No Line On The Horizon
Napisano 26 lutego 2009 - 16:01
No ja niewiem Johnny.. a jak wersja którą chcesz kupić dojedzie za jakieś dwa, trzy tygodnie? Wytrzymasz?
Słusznie prawisz, dlatego właśnie wróciłem z lubelskiego MM z egzemplarzem NLOTH w wersji podstawowej ( cena: 59,99, wychodzi na to, że Lublin znowu najtańszy ). Na pozostałe jeszcze przyjdzie czas, poza tym trzeba oszczędzać na bilety Refleksje odnośnie tego, co słychać, może wieczorem, na razie kilka refleksji odnośnie tego, co widać:
- najgorsze obawy się potwierdziły - oprawa graficzna jest FATALNA, nie ma ani jednego oryginalnego zdjęcia, są dwa-trzy niezłe ( na jednym Bono wygląda jak Louis de Funes ), zdjęcie z wewnętrznej strony książeczki jest IDENTYCZNE z tym z HTDAAB, zdjęcie z tyłu pudełka - jak bym widział HTDAAB, na dosłownie każdej stronie deja vu ( poza tym fajnym murkiem ), słowem dramat, tragedia, kicha, dupa i gówno. Tyle na ten temat. Tylko zdjęcie na okładce zrobił ten japoniec, reszta jest Corbijna ( a jakże ).
- są teksty, przy czym ten do Stand Up jest biały na szaro-białym tle, w związku z czym nic nie widać.
ciekawostki z creditsów:
- White As Snow nie jest piosenką U2. Tylko za tekst odpowiadają U2, Eno i Lanois ( a tak ), melodia jest tradycyjna. Pewnie dlatego się tylu osobom nie podoba
- tekst do Magnificent napisali Bono i Edge. Dość prosty, jak na dwóch autorów
- Terry Lawless też zawędrował do creditsów, gra w prawie wszystkich utworach.
- w Magnificent Bono zapodaje na additional keyboards
- will.i.am występuje nie w jednym, a kilku kawałkach, poza tytułowym także w Magnificent i Crazy Tonight ( produkcja i klawisze )
- w prawie każdym numerze jest jakiś dodatkowy, fajny instrument
- Cedars zawiera sampel z jakiegoś albumu Eno i Harolda Budda
- album jest dedykowany Rob'owi Patridge.
Napisano 26 lutego 2009 - 16:02
Nosz kurde, strasznie to jest podobne do Viva la Vida!
Ale świetne...
#2365 Guest_depe_*
Napisano 26 lutego 2009 - 16:11
Polska Edycja CD: 29.90 zl
Standard: 55.90 zl
2xLP: 84.90 zl (byla 1 szt. i juz nie ma )
LTD BOX: 179.90 zl (j.w)
Zla wiadomosc dla J99: digipack bedzie opozniony, mozliwe, ze tydzien lub dwa.
Fotki i wiecej info, jak dotre do domu
Napisano 26 lutego 2009 - 16:15
Zla wiadomosc dla J99: digipack bedzie opozniony, mozliwe, ze tydzien lub dwa.
Wręcz przeciwnie - kupiłem już wersję standard, więc na digipack poczekam z przyjemnością.
Ja wczoraj pytałem w Empiku, i też mi powiedzieli, że płyta będzie w sprzedaży dopiero od 2 marca.
Dobra, spadam do domu słuchać
Napisano 26 lutego 2009 - 16:16
nie, niestety nie jest swietne. dobrze ze nie znalazl sie na albumie
A mi się podoba
To napiszę tak: jest świetne w MOIM odczuciu
Ale to tylko na razie - ja na nowe jutu reaguję przesadnie entuzjastycznie, więc różnie może być jak się przesłucha jakieś kilkadziesiąt razy
Napisano 26 lutego 2009 - 16:18
Ma Merlinie przy wersjach imited box, wersja podstawowa i polska cena pojawiła się informacja "wysłamy w ciągu 24 godzin". Wersja magazynowa od 27 lutego, a digipack od 3 marca.
Właśnie sprawdziłam stan swojego zamówienia...
"Stan realizacji
Zamówienie jest przygotowywane do wysyłki. " - czyli dziś lub najpóźniej jutro mój limited box zostanie wysłany...
A tak przy okazji - NLOTH jest na pierwszym miejscu bestsellerów w Merlinie!! Sami zobaczcie:
http://merlin.pl/bro...twoweeks/4.html
Użytkownik agrace edytował ten post 26 lutego 2009 - 16:20
Napisano 26 lutego 2009 - 16:24
Niech mnie ktoś przekona, że płyta lepsza jest
Napisano 26 lutego 2009 - 16:24
Napisano 26 lutego 2009 - 16:41
Napisano 26 lutego 2009 - 16:44
Wie ktoś o jaką konferencję chodzi?Odliczanie trwa ! Do premiery co raz mniej czasu - pamiętajcie - No Line On The Horizon zagramy dla Was dziś (26.02.2009) po godzinie 16.00 Mariusz Nałęcz Nieniewski jest już w drodze do Londynu. Jutro będziemy łączyć się z nim na żywo... Na piątek zapowiedziana jest konferencja prasowa z zespołem i mini koncert - będziemy tam dla Was :-)
ciuch ciuch!
#2379 Guest_Mac_*
Napisano 26 lutego 2009 - 17:17
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych