U2 w prasie
Napisano 20 lipca 2007 - 12:13
Napisano 21 lipca 2007 - 09:02
T.Rex - " Hot Love " - Top Of The Pops'71
The Beatles - " A Hard Day's Night " - live in Paris, 1965
Taste - " Sugar Mama " - live in Belgium, 1969
The Clash - London Calling "
Patti Smith - " Horses " - Old Grey Whistle Test'76
Iggy Pop - " China Girl " - live 1991
Secret Machines - " Nowhere Again "
Bob Marley - " Three Little Birds "
Velvet Underground - " Waiting For The Man "
Napisano 20 sierpnia 2007 - 14:46
Napisano 20 sierpnia 2007 - 15:14
częsty snippet na "Bad" podczas The Unforgettable Fire Tour.
Napisano 20 sierpnia 2007 - 15:44
We wczorajszym Gościu Niedzielnym, jak donosi moja babcia był artykuł o Bono. Zakupiłem i stwierdzam że w artykule pt. "Rock 'n' roll umarł?" połowa ostatniego podrozdziału jest poświęcona Bono. Ogólnie o zaangażowaniu politycznym, pomocy biednym i przytoczony fragment tekstu "Yahweh". Nie posiadam skanera więc może ktoś inny by zeskanował
O właśnie, miałam napisać... Też mi babcia doniosła
Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.
Napisano 20 sierpnia 2007 - 16:05
Jak widać poczta moherowa jest szybsza nawet od internetuO właśnie, miałam napisać... Też mi babcia doniosła
Napisano 20 sierpnia 2007 - 16:57
Napisano 03 października 2007 - 16:56
1) standardowy news odnośnie nowej płyty;
2) w rubryce " Karuzela " Cezary Biedulski z Kangaroz wymienia U2 jako " najważniejszy zespół w historii rocka ", bo " autentyczne, ponadczasowe, z przekazem, i w tym samym składzie od początku "
3) w " Przesłuchaniu " Tomasz Lipnicki ( ex-Illusion, obecnie Lipali ) opowiada o najważniejszym albumie swojego życia, czyli.. The Joshua Tree: " To jedyna płyta która sprawiła, że poryczałem się ze szczęścia (...) U2 to nadal zespół wybitny. Mimo mnóstwa fanów, i idących za tym profitów pieniężnych, nie stracili nic ze swej szczerości. A to dla mnie najważniejsze "
4) recenzja DVD Popmart Live From Mexico City, autorstwa Bartka Koziczyńskiego, który chwali sam sposób nakręcenia filmu, ale ma zastrzeżenia co do samego koncertu ( " pozbawiony dynamiki Pride " ), jak i zresztą całej otoczki Popmartu ( przeszkadzają mu " łupanki " Pop Muzik i Lemon ), no i żałuje, że w bonusach zabrakło New Year's Day z Warszawy.. skończyło się na 4/5.
Napisano 04 grudnia 2007 - 08:45
Napisano 21 grudnia 2007 - 19:56
Skanera nie posiadam więc nie wrzucę.
Napisano 05 stycznia 2008 - 14:31
- recenzja reedycji Joshuy, oczywiście 5 gwiazdek, oczywiście z błędem ( red. Weiss twierdzi, że na koncercie z Paryża nie ma żadnych cięć ), i oczywiście wyraźnie krótsza od recenzji znacznie mniej ciekawej składanki Led Zeppelin. Ale cóż, w Polsce zawsze CEPY i PARPLE będą ważniejsi niż U2.
- oraz recenzja książki '' Koncert '', jak zawsze pochlebna ( panu Dawidowi Brykalskiemu nigdy chyba nie przejdzie przez usta krytyka czegokolwiek, co związane jest z U2 ).
- aa, i jeszcze w newsach jest notka o nowej transowej płycie.
Napisano 06 stycznia 2008 - 21:00
No i jest coś jeszcze związane z U2 Wypowiedź jednego z najatywniejszych blogerów - niejakiego Johnnego99, który podobno jest wielkim fanem U2 Gratulacje Johnny, jak zawsz Twoje słowa są bardzo zajmujące
No właśnie. Kupuje dziś "TR" otwieram, a tam co? FORUMOWICZ! Niedługo to w lodówce kogoś znajdę
Gratulacje.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych