Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało
Napisano 06 sierpnia 2007 - 15:04
Napisano 06 sierpnia 2007 - 15:27
Sorry za OT,ale jaki atak? Poprostu nie rozumiem jaka to porażka nie znać Arcade Fire. Dla mnie porażką jest nie znajomość U2,Metallici, Kultu czy Led Zeppelin. Wracając do tematu to kojarzy ktoś Faith no More i legendarne "Angel Dust"? Bardzo fajne,nie znam dobrze całej twórczości,ale słyszałem opinię,że są lepsi od np. RHCP.Chłopie, czy ty wszystko musisz odbierac jako atak na swoją osobę?
Napisano 06 sierpnia 2007 - 15:40
Sorry za OT,ale jaki atak? Poprostu nie rozumiem jaka to porażka nie znać Arcade Fire. Dla mnie porażką jest nie znajomość U2,Metallici, Kultu czy Led Zeppelin. Wracając do tematu to kojarzy ktoś Faith no More i legendarne "Angel Dust"? Bardzo fajne,nie znam dobrze całej twórczości,ale słyszałem opinię,że są lepsi od np. RHCP.
Generalnie żadna porażka, bo nie ma żadnego obowiązku znania czegokolwiek. Są ludzie z wiedzą muzyczną porażającą 98% obywateli, nie znający Doorsów czy Pink Floyd, poza oczywistymi hitami. I co? I nic.
Ale jak już się tego trzymamy, to powiem jedno. Posłuchaj AF, to zrozumiesz. Też będą legendarni. Moge się o skrzynke piwa do odbioru za 10 lat założyć. A już są w pewnych kręgach, wcale niewąskich, kultowi. I nic dziwnego. Ich drugi album, Neon Bible, był chyba na blogu Bee, Poszukaj sobie jak chcesz.
Pzdr.
Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:08
Sorry za OT,ale jaki atak? Poprostu nie rozumiem jaka to porażka nie znać Arcade Fire. Dla mnie porażką jest nie znajomość U2,Metallici, Kultu czy Led Zeppelin. Wracając do tematu to kojarzy ktoś Faith no More i legendarne "Angel Dust"? Bardzo fajne,nie znam dobrze całej twórczości,ale słyszałem opinię,że są lepsi od np. RHCP.
Stary, nie znasz Faith no More "Angel Dust"? Toć to przypał na całej linii!
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
#407 Guest_Panna Anna_*
Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:21
Przepraszam, jestem porażką, nie znam większości dokonań Kultu poza większymi hitami. Nie wiem, czy tacy nieudacznicy życiowi jak ja mogą wogóle pisać cokolwiek na jakimkolwiek forum muzycznym ;]Arcade Fire. Dla mnie porażką jest nie znajomość U2,Metallici, Kultu czy Led Zeppelin.
Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:32
Przepraszam, jestem porażką, nie znam większości dokonań Kultu poza większymi hitami. Nie wiem, czy tacy nieudacznicy życiowi jak ja mogą wogóle pisać cokolwiek na jakimkolwiek forum muzycznym ;]
Toż właśnie! Ja Led Zeppelin znam raptem jedną piosenkę, a co do Kultu, to też można by policzyć na palcach jednej ręki te, które znam z tytułu. Pomimo, że bardzo lubię U2, to także nie znam ich wszystkich piosenek - jak mi ktoś poda jakiś tam tytuł, to nie mogę go skojarzyć. No i co? Mam się zakopać? Metallicę lubię, ale znam też tylko kilkanaście utworów. Mea culpa, idę się powiesić joke!
(a tak na marginesie, to w sumie powinnam zacząć nadrabiać braki, bo o 90% wykonawców, o których tu jest mowa, w ogóle nie słyszałam )
#409 Guest_Panna Anna_*
Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:46
Zróbmy to razem, sama się nie odważęMam się zakopać? Mea culpa, idę się powiesić
To już, do roboty! Ja zawsze nadrabiam choć minimalnie zaległości w wakacje właśnie(a tak na marginesie, to w sumie powinnam zacząć nadrabiać braki, bo o 90% wykonawców, o których tu jest mowa, w ogóle nie słyszałam )
Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:49
Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:56
Muzycznie, to poza tymi paroma hiciorami i niektórymi trackami, naprawdę wiele bardzo ciekawego nie nagrali.
"Cudze chwalicie swojego nie znacie."
A myślałem, że muzyka jest ponad to wszystko, jest dobra i zła, czy jakoś, a nie nasza i czyjaś. Takie oczywiste rzeczy pisać no.. ech ;] Zresztą w Polsce też nagrano sporo lepszej i ciekawszej muzyki.
#412 Guest_Mrówa_*
Napisano 06 sierpnia 2007 - 16:56
No,to naprawde :/ ...........brak mi słów. Cudze chwalicie swojego nie znacie. Przecież Kult,to legenda polskiego rocka. Tekst"Polska" jest w podręcznikach szkolnych,a tacy muzycy jak Grabaż czy Rojek uznają Kult za swoje guru. Jeśli nawet ktoś w żartach zarzuca mi,że nie znajomość arcade fire jest porażką,to co ja w tej kwestii mam powiedzieć?
Dla mnie kult to błazenada i beznadzieja.
Podobnie jak reszta polskiej muzyki.
#415 Guest_Panna Anna_*
Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:03
W tej chwili podcinam sobie żyły pilniczkiem do paznokci,żeby sprawić koledze radośćNo,to naprawde :/ ...........brak mi słów.
No i ja mówię, że takie szlagiery znam, przesłuchałam ze dwie płyty i nie chciało mi się więcej. A Grabaża twórczości nie trawię wogóle.Cudze chwalicie swojego nie znacie. Przecież Kult,to legenda polskiego rocka. Tekst"Polska" jest w podręcznikach szkolnych,a tacy muzycy jak Grabaż czy Rojek uznają Kult za swoje guru.
Ta, a ja powinnam słuchać Ramonesów, Neila Younga i The Who nałogowo, ale aż tak bardzo mnie ta muzyka nie kręci no i nie będę tylko z powodu mojego idola największego.
Właśnie, w żartach, szukać w słowniku języka polskiego definicji słów żart/żartobliwy/zabawny itepe?Jeśli nawet ktoś w żartach zarzuca mi,że nie znajomość arcade fire jest porażką,to co ja w tej kwestii mam powiedzieć?
Dla mnie kult to błazenada i beznadzieja.
Podobnie jak reszta polskiej muzyki.
Też tak myślałem ze dwa lata temu. Ale okazuje się, że tak źle nie jest. A wręcz jest coraz lepiej.
Nie no, nie błazenada, ale mnie nie pasuje i już, na tę chwilę przynajmniej.
Zresztą traktowanie muzyki "ty tego nie słuchasz, to jesteś głupi" albo "słuchas zespolu X, to jesteś idiotą" to tak mi pasowało ze trzy lata temu może. Mam swój własny jakiśtam gust i nie będzie mi ktoś mówił, że mam przesłuchać 30 płyt jakiegośtam artysty, bo inaczej, to moja wiedza, gust i wogóle to jedna wielka porażka, żenada i wogóle.
Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:13
#418 Guest_Panna Anna_*
Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:16
Ja z takiego grania to szczerze o wiele bardziej wolę i proponuję Slayera Głos Dżemsa mnie drażni akurat strasznie i za dużo nie daję rady słuchać.Co innego, jeśli chodzi o Metallicę. Tu bym się chętnie zagłębiła, ale za bardzo nie mam możliwości.
To jesteś bez wyjściaNie stać mnie na kupno wszystkich płyt, a ściąganie muzy z neta jakoś mnie nie bawi. Nie przepadam za tym procederem Niestety więc raczej nie rozszerzę swojej wiedzy muzycznej.
Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:20
2. Wyluzować.
3. Nabrać odpowiedniego dystansu do forum, forumowiczów itd.
Można sobie podyskutować, ale.. patrz punkty wyżej.
Bo śledząc dyskusje mam niejasne przeczucie że będę musiał w końcu zainterweniować jako moderator, a szczerze nie chcę.
Rilaks, tejk it iiiisiiiiii jak niejaki Mika ostatnio zapodaje
Przy okazji, jako że jestesmy w tym topicu, Johnny mnie ostatnio zwalił z krzesła, chyba się kolega nie obrazi:
johnny (04.08.2007)
hej, czy też uważasz że Mika to obciach ?
acr (04.08.2007)
hej, czeka, jaka Mika?
acr (04.08.2007)
Mika Urbaniak niejaka, ta od Smolika m.in.?
johnny (04.08.2007)
ten od Relax Take It easy
acr (04.08.2007)
tak, uważam że to obciach
johnny (04.08.2007)
to se obejrzyj to http://pl.youtube.co...&...ted&search=
johnny (04.08.2007)
to jest ku**a 11/10
acr (04.08.2007)
popaczym, pomyślim.
(...)
acr (4-08-2007)
ejże, oż, ale jak to?
ajhołp (4-08-2007)
no widzisz ? Justin Hawkins miał rozpoczynac solową karierę, ale już nie zdąży
acr (4-08-2007)
motyla noga
Napisano 06 sierpnia 2007 - 17:21
Ja z takiego grania to szczerze o wiele bardziej wolę i proponuję Slayera Głos Dżemsa mnie drażni akurat strasznie i za dużo nie daję rady słuchać.
Dla mnie Metallica jest jedynym zespołem z "takiego grania", który trawię. Mnie jego głos absolutnie nie drażni, wręcz przeciwnie To tylko dowodzi, że każdy lubi co innego, więc przekonywanie kogokolwiek do czegokolwiek na siłę nie ma sensu (ale nie znaczy to, że uważam, że ktoś tu kogoś do czegoś zmusza, żeby nie było wątpliwości! ).
EDIT: acr, nie wiem, czy to także o mnie Ci chodziło, ale w razie czego zapewniam, iż jestem całkowicie wyluzowana i spokojna i proszę o wyrozumiałość. Małe odstępstwo od tematu głównego tylko wzbogaci dyskusję
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych