Skocz do zawartości

Zdjęcie

Działalność polityczno - społeczna Bono

449 replies to this topic

#161 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 16 listopada 2010 - 12:14

Specjalnie wkleiłem ten cytat aby zwrócić uwagę na to, że sytuacja w tym prawie 50 milionowym kraju byćmoże nie jest tak czarno biała jak podaje to większość "zachodnich" mediów. Że ten kraj jest bardziej podzielony niż się wydaje a konflikt jaki się tam toczy nie odbywa się pomiędzy całym społeczeństwem a rządzącym establishmentem.

Dlatego poddaję w wątpliwość bezrefleksyjne popieranie takich akcji.

#162 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 16 listopada 2010 - 13:26

czy uwalnianie działaczy politycznych z jakiegoś tam azjatyckiego państewka o którym mają raczej mgliste pojęcie.

Wystarczy mgliste, a może nawet żadne pojęcie, by wiedzieć, że działacze polityczni mają prawo działać na wolności (choćby nie wiem na jaką "żądzę władzy" byli "chorzy" - co ciekawe, tego rodzaju epitetów używa się dość często, a robią to zazwyczaj przeciwnicy polityczni delikwentów i nie mam na myśli jedynie polityków zawodowych), a w szczególności nie być zamykani przez rządzących, w jeszcze większej szczególności jeżeli tymi rządzącymi jest junta wojskowa.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#163 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 28 listopada 2010 - 13:05

Bono meets Foreign Minister Kevin Rudd at Sydney Opera House. - Bono spotkał się z ministrem spraw zagranicznych z Kevinem Rudd w Sydney Opera Hause.
rozmowa dotyczyła ubóstwa na świecie.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#164 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 29 listopada 2010 - 15:10

Dołączona grafika

jeszcze więcej zdjęć

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
ttp://img258.imageshack.us/img258/9350/bonobonoforeignminister.jpg
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#165 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 14:19

W rewelacjach Wikileaks znalazła się wzmianka o Bono, a mianowicie:

Włosi pomagają Afryce, bo boją się Bono

Podczas przewodnictwa Włoch w grupie G8 w 2009 roku rząd może utrzymać poziom tego finansowania tylko po to, by uniknąć kłopotliwej słownej chłosty ze strony Bono.

WikiLeaks cable reveals Berlusconi's efforts to duck Bono tongue-lashing

:D
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#166 Mo.

Mo.

Użytkownik

• Members
  • 914 Postów

Napisano 22 marca 2011 - 20:10

http://www.atu2.com/...arity-disc.html

Justin Bieber and U2... no jak to brzmi...
"I will not hear what you have to say

Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"

#167 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 22 marca 2011 - 20:16

Flagowi wykonawcy UM więc trudno się dziwić.

#168 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 23 marca 2011 - 09:53

http://www.atu2.com/news/justin-bieber-and-u2-to-appear-on-japanese-charity-disc.html

W dzisiejszym metrze też jest o tym wzmianka. I tu nasuwa się pytanie czy rzeczywiście cel uświęca środki?
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#169 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 23 marca 2011 - 10:56

http://www.atu2.com/news/justin-bieber-and-u2-to-appear-on-japanese-charity-disc.html

Oby nie w duecie :blink:

#170 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 marca 2011 - 11:34

Obstawiam MOS live in Paris.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#171 Mo.

Mo.

Użytkownik

• Members
  • 914 Postów

Napisano 23 marca 2011 - 13:11

Zooshe... Nie dorwalam dzisiejszego wydania metra. Niestety spieszac sie na tramwaj dałam kosza panu metro-bardzo-proszę.

Cause I need freedom now
And I need to know how

#172 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 23 marca 2011 - 13:27

W sumie wiele o U2 tym nie było, więcej o Lady GAGA i bez zdjęć.
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#173 Mo.

Mo.

Użytkownik

• Members
  • 914 Postów

Napisano 23 marca 2011 - 15:10

Le, to rzeczywiście nic nie straciłam (oprócz horoskopu, bez którego nie wiedziałam czego mogę sie dzisiaj spodziewać:P).

Cause I need freedom now
And I need to know how

#174 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 23 marca 2011 - 23:09

Obstawiam MOS live in Paris.

MOS niezły, ale ta wersja kojarzy się raczej z walką z AIDS. Poza tym na kawałek Live bym nie stawiał, za rzadko im się to zdarza. A w dodatku utwory może wybierać UM, z mniejszym udziałem zespołów. Powiedzą pride, będzie Pride, powiedzą One, będzie 1....

Ktoś stawiał na WITS, ale ja sobie myślę, czemu by nie TUF - tematyka i inspiracja jak najbardziej związana z Japonią i pasująca do wydarzenia.

Osobiście - patrząc też z perspektywy fana - to jakiś kawałek Live byłby mile słyszany i najlepiej z jakiegoś koncertu z Japonii, ale realistycznie patrząc nie liczę na fajerwerki, może i tym razem nie o nie chodzi. ;)

#175 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 24 marca 2011 - 03:38

czemu by nie TUF - tematyka i inspiracja jak najbardziej związana z Japonią i pasująca do wydarzenia.

No, z okazji kryzysu w Fukishimie dajmy im kawałek o Hiroshimie! :D ja jestem za, ale pewnie śmiesznie by to odebrali :P

A generalnie nie do końca kumam to poruszenie wywołane faktem obecności U2 obok Lady Gagi, Justina Biebera, kogoś. U2 od dawna gra przecież w lidze największych - jeśli wielkość mierzyć kryterium rozpoznawalności, popularności - więc tak, oni po prostu SĄ obok tych wykonawców w tej właśnie lidze i to nie od dziś. Pamiętam jak kiedyś widziałem jakąś składankę Bravo Hits na której obok Walk On były ówczesne gwiazdy bubble-gum popu typu Britney Spears. No i ok. Pogódźmy się z tym, że U2 jest tak WIELKIM (w sensie popularności w mejnstrim-popie) zespołem, last of the rock stars, że pojawiało, pojawia i będzie pojawiać obok innych gwiazd obecnego sezonu. Kimkolwiek, jakiekolwiek nie będą, miłe że U2 trwa. Problemem w tym wszystkim jest jedynie to, że dla samych chopaków to jest chyba jakaś miara sukcesu, osiągnięcia, ale to już... zupełnie inny temat ;)

#176 Mo.

Mo.

Użytkownik

• Members
  • 914 Postów

Napisano 24 marca 2011 - 11:01

Wszystko rozumiem, ale ciągle podchodzę do tej kwestii nieco egoistycznie... Wolałabym, żeby U2 nie starało się zachowywać za wszelką cenę swojej wielkości, bo przecież nie ma takiej potrzeby.
Stawianie naszego U2 w jednym szeregu z tymi sławnymi gwiazdeczkami, których poziom "fajności" sięga im może do pięt, wywołuje u mnie oznaki wścieklizny i dlatego reaguje tak a nie inaczej (z drugiej strony wszystko można zwalić na fakt, że jestem cholerykiem). Mój egoizm przejawia się w tym, że najchętniej schowałabym tę ekipę do mojej piwnicy i nie dopuszczała do niej reszty świata. "Działalność polityczno- społeczna Bono" wymusza jednak kontakty z innymi... o ile jest to samodzielna działalność Bono to wszystko w porządku. Jednak jeżeli w akcji bierze udział cała 4 i zarazem uruchamia kategorię wielkości zespołu, no to cholera, ale Biber powinien im polerować buty. I guzik mnie obchodzi zapotrzebowanie publiki na słodkie głupiutkie blondyneczki śpiewające o tym jedynym. Niech jadą na drugą stronę świata w ich poszukiwaniu, a niech nie znajdują ich obok U2.

Cause I need freedom now
And I need to know how

#177 piotrasik

piotrasik

Użytkownik

• Members
  • 801 Postów

Napisano 25 marca 2011 - 09:53

oklasky, ładnie Ci się to udało podsumować, całkowita prawda ;) (też jestem cholerykiem?)

#178 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 25 marca 2011 - 15:50

Robicie sobie nadzieję a i tak trafi tam BDay :P

#179 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 25 marca 2011 - 15:53

Nie, Beautiful Day nie jest odpowiedni na taki album dla Japonii.
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#180 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 25 marca 2011 - 15:59

Wiem że nie jest odpowiedni, ale i tak trafi tam coś w tym guście. Przypuszczam że zespół nawet nie wie o tym albumie ;) Najbardziej pasowałoby , hmmm.... Nie wiem co by pasowało :P. Piosenka z Green Dayami była chyba o powodzi, Peace on Earth pasowało by bardzo, tyle że tam wojny nie było... Najlepszym wyborem byłoby "Miss Sarajevo" z Milano albo pozytywne "Walk On". Zważając na to, że to pierwsze nie ma najmniejszych szans, stawiam na "Walk On". Robimy zakłady? :P

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych