Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#1201 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 06 lutego 2009 - 20:41

Kolejna recenzja:

Generally, I liked what I heard. Several U2 classics (Magnificent, Breathe, Unknown Caller) mixed with some tracks where the band steps on new terrain (Being Born, White As Snow), I expected a much more electronic sound, though. Many tracks have prominent electric elements especially during the intros but there's no purely electronic song like Lemon or Mofo. Instead on gets surprised by some untypical instruments like organs, trumpets, horns or a cello. The overall feeling is very atmospheric;some songs - or parts of songs - are close to The Unforgettable Fire, The Joshua Tree and Achtung Baby, partly with clear references to earlier releases. That doesn't mean that the new tracks would have fitted on earlier albums, though. To give an idea of the diversity of sounds, here's a list of songs, I was reminded of: Lady With The Spinning Head, So Cruel, Pride, Beautiful Day, In A Little While, Bass Trap, Love And Peace Or Else, Bullet The Blue Sky, Ultra Violet, Acrobat. And Passengers!
The record has some very dark parts, several interesting and uncommon harmonies and maybe more moll chords than any previous work. "gentle" and "flimsy" might be the best description of some tracks. The production is very layered, especially the rhythms which are very often mid-temp and syncopated. Larry and Adam have big moments, some strong basslines (Moment Of Surrender). The Edge is "on fire" with many typical Edge riffs - maybe even too many. Bono's voice sounds very good - best since Pop. He plays a lot with it, maybe too much. As far as I remember, no track ends with a fade-out.
All in all one of the more exciting U2 records and an ambitious work. It's biggest plus is, what was missed on the last albums: coherence. The song quality stays on a high level throughtout the entire album - maybe the gems are in the 2nd half.

Some remarks on the tracks:

1. No Line On The Horizon
Starts with a slow Synth-Intro, that changes to a wall of sound with a shouting Bono. In contrast, the chorus is very atmospheric. Distorted guitars in the end..

2. Magnificent
A short electronic Intro morphs into U2-stadium rock-mode. Rather fast, pumping rhythm with fast snaredrums similar to Streets. 3rd single.

3. Moment Of Surrender
Clearly an Eno song (a little like "A Different Kind Of Blue" but more melodic). Great bass lines. Rhythm builds up slow and makes you think of So Cruel. 7 minutes.

4. Unknown Caller
The track with the biggest Lanois influence. Recorded in Fez (you can hear it in "Here is what is"). Many Tom-Toms. The atmosphere brings up The Joshua Tree. The bridge goes somewhere else, with organs (hello Arcade Fire?) horns and a nice guitar solo afterwards.

5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
Classic U2. Mid-temp. 2nd Single.

6. Get On Your Boots
The fastest track. Placed perfectly in the record.

7. Stand Up Comedy
70's rock, the extension of Bullet The Blue Sky (Popmart-Version with "hacked" guitars) and Love And Peace Or Else. Uptemp.

8. Fez / Being Born
Two songs. Fez is a short, experimental, mostly electronic Eno piece. Being Born is rather fast but has the "slowest" singing Bono I ever heard. Can't remember much concrete but I thought this track was genius.

9. White As Snow
Short piano intro, then built on acoustic guitars.Very slow and tender.

10. Breathe
3/4 - 6/8 rhythm like Acrobat. An anthem for stadiums. Bono's singing pretty fast - only slightly slower than Stipe on It's The End Of The World As We Know It. Mid/uptemp. Great guitar solo.

11. Cedars Of Lebanon
Midtemp, very tender and atmospheric arrangement. Bono as narrator (a voice close to One Step Closer) ends short.

As for the Beach Clips: #1 is Unknown Caller, #2 is Breathe, #3 ist GOYB, #4 ist Magnificent and #5 is Crazy Tonight in a completely different version. None of the 2006 Beach Clips are on the album.

I jeszcze znalezione na u2start.com
Możliwe bonusowe tracki

NLOTH (Verson 2) - audio
GOYB (Punk Version) - video
FEZ/Being Born (Studio Footage) - video

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#1202 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 06 lutego 2009 - 20:56

Z recenzji wynika, że czeka nas świetny album ;) 2 częściowy Fez / Being Born, Breathe ze świetną solówą Edge'a świetne linie basu. Kurde nie poznamy tego naszego U2 zobaczycie ! :P

#1203 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 06 lutego 2009 - 21:49

Jak dla mnie jedna z ciekawszych recenzji ;) Jest info o tempie piosenek. Wyjaśnił się tytuł Fez - Being Born :P to 2 piosenki w jednym, nie wiem czy nie mogli rozdzielić tego na 2 utwory z płynnym przejściem :rolleyes:

Starts with a slow Synth-Intro, that changes to a wall of sound with a shouting Bono.

Z opisu brzmi świetnie! Oby wersja Alternatywna, która ukaże się wcześniej nie zepsuła obrazu wersji z albumu. :unsure:

#1204 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 06 lutego 2009 - 23:27

Z recenzji wynika, że czeka nas świetny album

Wrzućcie na luz. Z recenzji nie wynika nic, bo nic wynikać nie może. Tak to z recenzjami bywa.
U2

#1205 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 06 lutego 2009 - 23:35

Wrzućcie na luz. Z recenzji nie wynika nic, bo nic wynikać nie może. Tak to z recenzjami bywa.

Jak jest ogarnięty recenzent to co nieco wynikać może. Np. co będzie bardziej electro, co daje czadu, a przy czym się pomacha zapalniczką i rozmarzy o wielkiej utraconej głupio miłości chlip. Np. ja już obraz albumu po tych wszystkich reckach jako taki mam. Tak ogólnikowo.

#1206 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 06 lutego 2009 - 23:56

Eee tam. Byc może jakaś koncepcja sie wyłania z tego wszystkiego ale poziomu przewidzieć sie nie da. No chyba ze akurat konkretny recenzent ma gust zbliżony do naszego.
U2

#1207 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 06 lutego 2009 - 23:58

No właśnie. Pisanie, że czeka nas dobry album po lekturze recenzji przypomina mi bardziej wróżenie z fusów.

#1208 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 00:09

Bo so far nikt nie zrecenzował tego poważnie, mamy jedynie opis kawałków i ogólne wrażenia.

#1209 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 01:27

No właśnie. Więc ciężko z tych fusów stwierdzić, że będzie dobry album. Przynajmniej u mnie.

#1210 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 03:15

Dlatego wolę nie czytać tych recenzji

Sygnaturka

#1211 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 13:55

Jezu powiedziałem, że jeżeli rzeczywiście będzie tak jak w tych recenzjach to będzie super płyta. A nie że jak tak piszą to na pewno tak jest. Każdy ją przecież odbierze na swój własny sposób. ;)

#1212 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 21:05

30-sekundowe urywki albumu

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#1213 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 21:16

o niee... jakie słabe... załamka :(

#1214 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 21:19

mnie się to w ogóle nie ładuje.......... <_<

#1215 numb

numb

I feel numb!

• Members
  • 1 698 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 21:20

Głos Bono...w nie najlepszej kondycji już niestety :(

Unknown Caller= Miracle Drug, tak jakoś mi przyszło na myśl?
I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...

I still haven't found what I'm looking for...

#1216 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 07 lutego 2009 - 21:23

Ja pierdole...
THNX, Piękna..

#1217 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 21:29

Po tych fragmentach stwierdzam, że płytka będzie zarąbista. Nie zgadzam się , z opinią poprzednika, że głos Bono jestb w kiepskiej kondycji.
Płytka będzie super super

#1218 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 21:30

no a teraz mam już całkiem jakiegoś errora :blink: i nawet tego sobie nie posłucham....eeeeee

#1219 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 07 lutego 2009 - 21:35

Mi tez nie działa...

Sygnaturka

#1220 Yasiu

Yasiu

.

• Members