Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#1141 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 14:38

To z "ooooo" to jest Unknown Caller

Otóż. I tego się doczekać nie mogę strasznie.
A numer 4 z Eze? Skoro 2, to Breathe? Bo 4 jeszcze lepsza.. :)

Użytkownik acr edytował ten post 30 stycznia 2009 - 14:39

#1142 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 14:40

4 to Magnificent :D

Posted Image

#1143 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 14:41

4 to Magnificent :D

Zawsze mi się z Breathe mylił, przez to że podpisany jako "Only Love" jest, a potem próbowano "OL" dopasować do różnych tytułów. No to, proszę państwa, wychodzi na to że pierwsza część albumu ZMIAŻDŻY na pył, drobny drobniutki.

#1144 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 14:43

Znaczy się tak mi się wydaję, ktoś kiedyś pisał, że Only Love przeszło w Magnificent

Posted Image

#1145 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 16:19

Ja również stawiam na Breathe jako na największego killera. Kolejne świetne recenzje (chyba nawet najbardziej obiecujące z dotychczasowych). Dostaniemy kapitalny album.

#1146 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 30 stycznia 2009 - 16:42

Ocena w skali 1-10 wg Musica Terra (Espana)

- No line on the horizon 6
- Magnificent 8
- Moment of surrender 2
- Unknown caller 6
- I'll go crazy if I don't go crazy tonight 8
- Get on your boots 6
- Stand up comedy 8
- Fez - Being born 2
- White as snow 6
- Breathe 6
- Cedars of Lebanon 4

Średnia (NLOTH): 5.64/10

#1147 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 16:48

Trochę jest to zimny prysznic. Ale może w sumie się przyda takowy.

#1148 Cactus

Cactus

Użytkownik

• Members
  • 440 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 16:48

uuu coś cieniutko, no i GOYB powyżej średniej
Always Look on the Bright Side of Life

#1149 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 30 stycznia 2009 - 17:01

Ja też radziłbym się nie podniecać za wcześnie..
Pamiętacie pierwsze recenzje HTDAAB..??
Też było, że to nowe U2, nowy kierunek, eksperymenty i nowatorstwo i 'ochy' i 'achy'.. a wyszło//jak wyszło..

#1150 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 17:19

No, ale:

[...]
- Moment of surrender 2
[...]

to chyba ktoś miał inne oczekiwania <_< Jeśli to jest jeden z najlepszych utworów na płycie to jakoś mi ta recenzja wydaje się być przekłamana. Może takie pierwsze wrażenie!? :blink:

Najlepiej jak posłuchamy sami :P

#1151 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 18:35

Bez sensu. Gdybyśmy znali redaktorów oceniających, można by się tym przejmować, o tym dyskutować. Jeśli nie znamy ich gustów etc, nic taka notka liczbowa nie znaczy.

#1152 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 19:04

Pamiętacie pierwsze recenzje HTDAAB..??
Też było, że to nowe U2, nowy kierunek, eksperymenty i nowatorstwo i 'ochy' i 'achy'.. a wyszło//jak wyszło..

Nie przypominam sobie, z tego co ja pamiętam właśnie porównywano a to do Coldplay, a to do Walk On, i podkreślano, że właściwie tylko Vertigo jest zaskakujące ( co zresztą okazało się nieprawdą ).

A w swoim podniecaniu opieram się nie tyle na recenzjach, co na nagraniach z Eze - akurat, w przeciwieństwie do recenzji, analogiczne przecieki materiału z HTDAAB pamiętam doskonale, i robiły znacznie mniejsze wrażenie. Recenzje tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że to będzie COŚ.

Co do ostatnich ocen - wiadomo, nie będzie tak, że się wszystkim będzie podobało. Joshua Tree też się nie wszystkim podoba. Nie mówiąc już o ATYCLB.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1153 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 30 stycznia 2009 - 19:34

No to krótką pamięć masz widocznie, lub nie śledziłeś wszystkiego w tamtym czasie.
Ja doskonale pamiętam:
'Edge Is On Fire', COBL coś zupełnie nowego, nowy TUF, LAPOE - nigdy nic takiego nie nagrali, a knockout, Vertigo, Crumbs..,nowatorskie zakonczenie plyty - Yahweh ..mozna by długo wymieniać, praktycznie o kazdym kawałku pisali, że nowatorski//eksperymentalny.
Gdzieś na kompie mam jeszcze ze 2 wczesne recenzje, jedna właśnie z u2tour.de, jak znajdę to zapodam.

#1154 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 20:19

Co do LAPOE to się akurat zgadzam - to było nowatorskie. Co do COBL to chyba tylko głuchy mógł powiedzieć, że to coś " zupełnie nowego ". Co do Yahweh to akurat pamiętam, że to właśnie porównywano do Walk On. Recenzji z U2tour rzeczywiście nie śledziłem. Natomiast pamiętam, że na innym forum notowałem wszystkie recenzje już po wydaniu płyty, zaraz tam zajrzę.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1155 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 20:58

Przy okazji - U2owa strona myspace już zdążyła zmienić szatę graficzną.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1156 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 30 stycznia 2009 - 23:28

Universal Music France również potwierdza wydanie NLOTH na 27.02.2009

#1157 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 07:49

Dawno nie śledziłem tematu:czy może mi ktoś z szanownego forum doradzić którą wersję płyty wybrać (chodzi mi o zawartość muzyczna, mówiło się coś o bonus trackach), bo już się pogubiłem a muszę zamówić w ciągu 48 godzin?

Sam się jeszcze wstrzymuję przed podjęciem decyzji. Na dzień dzisiejszy najbardziej jestem przekonany mimo wszystko do wersji super wypas deluxe limited box edition. Po pierwsze bo prezentuje się pod względem graficznym najlepiej. Po drugie - bo zawiera DVD z flimem Antona, który zapowiada się świetnie (pisze się że będą to filmy do każdego z utworów). Liczę też, że na DVD pojawi się jeszcze jakiś ciekawy dodatek.

Niestety U2 otrzymuje ode mnie kolejny minus za informację o zawartości poszczególnych edycji. Przecież przed kupnem powinniśmy wiedzieć na co się decydujemy. A w chwili obecnej nie wiemy np. na jakich wersjach pojawi się dodatkowy utwór. Merlin zapowiada ten utwór przy wersji Digipack (jednocześnie wskazując że ta wersja albumu zawiera track w wersji UK :unsure: ). Logika podpowiada, że bonusowy utwór powinien znaleźć się również na wersji "Limited Edition Box". Niestety działania sztabu U2 i logika najczęściej nie idą w parze... Przydałoby się też wyjaśnienie w jaki sposób będzie można ściągnąć film Antona w wersji digipack i magazin. Patrząc na ostatnie dokonania "firmy U2" nie można wykluczyć, że film będzie można np. pobrać jedynie poprzez iTunesa.
Dołączona grafika

#1158 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 31 stycznia 2009 - 08:21

Znowu się mogę podpisać pod tym obama ręcami.
Myślę, że dokładne info jeszcze nadejdzie, bonusowym trackiem, radziłbym się nie przejmować.
Na 99% będzie to inne wersja utworu tytułowego No Line On The Horizon.
Dodatkowy, 13sty track dla tych co zakupią z iTunes to na 90% Get On Your Boots (Remix).
Także żadnych 'nowych' tracków się nie spodziewam.

Jeśli chodzi o mnie, gdybym miał zakupić tylko jedno wydawnictwo, to byłoby to LTD FullWypasBox Edition - jeśli muzyka będzie słaba, to przynajmniej na półce będzie dobrze wyglądało.. ;)

#1159 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 10:29

Kolejny przegląd albumu, tym razem z Portugalii

The album track-by-track

1. "No line on the horizon"
Characteristic of the U2 song, the epic sense in growing, guitars sometimes quiet, sometimes strident, with Bono singing "i know a girl who's like the sea / I watch her everyday changing for me / Oh yeah." Originally had a very environmental treatment, through the production of Brian Eno, but in the end it became a abrasive rock song.

2. "Magnificent"
One of the songs that promises immediate membership. "Only love can reset your mind" Bono sings, among the environments that lead to the U2 album "Unforgettable Fire", in combination with the most direct route rock of recent albums. There are electronic effects, orchestral arrangements that evoke the period "The Joshua Tree" and a balance of typical song of love - "I was born to sing for you / I did not have a choice but to lift you up / And sing whatever song you wanted me to / I give you my voice back. "

3. "Moment of surrender"
Promises to be a classic in many concerts in the line of what happens with ballads like "One". Melodic song of seven minutes, starts slow, with lyrics about "dark stars" and with Bono's voice a little hoarse evoking existential crises - "I myself tied with wire / To let the horses free / Playing with the fire until the fire played with me. " The pace and syncope, the blues guitar of The Edge line of low and delicate environment, creating a hypnotic effect general.

4. "Unknown caller"
It is one of the songs where Bono is in a fictional role, someone in an altered state that is faced with a phone that speech. On the sound could belong to "All That You Can not Leave Behind," the half-time pace, silky, with light body and The Edge to leave its mark in an intricate guitar break.

5. "I'll go crazy if i do not go crazy tonight"
As the title suggests, is one of the most daytime, and markedly festival pop along the lines of classics like "Beautiful Day", with some echoes, reverberations, refrain effective (I'll go crazy if i do not go crazy tonight " ), guitars and falsetto loose from Bono to proclaim "every generation gets a chance to change the world."

6. "Get on your boots"
It is the single in advance, the subject most virulent of the whole disc and one of the most powerful and fastest-ever of the quartet, mixed strident guitar rock & roll, and a synthetic elements that Bono shouted: "Get on your boots / Sexy boots / You do not know how beautiful you are. "

7. "Stand up comedy"
Another rocker, noisy and powerful. Bono pulls the voice, but it's the guitar that dominates. The fact that The Edge has participated in a documentary with Jimmy Page (Led Zeppelin) seems to have left marks, so the guitar evokes the Zeppelin of other times.To the original title - "Stand up," alluding to the humanist movement The Stand Up and Take Action Against Poverty - was added "comedy" and listening to the song it is perceived why, what seems to be a moment of self-irony of Bono: " On a voyage of discovery stand up to rock stars, Napoleon is in high heels / Josephine, be careful of small men with big ideas. "

8. "Fez - Being born"
The African experience - recorded in Fez, Morocco - is the subject, one of the best and most adventurous. "Six o 'clock on the autoroute / Burning rubber, burning chrome / Boy of Cadiz and ferry home / Atlantic sea cut glass / African Sun at last" Bono launches, through a compact sound architecture. It is perhaps the one that best summarizes the album, combining the spirit of direct rock and recent rib adventurous 90s.

9. "White as the snow"
Atmospheric acoustic ballad, about a soldier lost in snow in Afghanistan. "Where I came from there were no hills at all / The land was flat, straight highway and the wider / My brother and i would drive for hours" recalls Bono, travel by the mind of a soldier lost in their memories, in an epic track.

10. "Breathe"
Eastern slow start with allusions to the level of the arrangements, but then there is a growing continuum of intensity, what is the favorite song of producer Brian Eno. It is indicative of a more complex disc - each song integrates various dynamics - that his two predecessors.

11. "Cedars of Lebanon"
Bono wears the role of a war correspondent for atmospheric evocation not far from songs like "With or without you." The tone is confessional, the reflective verses end: "choose your enemies carefully 'cos they will define you / Make them interesting' cos in some ways they will mind you / They're not there in the beginning but when your story ends / Gonna last with you longer than your friend. "

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#1160 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 11:37

jestem na 99,999999999% pewny ze ten pamietny dluzszy filmik ze studia cosmy sie wszyscy podniecali partia perkusyjna larry'ego to jest wlasnie magnificent :D

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych