Skocz do zawartości

Zdjęcie

Get On Your Boots

1193 replies to this topic

Ankieta: goyb clip survey (146 użytkowników oddało głos)

Na ile oceniasz klip teledysk do Get On Your Boots?

1. 10 (52 głosów [35.62%])

Procent z głosów: 35.62%

2. 9 (27 głosów [18.49%])

Procent z głosów: 18.49%

3. 8 (25 głosów [17.12%])

Procent z głosów: 17.12%

4. 7 (14 głosów [9.59%])

Procent z głosów: 9.59%

5. 6 (8 głosów [5.48%])

Procent z głosów: 5.48%

6. 5 (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

7. 4 (5 głosów [3.42%])

Procent z głosów: 3.42%

8. 3 (4 głosów [2.74%])

Procent z głosów: 2.74%

9. 2 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 1 (5 głosów [3.42%])

Procent z głosów: 3.42%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1121 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 21 lutego 2009 - 03:48

Gdzie kupiłeś singiel w formacie 7' vinil??

http://hmv.com/hmvwe...l...&sku=927131

2.99 GBP + 2.50 GBP (shipping)

#1122 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 13:44

http://hmv.com/hmvwe...l...&sku=927131

2.99 GBP + 2.50 GBP (shipping)

Dzięki, miałem nadzieje, że może gdzieś w polsce, bo tu właśnie boli brak karty kredytowej i to, że takowej studentowi bez stałego dochodu nie wydadzą :P

... :P

#1123 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 17:31

A ja mam jeszcze takie pytanie do znawców tematu, a mianowicie chodzi mi o wszystkie 3 wersje singla GOYB. Czy one różnią się czymś poza tym, że jeden ma 2 tracki, drugi dwa z pierwszego + 3, a trzeci ma tekturowe opakowanie ?? Czy wystarczy w zupełności zakupienie maxi singla czy jednak te wersje są tylko rarytasem dla kolekcjonerów. (Mam nadzieję, że jasno wyjaśniłem ten niezwykle frapujący mnie problem ;) ).

#1124 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 17:34

Utwory na wszystkich wersjach nie różnią się niczym. Wystarczy więc zakupić Maxi Singiel.
Dołączona grafika

#1125 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 17:37

A ja mam jeszcze takie pytanie do znawców tematu, a mianowicie chodzi mi o wszystkie 3 wersje singla GOYB. Czy one różnią się czymś poza tym, że jeden ma 2 tracki, drugi dwa z pierwszego + 3, a trzeci ma tekturowe opakowanie ?? Czy wystarczy w zupełności zakupienie maxi singla czy jednak te wersje są tylko rarytasem dla kolekcjonerów. (Mam nadzieję, że jasno wyjaśniłem ten niezwykle frapujący mnie problem ;) ).

Tu masz wyjaśnione:

http://u2forums.com/...t...ost&p=77412
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#1126 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 17:48

Ok dzięki. Bo tak się zastanawiałem czy trzeba będzie wszystkie 3 kupować. To w takim razie dokupię do NLOTH Box ten maxisingiel (hehe mój pierwszy singiel w ogóle !) ;)

#1127 nawiasmariusz

nawiasmariusz

Użytkownik

• Members
  • 78 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 18:13

Jak kupisz tego pierwszego to potem już będzie z górki. Zawsze od czegoś trzeba zacząć, oby tylko kolekcja szybko się powiększała.

#1128 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 21 lutego 2009 - 23:41

Jak kupisz tego pierwszego to potem już będzie z górki. Zawsze od czegoś trzeba zacząć, oby tylko kolekcja szybko się powiększała.

Raczej nie będę kupował wcześniejszych singli. Zacznę od NLOTH. Może kiedyś U2 wydadzą jakieś boxy z singlami ?

#1129 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 00:24

Raczej nie, depe pisał o jakichś minimalnych różnicach wielkości w utworach między 2 i 3 track (pewnie potrzebne do ściągnięcia wideo ;) ) .

Ja kupiłem wczoraj pseudo 3-Track version w Saturnie za 16,90 (wszystkie 3 kosztowały tyle samo, więc tym bardziej nie widzę sensu kupowania innych ;) , poza kolekcjonowaniem - mnie na wszystkie nie stać wystarczy 1 ;) ).

Pewnie (oby nie!) NLOTH 2 będzie w Boxie, Digipacku i Magazine, ale niech mi będzie okładka za to niezła :P
Nadal nie rozumiem, że nie mogli wydać wideo na singlu, ta mp4 jest w dużo gorszej jakości niż DVD. Jak dla mnie to ciąg dalszy podlizywania się posiadaczom iPodów, wszystko pod nich, nawet kosztem jakości. Zapewne film Linear będzie też na tej stronie i też w takiej jakości :blink: Dlatego chyba Box wybiorę...

PS Osobiście to raczej kolekcjonuję utwory, a nie wersje singli, jest ich po prostu za dużo, nie mówię już o Promo i winylach. ;) Jak dla mnie wydania np. remastery świetnie uzupełniają braki w singlach ;)
Ale często po 1 singlu nabywa się następne B)

#1130 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 00:54

Raczej nie będę kupował wcześniejszych singli. Zacznę od NLOTH. Może kiedyś U2 wydadzą jakieś boxy z singlami ?

podam dwa głupie przykłady z wersjami live:
Please - wersja EP Live lub zwykły singiel ale z nagraniamy live, tam masz zestaw Please, Where The Streets Have No Name, With or Whit out You, Staring at the Sun - wszystko live z roterdamu '97 - prawdziwa i niesamowiata rewelacja.
lub Whindow in the Skys, wersja z nagraniem live Kite z Sydney z '06 mnie porostu roz******la.

Naprawde single mają swój niepowtarzalny smak i ich słuchanie jest niesamowite, kiedyś sam się dziwiłem po co kupować singiel skoro można mieć cały album, ale dorosłem do tego i rozumiem wielkość singla ponad album ( choc ostatnimi czasy single tracą generalnie na jakości - i nie chodzi mi tu tylko o u2 ).

#1131 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 11:42

Please - wersja EP Live lub zwykły singiel ale z nagraniamy live, tam masz zestaw Please, Where The Streets Have No Name, With or Whit out You, Staring at the Sun - wszystko live z roterdamu '97 - prawdziwa i niesamowiata rewelacja.

Wszytstko jest z Rotterdamu (18 lipiec 1997), prócz With or without you - Edmonton, 14 czerwiec 1997.

A co do rewelacji, to zgadzam się w 100%!

last  

#1132 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 19:13

lub Whindow in the Skys, wersja z nagraniem live Kite z Sydney z '06 mnie porostu roz******la.

Naprawde single mają swój niepowtarzalny smak i ich słuchanie jest niesamowite, kiedyś sam się dziwiłem po co kupować singiel skoro można mieć cały album, ale dorosłem do tego i rozumiem wielkość singla ponad album ( choc ostatnimi czasy single tracą generalnie na jakości - i nie chodzi mi tu tylko o u2 ).

Window In The Skies ;)

#1133 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 19:24

Poprawiacie człowiek który po kilku głębszych popełnić małe błędy mógł :P

#1134 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 19:29

Pardonez moi ;)

#1135 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 21:11

GOYB debiutuje na 12 msc. uk single chart, jednocześnie jest to najniżej notowane wejście wiodącego singla u2 w historii ich obecności na liście uk single chart (pierwszym singlem wiodącym ktory pojawił się na liscie było NYD, które zajęło miejsce #10). jak widać problemy z wydaniem klipu, jego przełożenie o tydzień oraz mały komercyjny potencjał singla miały przełożenie na jego sprzedaż.

#1136 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 22 lutego 2009 - 21:45

Czkawką odbiło im się olewanie sprawy i oraz brak profesjonalizmu przy wydaniu tego singla. Dobrze im tak.

#1137 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 lutego 2009 - 09:52

Słusznie przewidywali niektórzy, że ludzie będą mniej skłonni do zakupu singla wtedy, gdy w najbliższej perspektywie mają zakup albumu ( zwłaszcza w czasach kryzysu ). Zgadzam się z Maxem, dobrze im tak. Choć miejsce i tak, niestety, wysokie. Gdyby była np. trzecia dziesiątka, to może wreszcie parę osób poszłoby po rozum do głowy.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1138 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 lutego 2009 - 10:26

GOYB od strony marketingowej (nie mam absulutnie tu na myśli wartości artystycznej piosenki) to najgorszy singiel U2 w historii. W tej sytuacji 12 miejsce jest rewelacyjne.

Cieszy to, że zespół zdecydował się właśnie na GOYB jako pierwszy singiel. Z Waszych recenzji wynika, że na NLOTH jest kilka utworów, które staną się na 100% hitami. Podjęli ryzyko, a to się ceni.
Dołączona grafika

#1139 BOYofWAR

BOYofWAR

Użytkownik

• Members
  • 123 Postów

Napisano 24 lutego 2009 - 10:20

Zakupiliście już singielka? Ja właśnie dostałem maila zwrotnego z merlina o niedostępności towaru i o przesunięciu terminu realizacji o tydzień. W saturnie wczoraj też nie było.
Tak cięzko go zdobyć?

#1140 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 24 lutego 2009 - 10:23

GOYB od strony marketingowej (nie mam absulutnie tu na myśli wartości artystycznej piosenki) to najgorszy singiel U2 w historii. W tej sytuacji 12 miejsce jest rewelacyjne.

Cieszy to, że zespół zdecydował się właśnie na GOYB jako pierwszy singiel. Z Waszych recenzji wynika, że na NLOTH jest kilka utworów, które staną się na 100% hitami. Podjęli ryzyko, a to się ceni.

Tak, jest kilka lepszych piosenek.Dokładnie 10.
:lol:

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych