniami a nie panami.

http://www.youtube.com/watch?v=5So-_z-jkHE

#1336 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 15:48

chcę tylko powiedzieć, że w taki dzień jak ten, kiedy pada nieprzerwanie od rana, jedynym, co ratuje życie jest album gang gang dance 'eye contact'. słuchany kiedyśtam podczas upałów sprawdził się tak samo dobrze :P podejrzewam, że to moja płyta roku, jedynym konkurentem może być myślę tylko nowe M83, ale to poczekajmy do października

#1337 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 01:23

^potwierdzam że GGD bardzo zacne w tym roku.

A na resztę sierpniowych nocy chyba właśnie odkryłem album idealny, zgarnąłem w ciemno z bloga Dark Center Of The Universe płytę "New Moon" projektu Almunia - straszny niezal bo mniej niż 300 słuchaczy na laście, ale to jako ciekawostka. Jestem w połowie płyty i już wiem że będzie dużo słuchania tego stuffu. Głównie instrumentalne, głównie tak gitarowo (myślę że fanom stylu The Edge'a się wiele motywów powinno też spodobać ;) ), ciepło, między balearic wakacjami a dalekimi echami art rocka, czasem trochę electro, a co by za dużo nie mówić, sami skumajcie tytułowy z tego albumu:
http://www.youtube.c...h?v=CmpzaDBrgEA
Ładne, nie? Bez szaleństw i przykuwania kajdankami do głośników, ale i daleko od kategorii sympatycznego tła.

#1338 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 09:31

straszny niezal

zgarnąłem w ciemno z bloga Dark Center Of The Universe

Ciekawe, bo ostatnio odnoszę wrażenie, że niedługo nawet w TVP Info będzie o tym blogu :D
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1339 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 12:12

No i już strasznym niezalem nie będzie :D Prawda, też odnoszę wrażenie że autor bloga już ma większą siłę rażenia nowymi polecankami/wrzutkami niż kilka uznanych nazwisk z serwisów muzycznych razem wziętych. Jest tu ktoś kto choć raz nie korzystał z tego bloga? Mi się też czasem, jak wczoraj, nie chce w poszukiwaniu nowej muzy przedzierać przez za dużo recenzji itp. więc biorę sobie w ciemno takie coś i jest ok, zwłaszcza że autor tego akurat blogaska wrzuca zazwyczaj zacny materiał.

PS: o, nowe The Rapture (kto pamięta House Of Jealous Lovers?) wrzucił właśnie! Może być moc!
PS do PSa: jednak nie ma spodziewanej mocy, a dobry i poprawny album to nie jest to, czego się oczekuje od kogoś kto w przeszłości wydawał takie petardy jak wydawał. No ale słucha się nieźle.

#1340 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 sierpnia 2011 - 08:50

Spodobała mi się bardzo płyta "Space is only noise" Nicolasa Jaara.
Znacie coś w podobnym klimacie?
(Jamesa Bleke'a znam) ;)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych