Jump to content

Photo

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#381 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 10:34

To tak można ?

to nie jest bezpośredni link do płyty, więc teoretycznie chyba można; a poza tym nie lubię tej hipokryzji, tutaj to nie, a już na pm, to proszę bardzo ;)

#382 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 10:47

to nie jest bezpośredni link do płyty, więc teoretycznie chyba można; a poza tym nie lubię tej hipokryzji, tutaj to nie, a już na pm, to proszę bardzo ;)

Ale potem nie miej do nas pretensji, że Cię nie odwiedzamy w pudle ;)

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#383 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 11:03

Ale potem nie miej do nas pretensji, że Cię nie odwiedzamy w pudle ;)
.

Nie bądź śmieszny! Bo niby kto to sprawdza?! Wejdź na przykład na peb.pl i tam popatrz. Jest wszystko i to nie na pw ale w topicach i jakoś nikt tego forum nie zamknął ani nikt nie ściga jego twórców. Tak samo jest z np. multicamem z Chorzowa,gdyby chcieli to Bartek Bugajski już mógłby mieć sprawę w sądzie za łamanie praw autorskich. Wrzuć na luz :)

BTW Bee dzięki za tę płytkę :).
Dołączona grafika

#384 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 11:23

Kolega Pablos wydał się całkiem wyluzowany, nikt tu się raczej nie spina, spokojnie :)
Nieważne czy ktoś to sprawdza, czy nie. Jeśli ktoś nielegalnie rozpowszechnia muzykę, to na własną odpowiedzialność, na blogu, przez pm'y itp. W końcu nie możemy komuś tego zabronić, ani tego kontrolować. Ale na forum tak nie robimy, bo jest to niezgodne z prawem i w razie czego konsekwencje ponieślibyśmy wszyscy w mniejszym lub większym stopniu, choćby w postaci zamknięcia tegoż forum. A tego nie chcemy.

Interpolu polecałbym raczej Turn On The Bright Lights, dwie półki wyżej niż ostatnia zalinkowana, moim zdaniem.
Pzdr :)

#385 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 12:16

Nie bądź śmieszny! Bo niby kto to sprawdza?! Wejdź na przykład na peb.pl i tam popatrz. Jest wszystko i to nie na pw ale w topicach i jakoś nikt tego forum nie zamknął ani nikt nie ściga jego twórców. Tak samo jest z np. multicamem z Chorzowa,gdyby chcieli to Bartek Bugajski już mógłby mieć sprawę w sądzie za łamanie praw autorskich. Wrzuć na luz :)

BTW Bee dzięki za tę płytkę :).

Stary, luzik. Ja to wszystko żartem :D
Przecież ja się nie przychrzaniam tylko staram się delikatnie zaznaczyć, że jest tu łamane prawo oraz łamany niepisany regulamin tego forum.
Ty ściągniesz płytkę, posłuchasz i zapomnisz. A bee może (choć prawdopodobieństwo jest znikome) mieć kłopoty.

Pamiętajmy o fanie Depeche Mode, który swego czasu zamieścił jakiś teledysk czy mp3 najnowszego, ówczesnego singla zespołu. Nie wiem co się z nim stało (może Max wie), ale swoje przeszedł.
Albo ostatnia akcja z zamykaniem stron z napisami...

Jak widać co pewien czas policja internetowa daje o sobie znać, to forum jest, jakby nie patrzeć, najpopularniejszym forum bardzo popularnego zespołu i jak się do google wpisze "u2" to wyskakuje na 2 miejscu.

Bee pisze, ze to hipokryzja. Owszem! Hipokryzja do kwadratu, ale zgodna (z nieco nagiętymi) przepisami.

Tyle z mojej strony, proponuję nie kontynuować tego off-topowego wątku.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#386 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:12

Pamiętajmy o fanie Depeche Mode, który swego czasu zamieścił jakiś teledysk czy mp3 najnowszego, ówczesnego singla zespołu.

Nie wiem czy się nie mylę, ale z tego co pamiętam gościu przełamał jakieś zabezpieczenia, żeby wykraść ten klip, więc to znowu inna sytuacja.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#387 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:14

Mimo wszelkich kontrowersji jeszcze raz dziękuje Bee za płytkę. Jestem naprawdę pod wrażeniem. Bardzo mnie się podobało. Nie sądziłem,że w XXI w. robi się jeszcze new wave i to nawiązujący do klasyki gatunku. Polecam tym ,którzy lubią muzykę zawieszoną pomiędzy Joy Division,a U2.
Dołączona grafika

#388 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:23

Nie sądziłem,że w XXI w. robi się jeszcze new wave i to nawiązujący do klasyki gatunku.

To musiałeś chyba co dopiero z Księżyca wrócić. Była cała fala na new wave.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#389 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:35

Nie wiem czy się nie mylę, ale z tego co pamiętam gościu przełamał jakieś zabezpieczenia, żeby wykraść ten klip, więc to znowu inna sytuacja.

No ale kłopoty to miał chyba nie dlatego , że ściągnął tylko dlatego , że wpuścił to na forum DM.

Max, jesteś wywołany do tablicy! :D

.

#390 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:36

No ale kłopoty to miał chyba nie dlatego , że ściągnął tylko dlatego , że wpuścił to na forum DM.

No bo jak wpuścił, to się dowiedzieli że ukradł, tak mi się widzi. Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaax !
And die behind the wheel

Tak uważam.

#391 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:43

To musiałeś chyba co dopiero z Księżyca wrócić. Była cała fala na new wave.

Ja jestem personą dopiero rozwijającą się,nie mam takiego bagażu doświadczeń muzycznych jak Ty. Jak patrze na nazwy niektórych zespołów,którymy userzy się zachwycają ,to myślę sobie skąd to się wzieło. Więc nie mów o powrocie z księżyca :). Ale zapewniam Cię,że czynie postępy. Jestem niczym czeska gospodarka,idzię powoli w górę,ale idzie i ma się bardzo dobrze :)
Dołączona grafika

#392 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:46

Ale zapewniam Cię,że czynie postępy. Jestem niczym czeska gospodarka,idzię powoli w górę,ale idzie i ma się bardzo dobrze :)

I bardzo dobrze :)
Teraz reszta Interpolu, a potem coś wymyślimy :D
W ogóle to The Arcade Fire słuchałeś?

#393 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:49

I bardzo dobrze :)
Teraz reszta Interpolu, a potem coś wymyślimy :D
W ogóle to The Arcade Fire słuchałeś?

A skąd wziąść tą reszte? :) Jak masz jakąś nawigację :P,to byłbym wdzięczny. Arcade Fire nie słuchałem.
Dołączona grafika

#394 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:53

Arcade Fire nie słuchałem.

Uuuuu! ....

Uuuuuu! ....

Uuuuuu!....

... Porażka na całej linii! Posłuchaj pierwszego albumu. Zetnie Cię z nóg!

#395 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 13:57

Polecam tym ,którzy lubią muzykę zawieszoną pomiędzy Joy Division,a U2.

jeśli lubisz takie klimaty a la Joy Division, to możesz sobie zapodać takie the Editors jeszcze na przykład

#396 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 14:02

Uuuuu! ....

Uuuuuu! ....

Uuuuuu!....
... Porażka na całej linii! Posłuchaj pierwszego albumu. Zetnie Cię z nóg!

Czemu porażka? Chyba nic się nie stało,że nie słuchałem. Posłucham i stwierdzę. Jest pewnie wiele zespołów,których nie słuchałeś i też można powiedzieć,że porażka.
Dołączona grafika

#397 Maya

Maya

aaa <ziew>

• Members
  • 588 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 14:03

Chłopie, czy ty wszystko musisz odbierac jako atak na swoją osobę?
..let's see colours that have never been seen
let's go to places no one else has been..

#398 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 14:03

Czemu porażka? Chyba nic się nie stało,że nie słuchałem. Posłucham i stwierdzę. Jest pewnie wiele zespołów,których nie słuchałeś i też można powiedzieć,że porażka.

Wyluzuj! Żartuję sobie przecież :P

.

#399 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 14:24

Też bym się wkurzył, jakbym nie słuchał Arcade Fire :lol:

#400 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 06 sierpnia 2007 - 14:55

No bo jak wpuścił, to się dowiedzieli że ukradł, tak mi się widzi. Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaax !

Jezdem.

Gość dostał cynk z jakiegoś bodajże niemieckiego serwisu DM, że na stronie producenta klipu jest plik do pobrania, zupełnie nie chroniony żadnymi blokadami, hasłami i innymi cudami, gość ściągnął potem wrzucił link na forum DM Polska no i ciach.
Sam Gahan się o nim wypowiadał, że gość okradł cały zespół co jest żenującym uproszczeniem całej sprawy. Strasznie go turbowali po sądach, wycenili na ileś tam tysięcy euro straty jakie poniósł zespół poprzez ten wyciek, jeszcze koszty operacji sądowych (na szczęście fani się na to złożyli), do tego oskarżenie o nielegalne oprogramowanie przy okazji no i wyrok, który jakby nie patrzeć zepsuł mu drogę m.in. do znalezienia jakiejś pracy. Gość się bronił, mówił, że żadnych zabezpieczeń nie było, że to wina tylko i wyłącznie producenta, który nie odpowiedzialnie zamieścił plik. Biegli po zbadaniu kompa przyznali rację gościowi z forum, ale ile gość nerwów zjadł i nie przespanych nocy zaliczył z tego co mówił, to jeden sam Pan Bóg wie.
Aha, do tego jeszcze doszły fałszywe informacje publikowane w mediach, portalach itp., że to złodzieja mamy, który ponoć okradł sam zespół DM (komentarze w stylu: tylko polak takie coś potrafi zrobić, hihihi) Także gościu miał dodatkowe zmiażdżenie psychiczno - moralne. Na szczęście po szybkiej akcji fanów, masa mediów sprostowała swoje informacje na temat tego zajścia.
Od tego czasu na forum go nie ma. Pewnie wyjechał do Irlandii czy gdzieś, ale jak sam stwierdził, po prostu miał straszliwego pecha bo mógłby to być pierwszy lepszy użytkownik, który jednym kliknięciem myszki zrobiły sobie taki bajzel na 2 lata w swoim życiu.

Reply to this topic

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users