Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2 w prasie

757 replies to this topic

#541 orionstar

orionstar

Użytkownik

• Members
  • 444 Postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 14:25

Smoke, Orionstar juz wrzucil skan tego Metra :)

To sa tylko zdjecia mojim aparatem, ale dobre, nie jest to PDF. A podobno ma byc jutro jakies wydanie o fanach U2 ???
Dołączona grafika

#542 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 14:28

artykuł z metra 5.08.09

Bono: muzyk, polityk, święty

Ale w wolnych chwilach Irlandczyk ciągle grywa z kolegami w grupie U2. Nieprzerwanie od 1976 roku. Wówczas to Bono (a właściwie Paul David Hewson) odpowiedział na powieszone na szkolnej ścianie ogłoszenie: "Szukam chętnych do gry w zespole" - napisał niejaki Larry Mullen. Paul ze swoją charyzmą i wibrującym głosem stał się naturalnym liderem grupy. Z zaangażowanych tekstów uczynił swoją wizytówkę. Śpiewał o wojnach, religii, prawach człowieka i globalizacji. Prawdziwą sławę przyniosła U2 trzecia płyta, "War" (1983). Znalazły się na niej kultowe "Sunday Bloody Sunday (utwór o masakrze Irlandczyków w 1972 roku w Londonderry, uznany za nieformalny hymn IRA, chociaż sam Bono wielokrotnie odcinał się od jej działań) i "New Year's Day", którą U2 zadedykowało Polsce w stanie wojennym. Genialny krążek "The Joshua Tree" z 1986 roku (sprzedał się w 25 mln egzemplarzy) zawierał nie tylko hity "With Or Without You" i "I Still Haven't Found What I'm Looking For", lecz także "Bullet The Blue Sky" i "Mothers of the Disappeared", poświęcone południowoamerykańskim dyktaturom. Trzy kolejne płyty - "Achtung Baby" (1991), "Zooropa" (1993) i "Pop"(1997) - to zarówno eksperymenty muzyczne (bo Irlandczycy coraz chętniej sięgali po elektroniczne brzmienia), jak i opowieści o pustce komercyjnego świata.

Więcej polityki niż muzyki?

Czy Bono nadal jest muzykiem, czy już raczej politykiem? Fani twierdzą, że to doskonale spójne oblicza supergwiazdy. Ale nie brakuje i takich, którzy wytykają, że aktywność Bono zwiększa się za każdym razem, gdy nadchodzi premiera nowego albumu. Jak wówczas, gdy zagrał na koncercie inaugurującym prezydenturę Baracka Obamy - dzień przed premierą "Get On Your Boots", singla z najnowszej płyty. Przypadek? Z pewnością nie. Po 30 latach kariery Bono mógłby wykładać marketing na niejednej uczelni.

- Jeśli nie wiecie, gdzie jest Bono, sprawdźcie w Białym Domu - mówił Adam Clayton, gitarzysta zespołu. Żartował, ale za kulisami mówiło się, że misjonarski zapał wokalisty coraz bardziej koliduje z planami grupy. Nad ostatnim krążkiem "No Line On The Horizon" U2 pracowało niemal cztery lata, ale efekt podzielił fanów i krytyków. Choć album odwołuje się do rockowych korzeni zespołu, zarzuca się mu, że jest zbyt lekkostrawny i wtórny wobec tego, co U2 robiło wcześniej. Na forach - owszem - wpisują się fani, którzy uważają płytę za genialną, jednak coraz częściej można przeczytać i takie komentarze: "horyzont przed U2 nigdy nie był tak niebezpiecznie blisko".

Ale nawet jeśli najnowsza płyta okazała się rozczarowaniem, czy odstraszy to fanów U2 od tegorocznych koncertów? Z pewnością nie. Bowiem Bono i spółka - nawet jeżeli do starych hitów dołożą te nie zawsze trafione nowości - pozostają przecież legendą rocka z naprawdę wielkimi dokonaniami w swoim dorobku. A ich trasa jest bez wątpienia muzycznym wydarzeniem tego roku.

http://www.emetro.pl...yk__swiety.html
Dołączona grafika

#543 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 14:30

One please ! Zmień artyÓł na artykuł bo znowu staniesz się obiektem lżeń... :rolleyes: Poza tym wielkie dzięki za ich zamieszczanie. Fajnie poczytać coś nowego o U2 :)

#544 Sunrise

Sunrise

Użytkownik

• Members
  • 53 Postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 06:27

to do dzialu prasa bardziej ale jutro w METRO w calej Polsce artykul o fanach U2!

Dołączona grafika
Skan wydruku z e-metra. Więcej miejsca w artykule niestety poświęcili Madonnie.

#545 dorothy

dorothy

Użytkownik

• Members
  • 73 Postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 08:07

Dzięki za info! właśnie wycinam fragment gazety i odkładam do archiwum ;) Proporcje informacji o Fanach U2 i... Madonny oraz Die Toten Hosen to jakieś kosmiczne nieporozumienie, ale ... w sumie to i tak szczegół. Wiemy, kto zasługuje na co najmniej całą stronę :rolleyes:
Zbychu !!!
Wielkie i nieustające brawa za to co udało Ci się zrobić dla Fanów i w imieniu Fanów U2 w całej Polsce !!!

ps. mam nadzieję, że kiedyś uda mi się powiedzieć to osobiście Pomysłodawcy akcji Flaga

#546 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 Postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 09:14

Dołączona grafika

Wielkie THX Sunrise i miłego weekendu :-)
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#547 emma_em

emma_em

Użytkownik

• Members
  • 29 Postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 16:00

Dołączona grafika

Jako alternatywę dla skanu (za który dziękujemy ;) ) polecam stronę Metra - trzeba kliknąć w obrazek z aktualnym wydaniem i "przewrócić" gazetę na stronę 11 - tak to wygląda.
Przy okazji oczywiście ukłony dla Zbycha (tym bardziej, że ja również miałam to szczęście spotkać Bono w jego rodzinnym mieście :rolleyes: ).

#548 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 18 sierpnia 2009 - 13:30

to sie rozpisali... mialobyc o Biesadzie itd.... i poszlo tylko w Warszawie zdaje sie :/

#549 acrobatka

acrobatka

Użytkownik

• Members
  • 44 Postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 13:09

W "Focusie Historia" nr 7-8/2009 jest artykuł o U2 "Wojujący pacyfiści".

#550 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 19:59

ktos to może zeskanować
Dołączona grafika

#551 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 20:25

ja mogę w niedziele dopiero wrzucić, jeśli ktoś mnie uprzedzi to dawać! :)

Music can change the world, because it can change people.

#552 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 Postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 11:23

ja mogę w niedziele dopiero wrzucić, jeśli ktoś mnie uprzedzi to dawać! :)

Możemy o te skany prosić ? :-)
pzdr
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#553 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 19:20

Możemy o te skany prosić ? :-)
pzdr

edit: najszybciej artykuł będę mogła zeskanować w łikend
przepraszam.

Music can change the world, because it can change people.

#554 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 Postów

Napisano 02 września 2009 - 17:01

Nie wiem czy ktoś pisał - ale w najnowszym numerze TERAZ ROCKA z września jest oferta zakupu specjalnych koszulek z napisem solidarycą - NEW YEAR'S DAY z małym znaczkiem TERAZ ROCKA. Są dwie wersje po 39 zł. FAJNE :rolleyes:

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#555 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 02 września 2009 - 17:25

Relacja z koncertu też jest, Koziczyńskiego, długa, pochlebna, nawet bardzo. Szkoda tylko, że nie obyło się bez złośliwości, no i oczywiście nie można było pominąć nieszczęsnego Jana Pawła detłentifri ( no ale skoro tak o tym trąbiliśmy.. ).
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#556 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 03 września 2009 - 18:34

Relacja z koncertu też jest, Koziczyńskiego, długa, pochlebna, nawet bardzo. Szkoda tylko, że nie obyło się bez złośliwości, no i oczywiście nie można było pominąć nieszczęsnego Jana Pawła detłentifri ( no ale skoro tak o tym trąbiliśmy.. ).

mozna prosić o skan? Bo nie będę kupowała teraz rocka dla 1 artykułu
Dołączona grafika

#557 bona

bona

Użytkownik

• Members
  • 3 Postów

Napisano 06 września 2009 - 19:57

Dołączona grafika
Dołączona grafika
;)

#558 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 06 września 2009 - 20:47

Zdjęcia wrzucamy w mniejszych rozmiarach...

#559 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 07 września 2009 - 18:51

dzieki Max
Dołączona grafika

#560 bona

bona

Użytkownik

• Members
  • 3 Postów

Napisano 07 września 2009 - 20:49

Zdjęcia wrzucamy w mniejszych rozmiarach...

sorry :rolleyes: nie jestem orłem informatycznym, korzystałam z instrukcji -> http://u2forums.com/...amp;#entry88309 i tam nie było nic o zmniejszaniu .

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych