Skocz do zawartości

Zdjęcie

Działalność polityczno - społeczna Bono

449 replies to this topic

#321 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 Postów

Napisano 22 kwietnia 2016 - 04:01

6!

Ale z drugiej strony... "There are people who would say that you shouldn't mix music and politics (...) or whatever, but I think that's kinda bullshit.

A z trzeciej (choc to raczej parafraza)... I've had enough of ... who haven't been back to their country in twenty or thirty years come up to me and talk about the broszka back home. And the glory of the dobra zmiana, and the glory of dyin' for the Krystyna. Fuck the kaczyzm! (...). Where's the glory in that? (...) under the rubble of a dobra zmiana that the majority of the people of my country don't want. Sing no more!

Taki jakis dzien mnie naszedl ;)

pozdro, Wiercioch

"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#322 feedback

feedback

Użytkownik

• Members
  • 2 409 Postów

Napisano 22 kwietnia 2016 - 10:00

Sing no more!

to ja sobie zaśpiewam, NO MORE!

póki jeszcze można  :ph34r: 

Midnight is where the day begins.

#323 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 22 kwietnia 2016 - 21:24

Słyszałem ploteczki, że ponoć Bono może nas jednak zaszczycić. I to już w maju. Myślicie, że realne biorąc pod uwagę jego meganapięty kalendarz?

#324 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 kwietnia 2016 - 23:05

Nie wiem czy realne, podaj źródło, info jakieś. A Wiercioch jak zwykle w punkt ;)

#325 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 23 kwietnia 2016 - 11:47

W niedzielę ma być konkretna informacja na ten temat. Osobiście nie dowierzam zupełne. Bono na KODzie? Impossible. 

#326 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 24 kwietnia 2016 - 14:34

ja może nic nie powinienem mówić bo nie będzie śmieszne this time ale w NYD jest taka linijka że "we can be as one" i myślę że jako fani U2 powinniśmy wszyscy to olać w ramach sprzeciwu przed politycznemu, małemu, małostkowemu wykorzystywaniu naszej muzy ;) może miedzy sobą zróbmy ten front przeciw wykorzystywaniu ich do marnych polskich rozgrywek. Schetyna pewnie chuj wie, ale może czyta to forum, Pawłowicz nie ma pojęcia o czym pisze, zresztą, moze ja zbanowaliśmy. anyway. winniśmy się nie mieszać ever never. nikt nigdy z politykow nas nie kupi, nie sprzeda jako swoich. i tego głupka Bono też trzeba przed nimi bronić. jesteśmy czymś więcej niż oni. always.

Tylko przyklasnąć. ;) "i tego głupka Bono też trzeba przed nimi bronić." - a to jak najbardziej, bo my jak nikt inny wiemy co już nie raz wygadywał, wiemy jakie ma intencje i nie powinniśmy przyłączać się do tych co wiadra pomyj teraz będą wylewać (w obie strony). :P

W niedzielę ma być konkretna informacja na ten temat. Osobiście nie dowierzam zupełne. Bono na KODzie? Impossible.

Oby nie, bo jeszcze bardziej się zaplącze w to wszystko! :D On tego nie rozumie co jedni i drudzy robią, co więcej większość Polaków już nie wie. Lepiej niech przyjedzie na serię darmowych koncertó w ramach nauk o demokracji! Na cały tydzień najlepiej! :D My go ugościmy.

#327 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 24 kwietnia 2016 - 21:04

Ci tutaj coś organizują odnośnie przyjazdu Bono do Polski.

https://www.facebook...23791987715590/

#328 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 24 kwietnia 2016 - 22:10

Not gonna happen i może dobrze że nie. To by może i podburzyło naród ale czy o to chodzi? I tak do następnych wyborów nic a nic nie możemy zmienić a ciemny lud ma krótką pamięć. Jak to forum powstawało PiS też rządziło, Jaro palnął pare bzdur, nawet jest konto Jaroslaw_UDwa, śmialiśmy się, a teraz to samo, Bono nie zna naszych realiów, nie zna Polski, to wiadome. Ale wie jak o naszym kraju piszą na zachodzie i mają często racje. I to się po prostu nie zgadza z ideami które całe życie sam ogarnia i się nimi dzieli właśnie z nami. Nie wiem jakim cudem ten naiwny szczeniak stał się rockstar, największą ever, ale mnie też muzycznie i nie tylko wychował. Wiem że wielu by się mogło pod tym podpisać. Nie dajmy nigdy nikomu tego wykorzystywać, niezależnie od poglądów. To nasze, I czy Schetyna czy Pawłowicz próbują na tym łapę położyć - wą.

#329 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 29 kwietnia 2016 - 22:34

U2blog przekazuje wiadomość od Bono. "Dla wszystkich komentatorów pro i kontra Bono, U2blog ma specjalna wiadomość od samego Bono: Mission is still possible! Poland has a big <3 and mind... Poland is a big country! pozdrowienia dla wszystkich fanów U2 w Polsce z wielkiego jabłka"

13124505_847525308692616_820697227543670

#330 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 18 września 2016 - 17:26

Wczoraj Bono był jednym z uczestników konferencji Światowego Funduszu Walki z AIDS, gruźlicą i malarią, która miała miejsce w Montrealu. Obecni byli m.in. premier Kanady, Justin Trudeau, Ban Ki-Moon, Bill Gates.

14330032_10154997128746686_6206037688773

Tu można Boniasa posłuchać ;)

https://www.youtube.com/watch?v=s86F8FB6-0A

Więcej np. tutaj: http://www.cbc.ca/ne...treal-1.3767194

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#331 autek

autek

Użytkownik

• Members
  • 72 Postów

Napisano 22 września 2016 - 14:36

Bono atakuje Trumpa. "Najgorsza idea, jaka przytrafiła się Ameryce" 

#332 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 27 września 2016 - 21:51

Nie wiem czy było czy nie było, Bono mówi o uchodźcach w Europie i mówi akurat bardzo sensownie. Chyba dla obydwu stron naszego małego konfliktu z dala od.

https://www.facebook...42836195751838/

#333 deiman

deiman

Użytkownik

• Members
  • 246 Postów

Napisano 28 września 2016 - 23:15

Nie wiem czy było czy nie było, Bono mówi o uchodźcach w Europie i mówi akurat bardzo sensownie. Chyba dla obydwu stron naszego małego konfliktu z dala od.

https://www.facebook...42836195751838/

Zabawnie by było, gdyby odwrócić sytuację i wziąć na spytki jakiegoś nigeryjskiego muzyka, który by równie sensownie tłumaczył, że USA is in deep shit, bo ludzie się tam radykalizują z powodu rosnącej biedy, popierają rasistę Trumpa i codziennie giną z rąk szaleńców lub mundurowych, którzy chyba masowo zapadli na PTSD.

#334 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 28 września 2016 - 23:28

Zabawnie by było, gdyby odwrócić sytuację

No, ale by była beka.

@\/ Obejrzałem, no i co? Obracaj ważną dyskusję w żart, to najlepszy sposób na zmianę sytuacji.

PS Tak ogólnie piszę, nie oczekuję dyskusji na ten temat. Tutaj.

#335 deiman

deiman

Użytkownik

• Members
  • 246 Postów

Napisano 28 września 2016 - 23:38

No, ale by była beka.

Polecam obejrzeć Africa for Norway. ;)

#336 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 29 września 2016 - 01:48

To pokaż. Obejrzymy.

#337 deiman

deiman

Użytkownik

• Members
  • 246 Postów

Napisano 29 września 2016 - 15:32

@\/ Obejrzałem, no i co? Obracaj ważną dyskusję w żart, to najlepszy sposób na zmianę sytuacji.

PS Tak ogólnie piszę, nie oczekuję dyskusji na ten temat. Tutaj.

Mam wrażenie, że dałeś radę przeczytać tylko zacytowany fragment. :D Może dlatego tak trudno zauważyć, że podstarzały rockman sypiący ogólnikami jak na wyborach miss universe to jeszcze nie jest poważna dyskusja? Tego nawet nie trzeba obracać w żart, bo to jest żart sam w sobie.

W Nigerii i gdziekolwiek indziej raczej nie potrzebują pseudoambasadorów, którzy uzurpują sobie mandat, by wypowiadać się w imieniu pozostałych i którzy nie mają realnych osiągnięć. Poza zebraniem czasem jakichś środków, których nie dało się efektywnie wykorzystać.

#338 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 29 września 2016 - 16:28

Wyręczę kolegę, pewnie chodziło mu o:

https://www.youtube.com/watch?v=oJLqyuxm96k

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#339 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 29 września 2016 - 16:50

Mam wrażenie, że dałeś radę przeczytać tylko zacytowany fragment. :D

Ojezu, nowy kpiący heheszek, ale super! Odpowiedź: nie.

W Nigerii i gdziekolwiek indziej raczej nie potrzebują pseudoambasadorów, którzy uzurpują sobie mandat, by wypowiadać się w imieniu pozostałych i którzy nie mają realnych osiągnięć. Poza zebraniem czasem jakichś środków, których nie dało się efektywnie wykorzystać.

A czego tam potrzebują? Internetowych hejterów, którzy zbywają każdą inicjatywę głupim śmieszkiem?

Może pomogę Ci zinterpretować ten filmik, bo widzę, że są problemy. Bono w żadnym momencie nie wypowiada się w imieniu Nigerii. Ba, nie koncentruje się on nawet na interesie Nigerii, ale Amerykanów, a potem Europejczyków. Bono w 1,5 minuty stara się przekazać, że poprawa jakości życia w Afryce jest w najlepszym interesie krajów "Zachodu", co ma zachęcić do zainteresowania i inwestowania w Nigerii. Rzeczywiście, ależ z tego Bono szkodnik Afryki.

Możesz sobie używać elokwentnych i pustych słów, jak "pseudoambasador" i "uzurpowanie mandatu" (moje gratulacje!), ale to właśnie nazywa się "sypanie ogólnikami". Te 90s to akurat same konkrety, ale cóż.

Jestem pewien, że Bono mógłby uczyć się od Ciebie pomocy charytatywnej, na pewno masz na swoim koncie niezliczone piękne gesty i szlachetne poświęcenia. Jednak Bono to tylko Bono, i cóż,  musimy mu wybaczyć jego ułomność.

#340 deiman

deiman

Użytkownik

• Members
  • 246 Postów

Napisano 29 września 2016 - 17:29

Ojezu, nowy kpiący heheszek, ale super! Odpowiedź: nie.

A czego tam potrzebują? Internetowych hejterów, którzy zbywają każdą inicjatywę głupim śmieszkiem?

Może pomogę Ci zinterpretować ten filmik, bo widzę, że są problemy. Bono w żadnym momencie nie wypowiada się w imieniu Nigerii. Ba, nie koncentruje się on nawet na interesie Nigerii, ale Amerykanów, a potem Europejczyków. Bono w 1,5 minuty stara się przekazać, że poprawa jakości życia w Afryce jest w najlepszym interesie krajów "Zachodu", co ma zachęcić do zainteresowania i inwestowania w Nigerii. Rzeczywiście, ależ z tego Bono szkodnik Afryki.

Możesz sobie używać elokwentnych i pustych słów, jak "pseudoambasador" i "uzurpowanie mandatu" (moje gratulacje!), ale to właśnie nazywa się "sypanie ogólnikami". Te 90s to akurat same konkrety, ale cóż.

Jestem pewien, że Bono mógłby uczyć się od Ciebie pomocy charytatywnej, na pewno masz na swoim koncie niezliczone piękne gesty i szlachetne poświęcenia. Jednak Bono to tylko Bono, i cóż,  musimy mu wybaczyć jego ułomność.

Rzeczywiście, odkrył Amerykę, że Afryce i nie tylko, potrzebny jest zrównoważony rozwój. No i jeszcze pokój, pamiętajmy o pokoju! Takie rzeczy to i ja mogę mówić, tylko co to zmienia?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych