Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2 w prasie

757 replies to this topic

#361 geronimo

geronimo

Użytkownik

• Members
  • 70 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 18:30

Nie sądzę, żeby w całości, pełne wersje koncertów dołączali do do jakiegokolwiek dziennika, nie za 11 pln

#362 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 18:52

Kto ma płytkę, nie przeczyta sobie co pisze na odwrocie, pod paskiem, gdzie są loga sponsorów.

Cytuję:

"Wszelkie prawa producenta wideofonicznego oraz prawa do nagrań zastrzeżone.
Powielanie, wynajmowanie, wypożyczanie i odtwarzanie bez zezwolenia zabronione.
Egzemplarz promocyjny - nie na sprzedaż. Dostępny wyłącznie z dziennikiem "Polska".

I tak się składa, że do tej gazety dołączona jest również płytka 'Niezbędnik maturzysty 2009'. Więc wcale nie zarabiają na U2 Live From America 2004, tylko na tej skromnej płytce edukacyjnej. W takim razie to jest zgodne z prawem. Atomic - niepotrzebnie pisałeś do Universalu.

#363 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:15

To są brednie. Tak samo można powiedzieć, że konik, który sprzedaje na allegro długopis za 600zł plus bilet na koncert U2 - działa zgodnie z prawem.

#364 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:17

To są brednie. Tak samo można powiedzieć, że konik, który sprzedaje na allegro długopis za 600zł plus bilet na koncert U2 - działa zgodnie z prawem.

Masz tą gazete? Tam jest też druga płyta.

#365 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:20

Nie mam, ale napisałeś, że w zasadzie płaci się za tą druga płytę.

Żeby porównanie było jaśniejsze - długopis to płyta dla maturzysty, bilet na koncert to DVD.

#366 rupak9

rupak9

Użytkownik

• Members
  • 63 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:21

Rano przeszukałem pół miasta, bo płytek już podobno nie było. Podobno <_<.
Przychodzę do do domu, odpalam płytkę i rozczarowanie... Jakość porównywalna do nagrań z You Tube'a -_-...

#367 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:23

@Max

Wiesz, DVD nie jest zachwycające, szczerze Ci powiem. Więc gdyby nawet było na sprzedaż, to byłaby cholerna taniocha. Wytłumacz mi to, czemu na płycie U2 pisze, że nie jest na sprzedaż, a na płytce maturalnej żadnej takiej wzmianki nie ma.

#368 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:29

Nie chce mi się po raz któryś tłumaczyć na czym sprawa polega. Rozkmiń porównanie i wszystko będziesz wiedzieć.

#369 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:31

Nie chce mi się po raz któryś tłumaczyć na czym sprawa polega. Rozkmiń porównanie i wszystko będziesz wiedzieć.

Skoro Ci się nie chce, to zamykamy sprawę i tyle. Ty wiesz swoje, ja swoje.

#370 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 20:03

Po raz kolejny przeproszę.
Takie gówno to jest, że szkoda gadać. Nie mam siły już na nic związanego z U2...

#371 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 21:23

Prawie 3 godziny za tym i tylko za tym chodziłem po Gliwicach. Odwiedziłem ponad 30 miejsc sprzedaży. W końcu kupiłem w... szpitalu. Przyszedłem do domu, odpaliłem i się tak wkur*****, że miałem ochotę wyrzucić to coś za okno. Po trzech utworach należałoby to wyłączyć (a te 3 są z występu przy nowojorskim moście, który widziałem kiedyś w telewizji), reszta to marnej jakości nagrania fanów. Ehh...

#372 Krzysiek

Krzysiek

Użytkownik

• Members
  • 70 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:12

Kupiłem płytkę.

Obejrzeć można jedynie koncert z mostu z Nowego Jorku. Jakość może być (sam mam gdzieś nagrania sprzed 4 lat dużo lepszej jakości).
Pozostałe koncerty to żenada. To co dali to totalna amatorka. Pracuję z obrazem wideo na co dzień i zastanawiam się jak profesjonalna gazeta mogła wydać dvd z miksem z 2 kamer lub jednej. Dodatkowo w nagraniach jest też dźwięk z mikrofonu ogólnego. To dyskwalifikuje tą płytę na wstępie.
Dla mnie jest to bootleg na kasę.
Menu też jest "bardzo" rozbudowane. To wydawnictwo wygląda na pracę domową z informatyki syna pracownika gazety.

Smutne to. Chociaż czego można było się spodziewać na 11 zł ?!

#373 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:14

Już na samym opakowaniu mamy napis. Obraz 4:3, dźwięk Dolby 2.0 ;-)

#374 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 07:00

Atomic - niepotrzebnie pisałeś do Universalu.

Jak najbardziej potrzebnie.

Max już o tym wspomniał. To że napisali sprytenie, że DVD nie jest na sprzedaż nie zmiania faktu, że je faktycznie sprzedają. Zwróć uwagę na cenę gazety, no i na to że w mediach to wydanie gazety jest promowane właśnie przez DVD muzyczne. Nawet gdyby za samo DVD nie było odpłatności - niewątpliwie wydawca gazet czerpie korzyści z jego dołączenia do gazety, zwiększając jej sprzedaż. Zapewne w kiosku Pani nie wyda Ci tego DVD bez zapłaty za gazetę, chociaż przecież "nie jest na sprzedaż".
Dołączona grafika

#375 numb

numb

I feel numb!

• Members
  • 1 698 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 15:55

Ja kupiłam gazetę za 10,99 ale było tam tylko DVD :unsure:
jakby ktoś jeszcze chciał kupić, to koło mnie w kiosku zostało tego całkiem sporo...
I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...

I still haven't found what I'm looking for...

#376 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 18:26

@Atomic napisz jeśli możesz, co Ci Universal odpisał. W piątek mamy na wszechnicy dziennikarskiej naczelnego "POLSKA Gazeta Wrocławska",więc chętnie zapytam go o kwestie praw autorskich.
Dołączona grafika

#377 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 19:06

nie wiem czego się spodziewaliście po polskiej gazecie ale płacąc 11 zł za nielegalny bootleg dostałem to za co zapłaciłem jak napisał Krzysiek wyżej.
piractwo :D
The Fly tak samo masz bootlegi audio na allegro do kupienia, też większości to piraty.
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#378 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 19:10

@Atomic napisz jeśli możesz, co Ci Universal odpisał. W piątek mamy na wszechnicy dziennikarskiej naczelnego "POLSKA Gazeta Wrocławska",więc chętnie zapytam go o kwestie praw autorskich.

Na razie nie dostałem żadnej odpowiedzi.
Dołączona grafika

#379 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 20:08

Na razie nie dostałem żadnej odpowiedzi.

Ok,jak się odezwą daj znać proszę ;).
Dołączona grafika

#380 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 20:50

nie wiem czego się spodziewaliście po polskiej gazecie ale płacąc 11 zł za nielegalny bootleg dostałem to za co zapłaciłem jak napisał Krzysiek wyżej.
piractwo :D
The Fly tak samo masz bootlegi audio na allegro do kupienia, też większości to piraty.

Jeśli już mówicie o cenie, to mogę Wam podpowiedzieć, że nie kosztowała więcej, niż jakieś 5 zł. Gazeta kosztuje 11 zł z obydwiema płytami (U2 i tą maturalną). Sama, bez płyt, jakieś 2 zł. Zostaje nam 9 zł. Podzielcie to przez dwa i będzie cena każdej z obydwu dołączonych płyt. Chociaż, jeśli mimo tego napisu na odwrocie pudełka, płyta jest jednak na sprzedaż, to za takie gówno (pomijając pierwsze trzy utwory), powinno być jakieś 0,75 zł.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych