U2 w prasie
Napisano 16 marca 2009 - 18:52
Cytuję:
"Wszelkie prawa producenta wideofonicznego oraz prawa do nagrań zastrzeżone.
Powielanie, wynajmowanie, wypożyczanie i odtwarzanie bez zezwolenia zabronione.
Egzemplarz promocyjny - nie na sprzedaż. Dostępny wyłącznie z dziennikiem "Polska".
I tak się składa, że do tej gazety dołączona jest również płytka 'Niezbędnik maturzysty 2009'. Więc wcale nie zarabiają na U2 Live From America 2004, tylko na tej skromnej płytce edukacyjnej. W takim razie to jest zgodne z prawem. Atomic - niepotrzebnie pisałeś do Universalu.
Napisano 16 marca 2009 - 21:23
Napisano 16 marca 2009 - 23:12
Obejrzeć można jedynie koncert z mostu z Nowego Jorku. Jakość może być (sam mam gdzieś nagrania sprzed 4 lat dużo lepszej jakości).
Pozostałe koncerty to żenada. To co dali to totalna amatorka. Pracuję z obrazem wideo na co dzień i zastanawiam się jak profesjonalna gazeta mogła wydać dvd z miksem z 2 kamer lub jednej. Dodatkowo w nagraniach jest też dźwięk z mikrofonu ogólnego. To dyskwalifikuje tą płytę na wstępie.
Dla mnie jest to bootleg na kasę.
Menu też jest "bardzo" rozbudowane. To wydawnictwo wygląda na pracę domową z informatyki syna pracownika gazety.
Smutne to. Chociaż czego można było się spodziewać na 11 zł ?!
Napisano 17 marca 2009 - 07:00
Atomic - niepotrzebnie pisałeś do Universalu.
Jak najbardziej potrzebnie.
Max już o tym wspomniał. To że napisali sprytenie, że DVD nie jest na sprzedaż nie zmiania faktu, że je faktycznie sprzedają. Zwróć uwagę na cenę gazety, no i na to że w mediach to wydanie gazety jest promowane właśnie przez DVD muzyczne. Nawet gdyby za samo DVD nie było odpłatności - niewątpliwie wydawca gazet czerpie korzyści z jego dołączenia do gazety, zwiększając jej sprzedaż. Zapewne w kiosku Pani nie wyda Ci tego DVD bez zapłaty za gazetę, chociaż przecież "nie jest na sprzedaż".
Napisano 17 marca 2009 - 15:55
jakby ktoś jeszcze chciał kupić, to koło mnie w kiosku zostało tego całkiem sporo...
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...
I still haven't found what I'm looking for...
Napisano 17 marca 2009 - 19:06
piractwo
The Fly tak samo masz bootlegi audio na allegro do kupienia, też większości to piraty.
Napisano 17 marca 2009 - 20:50
nie wiem czego się spodziewaliście po polskiej gazecie ale płacąc 11 zł za nielegalny bootleg dostałem to za co zapłaciłem jak napisał Krzysiek wyżej.
piractwo
The Fly tak samo masz bootlegi audio na allegro do kupienia, też większości to piraty.
Jeśli już mówicie o cenie, to mogę Wam podpowiedzieć, że nie kosztowała więcej, niż jakieś 5 zł. Gazeta kosztuje 11 zł z obydwiema płytami (U2 i tą maturalną). Sama, bez płyt, jakieś 2 zł. Zostaje nam 9 zł. Podzielcie to przez dwa i będzie cena każdej z obydwu dołączonych płyt. Chociaż, jeśli mimo tego napisu na odwrocie pudełka, płyta jest jednak na sprzedaż, to za takie gówno (pomijając pierwsze trzy utwory), powinno być jakieś 0,75 zł.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych